Ako udržať záujem partnera vo vzťahu?
ahojte, ja neviem ci mi uz zacina sibat alebo co … potrebujem nazor … s priatelom spolu niesme tak dlho, ale na zaciatku bol uzasny, citila som ze som pre neho jedina, daval mi pozornosť, venoval sa mi, fakt nevedela som na nom najst jedinu chybičku … stale je ku mne dobry, ale prestal mi davat tolko pozornosti … ja viem ze to nikdy nebude navzdy tak ako na zaciatku, ale mna to extrémne trapi, ze mi zrazu prestal davat ten pocit ze som jeho priorita a tolko pozornosti … zo zaciatku som mala pocit ze mi fakt chce sam od seba hocico povedat, len tak zavolat, napisat hocijakú hlupost co sa mu stala počas dna a pod … teraz mam pocit ze si tu pozornosť musim pytat … musim sa stale ja nejak “pripominat”, prestal mi hovorit tolko veci, neviem, mam pocit ze je to take ochladnute… stale mi hovori pekne veci, ale ja som to z neho prestala citit … len chcem nazor, myslite ze uz nieje taky zalubeny ako bol, alebo je to proste normalka ? Popripade ako dlho boli vaši muzi “zalubeny” a správali sa k vam tak ako na zaciatku ? Po akej dobe to opadlo ? My sme spolu len par mesiacov
Aj keď vždy tvrdím, že komunikácia je úplný základ, tak v tomto prípade, ak je to iba pár mesačný vzťah a také nejaké začiatky, tak by som sa asi proste prestala tak veľmi pripomímať a snažiť a nechala to zase na ňom, tak sa to podľa mňa najjasnešie vyfarbí... a následne sa teda o tom porozprávať...
Udržať záujem nemôžeš..bud to tam je alebo to tam nie je..ja som tiež veľmi chcela funkčný vztah a riešila kde je vo mne chyba, čo zmeniť a podobne, keď to nefungovalo..a s mojim teraz manzelom to klaplo proste na prvú..a od prvého dna som nemala jeden den pochybnosť, že by som bola pre neho priorita..bol kovid, vychádzky len do 20 a aj tak dosiel o 19:40 aspoň na to mi dať jednu pusu a opýtat sa aký som mala den..proste od prvého dna sme boli spolu asi každý den..a co vidím fungujúce vzťahy, tak to väčšina mala takto..neuspokojuj sa s malom, lebo prava laska existuje a pri nej nebudes mat pochybnosti..a nie nehovorím, ze to bude vždy dokonale..my sme mali tiež po narodení dieťaťa ťažšie obdobie aj sme sa hadali, ale sme to riesili..nebol den, aby sme si nedali ráno a vecer pusu a keď som sa ho aj spatne pýtala, či keď sme sa hadali mal niekedy myšlienku, že to za to nestojí a chcel by to vzdať, tak povedal že nikdy..treba veľa a stále komunikovat, spýtať sa partnera, čo a deje..možno ma len náročné obdobie v praci..niekedy sa bojíme pytat, lebo sa bojíme odpovede, ale len tak môžeme zistit, čo sa deje a čo ma zmysel v tomto celom pokračovať..
Moja, toto je úplne prirodzený vývoj každého vzťahu.. fakt. On, keď o Teba bojoval, keď bol “zaľúbený”, tak písal, chcel byt s tebou stále.. a nám ženám sa to páči.. Ale každý chlap časom “ustane”.. ale to neznamená, že ta lubi menej.. Aj ja som si to prežila (a mnohé moje kamarátky tiež).. ale fakt nezúfaj.. hlavne, nevynucuj si nasilu jeho prejavy.. skús byt vždy tajomná, ta o ktorú musí bojovať (ak budeš v “každom šuflíku”, bude utekať viac).. chce to prestať byt v kŕči, že je niečo zle a že už o Teba nemá záujem. Ma, neboj. Len váš vzťah prechádza do ďalšej fázy ..
Skus napisat presne kolko ste spolu.
Záujem sa udržať nedá, proste buď je alebo nie je. Pár mesačný vzťah tam by ťa mal ešte na rukách nosiť. Zaľúbenie trvá zvyčajne tak 2 roky, potom sa uvidí, ci to prerastie do lásky alebo nie. Alebo si príliš náročná, nie každý muž ti bude 10-krat denne vyznávať lásku.
