icon

Ako úspešne zladiť novú rodinu s deťmi?

4. aug 2024

Dievčatá, ako ste polepili novú rodinu. Zaujíma ma to, nemám s tým skúsenosť, mám 30 r. jedno 10 r. dieťa. Naviazané na mňa. A všetku starostlivosť od učenia, školy, voľného času apod. sa starám ja, sama. 95%. Tzn. rodičia pomožu cez prázdniny kým som v práci, potom ide dieťa domov. Prípadne bratove deti, tiež kým som v práci sa spolu hrajú. Po poobediach sú buď deti u mňa, alebo ideme na výlet, nákup, kávu a pod. alebo sme doma, spolu. Som rozvedena pár rokov. Je jeden muž. Kt. má svoje dieťa. Jeho dieťa uprednostňuje pred všetkým. Je o dosť staršie ako moje. Čo samozrejme rozumiem. Ale akosi nevieme nájsť rovnováhu medzi sebou ze ako dalej aj keď sa máme radi. Ja neurobím krok vpred a nepredstavim jeho, mojmu dieťaťu oficiálne, keď cítim, že ten rovnaký krok neprichádza od neho. Proste nevieme to posunúuť nevieme ako. Bojím sa aj ja ako to vypáli ak moje dieťa je naviazané na mňa a opak evidentne že on by mal novú ženu vedľa seba. Debatujeme o tom ako malé deti. Aké problémy vznikli s vašimi deťmi keď ste doniesli domov alebo sa objavil nový partner.

Strana
z2
luccija
4. aug 2024

A on chce ako ďalej fungovať?Tvoje dieťa ho neprijme s radosťou to rataj a jeho asi tiež a možno preto sa boji toho kroku, lebo zrazu to bude vedieť rodina, môžu začať konflikty vieš aké su bývalé partnerky...atď ..a vaše dve deti sú vekovo ďaleko od seba a celkovo žiarlivosť, majetnickost.
Zverejnením sa môže všetko pokaziť, ale zase nie je riešenie takto žiť v tajnostiach roky.
Neviem len zoznámiť najprv tvoje dieťa s ním a neskôr jeho...asi ho má len na víkend a možno by som vás s jeho dieťaťom vôbec nezoznamovala víkend budú ich a vy budete spolu v iné DNI

stanulienkat
4. aug 2024

Mozno sa boji, ze chces hniezdit. Mnohe zeny zufalo hladaju nove vztahy a planuju este dalsie dieta, ktore by "specatilo" vztah s novym muzom. Tzv. patchworkove rodiny, ktorym ja nerozumiem. Ale to mozno nie je tvoj pripad. On sa mozno uz nechce hrat na rodinu. Ma partnerku, svoje dieta a to mu staci. Mne by to tiez stacilo. A co ze ma na prvom mieste svoje dieta? Wtf? Ved je to normalne. Kazdy ma na prvom mieste svoje dieta.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
4. aug 2024

@lonely66 to naozaj nie. To je cudne.

sense
4. aug 2024

Pozri istotu nemáš nikdy .... Veď sa dohodnite kde sa stretnete absolútne nemusíte ísť ninspolu len sa stretnete napr na kúpalisku....alebo ja neviem kde na nejakej akcii..
Ale viac sa prikláňam k názoru že jemu tento stav vyhovuje, keď má chuť na teba tak sa stretnete a keď nie tak povinnosti, dieťa atď....

autor
4. aug 2024

@lonely66 ano podľa všetkého to je jasné, že všetko je prednejšie než ja, jeho dieťa to rozumiem, veď ja netúžim po tom, aby prestal byť otcom. Vždy bude dieťa dieťaťom, aj pre mňa doležité a na prvom mieste, ale to sú podľa mňa rozne veci. Dieťa je dieťa výchova, rodičovstvo atď. , a iná vec je partner partnerstvo život. Predsa musím dať niečo podstatné tomu druhému partner./partnerke, musí byť v tom vzťahu niečo čo drží pokope dvoch ľudí. Rovnováha. Spoločný čas, názor atď. Možno by naozaj začali horšie problémy, možno naozaj by to bolo ťažke pre deti, ale čo? Že mama alebo oco má iného partnera ako vlastných rodičov.. ale veď nejdeme spolu žiť.. Z jednej strany tomu rozumiem. Z druhej nie. Ako ja možem povoliť azobrať svoje dieťa na výlet, keď okamžite moje dieťa zreferuje všetkým naokolo kde sme boli a s kým sme boli.. a on bude čušať ako mrtvy chrobák a to je max. čo urobí?! Alebo potom začne klamať a tajiť mňa a moju dcéru pred ľudmi a pred svojim dieťaťom, lebo aj také može byť 😄 a ja nechcem seba sklamať a potom aj moju dcéru zme som vybrala najvacsieho chrapúňa zo všetkych..

