Ako vážne brať manželovo klamstvo?
Ahojte chcela by som sa opytat nezainteresovaných ludi na názor. Prisla som manželovi na klamstvo ohľadne tipovania zápasov. Nie je gambler, ani nic podobne. Celkom dobry muž aj otec. Len v minulosti zvykol klamať lebo nechcel znášať následky a je to skor typ ze sa nechce rozprávať o problémoch sam od seba. Ja klamstvá neznesiem, na tipovanie sme sa dohodli ze kludne ked chce nech dava ako uzná za vhodne ale nech mi to povie. Predsa su to nase spoločne financie a mozeme to spolu aspon sledovať a tešiť sa ci to vyjde alebo nie. A sľúbil teda ze mi povie. Lenže co čert nechcel nahodou som nasla listok. Ospravedlnil sa s tým, ze mi to chcel povedat az ked bude vediet ci vyhral alebo nie. Pre mna velmi blbá výhovorka. Očakávam, ze ked nieco sľúbi dodrží to.
No a prosim o názor, ako sa k tomu postaviť. Zatial som sa nastavila tak ze sa budem viac venovať sebe aj na úkor poriadku varenia atd. Tiez asi bude nejaka pauza od sexu, velmi mi ubližuje ked klame aj ked je to pre niekoho hlúposť mne ide o dodržanie toho slova. Zažil niekto podobnú situáciu? Prosim anonymy, ktoré by si radi kopli nech si nájdu inú tému rada by som citala iba k veci. Dakujem
Muž ti klame roky len na to občas prídeš. Žiadny človek si nezoberie úver ak dané peniaze má k dispozícií na účte. Neviem či to nevidíš alebo nechceš vidieť. Občasné tipovanie za pár eur by nebol žiadny problém keby si nedopísala zvyšok.
Autorka, muž ťa klame a bude klamat pokiaĺ budeš v roli matky, vychovavateĺky a kontrolorky. Taketo spravanie, by popudilo aj mňa, ako ženu,nie to ešte chlapa. Normalne si nadstav hranice bez zakazov, príkazov a vyhražania a nespravaj sa k nemu ako k desaťročnemu decku.
@anna777115 inak dakujem, ja mu verim nechodim mu do mobilu uctu ani nic starám sa o neho aj deti, som skvela manželka a matka da sa so mnou porozprávať o hocicom aj dohodnut ale mozem si sama za to ze ma klame 😂 fakt sa v tom strácam teda co robit aby ta muž neklamal.
Muž ti klame roky len na to občas prídeš. Žiadny človek si nezoberie úver ak dané peniaze má k dispozícií na účte. Neviem či to nevidíš alebo nechceš vidieť. Občasné tipovanie za pár eur by nebol žiadny problém keby si nedopísala zvyšok.
@januska12323 hej rozumiem. Ja by som rada napisala komplet opis našich životov aj to dobre co je na nom ale to by bol strasne dlhy príspevok. Povodne som chcela iba rady ako reagovať na túto jednu stávku no ako pisem a spomínam je toho vela na riešenie.
Ak stavkuje nemusite dostať úver z banky.Nemusia mu schvaliť
Ak stavkuje nemusite dostať úver z banky.Nemusia mu schvaliť
@alickapusinka vraj nestavkuje casto a plati iba v hotovosti
@anna777115 inak dakujem, ja mu verim nechodim mu do mobilu uctu ani nic starám sa o neho aj deti, som skvela manželka a matka da sa so mnou porozprávať o hocicom aj dohodnut ale mozem si sama za to ze ma klame 😂 fakt sa v tom strácam teda co robit aby ta muž neklamal.
