Ako uzemniť drzú mladú kolegyňu?
Ahojte. Pomôžte mi uzemniť mladšiu kolegyňu! Tie dnešné mladé žaby nemajú žiadnu úctu voči starším osobám. Mám 44 rokov, kolegyňa 28. Minulý utorok na mňa vyštekla. Žaba jedna precitlivená. Dohadovali sme čas a miesto vianočného večierku. Ona je dosť divná v poslednom čase. Ja som navrhla miesto viac na úrovni. Ona navrhla totálny prepadák kde je nuda. Nemôžeme trošku žiť? Tancovať? Samozrejme v srande som jej povedala aby do toho nemudrovala pretože sa do toho nerozumie. Nikam nechodí tak ako môže poznať??? A mladá mi hovorí: nemusím všetkému rozumieť stačí že rozumieš všetkému ty......
Neviem kam smeruje dnešná generácia ale trošku úcty......Ja som prostoreká čo mám na srdci to poviem tieto precitlivené osoby robia iba okolo seba halóóóó
@lalenka33 ja tých 60 reálne mám (no dobre, o 3 týždne), ale mňa ani len nenapadne podceňovať ani zhadzovať mladé baby, chalanov. OK, môžu byť ako teliatka, ale ved každý z nás prechádza životom a naberá skúsenosti, nikto sa nenarodil so všetkou múdrosťou sveta. Ani môj vek ma neoprávňuje tvrdiť že som úprimná a pritom by som bola drzá, možno až chrapúnska...
Bože uchovaj pustiť si do tímu takúto "starú" kunu. Rozpráva tu o prostorekosti ako by to bola pozitivna vlastnosť. Keď všade otrcas drzku, tak nebud prekvapena ked po nej aj dostanes. Takéto gadžule sú v každej firme, ale nikde sa netešia úcte.
Ty mas pravdu, ty mas viac skusenosti, ty si priama, ty si prostoreka, ty mas uctu….ty ty ty…uz len z toho prveho prispevku a to nehovorim o dalsich citit za mna ze ty si proste naj. Kolegyni fandim a som rada ze taketo kolegyne ako ty v praci nemame.
Tu nejde o skusenosti a ci si starsia a uz vobec nemusis za jednu vetu uzemnovat kolegynu..Staci to povedat normalne a ked sa neviete dohodnut tak byt radsej ticho ako toto...Ja som jedina osoba u nas v robote ktora ma 30 rokov, vsetko ostatne su zeny 50+, tak ako oni respektuju mna ja respektujem ich a nikdy v zivote nemozu povedat ze nemam uctu k nim a rovnako ani ja ze ju nemaju ku mne..Svoj nazor sa da vyjadrit aj inak a dalsia vec tym ze ty mas viac skusenosti a si starsia mozes vsetko?
Úctu k starším pre boha však máš 44 nie 64 za prvé a za druhé nemusíš sa hrať na najmudrejsiu, to že si staršia neznamena automaticky múdrosť sveta, držím palce mladej kolegyni nech sa nedá manipulovať a ukáže ten spravny smer 😁
Treba aj uctu k mladšiemu .na tvoju blbu poznámku reagovala rovnako blbo…co očakávaš? Ze ty si budes hovorit co chces a ona musi drzat hubu lebo je mladšia?
Takto vyzerá úprimnosť , môžeš čítať. Ty si nebola úprimná , ale uštipačná a ešte sa čuduješ. Trošku sebareflexie, vek nie je ešte zárukou ničoho, tak isto ako vysoka škola.
Som na strane mladej kolegyne. Ty sa nauč správať.
