icon

Ako vážne brať manželovo klamstvo?

17. jan 2026

Ahojte chcela by som sa opytat nezainteresovaných ludi na názor. Prisla som manželovi na klamstvo ohľadne tipovania zápasov. Nie je gambler, ani nic podobne. Celkom dobry muž aj otec. Len v minulosti zvykol klamať lebo nechcel znášať následky a je to skor typ ze sa nechce rozprávať o problémoch sam od seba. Ja klamstvá neznesiem, na tipovanie sme sa dohodli ze kludne ked chce nech dava ako uzná za vhodne ale nech mi to povie. Predsa su to nase spoločne financie a mozeme to spolu aspon sledovať a tešiť sa ci to vyjde alebo nie. A sľúbil teda ze mi povie. Lenže co čert nechcel nahodou som nasla listok. Ospravedlnil sa s tým, ze mi to chcel povedat az ked bude vediet ci vyhral alebo nie. Pre mna velmi blbá výhovorka. Očakávam, ze ked nieco sľúbi dodrží to.
No a prosim o názor, ako sa k tomu postaviť. Zatial som sa nastavila tak ze sa budem viac venovať sebe aj na úkor poriadku varenia atd. Tiez asi bude nejaka pauza od sexu, velmi mi ubližuje ked klame aj ked je to pre niekoho hlúposť mne ide o dodržanie toho slova. Zažil niekto podobnú situáciu? Prosim anonymy, ktoré by si radi kopli nech si nájdu inú tému rada by som citala iba k veci. Dakujem

autor
Včera o 17:19
@monulka205

@anonym_autor píšeš, že klamstvo neznesies. Toto bolo čo? Tak znesies, alebo nie?

@monulka205 no neznášam klamstvá som z toho velmi smutná a sklamal ma

autor
Včera o 17:21
@anonym_7b43f7

@anonym_autor v prvom rade je to zavislost ktora sa casom moze vymknut kontrole a moze to byt vacsi problem ako nejaka nevera ked prehra pol majetku.
Prehrat moze niekolko tisic eur za tyzden lebo bude verit ze teraz to musi padnut. Je to vazne nebezpecne. Debata a urcit limit na mesiac. Ked mu dovolis 200€ alebo menej moze mat hranicu a dohodu ze kym ma nech sa hra ale potom ked minie caka do noveho mesiaca.

@anonym_7b43f7 a ako zistím ci je to závislosť? Ak klame a nebol to iba tento tiket tak je to závislosť ale ak neklame a bol to iba jeden tak ho nechcem krivo obviniť. S nápadom vyhradiť si obálku na nejake vreckové na tikety súhlasí aj ze tam bude davat naspat potvrdenku. Súhlasí aj s tým ze uz podávať tikety nebude ze to nepotrebuje tak ja neviem. Ak mi tvrdí pravdu nechcem mu nic zakazovať zároveň ak je možnosť ze klame chcem predísť horším veciam.

autor
Včera o 17:26
@zuzana76

@anonym_autor netusim ake sumy to su, ak mu ty referujes kazdu kozmetiku, kadernicku, vsetko co si si kupila presne do centu, tak potom ano, nech ti to hovori. Ak nemina nejako vela, tak su to aj jeho prostriedky a jeho zabava a nech to minie na co uzna za vhodne. Stavte si nejaku sumu mesacne, napr on 100 a ty 100 eur, ktore si miniete na co chcete. Ked ty budes chciet a nekupis si nic, tak za rok nasetris napr na zlate nausnice, ci znackovu kabelku.

