Ako udržiavať kontakt s krsniatkami bez dotieravosti?
Mám krsniatka s ktorými by som bola rada v kontakte.sú to kamaratkine deti.ona mojim deťom.l krstna nie je.ale v poslednej dobe ma zo svojho živoa akoby vytlacala.ked sa chcem stretnut len vyhovioky neda sa nemozu atd....uz som jej aj pisala, ze nebudem viac iniciatorkoy stretnuti, nech navrhne aj ona.ale ona nic.stale caka kedy navrhem ja.boli by ste dotierave a stale navrhovali navstevy len vy?su to krsniatka, ale nechcem byt stale dotierava aj ked by som ich rada videla.
Nie, daj jej priestor, Ty si uz vyvinula dostatok iniciativy. Mozno riesi nejake problemy o ktorych nevies; nechaj ju nech sa ona ozve ked sa na to bude citit
Aké veľké sú tie deti? Oni si nevedia povedať, či ťa chcú vidieť atd..
Normalne sa jej spytaj, co je vo veci, ak sa bude vykrucat, tak prerus kontakt, aj tak tato maskarada “krstnych” rodicov nic neznamena realne, len drankanie penazi od dobrych ludi ako si zrejme aj ty.
A to ti povedala, že od teba čosi očakáva alebo si si to len domyslela? Lebo je dosť možné, že nečaká na nič a momentálne si v ich životoch proste tak trochu nazvyš. To sa medzi kamarátkami stáva a padá na tom aj vaše kmotrovstvo. Skús sa jej ozvať s nejakým odstupom času.
Ponúkaš sa len na stretnutia v zmysle návštevy, alebo chceš aktívne tráviť čas s deťmi, brať ich na výlety a podobne? Odmieta jedno i druhé?
iniciovala si stretka a vyhovarala sa. ked si sa vymedzila ze iniciator nebudes a cakas na pozvanie, pozvanie neprislo. respektovala by som to ze sa nechce stretavat a nechala ju tak. len preto ze si krstna nemas narok ani povinnost na kontakt.
@unicornlady najstaršie má 10 a najmladšie rok.tí starší jej hovoria, že chcú ísť za mnou.
@cyberk toto mi manžel vraví, že som štedrá a len to využila.
@lintu určite čaká ak by ak ona aj nie, ale deti čakajú darčeky.keď mali sviatok.každé dieťa ak už je staršie a uvedomuje si narodeniny/meniny tak očakáva darček.má inú kamarátku a asi jej stací jedna.
Ak máš pocit že sa vnucujes sa nevnucuj. Keď staršie dieťa očakáva darček malo by vedieť že to platí aj opačne a krstná si tiež zaslúži zablahoželať a dostať darcek
@abbey1 aj výlety ale oni sú početnejšia rodina tak všetky deti vziať nemôžem a nechcem to tak, že jedného áno a ostatné nie.tak aj výlety, alw idú svojim autom a my tiež svojim..aj to je problém lebo ak ideme stále meškajú najmenej hodinu.
@bg92 len mi je ľúti, že deti ma ani nebudú poznať a nie mojou vinou
@sense ešte si nepamätá kedy mám ja.ale ja im nevyčítam nič.sú to ešte malé deti.skôr ma mrzí kamarátkin postoj.možno nevedome, ale ten vzťah sa ochladí.deti ma nebudú vidieť, nebudú mať ku mne žiadny vzťah.
Tak to ročne nie ale to 10rocblne už také malé nie je. Tiež som krstná kamaratkinej dcére a a tá mi od 4rokov vždy zablahoželať ak k narodeninám aj k vianocam a aj darček dostanem, samozrejme nie kupovaný ale čo sama vyrobila.
Ale na to aby oni mali k tebe vzťah , by malo záležať ich matke. Veď tá vybrala za krstný a ak je to len kvôli darčekom tak krstnou byť nemusíš. Ja by som sa na tvojom mieste už neozývala. A aj krstniatk môžeš poslať na sviatok kartu alebo malý darcek alebo aj nie. Úloha krstného rodiča je aj tak iná ako nosič darčekov.
@sense na vianoce nedávajú nič, ale na deň matiek mi dali vyrobený darček.tí starší sa za mnou aj pýrali, že kedy pôjdu.veď toto, mrzí ma to, ale neurobím s tým nič.
Jasne ze ti to bude luto :( Ale pytala si sa ci mas byt dotierava tak to urcite nebud

Tak asi až tak nečaká na tvoje návrhy, keď má stále výhovorky. Povedala si, ako to vidíš, ďalej by som jej dala priestor a neozývala sa.