@anonym_autor Autorka, niektorí ĺudia povedia pravdu len ked sa pomylia. Iní zase klamu, aby mali nejaku vyhodu z toho. Niekto klame aby mal.pokoj, lebo pravda sposobi vybuch emocii, hnev a zlú reakciu partnera, ktoru nechce. Zaraď si sama autorka, do ktorej kategorii patri tvoj partner a či si schopna a ochotna to tolerovat. Lebo nie každy jednotlivec sa zmeni len preto že si to tak praje partner, alebo preto ze svieti slnko, alebo sa to nepatri, alebo to robi nezhody v rodine a v partnerstve. Nič ine ako važny rozhovor na urovni rovnocennych partnerov, ti nepomoze. A dať ultimatum a dodržat. Ale ultimatum take aby pochopil, že toto ty nemieniš tolerovat, skratka cez tento problem vlak nejde. A buď ti pochopí, ak chce s tebou normalne fungovat, alebo bude na tvoje hranice z vysoka kašlať a klamstva sa budu nabaĺovat do dalsich klamstiev a keď všetko praskne, budeš len oči a ústa otvárať od údivu
@anonym_autor Autorka, niektorí ĺudia povedia pravdu len ked sa pomylia. Iní zase klamu, aby mali nejaku vyhodu z toho. Niekto klame aby mal.pokoj, lebo pravda sposobi vybuch emocii, hnev a zlú reakciu partnera, ktoru nechce. Zaraď si sama autorka, do ktorej kategorii patri tvoj partner a či si schopna a ochotna to tolerovat. Lebo nie každy jednotlivec sa zmeni len preto že si to tak praje partner, alebo preto ze svieti slnko, alebo sa to nepatri, alebo to robi nezhody v rodine a v partnerstve. Nič ine ako važny rozhovor na urovni rovnocennych partnerov, ti nepomoze. A dať ultimatum a dodržat. Ale ultimatum take aby pochopil, že toto ty nemieniš tolerovat, skratka cez tento problem vlak nejde. A buď ti pochopí, ak chce s tebou normalne fungovat, alebo bude na tvoje hranice z vysoka kašlať a klamstva sa budu nabaĺovat do dalsich klamstiev a keď všetko praskne, budeš len oči a ústa otvárať od údivu
@anna777115 dakujem za odpoved, mas pravdu. Neviem do akej kategórie patríme. Sam povedal, ze sa nebál mojej reakcie lebo aj minule mi povedal ze chce podať tiket a normalne som reagovala este ja blbá som mu poďakovala ze mi o tom povedal. Mojej reakcie sa nemusi báť hádame sa iba ked mi klame. No a to ultimátum neviem ake mam dat. Jeho akcia klamstvo ma za reakciu nase hádky dva týždne sa hádame potom slubi ze to nikdy neurobí a pol roka je pokoj. Potom zas dookola. Ale co teraz mam sa rozviesť? Ved kazdy by ma vysmial. Ale viem, ze ak sa klamstvá budu opakovať raz k rozvodu pride.
1.Tvoj muž je gambler.
2.Ak ti nevadí, že stavkuje a vyhadzuje peniaze von oknom, tak divná a nie celkom ok si aj ty.
3.To ostatné sú len omáčky a zbytočne drámy okolo vacsieho problemu
Moja svokra by povedala: "On neklamal! Len nedodržal dohodu, ktorá mu nevyhovovala". Bola to jej reakcia na to, keď sme prišli švagrovi na klamstvo, ktoré v konečnom dôsledku ovplyvnilo financie širšej rodiny, samozrejme, vzťahy atď. Ešte sa čudovala, čo nám na tom vadí.
1.Tvoj muž je gambler.
2.Ak ti nevadí, že stavkuje a vyhadzuje peniaze von oknom, tak divná a nie celkom ok si aj ty.
3.To ostatné sú len omáčky a zbytočne drámy okolo vacsieho problemu
@doriiis dakujem za nazor
Moja svokra by povedala: "On neklamal! Len nedodržal dohodu, ktorá mu nevyhovovala". Bola to jej reakcia na to, keď sme prišli švagrovi na klamstvo, ktoré v konečnom dôsledku ovplyvnilo financie širšej rodiny, samozrejme, vzťahy atď. Ešte sa čudovala, čo nám na tom vadí.
@aniele hej hej nieco take. Len skoda ze mi nepovedal, zw mu to nevyhovuje. Vraj ma chcel potešiť s ľutuje ze mi klamal. No neviem co s tym
Ako si tak prechádzam túto diskusiu, skôr mi z toho vyplýva, že zatajovaný firemný úver si bral na splatenie dlhov z hazardu. Na tvojom mieste by som sa pozrela do úverového registra, ak je pre teba prístupný, a zistila, koľko akých úverov má. Aby si nakoniec nezostala nepríjemne prekvapená.
Ako si tak prechádzam túto diskusiu, skôr mi z toho vyplýva, že zatajovaný firemný úver si bral na splatenie dlhov z hazardu. Na tvojom mieste by som sa pozrela do úverového registra, ak je pre teba prístupný, a zistila, koľko akých úverov má. Aby si nakoniec nezostala nepríjemne prekvapená.
@anonym_663ca7 bola tu diskusia kde gambler písal že je niekde registrovany ako hráč. Dá sa to na nejaký čas tuším a v tom prípade ho nepustia do herni. Len neviem či sa do toho rátajú aj stávkové kancelárie. Že nemôže hrať tak podava tikety a preto aj platby v hotovosti? Len uvazujem to by musela autorka zistiť. A chaos v účtoch peniazoch úveroch lebo v tom sa vyzná on a nikto iný nevidí čo vlastne robí s peniazmi. Ešte aj ta jeho robota a financie všetko cisty hazard
Ja ti rozumiem, ale radu nemam. Mne muz tiez nieco zatajil a ked som sa pytala, tak klamal. Pre niekoho blbost a banalita, ale u mna stratil doveru. Zmenilo to moj vztah k nemu a uz nikdy nebude ako predtym.
