icon

Ako uzemniť drzú mladú kolegyňu?

19. nov 2024

Ahojte. Pomôžte mi uzemniť mladšiu kolegyňu! Tie dnešné mladé žaby nemajú žiadnu úctu voči starším osobám. Mám 44 rokov, kolegyňa 28. Minulý utorok na mňa vyštekla. Žaba jedna precitlivená. Dohadovali sme čas a miesto vianočného večierku. Ona je dosť divná v poslednom čase. Ja som navrhla miesto viac na úrovni. Ona navrhla totálny prepadák kde je nuda. Nemôžeme trošku žiť? Tancovať? Samozrejme v srande som jej povedala aby do toho nemudrovala pretože sa do toho nerozumie. Nikam nechodí tak ako môže poznať??? A mladá mi hovorí: nemusím všetkému rozumieť stačí že rozumieš všetkému ty......
Neviem kam smeruje dnešná generácia ale trošku úcty......Ja som prostoreká čo mám na srdci to poviem tieto precitlivené osoby robia iba okolo seba halóóóó

angeli121212
20. nov 2024

Inak autorka neviem čo pindáš aj kolegyňa bola úprimná.. úprimne ti povedala a ešte bola slušná, lebo horšie by si si zaslúžila

really8
20. nov 2024

Dalsi priklad toho ze aj idioti starnu a netreba si ludi vazit len pre to lebo maju nejaky vek.

jana_eyre_2
20. nov 2024

Asi aj mňa by si brala ako drzu a už taká mladá nie som, mám 40.. keby mi niekto povedal že sa nemám starať, tak by som sa tiež ohradila.. to že je niekto mladší neznamená že si k nemu môžeš dovoliť čokoľvek.. a to že si prostoreka ťa neospravedlňuje, len vysvetľuje že problém je v tebe a ty ho ani nevidíš..

A predstav si, ja mám aj mladšie kolegyne a kolegov a normálne s nimi všetkými vychádzam.. možno je to tým že ich nemám potrebu poúčať 😉

macekovam
20. nov 2024

Podľa mňa ti nič také hrozne nepovedala..ja by som ti to asi tiež tak...nejako...

lucylaw
20. nov 2024

No akože keby niekto na môj návrh zareagoval tak,ako si ty zareagovala na návrh kolegyne,tak ver tomu,že aj ja by som ťa veľmi rýchlo uzemnila a poslala niekam,či si staršia alebo nie si..Akože ty si čo o sebe myslíš,že za to,že si staršia,tak si môžeš dovoliť z huby vypustiť akúkoľvek urážku a ostatní musia šúchať nohami a pritakávať ti len preto,že si staršia? 🤦🏻‍♀️ si dobre mimo..

natall113
20. nov 2024

A ty s ňou žiješ keď vieš že nikde nechodí? Keby mi toto povie staršia kolegyňa tak o nejakej úcte sa baviť nemôžeme. Kto si aby si jej hovorila do čoho má mudrovať? A výraz "precitlivená mladá žaba" hovorí za všetko, aj ty by si chcela byť ešte mladá však?

simsalabim
20. nov 2024

Som starsia ako ty a tvoje jednanie sa mi nepozdava. Obe ste dospele, teda rovnocenne. Respekt a uctu si nevzbudis direktivnym jednanim a ponozovanim.

mimikarol
20. nov 2024

Ona je precitlivela, ale si to ty kto o tom zakladá diskusiu. Takže darmo hovoríš že ty precitlivela nie si. Si. Dotklo sa ťa to až do takej miery že to riešiť na nete.
Keď budeš preukazovať úctu ty, budes ju aj dostávať. Kolegyňa ti dobre povedala, tak ako si si zaslúžila

really8
20. nov 2024

Inak paci sa mi ako svoju nevymachanu hubu skryvas za rozkosnu prostorekost.

basulaak
20. nov 2024

Precitlively bude ten kto to v sebe este nespracoval a pise na kona 🤭

vilma7
20. nov 2024

Mevi3m.akou kultúrou žijete, ale u nás sme všetci na jednej lodi. Mladší neznamená hlupejsi, ako odhadujeme sa spolu a potom jej povieš nech do toho nemudruje...podľa mňa reagovala na tvoje frflanie primerane.

titla
20. nov 2024

Mas tu 3 strany komentarov od nezainteresovanych ludi, ze nevhodne si sa zachovala ty. A to vieme len tvoju verziu udalosti, ale ty si ides svoje. Sebareflexia 0 bodov.
Navyse, to tvoje vyjadrenie, ze si len uprimna a prostoreka je taka typicka alibisticka vyhovorka pre ludi, co sa nevedia spravat. Pracovisko nie je miesto, kde clovek moze dovolit byt ku kolegom prostoreky.

bloger
20. nov 2024

Tak možno si reagovala podráždene. V práci je bežné, že sú ľudia podráždení a reagujú prchko. Skús začať tým, že sa pokúsiš o zmierenie. Ukážeš tak, že si naozaj skúsenejšia, múdrejšia a tak dalej. Vypočuj si v pokoji jej argumenty. Možno nájdete spoločnú reč.

gabika098
20. nov 2024

Ja mám zas pocit že tu nie je problem v mldej žabe ale starej ropuche 🙂) daj sa dokopy

stanulienkat
20. nov 2024

Podla mna troll.

jumama
20. nov 2024

Je take ceske prislovie: To co hovori Peter o Pavlovi hovori viac o Petrovi ako o Pavlovi 🙂

zmrzlinka2021
20. nov 2024

Ucta nie je o veku.