Sorry, ale v práci ako kolegyne ste ROVNOCENNÉ a máte sa k sebe správať slušne a s úctou bez ohľadu na vek. Každá z vas ma právo vyjadriť sa k vianočnému večierku ako uzná za vhodne a nie, nebudu sa všetci prispôsobovať tvojmu nápadu len preto ze mas po 40 tke. Ked sa chceš zabaviť v nejakom podniku chod s kamarátkami (ak vôbec nejaké so svojou povahou máš)
Ta mlada baba ti odpovedala úplne super, presne tak ako si zaslúžiš, posielam jej takto jedno virtuálne ❤️
Ze ani muža nemáš a si stará dievka? 😀
Komu sa prisnil tento vymysleny pribeh 🤣
Podľa mňa sa treba správať s úctou k tomu, kto si úctu zaslúži. Ty si len dostala naspäť, čo si rozdala. Ty si prostoreká, ona je prostoreká, nemáte si navzájom čo vyčítať.
@culienka mlada vôbec nebola drzá, len odpovedala štýlom autorky.. prečo by nemala nastaviť zrkadlo drzej žene..
ak toto nie je troll, tak je to krava
Alebo je chyba v tebe 🙂
Ste rovnocenne kolegyne nie? Si jej nadriadena? Alebo z akeho titulu ma ona drzat "hubu a krok"? Skrz datum narodenia??? No to ti prajem novu kolegynu, o 5 rokov starsiu co ti da tvoje rozumy vyžrať. Neschovavaj svoju panovačnosť za "majte uctu k starsim". Ludia ju maju, ale nechat po sebe stúpať nie je prejav ucty.
Mlada žaba 28 ročna trošku porozmyšľaj skôr než niečo napíšeš. To je tak ak ústa idu skôr než mozog stihne zareagovať. Nerob zo seba to načo nemáš a nepíš o 28 ročne mlada žaba.Však ma viac rozumu ako TY.Presne dobre TI povedala že všade si bola všetko vieš.TY chceš ísť do nobl podniku nato že máš 44 rokov slovník ako s 2 cenovej v krčme.Troška sa uvedom a správaj sa ako 44 ročna lebo mi príde že ONA má viac rozumu.Mlade žaby myslela som si že ma 18 rokov že TI môže byť dcéra ale TY 28 ročna nazyváš mladu žabu. 28 ročne niektore 28 ročne majú rodiny deti a viac rozumu ako 44 ročné.A aj tu sú určite ženy a mami čo majú 28 rokov a neprídu mi žaby.Niekoho nazývať žabou tak už ked máš 44 tak si ropucha.Určte 28 ročne nie sú žiadne žaby.Nabúduce skôr než niečo povieš popremyšľaj či je to vôbec vhodne.Rešpekt sa nebuduje ten bud máš alebo nie ale. TY chceš niečo na čo nemáš.Viac rokov že si staršia TI ešte nezaručuje že všetko vieš lepšie .Autorita rešpekt nie je vekom.A to mám viac rokov o niečo ako TY.
Ja si myslím že tak ako treba mať účtu k starším tak treba mať účtu aj k mladším a všeobecne ku všetkým ľuďom.....
Takže tie,čo musia sú zle,ale aj keď sa "žaba" ozve,je tiež zlá,lebo s tebou nesúhlasí?Máš to fakt ťažké,vydržať sama so sebou,a nie to ešte s kolegyňou.🤦
Autorka a prečo ty máš vlastne väčšie právo niečo povedať, ako niekto iný
Ucta ma ist na obe strany, nielen mladsi k starsiemu.
Prostorekost je často znakom hlúposti. Na tvoju vetu by si odomna dostala podobnú odpoveď.
Hlavne nevidím dôvod mat úctu k niekomu len kvôli veku.
Len preto ze tvoji rodičia stihli mat sex skôr ako moji si niečo viac?

@tetapetra jak babka nad hrobom. Mam 41, pomaly 42 a toto by som z ust nevypustila. Mam "svagrinu", co ma 26 rokov, teraz porodila, ja mam 1,5 rocne dieta, no rozhodne sa k nej nebudem spravat ako k "decku", uz davno je dospela, mudra,..."Milujem" toto, ked sa starsi snazia vychovavat mladsich. A ze o tom daco viem. Som nizka a cely zivot sa ku mne mnohi ludia spravaju ako k dievcatku, este aj teraz...Strasne neprijemne to je, od tych "osob" 🙄