icon

Ako udržať vzťah po rokoch manželstva?

28. jún 2025

Je to stale pekne ako na zaciatku, citite motyle? Alebo skor ste na seba proste zvyknuti? Ako to mate? S partnerom sme 5 rokov a nie je to uz proste take wow ako bolo. Lezie mi aj dost na nervy, lubim ho ale proste viem bez neho vydrzat aj par dni. Je to v pohode? Poprosim odpovede hlavne tych co su spolu uz ozaj dlho

Strana
z2
veselo_neveselo
28. jún 2025

Jezin, po 5 rokoch chciet citit motyle je uplne scifi, hlavne ked uz spolu byvate, vidite sa denne, travite spolu volny cas...
Myslim ze staci, ked sa nanho budes (obcas) tesit, ze stale chcete mat spolu sex, a ze si leziete na nervy len obcas (a nie stale), viete sa spolu zabavat, smiat a travit pekne chvile.
Motyle, prosim ta...

marianarem
28. jún 2025

Tak taka euforia ako na zaciatku to uz nie je, ale stale su chvile, alebo aj obdobia, ked som z manzela paf. Napriklad ked sa nam narodil maly a videla som, ako sa k nam sprava, ako sa chopil ulohy otca rodiny, tak naozaj som si pripadala ako znova zalubena. K tomu vyzorovo sa mi zda, ze je s vekom na tom stale lepsie. Ale jasne, ze su aj horsie momenty, ale celkovo ma zatial urcite neonrzel, a to sme spolu aj v praci. Sme spolu viac ako 10 rokov.

marryliese
28. jún 2025

sme spolu o rok dlhšie, dva roky manželia a nie je tam ten wow efekt ako na začiatku, keď človek bez druhého nevydržal ani hodinu. Ale to je úplne normálne, že to odzneje. Nenazvala by som to motýľmi ale sem tam mám taký nával eufórie. Niekedy si jeden druhého obzeráme, keď to ten druhý nevidí. Alebo si niečo kúpime len tak, iba preto, že to zbadáme a vieme, že ten druhý sa tomu poteší. Ja napríklad milujem sledovať ho keď sa rozpráva s našimi zvieratami :D alebo keď mi dlho rozpráva o niečom v čom je zanietený. Občas proste len tak na neho hľadím a hovorím si aký je skvelý. Sú aj momenty kedy mi lezie na nervy ale to je skôr obdobím, nie že by na tom mal priamu príčinu. Skoro sa nehádame. Ale my sme boli kompatibilní od začiatku, je málo vecí na ktorých sa nezhodneme a keď aj sú, tak ich rýchlo vyriešime.

komplikovana
28. jún 2025

vztah mate presne taky, ako na nom pracujete. Cize ak je naprd, tak je jasne, ze nic nerobite, aby taky nebol. V prvom rade, co znamena pre vas laska. Ake mate spolocne plany dobuducna. Vies, priroda to tak zariadila, ze na zaciatku je vsetko ruzove a uzasne, a ked pominie ten prvy osial a pride realita - na vztahu treba zamakat.

deti95060810
28. jún 2025

keď sme boli spolu 5 r tak nám po dome behali 3 deti a v záhrade stál rozostavaný dom... v posteli sme spali s 2 deťmi a boli sme radi keď sme mohli spať celú noc... na motýle akosi nebol priestor.... 😉

minenkaa
28. jún 2025

Je to kľudnejší po tých rokoch ,ale vždy sa tešíme poobede z prace na seba,voláme si niekoľkokrát do dňa ,tuľkame sa stále

tenerifka
28. jún 2025

po 26 rokoch citim akurat tak unavu.......

