icon

Ako ste odišli od muža?

16. apr 2023

Ženy, samoživiteľky,ale tie, čo majú za sebou rozchod popri.malych deťoch,ako ste začali.konat?

Ja mam dosť stiestnene podmienky, za ktoré ma tu klasicky určita sorta žien skritizuje a bide.mudrovat a vysmievať sa.tak prosím dopredu,ak ste to nezažili,zdrzte sa komentára... máme dve malé deti5r a 2r... Mame auto, ktoré je jeho, vodičák mam ale nesoferujem(strach) bývame v dome ktorý je písaný nanho este pred svadbou, zobral hypo, platí on... Akože v tomto smere mam pokoj aspoň. Nebudem hovoriť prečo chcem odísť, od neho a rozviesť sa

Podstatné je, ze nemám kam, mohla by som k rodičom ale holo by to velmi nadoraz. Takže určite chcem byt, možno podnájom ale lepšie mat svoje v budúcnosti...V prvom rade je asi najdôležitejšie si kúpiť auto,potom nájsť prácu (jasle ,babka) a začať šetriť... To mam v hlave ,taky plán.prosim, ako ste dostali silu urobiť ten krok?a vstúpiť do nového,.. oslobodiť sa a začať žiť podla seba,..je to strašný risk, no ja uz tu nevládzem snim. Vela vela stratíme... No mna to ničí.

Ked odídem, budem to mať ťažké veľmi,viem. Deti nebudú mat to co možno budú chcieť, nezarobim vela,ked budem sama..ja viem! Ale zatu slobodu to stojí. Su tu mami ktoré vedia dodať odvahu?

Strana
z2
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
anicka182
16. apr 2023

Teraz nedavno tu pisala jedna zienka, ako detailne sa pripravila na odchod od muza, ako poriesila byvanie, skoly a vsetko okolo toho, neviem to uz dohladat...mozno by vedela poradit ona...a celkom by ma aj zaujimalo ako to dopadlo...

betulinka1
16. apr 2023

Nech sa akokolvek budete tlacit u rodicov, odsťahuj sa k nim. To je moja rada. Inak to zvladnes v pohode ako kazda samozivitelka. Len ta pomoc v prvy rok kym sa postavíš na nohy aj ekonomicky aj mentalne, je na nezaplatenie. Do podnájmu by som isla aj s pracovnou zmluvou na dobu neurčitú a do hypo az po rozvode a vyrovnani BSM.

elmivelmi
16. apr 2023

a mas si za co kupit byt? Mas na auto?Ako vies kolko teraz stoji byt?Tak sa potlacite,a ty ked sa troska das dokopy zavnes setrit na vlastne.Ale nemusis mat hned vsetko,lebo rychle rozhodnutia nie su najlepsie.Uvidis ako udes zvladat sama robotu a deti,zo zaciatku sa ti aj zidu rodicia na strazenie deti,ci si myslis ze deri nebudu chore a ty nebudes na ocr?Mala by si na optrovatelku?

elmivelmi
Autor odpoveď zmazal
anicka182
16. apr 2023

@dahra to je ono, dakujem uz idem aj citat ako to dopadlo 🙂

elmivelmi
16. apr 2023

A tvoji rodicia nemaju auto?Mozno na zaciatok by ti pomohli aj s autom.Pozri sa aj s dvoma detmi si mozes casom niekoho najst,kto ti bude pomahat.

apolka77
16. apr 2023

Nevzdávaj sa. Je to ťažké ale stojí to za slobodu .
Áno, máš ružové okuliare a nepôjde to hneď.