Tiez fandím tvojej kolegini!

simca06022011
20. nov 2024

jaaaj ty si ina dochodkyna :DDD a nie nic take ti nepovedala, odpovedala presne tym stylom ako ty si na nu vyletela. Navrhnut mohla, hadam sa dohodnete viaceri a vyberu si...
Inak takto isto postupuju rodicia pri detoch - napr kde robit svadby atd, lebo vediaaa lepsieeee.. :D nie nevies lepsie, navrhnut si kazdy moze co len chce. To ze tebe sa paci to, neznamena ze vsetkym sa to musi pacit.

dahra
20. nov 2024

Povedať pravdu? Dá sa aj takto: "Chcem sa zabaviť a zatancovať si. Pokiaľ viem, tam kde si to navrhla ty, sa tancovať ani zabaviť podľa môjho gusta nedá. V tom podniku, čo som navrhla by sme si aj zatancovali, aj sa zabavili, má dobrú atmošku....atď." Ty si ju povedala takto: Nemudruj do toho, pretože sa do toho nerozumieš." Cítiš ten rozdiel? Aj v prvom si povedala pravdu. Len bez toho budzogáňu, ktorým si ju ovalila v druhom prípade. Nazývaš to prostorekosť, ale chodíš slovne ozbrojená, ani si to neuvedomuješ. Mnohým nám chýba schopnosť komunikovať. Úplne inak vyznie rovnaké posolstvo (chcem mať pokoj napr,), keď povieme: "Daj mi pokoj." a "Chcem mať teraz chvíľu pokoj." Prvé je urážlivé. Alebo lekár: "Ostáva vám týždeň života." "Do týždňa otrčíte kopytá." Obe vety hovoria pravdu, ale ta s budzogáňom sa neprijíma dobre, je urážlivá, zosmiešňujúca, zahanbujúca....Takže o pravde to nebude. Ani krásnu kyticu by si nechcela dať do hrzdavého hrnca na polievku.

simca06022011
20. nov 2024

@dahra PRESNE. A hlavne by ma zaujimalo, ci vacsina kolegov sa chce zabavit a tancovat, neviem ci o tom oni dve rozhoduju same...
Popravde mam 41... a nechodim sa na vianocne akcie firemne natriasat ako 18rocna mladucha, ale decentne si pokecat, najest sa s kolegmi, popriat sviatky. Cize nie kazdy to musi citit ako autorka.
Vyletela proste na nu prva ona a odstala presne to co vyvolala... mne keby kolegyna povedala ze sa nevyznam do takejto veci ako vybrat si podnik, tak asi by som si pomyslela, ze jej preskakuje.

petracandle
20. nov 2024

To len ja v tomto vidím rukopis starého známeho trola? 😃 veď je to úplne očividné

tiezjedna
20. nov 2024

ty si sen každého kolektívu😀

culienka
20. nov 2024

Podla mňa ste boli drzé obidve, neviem prečo tu fandia len mladej 🤣

vevebono
20. nov 2024

Fuuuu, tak radosť s tebou robiť!

tetapetra
20. nov 2024

Ja umrem 😂😂 sa nepo...., že 44r. Normálne stará žena. Bože s tebou robiť,tak si to hodím. Hľadáš úctu, ale sama ju nemáš

animus
20. nov 2024

Učili ťa mať úctu k starším? A čo tak mať úctu ku všetkým? Ona si ju nezaslúži?
Hovoríš pravdu? A čo je pravda? Ty si myslíš, že si zjedla všetku múdrosť sveta a čo povieš je pravda? To že neexistuje absolútna pravda ťa asi zabudli naučiť ako pozerám. Vieš čo je rešpekt? Úcta? Tolerancia?
Je mi ľúto tvojich kolegov, si veľmi zlý človek.

amonet
20. nov 2024

uctu si treba zaslužit, neziskava sa ani vekom ani šedinami. ak ty bemas uctu voči nej, preco by mala mať ona voči tebe?

misicka31
20. nov 2024

Rešpekt a úcta má byť vzájomná,aj vy ste sa do nej obuli,osopili ako do malého decká.Je to dospelá osoba,ktorá má právo na svoj názor.Ja sa jej popravde nečudujem,aj moja odpoveď by bola hlavne,že ty vieš všetko.Zhodili ste ju prvá.✌️

nevenka
20. nov 2024

Ze "starsia osoba" 🤣🤣🤣.

simca06022011
20. nov 2024

Inak neviem kto je viac precitlively, ci autorka alebo kolegyna :DDD