jana_eyre_2
28. jún 2025

Ja som s mojím mužom vo vzťahu 20rokov.. poznáme sa 25r a manželia sme 12rokov.. rozhodne nemám žiadne motýle 🤣 a vie mi liezť aj riadne na nervy.. ja jemu určite tiež.. ale vzťah máme podľa mňa pekný.. boli aj krízy, väčšie či menšie, ale zatiaľ sme ich vždy po čase zvládli.. vieme sa dobre rozprávať, vieme sa spolu zasmiať a hádky nás nedržia nikdy dlho, aj keď sa vieme pohádať a často na úplnej blbosti.. ale podľa mňa do zdravého vzťahu patria aj hádky a výmeny názorov.. mám ho rada, patrí do môjho života a neviem si predstaviť že by som s ním nebola.. ale v budúcnosti je možné všetko, avšak myslím že teraz máme také pekné a kľudne obdobie..

amelia89
28. jún 2025

Ja som s muzom 10 rokov, 6 ako manzelia a 5 ako rodicia.
Moja laska k muzovi sa vyvija a meni, je uplne easy peasy mat najromantickejsi vztah na svete ked vas problem je len kam sa ideme vecer najest a kam pojdeme na dovolenku. Ta naozajstna vyzva zacina az ked zacinate riesit veci ako hypoteka, svadba, a hlavne … deti. To prekope nielen vas vztah ale aj vas samych a nikto nikdy nemoze dopredu vediet aky bude ako rodic/partner ked zrazu tych narocnych chvil bude omnoho viac.
Moj muz mi v kazdom nasom zivotnom stadiu ukazal to co mi slubil aj pri svadbe - v dobrom aj v zlom. Ja sama som vdaka nemu lepsi clovek v mnohych ohladoch.
Stale to hovorim ze najdolezitejsie rozhodnutie vasho zivota je ten partner lebo to ovplyvni obrovsku cast zivota.
Som rada ked idem ja s kamoskami na vikend alebo on na par dni na ryby ale naozaj sa tesim led uz bude spat. wow efekt tam stale je ale nie z toho ze mi napisal na whatsappe 😅 ja by som muza nevymenila za nic a nikoho na svete… mala by si sa stale pri nom citit dobre,a byt spokojna a stastna.

ale ze bez neho vydrzis par dni tak to je normalne,ale u mna to bolo normalne aj ked sme spolu boli mesiac 🤔

autor
28. jún 2025

laska pre mna znamena byt tu jeden pre druheho, podporovat ho, pomahat si. Sex, bozky, tulenie toto vsetko stale mame super, je iniciativny, stale ma chce ale samozrejme su dni kedy nema chut. Pomoze mi s niecim ked treba. Ale su dni kedy by som ho najradsej poslala do .. ze tak mi lezie na nervy 😃 staci ze nic nerobi pokojne sedi a ja vybuchnem ze co nic nerobi. Ale on je taky flegmatik veci riesi s kludom a ja uplny temperament a tam niekedy pohorime, je to sranda. Ale citime sa stale pri sebe dobre len uz to nie je take wow ako aj vy tu pisete takze je to bezne

zara1357
28. jún 2025

S manželom sme 18 rokov. " motýle" necítim, ale po všetkých stránkach si rozumieme ako na začiatku vzťahu. Hádky by som na jednej ruke zrátala za celú tu dobu. Jediné, čo ma zrovna tento rok začalo hnevať[ alebo som si to teraz začala viac všímať], ako zle ho svokra a zrejme aj ja " vychovala" čo sa delenia prác týka. Čím je starší, tým menej pomáha a idem z toho do obrátok a občas ho teda aj posielam, nech ide k mamičke, alebo mi upratovačku pošle.
Ale tie " motýle" , veru nepoznám nikoho kto by ich v dlhodobom vzťahu opätovne prežíval, to by chcelo zrejme nového chlapa nato😁

komplikovana
28. jún 2025

mila autorka, ak by sa takto k tebe spraval on, bola by si rada? Mozno tie tvoje vykyvy su hormonalne - pms? Predstava, ze by si bola bez neho - ako ti je? Bolo by ti lepsie, alebo by ti chybal? Preco chces po nom aby nieco robil? Nie je tvoje dieta. Mali ste dohodnute, ze budete nieco robit? Chces chlapa, ktory by bol cholerik a vybuchoval ako ty? Mimochodom, motyliky v bruchu neexistuju. To je len vymysel. Laska je rozhodnutie akceptovat toho druheho aj s chybami okrem ineho.

