icon

Ako ste zvládli nútené vianočné stretnutia?

25. dec 2024

Ako to dopadlo? Nahnevali vas pribuzni nejakymi nevhodnymi recami pocas Vianoc?

Strana
z2
btus
25. dec 2024

my sme na Štedrý deň sami, návštevy 25 a 26.12. Najradšej by som ich všetkcýh nahnala na 2 hod 25.12 k nám, nech mám pokoj, ale žiaľ nedá sa. Nemám rada tieto stretnutia a najviac ich neznáša môj manžel.

pettom19
25. dec 2024

U nas pridu nevhodne reci na rad az po mojom odchode 😂. Osobne sa kazdy usmieva do ksichtu, za chrbtom ohovoria a rozoberu do poslednej nitky. Uz to neriesim. Kvoli dietatu to prezijem a idem dalej.

oblaacik
25. dec 2024

Mam jednu tetu, ktora stale kritizuje kazdeho ako vyzera a kto ako pribral, kto je ako skaredo podla nej obleceny a vlastne si mysli ze kazdy by mal vsetko robit podla nej. Ja ju uz vobec neberiem vazne.

deti95060810
25. dec 2024

žiadne nútené stretnutia...som dospelá a sama si určím kto k nám príde a ku komu pôjdeme my...

mandzula
25. dec 2024

Som vo veku, ked sa nestretavam s ludmi, s ktorymi sa stretavat nechcem, je to totiz skoda casu.

sante81
25. dec 2024

Nestretávam sa s ľuďmi s ktorými nechcem. Pre svoj vnútorný pokoj

luccija
25. dec 2024

@btus ja by som to zase naopak chcela, ale sme mala rodina a ostatní v zahraničí, takže mám celé sviatky kľud.Dnes je muž s dcérou u svokrovcov, včera sme boli s rodičmi ja by som zase rada chystala, mala návštevu každý chce čo nemá🤣

p.j.jacky
25. dec 2024

Viem si povedať kde a skym chcem tráviť vianocne sviatky .

katica06
25. dec 2024

@oblaacik Načo chodíte na také miesta? S takýmito ľuďmi som obmedzila kontakty už pred desaťročím.
Ja osobne, keďže som dospelá a svojprávna idem na jediné miesto k našim, žiadne tetky a pod.
Pobudnem tam 1-2h a prídem domov a robím si čo chcem.

brrunetkaa
25. dec 2024

Som rada, že som typ človeka, čo ma v paži robiť niečo, čo nemá rad len aby potešil ľudí čo cely rok ani nešteknu po mne 😀 žiadne takéto stretnutia nemám. Trávim Vianoce len s tými, čo fakt chcem.

oblaacik
25. dec 2024

@katica06 neviem byt taka razna a taka tvrda na ludi, aj ked by si to zasluzili. Plus je to rodina. Sice si ju vypocujem, ale nema to pre mna ziadnu hodnotu, pomyslim si svoje.

sense
25. dec 2024

Žiadne boli tak ziadno

michellemary
25. dec 2024

Mávali sme cez sviatky jednu takú nútenú návštevu, už pred rokmi sme si vzájomne povedali, že to nemá zmysel, a prerušili akékoľvek kontakty.

nynia
25. dec 2024

Nútené stretnutia v dospelosti? Také nepoznám ku komu nechcem ísť nejdem rovnako ignorujem neželané reči od tých, čo pre mňa nič neznamenajú. Treba sa kúsok vedieť odosobniť a naučiť sa za seba postaviť keď máš pocit, že niekto ťa núti niekde chodiť a cudzie reči ťa dokážu ovplyvniť.

earlgrey
25. dec 2024

Ja som rázne povedala, že žiadne návštevy...ja na to nemám nervy a ani nechcem nikoho u seba doma...načo...mne je s dcérou a mojou mamou dobre tak, ako sme...a tiež ku nikomu nechodíme...môžu prísť na hodinku/dve počas roka...a keď nechodia, tak nech nechodia ani na Vianoce...neznášam faloš a pretvárky a toto v mojom domacom prostrdí nebudem tolerovať...len preto, že sú Vianoce 😀

jana_eyre_2
25. dec 2024

My u babky mojej svokry 25... Mňa sa už nič nedotkne, ide to nejako mimo mňa tento rok 😅 už druhý krát zabudli dať mojím deťom pod stromček darčeky ktoré som musela kúpiť ja, lebo babka nemala čas 😏 nejako si to odsedim, dnes aj zajtra a potom pôjdeme niekam na výlet..

katka_1102
25. dec 2024

Mňa ešte len čakajú zajtra a v piatok....presne sú to len povinné návštevy, lebo rodina....keď som sa opýtala manžela, prečo chodíme, kam nechceme...tak lebo rodina... keby bolo na mne, nikam nejdem.