@zuzana76 ja myslím ze si nepochopila podstatu príspevku. Problem je, ze pred nejakým časom sme urobili dohodu, ze stavkovat môže zápasy kolko chce ak ho to baví ale budem o tom vediet pretože mi tento druh koníčku nie je sympaticky a chcela som mat prehľad o tom kolko spoločných financií do toho ide. Ja nie som harpia a on nie je pod papučou. Sľúbil ze mi vzdy povie. A teraz dohodu porušil a mna to mrzí nie ze minul xy €. On mne výdavky nekontroluje ani ja jemu lebo nemíňame na blbosti. Takze k tej kabelke by sme to mohli prirovnať v prípade, ze by mu vadilo moje kupovanie kabeliek a dohodli by sme sa ze mu vzdy poviem ked si kúpim novú a ja by som nepovedala.

autor
Včera o 17:28
@anonym_a6c1ab

Nejdem kopať, ale vyrastala som v niečom podobnom. Malé sumy, atď.
lenže potom sa stalo že mame zmizla z peňaženky aj 500, 1000 bankovka (ešte za slovenských korún), pritom platy vtedy boli absolútne smiešne. Nikdy nás nevzali na dovolenku, na výlet. Bolo tak na jedlo, bývanie a na oblečenie zo sekáča. Hádky, krik, nonstop nervozita, to bolo stále. Never že je to len občas ani že ťa tým chce prekvapit ak vyhra. Samozrejme že to neberie ako gamblovanie, keď vie že vyhrá. Je to závislosť a je len otázka času kedy ti začnú čoraz viac miznúť peniaze, alebo sa nechá vyplácať v cashi aby si to nevidela na bankingu. Keby naivita kvitla tak si ako botanická záhrada.

@anonym_a6c1ab mrzí ma tvoja skúsenosť. Nemyslím si však, ze som naivná. Len na take obvinenie potrebujem viac dôkazov a tie nemam. Ano ak sa o pár rokov zisti ze toto bol začiatok závislosti budem si búchať hlavu o stenu mozno ale aspon uz o tom viem a budem si davat pozor

autor
Včera o 17:28
@zuzubb007

Jedine čo tebe vadí, že nevieš o každom jeho kroku, za mňa je to z tvojej strany teror, chlap má nárok aj na svoje súkromie a že si staví 2 x za mesiac ti naozaj oznamovať nemusí, tak isto ako ti nemusí oznamovať koľkokrát ide kakať, pre toto sa potom ženy čudujú, prečo si nájde chlap druhu, voľnosť, voľnosť, áno viem sú aj ženy, kde chlap si nemôže bez nej ani prdnúť, musíš rozhodnúť totalne o všetko aj o tom či si chlap môže kúpiť čo chce

@zuzubb007 nie nemáš pravdu

autor
Včera o 17:29
@sova7

@zuzana76 nemôžeš porovnavat kúpu kabelky a stávkovanie! Sú to síce jeho peniaze ale dlhy budú spoločne. A závislosť je všetko možné len nie zábava ked sa chce zabaviť môže ísť na koncert alebo do kina

@sova7 muž môže ist hocikam okrem bordelu/milenky/ drog. Nema doma žiadne obmedzenia ani teror ako pisala pani vyššie

autor
Včera o 17:30
@greywolf

@anonym_autor to bude tenky lad, s tym tipovaním. Nech si da rozpocet a ak ho presiahne, bude mat problem dodrzat tak ma problem. SKUs mu to navrhnut.

@greywolf skúsila som a súhlasil aj s obálkou vyhradenou na vreckové na zápasy aj ze nemusi uz nikdy podávať alebo ze mozem ja ked mi nadiktuje.

autor
Včera o 17:31
@zuzana76

@sova7 myslela som stavkovanie akoze ide podat tiket na nejaky zapas, tam nema ako prehrat, ved vsadi napr 10 eur, nie,

@zuzana76 Ano ale ak bude podávať za 300€ a častejšie to uz môže byt problem ak nebude vyhrávať.

autor
Včera o 17:32
@zuzubb007

@sova7 tak sama autorka musí vedieť či má muž tieto sklony, ak má s takým by som nebola a vyriešený cely problém, nechápem ženy si samé robia problémy, ale písala, že nieje gambler tak mi príde, že teda je len pod papučou