petulda333
28. jún 2025

Ja som s mojim 16r,motyle to uz niesu,skor motyliky. Vydrzim bez neho par dni ked je na rybacke napr,ale tesim sa ked pride domov. Lubim ho viac ako na zaciatku,je pre mna stale sexi 😁 a ano,aj mi obcas lezie na nervy,sem tam sa aj pochytime ale rychlo to uzavrieme. Ja som si lepsie vybrat ani nemohla

autor
28. jún 2025
@komplikovana

mila autorka, ak by sa takto k tebe spraval on, bola by si rada? Mozno tie tvoje vykyvy su hormonalne - pms? Predstava, ze by si bola bez neho - ako ti je? Bolo by ti lepsie, alebo by ti chybal? Preco chces po nom aby nieco robil? Nie je tvoje dieta. Mali ste dohodnute, ze budete nieco robit? Chces chlapa, ktory by bol cholerik a vybuchoval ako ty? Mimochodom, motyliky v bruchu neexistuju. To je len vymysel. Laska je rozhodnutie akceptovat toho druheho aj s chybami okrem ineho.

@komplikovana je to hormonalne, mam rozhadzane hormony. O tom sme sa rozpravali a povedal ze to vsetko chape. Takze potom pridu tie obdobia kedy mi zacne vsetko vadit aj ked nic nerobi. Chybal by mi to je jasne, ale proste viem bez neho prezit nie som na neho namotana. A co sa tyka motylikov tak nemam ich ano, na zaciatku boli. Teraz som tiez citala ze je to vymysel a ze telo praveze reaguje na neistotu, strach. Ze ked citime pokoj vtedy to je ono.

komplikovana
28. jún 2025

ok motyle si na zaciatku mohla mat, ale to nie su indikacie na to, aby ti povedali ci svojho chlapa milujes, alebo nie. To TY sa rozhodujes nie hormony. Momentalne som sama doma, chlap je prec. Uzivam si ticho a klud, ale to neznamena, ze ho nemilujem a nechyba mi. Vseobecne chlapi nemaju radi hysterky. Mozno by nebolo od veci zapracovat na sebakontrole. Tebe by sa tiez nepacilo, keby z nicoho nic na teba vybehne pre hluposti.

scila
28. jún 2025

Práve je 17 rokov čo sme spolu. A áno, tiež si občas lezieme na nervy a nemám problém byť bez neho niekoľko dní. Ale potom mi už chýba a neviem si predstaviť život bez neho. Aj keď sú chvíle, keď by som ho prerazila.
A motýle v bruchu? Možno raz za rok. Ale tak už som vo veku, kedy sa na vec pozerám z praktickej stránky.

kavasmliekom
28. jún 2025

Sme spolu cca 12rokov, stále sme si oporou, stále sa smejeme, aj hneváme, aj spíme spolu, aj chodíme za ruky, aj mu stále varím a on stále pochváli....a vždy som zaľúbená a on tvrdí a dáva mi pocítiť, že aj on. Bývame spolu 10r

lenka.25
28. jún 2025

Čím sme spolu dlhšie - 13 rokov , tým ho ľúbim viac a viac . Stále ma dokáže niečim milo prekvapiť . Napríklad včera som dostala krasnu kyticu so slovami , ďakujem že sa dcere tak venuješ , jej vysvedčenie je aj tvoja zásluha . A áno , keď ide na sluzobku čo i len na dva dni a ma sa vrátiť , už mám motýle a teším sa ako malé decko na novu hračku 🤣 . Pre mňa je najpríťažlivejším mužom na svete a čím je starší , tým je pre mna viac sexi

lucia13022023
28. jún 2025

Motýle v bruchu už ani nie, aj keď minule keď išiel s malým s bazéna a mal hot dad walk tak som ich zacítila 🤣 ale skôr ta láska narastá každým dňom viac a viac. Aj keď som si nemyslela, že dokáže byť ešte väčšia. Niekedy sa na neho len tak s údivom pozerám, že ako ma ešte dokáže prekvapiť (v dobrom) a stále som z neho na mäkko.