Neviem kde bývaš, ale podnájom musíš rátať od 550 eur vyššie. Žiaľ šlo to všetko hore mám pocit že pod 600 už nie su ani 2 izb byty v pôvodnom stave...to je hrozne veľa.
Hypotéka by bola najlepšia ale kto to ju teraz dá? Musíš mať aspoň 20 percent a mať dlhšie robotu ako pol roka a hlavne vysoký príjem...t.j. 1000 je málo , hypotéku ti nedajú ...aj napriek tomuto Radim odísť.
Pripravuj sa na odchod, šetrí peniaze a hlavne si nájdi dobre platenú prácu...medzitým pozeraj inzeráty na podnájom...možno budeš mať šťastie...alebo skús ísť na mestský úrad a popytaj sa o možnosti mestských nájomných bytov...pýtaj sa všade kde sa dá.
Je tu téma " odchod od manžela" ta mamka sa pripravovala niekoľko mesiacov na odchod ale má už väčšie deti.
Ak máš podporu rodiny to je super..neboj, všetko sa dá.

samanta44
16. apr 2023

Je to teraz rok čo som odišla od muža a poviem ti sloboda je sloboda 😁. určite to chce jasný plán,začni u rodičov postupne sa vypracujes sama a oveľa lepšie lebo tá nebude mať kto deptat a urobíš si ako chces.pomoz si človeče aj pán Boh ti pomôže

autor
Autor odpoveď zmazal
mon29
16. apr 2023

Nemôže odísť muž?

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
elmivelmi
16. apr 2023

urob si olan ,setri ,pytaj peniaze ,na nakup a pod a odloz si vzdy nieco,nevh je tvojou prioritou setrenie,ja by sim vydrzala este rok,aby si usetrila matersku ,aj tak teraz dieta do jasli nedas,lebo tie zasa nieco stoja.
A nebud zufala,vykasli sa nanho,ked ta aj bude trestat tichou domacnostou za blboviny,maj na pamati svoj odchod a tes sa z toho,skus to nebrat tak vazne,nech si trucuje ako male decko,ty uz sa preto netrap,lebo vies,ze raz odides.

apolka77
16. apr 2023

Aj ty si silná lebo ver my ženy zvládneme aj nemožné .
Áno využi, že muž všetko platí a ty si odkladaj najviac ako sa dá.
Rob si v hlave plán pekne postupne.
Môže to to trvať aj rok aj viac kým sa odhodlas.
No hlavne tá práca musí byť a bývanie. Držím palce.

marca12
16. apr 2023

Nechces ist uz teraz do roboty? Aj zmena prostredia by ti dobre padla a mozno by si lepsie zvladala ten cas,kym budes moct odist

autor
Autor odpoveď zmazal
kp7333
17. apr 2023

Robis chybu, ze ho prosis. Davas mu tym pocit vitazstva. Mala by si robit to, co on - ignorovat, nenavarit mu, neoprat... atd. Nebud submisivna. Napad s brigadou je dobry, okrem penazi ti prinesie aj rozptylenie a aspon chvilkovy pocit slobody.

autor
Autor odpoveď zmazal
maslaba
17. apr 2023

Autorka, mám pocit, že píšeš do bodky o mojom živote. Alebo máš prinajmenšom môjho manžela. 😔 Ja odchod zatiaľ neriešim. Nemám prácu a musela som s dcérou ostať doma aj po dovŕšení troch rokov. Taktiež viem, že na všetko by doplatili deti, lebo muž by chcel striedavú starostlivosť a nemyslí na všetko ako ja, čo treba do školy, čo poplatiť, čo urobiť...chcem vydržať, čo ešte trošku podrastú, mladšia dostane škôlku a ja sa konečne zamestnám. A trocha aj čakám, že mužovi to otvorí oči. Štvrtým rokom sedím doma a má vo mne istú slúžku. Keď začnem pracovať v kolektíve a každý deň sa pekne nahodím do práce, som presvedčená, že ho to bude zožierať a uvedomí sa. A ak náhodou nie, budem to musieť ukončiť aj ja. Držím silno palce, aby si sa z toho nezbláznila. Viem aké je to ťažké. Niekto si povie, že chlap len nerozpráva a čo...ale ja viem, aké je to ponižujúce, keď to trvá príliš dlho.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
danusskaaa
17. apr 2023