Na začiatku je všetko pekné a intenzívne. Veľa pozornosti správ atd. Viac sa zaujíma o teba. Potom sa to upokojí ale to je normálne. Neznamená, že ťa ma menej rád. Muži často vnímajú vzťah inak. Keď sa cítia s tebou dobre a bezpečne, nemajú potrebu neustále dokazovať lásku tak ako na začiatku. Možno si len istý, že ste spolu a nemusí sa snažiť tak ako predtým. Povedz mu to, možno si to ani neuvedomuje. Nájdite rovnováhu, aby si sa aj ty cítila dobre. On sa musí trošku uvedomiť a posnažiť. Skús si tiež položiť otázku – ak by to zostalo takto, bola by si šťastná? Ak nie, treba o tom hovoriť.
Keď to tak cítiš, tak to tak aj bude. Ženy majú výbornú intuíciu. Nezačal si vypisovať s nejakou inou? Nevieš to zistiť?
Par mesiacov mi pride este len zaciatok. Ja som s manzelom mala fakt taku tu intezivnu lasku aj dva roky :D a mne to prislo, ze sa to stale stupnovalo, uz takým inym smerom, ako poblaznenim, ale tskym tym hlbokym putom. Ze milujes s tym muzom zaspavat, citis bezpecie. My s manzelom stale zaspavame tak, ze sa drzime za ruku a to sme uz spolu dlhe roky. Mne pride, ze velakrat sa zena necha uniest poblaznenym chlapom a naskoci na jeho vlnu. Muzi sa proste dokazu zalaskovat aj po par dnoch. Ale my by sme mali byt tie, co ten proces zacnu spomalovat. Ja poznam v okoli tolko nešťastných zien, ktore po siestich mesiacoch od spoznania, uz boli vo vaze 20 rocneh manzelstva. Ja som si tak uzivala to randenie a to okolo toho. Vobec som nemala potrebu to vsetko urychlovat. A nie, necitila som, zeby zrazu utal a bolo to ine. Zena ma taku intuiciu, ze dokaze vyciti aj tyzdne, mesiace predtym, ako muz zdrhne. Ak ste spolu viac ako pol roka, tak urcite hned komunikovat svoje pocity. Ak ste spolu 2-3 mesiace, tak zrkadlit. Cize, ked on ti da 50% pozornosti, ty mu daj 25%. Ono, vela zien si mysoi, ze ked muz s nou randi par mesiacov, ze uz automaticky maju vztah. Lenze randenie a nasledne vztah je proces. A je uplne normálne, ze v prvých mesiacoch sa len otukavate a zistujete, vo komu vyhovuje. Mozno zistil, ze hlada nieco ine mozno este nie je ok z predchádzajúceho rozchodu, tam moze byt toho vela. Mohla si ho aj ty odradit, ak si celu iniciativu robila ty. Ze on vkastne nemusel nic a ty si aj tak mu davala vela pozornosti. Zo skusenosti odtialto viem, ze zena tu vzdy napise len cast a neskor zacne vytahovat ine veci, ktore su ovela visc dolezitejsie ako to, co napissla v uvode 🙂
"stale mi hovori pekne veci, ale ja som to z neho prestala citit" - Toto mi ukazuje úplne normálnu vec, a vysvetlím ti to takto: Volakedy som rád jedával pikantné. Len časom som si musel dávať stále viac a viac, aby to bolo rovnako silné, až som skončil s tak pikantným, že už tam nebolo cítiť ani chuť jedla. Potom som si dal dlhú pauzu, a už používam pikantné s mierou a pauzami, a tým je to vždy rovnako štipľavé. To isté je aj s vaším vzťahom. Proste, nemôže to byť rovnako intenzívne. Vzťah sa vyvíja presne tak isto ako aj tvoje pocity. On to má pravdepodobne presne tak isto (ak to rieši). Môžeš si užívať každú fázu vzťahu, je to len na tebe, ako si ho užívaš.
Lúčim sa so slovami Shakespeara: „Veci nie sú ani dobré, ani zlé; iba naše myslenie ich takými robí.“
Kto ta miluje, zboznuje, tak pri takom nikdy nebudes cítit pochybnosti. Pri tomto to citis preto, lebo ta ma na salame a uz ho toľko nezaujímas. A nie je to normálne v začiatkoch. Minimálne rok by mala trvať zalubenost. Za mna, tam niekde na obzore sa mu rysuje nieco ine a zvažuje ine možnosti popri tebe to je moj nazor.

mozno ho to uz preslo a zhodil ruzove okuliare .. zacalo mu na tebe nieco vadit alebo len ma neake starosti .. a mozno sa len na zaciatku predvadzala teraz je taky ako naozaj je .. nikto ti neodpovie lebo moznosti je vela ..treba si sadnut a porozpravat sa