Krsná mama moslimka

isabellaswann
16. feb 2023

Dobrý večer, som kresťanka no chcela by som za krsnu mamu svojej dcery svoju najlepšiu kamošku, ktorá bola tiež kresťanka no vydala sa za moslima a prešla PAPIEROVO na jeho vieru. Srdcom je kresťankou.
Aké su podmienky krstu ak chcem aby bola krsnou mamou?
Čo všetko musím vybaviť okolo toho?
Dakujem.

lukbe
16. feb 2023

@isabellaswann asi ti najlepšie odpovedia na fare. Ale, podľa mňa, krstnou byť nemôže,ak konvertovala.

janinah
16. feb 2023

Môže byť len svedok krstu a okrem nej potrebuješ ešte niekoho kto je kresťan katolík aj papierovo.Jej konanie nekomentujem.ale nešla by som sa strapnovat na faru s takou požiadavkou.

syslik81
16. feb 2023

bud je krestanka alebo nieje..ak "papierovo" presla tak nieje a nemoze byt krstna logocky-moze byt len svedok

babulkomale
16. feb 2023

@isabellaswann a jej muz vie, ze je to len papierove? 😂

elanor
16. feb 2023

co sa zavazuje krstny rodic pri krste? Ze bude napomahat rodicom dieta viest a vychovavat v krestanskej viere. Okrem ineho musi mat birmovku (co mozno ma, mozno este stihla pocas svojej krestanskej ery), ale musi zit krestanskym a sporiadanym zivotom, teda v manzelstve uzavretom v kostole a pozehnanom knazom (krestanskym). Akykolvek iny sobas cirkev neuznava, a teda zije v hriechu.
Papierova ci nie, je moslimka. Ako bude moslim viest krestana ku krestanskej viere???

Svedok krstu ano, krstna nie.

isabellaswann
autor
16. feb 2023

To su take hovadiny cele tie náboženstva až sa mi z toho grcat chce čo všetko človek musi robit len kvoli tradiciam ... Žili sme obe dlhe roky v Holandsku ako kresťanky, v Holandsku nikto nepraktizuje tento zvyk krstenia detí... Bohužiaľ som slovenka a moja rodina aj z mužovej aj z mojej strany trva na krstoch. Jedinu kamošku ktorú mám žije v Holandsku, je to slovenka a kvôli tomu že si zobrala Bangladéščana prešla na jeho moslimsku vieru. On tiež nie je pravy moslim, nedodržiava nič z ich viery a su to pre nich len papiere a zakony. Ak by ona neprešla na jeho vieru, nemohli by sa vziať. Áno obaja to maju na háku akej su viery a mne je to je tiež uplne jedno keďže su to obaja ľudia s velkym srdcom a veľmi by som chcela aby mi išla za krsnu mamu. Niektorí vravia, že stačí ak odprisaha , že ak sa mne niečo stane tak bude moju dceru vychovávať v mojej krestanskej viere a vy tu teraz tvrdite že sa to ani nedá aby bola krsnou mamou, takže môžem naplut na cely tento system 😁 budem bez najlepšej krsnej mami aku som mohla mať:(

isabellaswann
autor
16. feb 2023

@babulkomale predstavte si že ano, obaja maju svoje viery na haku. Su to len papiere a zakony.

andreakotesova
16. feb 2023

Určite nemôže byť krstná matka. A podla tvojich názorov by som to dieťa krstiť nedala. Rodina si časom zvykne 😉

pribinak
16. feb 2023

Som na MK už celé roky ale takúto blbosť som už dlho necitala

Moslimka a Krstna mama…..na inej planéte možno

anavixy
16. feb 2023

Ked su tie nabozenstva taka hovadina, naco davas dieta pokrstit? Ved darceky hadam bude dostavat aj bez krstu, ked je to taka dobra kamoska 🤷🏻‍♀️ Na grcanie veru 😀

danica2711
16. feb 2023

ja nie som veriaca, ale toto mi nepríde správne. Dievčatá, ktoré ste veriace - myslíte, že je správne dať dieťa pokrstiť len formálne, lebo to chce rodina? Veď buď verím a chcem dieťa dať pokrstiť z náboženských dôvodov, ktoré mám v sebe hlboko zakorenené alebo nekrstím. Takýto pokrytecký cirkus mi pripadá takmer ako urážka viery, či sa mýlim?

pribinak
16. feb 2023

Náboženstva sú hovadina……tak načo dávaš dieťa krstiť?

lilope
16. feb 2023

@isabellaswann podľa tvojej poslednej odpovede absolútne nechápem prečo chceš vôbec dieťa krstiť, keď vieru a jej pravidlá máš úplne na háku. Načo nasilu krstiť? Lebo sa to robí? Vlastne potupíš celý ten akt, pretože sa podľa neho ani nemieniš v budúcnosti riadiť, ani ty, ani krstná, tak načo je to vôbec dobré? 🙆 Ach, kašli na to.

andreakotesova
16. feb 2023

@danica2711 pravdu máš 🙂

isabellaswann
autor
16. feb 2023

Neviem či moja rodina a mužova rodina babky dedkovia prababky a všetky stare generacie vysoko veriace a modliace sa kazdy deň k bohu prežiju keď nedam pokrstit dceru. Robim to iba pre dobro v rodine....