liusa82
25. dec 2024

Nijako.Lebo na nútené nechodíme🙂 ideme len tam,kde je nám dobre a s kým pekne vychádzame počas celého roka.Neznášam pretvarovanie sa a keď si na teba niekto spomenie iba na vianoce a raz za uhorský rok a inak neexistuješ.A že ich včera bolo aj na fb aj v sms😀 takým som ani neodpísala.Nevenujem takému niekomu pozornosť

rorino
25. dec 2024

Vydržali sme🤣Jedným uchom dnu,druhým von😏

mimikarol
25. dec 2024

Mám skoro 40 rokov, žiadne nútené nechcené návštevy neabsolvujem. Mám voľno preto, aby som si oddýchla a užila čas doma, v robote sa pretvarujem dosť, aj si vypočujem veci ktoré ma absolútne nezaujímajú.

canerko
25. dec 2024

Na stedry den a Vianoce sme doma,nemame navstevy ani nikam nechodime.Zajtra meniny ma moj brat takze zajtra poobede ideme k nasim na kavu a to je vsetko.Manzel nema rodinu a aj to co ma vzdialene pribuzne ne navstevuju sa.Ja zas mam vela ujov a tety ale nikto k nam ne chodi ani inak nieto na Vianoce takze aj ja nechodim k nim.Mam 18 bratrancov a sesternic,ja som najstarsia(mam44),ale niektore som rokmi nevidela.Jednoducho kazdy sa do seba zahladel a vobec ani neviem ako ziju.Ak sa ja neozvem im oni sa vobec neozyvaju

januska12323
25. dec 2024

Nútené návštevy neabsolvujem.

dankanka
25. dec 2024

Ešte sme nikde neboli. Oddychujeme

lucylaw
25. dec 2024

My už sme dospeli do štádia,že sa nestretávame a celkovo ani neudržujeme kontakt s ľuďmi,s ktorými nechceme,poslednú takúto nútenú návštevu sme absolvovali pred dvomi rokmi a je to neskutočne oslobodzujúci pocit keď si človek konečne povie,že to nemá zmysel stretávať sa s ľuďmi,ktorí mi okrem stresu a nervov nič iné do života neprinášajú a je úplne jedno,či je to rodina alebo kto..Rodinu si človek nevyberá a nikto nie je povinný sa s ňou stretávať a vychádzať..

katica06
25. dec 2024

@oblaacik treba sa zastát seba samej v osobných aj pracovných vzťahoch inak si s tebou budú robiť čo len chcú hoc aj po hlave skákať

petamich
25. dec 2024

Myslim, ze uz sme dost velki a svojpravni, aby sme chodili len tam, kde chceme, nechodime na nutene vianocne stretnutia. Pre mna navsteva rodiny a blizkych je nieco, co absolvujem rada.

muminka27
25. dec 2024

Ja po pracovnom kolotoci do 23.12. som odmietla niekam cestovat a rovnako ani k nam ziadne navstevy. Chcem mat klud, pohodu a tak to aj je 😉 preco by som mala nasilu niekam chodit alebo mat stres, ze ku mne niekto pride..

snowflakenel
25. dec 2024

Cez,sviatky sme doma. Navstevy prijimame az po 26.12. Ani my skor nechodime. Manzel si dokonca.na tyzden vypina telefon

autor
25. dec 2024

Mnohe ste tu nad vecou a nechodite na navstevy, kde vam nie je dobre. Mnohi to tak ale nemaju. Ved zoberte tema svokri, toxicki stari rodicia a tak dalej. Inde radite, ze k rodicom treba chodit.

zuzikak
25. dec 2024

no k navstevam netreba chodit ale ak je to rodina, je to ina situacia. Manzelovi rodicia a tvoji rodicia. Ostatna rodina nie je povinnost. Ak mas problemy s komunikaciou mas 2 moznosti. Ak ta niekto urazi, vzdy sa ozvi a povedz, ze si neprajes aby sa s tebou takymto sposobom rozpravali, pripadne sa ozves a bud im urazku vratis alebo slusne povies, ze ta to urazilo a vadi ti ako sa s tebou rozpravaju alebo druha moznost, ze budes ticho, prezijes, odignorujes a pustis to z hlavy. Obe moznosti su spravne ak to tak citis. Dolezite je vzdy si vybrat taku moznost aby si po svojej odpovedi (i neodpovedi) bola ty s tym v pohode a netrapila sa tym, kto ti co povedal alebo ako sa spraval. Proste je to tazke ale pustit to z hlavy. Ja som napriklad taka, ze nedokazem ignorovat a vzdy si poviem svoje. Ak sa so mnou svagrina nerozprava, nevadi. Nemusim odpovedat a do rozhovoru sa nenutim ani ja. Ak ma niekto blbe poznamky tak mu odpoviem, ozvem sa a hotovo. Treba si to zorganizovat tak, ze ak sa da, nebud na navsteve dlho.

Strana
z2