Ako uzavrieť zlý vzťah a ísť ďalej?
Ahojte. Píšem v túto hodinu,lebo už pár dní nemôžem normálne zaspať. Dôvod je ten,že ma trápi moje ukončenie vzťahu (odišla som). Už to budú 2 týždne,čo spolu nekomunikujeme. Boli sme spolu vyše 2 rokov a v poslednej dobe sme sa len hádali. Je odomna starší o 11rokov. Odzaciatku som s ním nebola šťastná,nerád sa bozkával,nerád prejavoval city,zato neustále sekíroval,chcel vychovávať. Tvrdil,že chce rodinu,potom sa už začal vyhýbať. Klamal mi aj v tom,že mu bývalá umrela,pritom ho len nechala. Nebol ani krásavec, večne uhundraný. Náš sexuálny život tiež 0 bodov, žiadne bozky, žiadny orál z jeho strany. Ja z týmito pocitmi som to už začala všetko sabotovať,začala som byť zlá,až nakoniec som odišla a viac sa mu neozvala. Trápi ma,že to nemám ukončené, štve ma,že som bola sprostá a neskutočne ma se.ie,že sa vôbec nad tým zamýšľam a nenechám to tak, minulosťou. Otázka znie a stále sa pýtam aj samej seba,je normálne sa trápiť nad zlým vzťahom a dokážem to nejako uzavrieť a ísť ďalej? Mali ste vzťahy, ktoré ste neuzavreli a ťahalo sa to s vami ďalej,do ďalších vzťahov? Neviem,či má pochopíte,ale aj tak ďakujem za všetky príspevky a odpovede.
Ahoj,
Toto je typický vzťah narcista vs empat. Jak dva magnety.
Od začiatku Ti blikala červená kontrolka, že niečo nieje v poriadku ale aj tak si do toho išla, pretože si dúfala, že sa zmení... Že sa kvôli Tebe zmení.
Nestalo sa, odišla si, naozaj Ti gratulujem, lebo odísť od takéhoto človeka stojí naozaj naozaj veľa úsilia 🙂
Odpoveď na tvoje otázky:
Podľa mňa sa netrápiš nad zlým vzťahom, že to nieje ukončené, ale trápi Ťa to, že si si na začiatku niečo zaumienila, nedosiahla si to a teraz sa hneváš sama na seba že aká si bola slepá a koľko času si investovala zbytočne. (hnevás sa sama na seba)
Je to typický manipulátor, ktorý potrebuje iba tvoje publikum.
Nerád sa bozkával, neprejavoval city – toto nás ženy naozaj láka 😀 čo je s ním zle, moje malinké uzavreté, tebe bolo asi moc úblížené, ale neboj, ja ťa napravím .... mám pravdu?
Neustále ťa sekíroval a vychovával.. Títo ľudia potrebujú mať maximálne všetko a všetkých pod kontrolou aby nechytali úzkosti a paniku. Preto tie ataky, aby si sa vyslovene začala cítiť ako nesvojprávna, potreboval ťa ovládať.
Ako to vidím ja, z toho čo som prečítala ale možno sa mýlim, nepoznám celý príbeh: Komu z rodičov, alebo naozaj blízkej osobe s ktorou si prichádzala v dospievajúcom veku denne do kontaktu si sa stále musela snažiť dokázať že si dobrá, že za to stojíš, musela si sa vyslovene prosiť o lásku a pozornosť? Podľa mňa si tento vzorec nesieš z minulosti, a potrebuješ od chlapov akési „uznanie“
A toto si budeš prenášať z jedného vzťahu do druhého.
Ak chceš pokecať napíš mi správu

@grof_monte_christo no napadlo mi to preto, pretože priznať si,že som ho mala rada aj napriek tomu,ako sa ku mne správal by mi prišlo viac ponizujuce.