ana82
16. feb 2023

obidvaja kašlú na vieru, no nech by to bola akákoľvek viera to sú fakt skvelí adepti na krsných, nechápem načo ideš dávať krstiť, kvôli tradíciam .....rodine vysvetli, že nebudeš krstiť iba preto, že si to želajú....takých ako ty nechápem...idem krstiť, ale dieťa k viere nebudem viesť, zas si spomeniem keď bude treba príjimanie, birmovku....

lukbe
16. feb 2023

@isabellaswann ak to všetci všetko máte na háku,načo ti je krst a načo sú vám sobáše v kostole?Kvôli rodine? Som veriaca,ale toto mi hlava neberie.

ana82
16. feb 2023

@danica2711 samozrejme dieťa k viere viesť nebude a zoberie mu možnosť sa, aby sa samo neskôr rozhodlo, mám veľa kamarátov, ktorých nikto k viere neviedol a predsa si cestu našli

isabellaswann
autor
16. feb 2023

@danica2711 som krstena lebo ma dali rodičia pokrstit ked som mala 2mesiace avšak teraz v dospelosti som sa proste stala neveriacou aj napriek tomu, že všetci u nas aj u muža su vysoko veriaci vrátane muža. Pôjdem proti všetkým alebo sa prispôsobím? .... Nebudem robiť peklo v rodine aby ma mali všetci za satana alebo aby dostali babky dedkovia porážky...

ana82
16. feb 2023

@isabellaswann evidentne ťa pokrstili, ale k viere neviedli, inak by si sa tu nepýtala, či moslimka môže byť krsnou....

isabellaswann
autor
16. feb 2023

@lukbe ai neviete čo je to mať peklo v rodine ak idete proti všetkým tym ze ste jedina neveriaca.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maryetta
16. feb 2023

@isabellaswann myslim si ze keby si tieto tvoje slova citali tak tiez by tu porazku dostali. Niekedy staci spravne zit. Konat dobro. A pripadne nechat na neskor ci to dieta ci uz vy date pokrstit alebo sa rozhodne samo. Lebo krstom sa aj zavazujes ze dieta vo viere budete vychovavat. Co po tvojich prispevkoch tomu nejako neverim.

livka_
16. feb 2023

@isabellaswann to su falosni krestania a nie uprimni, ak vedia spravit matke dietata peklo zo zivota ak neda dieta krstit. Teraz riesia toto, neskor ine... taku rodinu mat, radsej by som sa odlucila ako vydierat nechala.. laskave milujuce vztahy veru mate..

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
livka_
16. feb 2023

@jabadabadu ani porazky nedostali...

lauricka
16. feb 2023

@isabellaswann krstná ma dieťa viesť a podporovať vo viere. Je nemožné to urobiť, ak má iné vierovyznanie. Podľa mňa to nie je možné.

yoxinka
16. feb 2023

@isabellaswann
Ja zas nechápem, načo krstia deti ľudia, pre ktorých to absolútne ale absolútne NIČ neznamená. A je to pre nich len nejaká trápna tradícia. Keby tomu neverím, nikdy by som decko nenechala pokrstiť, rodina by sa mohla aj na hlavu postaviť. Som veriaci človek, ktorý má deti krstené atď … aby nedošlo k nejakému nedorozumeniu. Tak ale pokiaľ máš veriaceho muža, toto ste mali mať vyriešené pred tým ako ste mali deti. Švagriná veriaca má ateistu muža, ale on jej vieru rešpektuje, deti sú pokrstené a veľmi pekne im to funguje.

isabellaswann
autor
16. feb 2023

Nebyť neveriaci neznamena že nie som dobry človek... Proste su podľa mňa všetky náboženstvá hovadiny a nič ako boh v žiadnej viere neexistuje. Verím v evoluciu a vesmír. Evidentne všetci čo ste sa tu do mňa pustili ste veriaci a modliaci sa k nezivym socham v kostoloch. Krstiť budem pre dobro v rodine, kto nevie čo je to mať veľkú rodinu a ísť proti prúdu ma nikdy nepochopí, takže je mi ľúto že to beriete ako urážku viery, dobrým človekom sa dá byť aj bez toho aby bol veriaci a myslím si že moje skutky a to aká som vraví za všetko, bohužiaľ vy ma nepoznáte a hodnotíte na zaklade jednej otázky ktorú som ako nevedomá položila a pýtala sa na radu a prosila o pomoc asi som sa tým vykreslila ako človek bez chrbtovej kosti ... Nevadí, ďakujem aj tak.

lauricka
16. feb 2023

@isabellaswann ak pises, ze pre teba to nic neznamena a chce to len rodina a rozhodla si sa vyhoviet rodine, tak im treba povedat, ze krstnych nemas a ak teda trvaju na krste, musia aj krstnych zohnat. Inak smola. A ak nemas krstnych, nemozes krstit a tym padom to mas cele z krku a nemusis mat krst vobec, aj tak si ho nezelas. Takze lahka cesta z toho von...