Ako ukončiť vzťah a udržať priateľstvo?
Ahojte, sme spolu dlho, začiatky boli krásne, teraz je to trápenie. Mám ho veľmi rada ako človeka a myslím, že aj on mňa, chcem zostať po jeho boku, ale už iba ako kamarátka. Trápime sa navzájom a nikam to nevedie, už sa iba hádame. Viem, že bude súhlasiť, ale bude žiarliť. Ja mu prajem, aby si našiel ženu, s ktorou bude šťastný. Ako to odkomunikovať? Ako udržiavať potom ten kamarátsky vzťah - žiadne veci zo súkromia, žiadne osobné problémy apd.
Najdes si priatela a byvaly priatel sa bude velmi trapit.
Chce to cas, kamaratmi mozte byt az ked obaja budete mat vybudovany rovnako silny iny vztah. Vtedy ale novy partner moze zacat ziarlit, preto by sa mali poznat vsetci styria. Alebo uprednostnit partnersky vztah pred kamaratom. Partner je aj kamarat.
Veď sa rozidte, a ak nebudete kamaráti budete partnermi obchodnými..... A hlavne vzdy nechať tomu čas ako sa tie vzťahy vykryštalizuju. A riešiť čo s ním rozoberať ako kamarátka a čo už bez bolo ako partnerka riešiť dopredu je zbytočne.
Veď sa rozidte, a ak nebudete kamaráti budete partnermi obchodnými..... A hlavne vzdy nechať tomu čas ako sa tie vzťahy vykryštalizuju. A riešiť čo s ním rozoberať ako kamarátka a čo už bez bolo ako partnerka riešiť dopredu je zbytočne.
@sense Ďakujem, už sme si to vykomunikovali v piatok. Kontaktujeme sa iba minimálne ohľadne pracovných vecí zatiaľ. Uvidíme časom, keďže sa stretneme na rodinných oslavách určite. Sme krstní rodičia mojej netere, čiže stretávať sa budeme určite aj mimo práce.

@muchotrafka298 to sa neda, aj sme nad tym rozmyslali, ale nejde to. Rodinne vazby nam zostanu urcite a na rodinnych stretnutiach sa budeme stretavat niekolko krat do roka. Priatelia neznamena, ze spolu budeme kazdy den sukromne a budeme si vyvolavat. Len ze sa budeme respektovat a spolu vychadzat. A budeme respektovat aj buducich partnerov. Je to ako rozvod, len my nie sme manzelia.
@anonym_autor ja som skutocne velmi tolerantna osoba, viem vela veci "prekusnut", nerobi mi problem prisposobit sa, ale toto by bolo u mna jasny red flag. Utekala by som od takeho partnera co najskor, vlastne by som si s nim ak by som toto vedela ani nezacala. A preco? Lebo by som vedela, ze som len "nahradnicka".