@anonym_autor ak si neprizná tipovanie, tak to je problém….
@januska12323 Mne to tiez pride tak, ze "musim kupit material" je vyhovorka.
@alickapusinka vraj nestavkuje casto a plati iba v hotovosti
@anonym_autor no ved aj take sľubí boli u mojeho svokra a podobne reči že to ma pod kontrolou že neprehra veľa a nakonie toľko poprehraval že teraz ma 82 rokov a stale v kuse s malými prestavkami hraje od roku 1989.Takže nebud naivna to všetci zavislaci tak hovoria a realita je ina.Pozri oklamal ťa viac krát taky si najprv vždy premysli prešpekuluje čo povie a oklame ťa aj tak.Taký čo hazarduju a stavkuju taký si nájdu vždy výhovorku a klamstvo a ako píšeš tajne úvery z banky .Ak stavku banka o tom vie tak nemusia vám schvaliť hypoteku. A bývate v prenajme a ON stavkuje kalme zatajuje tak zbohom zdravý rozum.To taký ťa neprestane nikdy klamať.Never ON neprestane.
No mne to celé príde, že všetky chcú z jedného tiketu spraviť z muža gemblera. Tak tu strašne zveličujete. Môj otec tiež podáva a nie je gembler. Môj muž si občas podal a tiež nie je gembler. Ale jej muž, keď podniká, tak určite hneď všetko prefláka. A už jej radíte aby ho hneď začala kontrolovať. Ona už začína rozprávať o rozvode. Veď sa najskôr porozprávaj z mužom a nerob z toho drámu. Z celej tejto diskusie mám pocit, že ty ho chceš iba potrestať, že sa s tebou dopredu nedohodol. Mohol to byť iba náhly popud a ty z toho robíš iba drámu. To už si bez tvojho vedomia nemôže kúpiť ani obed aby nemíňal aj tvoje peniaze? Ach jáj.
No mne to celé príde, že všetky chcú z jedného tiketu spraviť z muža gemblera. Tak tu strašne zveličujete. Môj otec tiež podáva a nie je gembler. Môj muž si občas podal a tiež nie je gembler. Ale jej muž, keď podniká, tak určite hneď všetko prefláka. A už jej radíte aby ho hneď začala kontrolovať. Ona už začína rozprávať o rozvode. Veď sa najskôr porozprávaj z mužom a nerob z toho drámu. Z celej tejto diskusie mám pocit, že ty ho chceš iba potrestať, že sa s tebou dopredu nedohodol. Mohol to byť iba náhly popud a ty z toho robíš iba drámu. To už si bez tvojho vedomia nemôže kúpiť ani obed aby nemíňal aj tvoje peniaze? Ach jáj.
@momo00 ja neviem ci je gambler. Neviem ci je to iba tento tiket a zabudol ho vyhodiť alebo podáva pravidelne. Nemam to ako zistit pretože neviem, ci mu mozem veriť. Ako nemam rozprávať o rozvode ked musim ochrániť deti v prípade, ze ma dlhy alebo stavkuje pravidelne? Jasne ze mi napadla aj tato možnosť. Ano chcem ho potrestať pretože mi ublížil, sľúbil mi ze mi uz nebude klamať, tobôž nie v oblasti financií úverov a stávkovania. Ked to bol náhly popud mohol mi to povedat ked prišiel domov, vecer alebo rano ked vedel ze prehral. Ale nepovedal.
Preco porovnávaš kúpenie obeda stávkovanie o ktorom klamal? Ved ked to nic nie je nemusel to robit tajne nie?
@januska12323 Mne to tiez pride tak, ze "musim kupit material" je vyhovorka.
@anonym_03f3a5 tomu práve verim keďže viem, zw to tak funguje v jeho robote. Neverim ostatným veciam. A hnevá ma, ze sa so mnou nerozpráva a radsej ma oklame

Autorka, muž ťa klame a bude klamat pokiaĺ budeš v roli matky, vychovavateĺky a kontrolorky. Taketo spravanie, by popudilo aj mňa, ako ženu,nie to ešte chlapa. Normalne si nadstav hranice bez zakazov, príkazov a vyhražania a nespravaj sa k nemu ako k desaťročnemu decku.
@anna777115 muž ma klamal aj ked som nic nezakazovala. Nastavenie hranice znamená ak urobíš toto ja urobím toto pretože to nebudem tolerovať. Takze on klamal a ja musim prist na to co s tým a ako to vyriešiť. Sme dospeli nemusim mu nic zakazovať no klamať sa nenechám. Ale rada si od teba necham poradit konkrétne k tejto situácii. Som matka jeho deti a klamal mi o stávkovani. Tvoja rada?