Nestihla dom prečítať vsetky komenate... ale mám pocit, že si si to "vysnila" veľmi jednoducho. Máš malé detičky, už robíš? Bez práce ani na krok!!! Z čoho chceš žiť? Nie, z výživného nevyziješ! Chces auto - okrem financií naň, dokážeš si sadnúť za volant s 2 detmi a šoférovať (keďže píšeš, že máš strach). Chces podnajom - vieš ako sa pohybujú sumy podnájov? Áno hypo a svoj byt je krásna vidina, ale dajú ti ju? Veď aj zarabajuci človek má problém vyriešiť svoje bývanie! Skús ísť na to rozumnejšie. Áno odíď- nenechaj sa zničiť mužom. Ale uskromni sa a popros o pomoc rodičov. Nastúp do práce... tom vyskúšaj ako to zvladaš z volant a ak to pôjde- kúp auto. A nakoniec keď budeš mať prehlaď aké máš príjmy a výdavky sa zariadiš s ubytovanim!

alexnina777
19. apr 2023

autorka, tu je aktuálny príbeh mamičky čo teraz odišla od muža, ktorý pije, snáď ti niečo z toho pomože https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/odchod-od-manzela-10/?page=15#post-86182436

reenie
19. apr 2023

Ak si kúpiš teraz auto, polka je jeho..ak máš peniaze na účte a našetrila si ich počas manželstva, polka je jeho..iba toľko k tomu napíšem..držím palce odvážnym ženám, ak podáš o rozvod začne určite peklo, zariaď sa dopredu, aby si o to málo, čo máš neprišla..priprav sa na všetko..

veronika1754
19. apr 2023

Ja na tvojom mieste ak sa dá vydržím ešte rok, dieťa dam do škôlky a aspoň na pol úväzok sa zamestnám a odkladám všetko každý cent na osobitný účet, urobím si rezervu, a postupne plánujem, keď budeš mať rezervu aspoň na tri štyri mesiace nájdi si podnájom, aby si mala blízko do škôlky, do práce. Ja som sama s piatimi deťmi, takú možnosť som nemala lebo exa som vlastne živila ja, takže pre mňa to bolo o jedného menej. Na začiatku veľmi náročné či už finančne či časovo, ale teraz po šiestich rokoch neľutujem, ja som sa v rámci možností posunula aspoň ako tak, deti už sú staršie samostatnejšie, a nič by mi nenahradilo ten pokoj ktorý teraz mám, ex sa za tie roky neposunul ani o krok vpred.

lea231
21. apr 2023

Uvedomila som si,ze tak nechcem zit do konca zivota a druhu sancu na zivot ako a s kym ho prezit nedostnem. Uvazovala som asi pol roka ako to riesit nakolko deti boli vo veku 4,6 a 7rokov. Peniaze v manzelstve nechybali, ani pomoc s detmi od muza ale ucta ku mne a chut travit spolocne cas ano. Potom som stretla osobu, ktorej pritomnost ma utvrdila, ze je spravny cas na krok odist. Uplynul 1.5roka a hoci to nebolo vobec lahke najma kvoli detom,tak nelutujem. Partnera si oblubili, s ex mame striedavu starostlivost lebo ako otec je skvely. Cakame na majetkove vyrovnanie, zatial sme v prenajme a v dome je ex, ktory si nasiel tiez priatelku. Deti vychadzaju dobre aj s nou. Boli sme 15 r spolu ale dospela som k nazoru,ze co sme si mali odovzdat asi sa zazilo, odovzdalo a bol cas ist dalej ako zostat a byt na oboch stranach frustrovanym.

lsimo
21. apr 2023

Jedna vec je predstava, iná realita, najskôr si treba premyslieť podnájom, pozisťovať aké sú možnosti ceny, akoby si to zvládla, ako s jaslami, čo keď deti zostanú choré alebo niečo, potom auto a všetko. Pri tomto sú financie zásadný problém. Máš niečo odložené?

Strana
z2