zuzanita1609
28. jún 2025

Tiež sme spolu už vyše 5rokov,4roky bývame spolu. Zvyknutí na seba,ba dokonca už ani dvere do kúpeľne nezvykne zatvárať 😁. Tie motýliky ešte občas sú (keď ma niečím prekvapí,či gestom,či úplnou maličkostou, ktorú nečakám),keď povie niečo "milovtipnosexi",ale samozrejme, sú aj chvíle,keď sa pohádame (zatiaľ iba o somarinách). Teda, ja sa pohádam sama so sebou 🤭,bo on ako úplný flegmoš skôr počúva,sem tam jednoduchou vetou odpovie a mňa ide šľak trafiť 😁. To ma vie vytáčkovat najviac,tak sa radšej zdekujem niekam von ku zverom 😁. Prídu určite aj horšie časy, možno ináč budem hovoriť po 20rokoch,alee, zatiaľ je to fajn a snáď sme spokojní obaja.

katica06
28. jún 2025

Čoskoro začneme šliapať 22. rok, po piatich rokoch som bola vydaná,mali sme dom teda aj čo splácať, dve deti, z toho ja s menším na onkológii manžel N vačšiou doma. Vlastne doma ako.doma týždenne najazdil za nami stovky kilometrov. Viacerím takúto slúšku manželstvo/vzťah nevydržal. Ale my sme to ustáli a z každej ďalšej jamy čo bola na našej spoločnej ceste sme vyšli silnejši. Už by sme dávno.netvorili pár keby sme nás vzťah nebudovali, nepracovali na ňom. Mne to príde ako samozrejmosť, ako taká záhrada, dobre teraz je.pekná všetko kvitne, ale treba sa o ňu starať aby kvitla aj naďalej. Mne muž chýba aj po toľkých rokoch.keď napr má nočnú a ja ležím sama v posteli, pri úspechoch.našich detí.keď tam nemôže.byť, kvôli práci a pod. Už to dávno pradavno.nie je o motýlikoch

dora281
Autor odpoveď zmazal
salamistka
28. jún 2025

Sme spolu dlho, teraz pracuje mimo domu a vidíme sa len cez víkemdy, ale cez týdeň mi chýba, myslím na neho s láskou a neviem sa dočkať, kedy príde domov..ale aj sa zvykneme hašteriť a niekedy ma hnevá to, čo povie alebo urobí, inak v pohode po všetkých stránkach. Že aké sú jeho pocity, to už vie skôr on 😅

autor
28. jún 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 wow 53 rokov pekne dlhy vztah, nech vam sluzi zdravie obom

dora281
Autor odpoveď zmazal
vevka8
28. jún 2025

S partnerom sme spolu skoro 10 rokov pracovné sme vyťažený no vždy sa tešíme na seba čím dlhšie sme spolu väčšie puto je , sme občas aj od seba týždeň a tak kôli práci , boli časy kedy sme vždy spolu boli nebol ten pocit ako u teba

oli18
28. jún 2025

My sme spolu 45 rokov, lezie
mi na nervy uz niekolko desatroci, aj ja jemu a napriek tomu nevieme byt bez seba.

simsalabim
28. jún 2025

S manzelom som viac ako 27 rokov. Motyle cakat po takom case je nerealisticke. Ale tesim sa z jeho pritomnosti, obdivujem na nom mnoho veci. Je mi oporou. Stale sa mame radi.

komplikovana
28. jún 2025

rozmyslam, kde sa vzal ten fenomen motylov v bruchu. Vo filmoch a serialoch... Ale tie nepredstavuju skutocnu realitu. Motyle v bruchu fakt nie su meradlom lasky - vztahu.

dora281
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2