autor
4. aug 2024

@eeffka ide o tie chvíle, cele mi to pride na hlavu… tie chvile kedy mam cas na chvilu na seba ano najdu sa aj take, doteraz som to prezivala s nim takto, ze sme sa stretli, vybehli niekam, sem tam program ale vzdy to bolo vacsinou na rychlo, chapes, neprides v pokoji domov, niesi spokojna, si obmedzena, ide mi to na nervy

luccija
4. aug 2024

Áno, sú to len také mini stretka úlety...nie každý chce zdieľať zase spoločnú domácnosť, deliť peniaze, v určitom veku to ľuďom vyhovuje bývať doma a občas si povyrazit a mať zase kľud neriešiť "cudzie" dieťa, nákupy atď...veď sa ho spýtaj ako si to ďalej predstavuje chlapi sú divní on bude takto žiť 10 r nemá potrebu niečo meniť ty chces viac, tak navrhuj, pýtaj sa

anna_anicka83
4. aug 2024

Aj on mal veľké samostatné dieťa. Ale jeho vzťah k nemu je taky istý aj keď to dieťa má už cez 20 rokov. Stále ten chlap všetko prispôsobuje jemu, svoj program, život. Čiže tam za koniec mohla aj táto chorobná naviazanosť. Akého máš partnera, vieš ty sama, tento tu všetko odkladal. Jej deti (vtedy vek tvojho) ho brali v pohode, mladšia bola dokonca dosť naviazaná (lebo na nich sa bio otec vykašľal). Známa necítila podporu, stále bola ako kamarátka s výhodami. Na ňu bol čas, buď spoločný s deťmi alebo až po jeho dieťati. Keď chcela s nim ísť na dovolenku, niekde na pár dní, tak ani raz, lebo išiel so svojím dieťaťom. Proste žiadny kompromis.

autor
4. aug 2024

@luccija
@anna_anicka83 no vravim ze problem bude v ňom 😀 on ma jednoducho iný názor a bodka.

autor
4. aug 2024

@luccija nemyslim ze to bude mať význam. Ak by bol normalny, tak sa pozera na to inak.ak by bol zaujem tak je to uplne inak. Ved predsa ak muz chce zenu tak so vsetkym a ine su len vyhovorky. Ked chce zenu tak aj s detmi. Ked chce byt so zenou tak treba trochu zodpovednosti v tom vztahu. Ostatne je len plytvanie casu a energie. Trosku ste mi otvorili oci 🙂

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
4. aug 2024

@lonely66 veď to, ze sa mu snazim aj povedať, ze ako ja mozem zobrat svoje dieta, zamiesat ho medzi nas, zmiasť ho, dat mu nadej mozno vytvorit vzor muzsky, ked ja sama niesom storoznena s jeho pristupom/nepristupim.. a nakoniec zdrhne alebo bude cusať. Hej presne 🤣 dieta roztruby vsade kde sme boli a s kym a potom sa v meste nepriznal ku nam 🤣

autor
4. aug 2024

@lonely66 omg musim si aj sama zo seba trochu utiahnuť, lebo to sa neda takto vazne brat, keď nie je odozva od neho..

lonely66
Odpoveď bola odstránená
soldi
4. aug 2024

A v com je teda problem?
On sa nechce zoznamit s Tvojim dietatom?
Alebo Teba nechce zoznamit so svojim?
Alebo Ty ho nechces zoznamit so svojim, kym Ta on nezoznami s jeho?

Ja som si nasla partnera neplanovane cca mesiac po rozchode s otcom deti. S detmi sa videl prvykrat asi po dvoch mesiacoch. Len ako moj kamarat (pred nimi). Mam vela kamaratov, takze deti to vobec neriesili. A vtedy 9 rocny syn povedal ze on (partner) lubi maminku. Lebo videl ako sa ku mne chova pekne a laskyplne. Proste to syn vycitil a bol stastny, ze som stastna.
Ale moj partner nema deti. Keby mal, urcite by boli prenho dolezitejsie ako ja. Hladat tu rovnovahu medzi detmi a novym partnerom je narocne

duppka13
4. aug 2024

Si este mlada, toto nie je muz ktory s tebou chce tvorit rodinu, uzivaj si s nim ak chces ale ak tvojim cielom je rodina a dalsie dieta tak hladaj ineho muza

Strana
z2