Ako vaše deti nazývajú svojich prarodičov?
Ako vaše deti oslovujú prarodičov
Aj moja dcérka ju volá babka Marika
Starký starká, a praprarodiča oslovuje babka
U nas bola prababička
babka, dedkov uz nema
Moji synovia volali moju babku - babka stará. Raz moj svokor, ze preco ju tak volate, ved to je starká. A moja babka na to, ze: "ja nie som ziadna starká, ja som babka stará" 🙂 Tak to bolo u nás zaužívané. Takisto som volala aj ja moju prababku - babka stará. Babka bola babka a toto bola babka stará. A pradedko bol Dedko Palko. 😀
moji rodicia su pre nu - starkovci, moji starkovci su pre nu- dedko/babka 🙂
Betka 🙈
Babka volá moju mamu, svokru, moju babku aj manželovu starú mamu (u nich v rodine sa používa skôr výraz stará mama, ale malý ju volá babka).
Ale zase vie ich mená (väčšinou, má len 2 roky), takže ak chce konkrétne povedať, tak povie babka XX - meno.
Nase deti maju 2 babicky - prastarke, volaju ich babicka a za tym meno. A manzelovi rodicia su stara mama a starky a moji rodicia su starka a starky. Takto to maju podelene.
Moje deti majú jednu babku, ostatní už zomreli.. je to moja svokra.. volajú ju babka, svokra volali dedko, ale pamätajú si ho len dvaja starší, z toho dcéra veľmi matne.. moju mamu vôbec nepoznali, ale volali by ju Oma, pretože tak by ju volali aj keby žila.. moja mama sa dožila len jednej vnučky a jedného nevlastného vnuka a oni ju volali takto.. môjho otca si pamätajú všetci traja, volali ho Opa, bohužiaľ jeho mentálne aj fyzické zdravie bolo ťažké a on si ich zase moc nepamätal..
Starka. Ako aj my vnučky tak aj jej pravnučky ju oslovujeme rovnako
Moji rodicia su babinka a dede. Svokra je babka. A moja babka s dedkom su pre nich prababi a pradede.
Ma už jednu babku, rozlišoval babka Majka a babka Evka.
Dedkovia sú dedo Peťo s dedo Emil
moje dieťa volá starých rodičov babka a dedko a za tým meno (resp. jeden dedko bol dedi) a moju starú mamu volal stará mama ☺️
ale so sesternicou mali na babku zvlášnu skratku slova babka a jej mena - veľmi vtipné to bolo, tak sme aj potom moju mamu začali týmto spôsobom označovať - ale neoslovujeme ich ani jednu tak…
babka- prababka, alebo aj samostatne babka, prababka
Babka a dedo 🤷
Normalne ako ja volam staru mamu, stara mama
Opapa, babí, deduš, babuš, a prababka je babka s prívlastkom dediny, pradedko je deduš dolný, lebo býva na prízemí. 😁
Dedko, babka.
Moje deti si to rozdelili same, mojich rodicov volaju babina a dedo a muzovi su babka a dedko.
Moje deti mali iba jedného prarodiča a volali ju tak ako ja babička , moju mamu volajú babina
Moji rodicia - starka a starky, manzelovi - babka a dedo. Manzelovu babku zas babka babka Mája (zdvoja babka plus meno) 😊
Moji rodičia sú dedko a babka a druhý starký a starká🙂)
Ja už prarodicov nemám, ale volala som ju babka. A malé decka ešte nehovoria, takže prarodicov neoslovuju v rodine nijako
Dcera volala a vola moju mamu starka a prastaru mamu - druha starká.

Mame uz len jedneho prarodica. Syn ju oslovuje normalne "babka". Ked o babke hovori s inymi, tak hovori "stara babka".