icon

Ako vaše deti nazývajú svojich prarodičov?

3. jún 2025

Ako vaše deti oslovujú prarodičov

Strana
z2
diewcatqoo
3. jún 2025

Mame uz len jedneho prarodica. Syn ju oslovuje normalne "babka". Ked o babke hovori s inymi, tak hovori "stara babka".

kvietok1233
3. jún 2025

Aj moja dcérka ju volá babka Marika

nin12345
Autor odpoveď zmazal
nin12345
3. jún 2025

Starký starká, a praprarodiča oslovuje babka

danieli
3. jún 2025

U nas bola prababička

viestta
3. jún 2025

babka, dedkov uz nema

ivanakal
3. jún 2025

Moji synovia volali moju babku - babka stará. Raz moj svokor, ze preco ju tak volate, ved to je starká. A moja babka na to, ze: "ja nie som ziadna starká, ja som babka stará" 🙂 Tak to bolo u nás zaužívané. Takisto som volala aj ja moju prababku - babka stará. Babka bola babka a toto bola babka stará. A pradedko bol Dedko Palko. 😀

cyberk
3. jún 2025

moji rodicia su pre nu - starkovci, moji starkovci su pre nu- dedko/babka 🙂

zuz987123
3. jún 2025

Betka 🙈

vkatush
3. jún 2025

Babka volá moju mamu, svokru, moju babku aj manželovu starú mamu (u nich v rodine sa používa skôr výraz stará mama, ale malý ju volá babka).
Ale zase vie ich mená (väčšinou, má len 2 roky), takže ak chce konkrétne povedať, tak povie babka XX - meno.

nevenka
3. jún 2025

Nase deti maju 2 babicky - prastarke, volaju ich babicka a za tym meno. A manzelovi rodicia su stara mama a starky a moji rodicia su starka a starky. Takto to maju podelene.

jana_eyre_2
3. jún 2025

Moje deti majú jednu babku, ostatní už zomreli.. je to moja svokra.. volajú ju babka, svokra volali dedko, ale pamätajú si ho len dvaja starší, z toho dcéra veľmi matne.. moju mamu vôbec nepoznali, ale volali by ju Oma, pretože tak by ju volali aj keby žila.. moja mama sa dožila len jednej vnučky a jedného nevlastného vnuka a oni ju volali takto.. môjho otca si pamätajú všetci traja, volali ho Opa, bohužiaľ jeho mentálne aj fyzické zdravie bolo ťažké a on si ich zase moc nepamätal..

mimikarol
3. jún 2025

Starka. Ako aj my vnučky tak aj jej pravnučky ju oslovujeme rovnako

zuz0110
3. jún 2025

Moji rodicia su babinka a dede. Svokra je babka. A moja babka s dedkom su pre nich prababi a pradede.

pribinak
3. jún 2025

Ma už jednu babku, rozlišoval babka Majka a babka Evka.
Dedkovia sú dedo Peťo s dedo Emil

biba_18
3. jún 2025

moje dieťa volá starých rodičov babka a dedko a za tým meno (resp. jeden dedko bol dedi) a moju starú mamu volal stará mama ☺️
ale so sesternicou mali na babku zvlášnu skratku slova babka a jej mena - veľmi vtipné to bolo, tak sme aj potom moju mamu začali týmto spôsobom označovať - ale neoslovujeme ich ani jednu tak…

zildo
3. jún 2025

babka- prababka, alebo aj samostatne babka, prababka

michaela329
3. jún 2025

Babka a dedo 🤷

jamidea
3. jún 2025

Normalne ako ja volam staru mamu, stara mama

galganka
3. jún 2025

Opapa, babí, deduš, babuš, a prababka je babka s prívlastkom dediny, pradedko je deduš dolný, lebo býva na prízemí. 😁

ivangeline
3. jún 2025

Dedko, babka.

xinka12
3. jún 2025

Moje deti si to rozdelili same, mojich rodicov volaju babina a dedo a muzovi su babka a dedko.

lenka.25
3. jún 2025

Moje deti mali iba jedného prarodiča a volali ju tak ako ja babička , moju mamu volajú babina

nin12345
3. jún 2025
@lenka.25

Moje deti mali iba jedného prarodiča a volali ju tak ako ja babička , moju mamu volajú babina

@lenka.25 ich prarodič ale je tvoja mama nie tvoja stará mama

lenka.25
3. jún 2025
@nin12345

@lenka.25 ich prarodič ale je tvoja mama nie tvoja stará mama

@nin12345 jeeezis fakt 🤣

nin12345
3. jún 2025
@lenka.25

@nin12345 jeeezis fakt 🤣

@lenka.25 tiež ma to najskôr zmiatlo😂

adonish
4. jún 2025

Moji rodicia - starka a starky, manzelovi - babka a dedo. Manzelovu babku zas babka babka Mája (zdvoja babka plus meno) 😊

vlastakubi3
4. jún 2025

Moji rodičia sú dedko a babka a druhý starký a starká🙂)

nelka93
4. jún 2025

Ja už prarodicov nemám, ale volala som ju babka. A malé decka ešte nehovoria, takže prarodicov neoslovuju v rodine nijako

jamabe
4. jún 2025

Dcera volala a vola moju mamu starka a prastaru mamu - druha starká.

Strana
z2