@zuzubb007 nema take sklony práveže. Jedine to klamanie je take ze sem tam zvykol zaklamat teraz to bolo naozaj po dlhšej dobe. Ale závislosti nemal ani sa za ničím netriasol ked robil pravidelne a prestal. Práveže ma pevnú vôľu. To klamanie neviem preco sa stane ale asi ako kazdemu

anonym_a6c1ab
Včera o 17:33
@anonym_autor

@anonym_a6c1ab mrzí ma tvoja skúsenosť. Nemyslím si však, ze som naivná. Len na take obvinenie potrebujem viac dôkazov a tie nemam. Ano ak sa o pár rokov zisti ze toto bol začiatok závislosti budem si búchať hlavu o stenu mozno ale aspon uz o tom viem a budem si davat pozor

@anonym_autor dôkazy bude teraz pred tebou len lepšie skrývať. Rob ako chceš ale tvor si železnú rezervu lebo ju budeš potrebovať.

autor
Včera o 17:34
@sova7

@zuzubb007 ten človek to môže tajiť roky až zrazu zisti že všade dlhy na účte nič preto som jej radila nech si urobí prehľad v peniazoch a sleduje kam idú financie tu niekto radil aj sledovat či nehrá cez mobil

@sova7 myslis ze ak je to pravda zistím to pri žiadosti o hypo? Ked oni maju prístup vsade

autor
Včera o 17:35
@anonym_a6c1ab

@anonym_autor dôkazy bude teraz pred tebou len lepšie skrývať. Rob ako chceš ale tvor si železnú rezervu lebo ju budeš potrebovať.

@anonym_a6c1ab dakujem Ano myslím aj na negatívne scenáre.

autor
Včera o 17:37
@anonym_259552

@anonym_autor v tomto príbehu je toľko nezrovnalosti, že som si takmer istá, že míňa veľa klame a stavkuje.Ked podniká roky ako sa môže stať, že potreboval 5 či koľko úverov na tovar?Alebo nevie podnikať....veď kúpi tovar, vyrobi niečo a časť z toho sa odloží na ďalší tovar kam miznú tie peniaze?Všetko prezri a chci vedieť jeho finančné toky.Uz len to, že používa v hotovosti peniaze a nie z účtu je divné

@anonym_259552 no ja sa v tom nevyznám. Tiez som myslela, ze to ide lepsie ale dnes nepraje velmi doba malym podnikateľom. Aj počas korony ked bolo vsetko zatvorené a ľudia nic nekupovali to bolo zle a tam sa trochu zadlžil. Teraz je to fajn ked je sezóna ale milióny z toho nikdy nebudú. Je to ako ked mas z výplaty do výplaty plus kusok vies odložiť.

anonym_42c705
Včera o 18:13
@anonym_a6c1ab

Nejdem kopať, ale vyrastala som v niečom podobnom. Malé sumy, atď.
lenže potom sa stalo že mame zmizla z peňaženky aj 500, 1000 bankovka (ešte za slovenských korún), pritom platy vtedy boli absolútne smiešne. Nikdy nás nevzali na dovolenku, na výlet. Bolo tak na jedlo, bývanie a na oblečenie zo sekáča. Hádky, krik, nonstop nervozita, to bolo stále. Never že je to len občas ani že ťa tým chce prekvapit ak vyhra. Samozrejme že to neberie ako gamblovanie, keď vie že vyhrá. Je to závislosť a je len otázka času kedy ti začnú čoraz viac miznúť peniaze, alebo sa nechá vyplácať v cashi aby si to nevidela na bankingu. Keby naivita kvitla tak si ako botanická záhrada.

@anonym_a6c1ab to je strasne, ked zacali tie 👹diablove kasne👹v 1990 pocula som prevadzkara,... uz idu robosi s vyplatami, vyber sii farbu Favorita. .. Ti chlapi makali mesiac aby za vecer stopili mzdu, ale brat zene, deckam odtrhnut od huby, to je iny level, este su spolu, ako ziju?

muchotrafka298
Včera o 18:45
@anonym_autor

@anonym_259552 no ja sa v tom nevyznám. Tiez som myslela, ze to ide lepsie ale dnes nepraje velmi doba malym podnikateľom. Aj počas korony ked bolo vsetko zatvorené a ľudia nic nekupovali to bolo zle a tam sa trochu zadlžil. Teraz je to fajn ked je sezóna ale milióny z toho nikdy nebudú. Je to ako ked mas z výplaty do výplaty plus kusok vies odložiť.

@anonym_autor trochu sa zadlzlil pocas korony? Korona uz niekolko rokov nie je. Tak snad ma uz dlhy splatene. Na co sa zadlzoval, ked mu podnikanie neslo a videl, ze je vsetko zatvorene a ludia musia doma trcat?

anonym_03f3a5
Včera o 19:11
@muchotrafka298

@anonym_autor trochu sa zadlzlil pocas korony? Korona uz niekolko rokov nie je. Tak snad ma uz dlhy splatene. Na co sa zadlzoval, ked mu podnikanie neslo a videl, ze je vsetko zatvorene a ludia musia doma trcat?

@muchotrafka298 Podnikanie nie je pre vsetkych. Ale nie vsetci su ochotni si to priznat.

anonym_663ca7
Včera o 19:27

Autorka, ako čítam diskusiu, pôsobíš dosť naivne. Jediná tvoja starosť je, aby si muža krivo neobvinila. Kto má čisté svedomie, klamať nepotrebuje. Som s mužom 26 rokov a nie, neklameme si. Jedna vec sú banky, druhá vec je, že môže mať napožičiavané kade-tade. No ako sa hovorí, kto chce kam, pomôžme mu tam.

anonym_259552
Dnes o 12:27
@anonym_autor

@anonym_a6c1ab dakujem Ano myslím aj na negatívne scenáre.

@muchotrafka298 počas covidu sa zadlžilo veľa ľudí vedeli, že to pominie čo mali nechať kaderníctva, stolárstvo, reštauráciu?

@anonym_autor myslel si, že vyhrá a poteší tá výhrou?To je také naivné.A, keď prehra tak to nepovie.

autor
Dnes o 12:30
@anonym_259552

@muchotrafka298 počas covidu sa zadlžilo veľa ľudí vedeli, že to pominie čo mali nechať kaderníctva, stolárstvo, reštauráciu?

@anonym_autor myslel si, že vyhrá a poteší tá výhrou?To je také naivné.A, keď prehra tak to nepovie.

@anonym_259552 nuž, tak som asi naivná ako tu viaceré píšu. Jasne ze neverim, ze by mi to povedal sam od seba. Ale co mam robit, ked mi tvrdí stale to iste? Ja mu nemam ako dokázať opak - teda ze to neurobil za účelom aby ma potešil.

anonym_cec20d
Dnes o 12:33

Podľa mňa si našla len jednu náhodnú omrvinku, v skutočnosti je toho oooveľa viac, len si vie po sebe pekne "upratať" aby si nič nenašla a toto mu trochu ušlo.

autor
Dnes o 12:35
@muchotrafka298

@muchotrafka298 neviem ci vies, kolko malých podnikateľov skrachovalo, kolko prevádzok a obchodov zatvorilo lebo nemali na vyplatenie zamestnancov. Ľudia uz tolko nekupujú ako predtým lebo nemaju peniaze. Nevraviac o čínskych konkurenciach ked rovnakú vec ako on predáva za 10€ kvalitnu kúpiš v tedi za 50 centov. Tiez neviem, ci ta nejak zasiahli opatrenia tejto vlády. Sme mínus DB, brutálne zvýšenie odvodov poplatkov, nájmov proste všetkého. Ked sa nieco pokazí vo firme stroje su drahé aj na prevádzku aj opravy. Ja viem, ze z mojho opisu sa to lahko odsúdi ze naco podniká ked to nevie. No podarilo sa mu udržať aj ked vsetci okolo neho pozatvárali. A vzdy sa mu podarilo vymysliet nieco nove co sa predáva len tiez to nie je jednoduché obdobie. Nezastávam sa ho porobil strasne vela hlúposti a sama neviem ako to dopadne ale musim mu uznať aj nieco dobre nie len zle

autor
Dnes o 12:36
@anonym_cec20d

Podľa mňa si našla len jednu náhodnú omrvinku, v skutočnosti je toho oooveľa viac, len si vie po sebe pekne "upratať" aby si nič nenašla a toto mu trochu ušlo.

@anonym_cec20d aj to je možnosť

autor
Dnes o 12:36
@anonym_cec20d

@anonym_cec20d mas s tým osobnú skúsenosť?

janickacrazy
Dnes o 12:37
@anonym_autor

@anonym_259552 nuž, tak som asi naivná ako tu viaceré píšu. Jasne ze neverim, ze by mi to povedal sam od seba. Ale co mam robit, ked mi tvrdí stale to iste? Ja mu nemam ako dokázať opak - teda ze to neurobil za účelom aby ma potešil.

@anonym_autor každopádne buď v strehu a sleduj pohyby na účtoch, ak sa dá, ale keď si písala, že platí všetko v hotovosti, tak to asi ťažko odsledujes. Ale teraz ma napadlo, videla si napríklad jeho daňové priznanie? To by som skúsila niekde pozrieť, ak máš k tomu prístup. A tiež, či nemá dlhy na zdravotnej alebo sociálnej si vieš aj sama vyhľadať na nete. Skúšala si? Dôveruj, ale preveruj.

autor
Dnes o 12:44
@janickacrazy

@anonym_autor každopádne buď v strehu a sleduj pohyby na účtoch, ak sa dá, ale keď si písala, že platí všetko v hotovosti, tak to asi ťažko odsledujes. Ale teraz ma napadlo, videla si napríklad jeho daňové priznanie? To by som skúsila niekde pozrieť, ak máš k tomu prístup. A tiež, či nemá dlhy na zdravotnej alebo sociálnej si vieš aj sama vyhľadať na nete. Skúšala si? Dôveruj, ale preveruj.

@janickacrazy Ano vsetko ma poplatene, aj úvery splatí kym budeme žiadať hypo. Aj daňové dom videla aj ked sa do toho nerozumiem väčšinou som sa iba pytala kolko mu vyšlo platiť. Ale aj teraz bude robit tak pozriem lepsie. Rozprávali sme sa o tom a dohodli sme sa, ze preberieme spolocny účet, aby sme boli obaja majitelia plus bude mat kazdy svoj účet na vreckové. Este zvažujem zúženie bsm ak by naozaj ste mali väčšina pravdu, ze toho skrýva viac. Tak podpísať u notára ze dlhy z podnikania budu iba jeho rovnako ako úvery na ktoré som nedala súhlas ak sa to da. Hypotéka je jediný spôsob ako zabezpečiť detom nejaký domov ale toto vnímam ako ochránenie minimálne mojej polovice ak by k niečomu došlo. Muž plne spolupracuje, sam navrhol opatrenia aj vzdanie sa akéhokoľvek tipovania. Tiez chystám komplet prejdenie si výdavkov, pozriet za mesiac co kam odchádza aby som mala prehľad. Mozno je to aspon fajn začiatok ako mat vo veciach poriadok.

janickacrazy
Dnes o 12:52
@anonym_autor

@janickacrazy Ano vsetko ma poplatene, aj úvery splatí kym budeme žiadať hypo. Aj daňové dom videla aj ked sa do toho nerozumiem väčšinou som sa iba pytala kolko mu vyšlo platiť. Ale aj teraz bude robit tak pozriem lepsie. Rozprávali sme sa o tom a dohodli sme sa, ze preberieme spolocny účet, aby sme boli obaja majitelia plus bude mat kazdy svoj účet na vreckové. Este zvažujem zúženie bsm ak by naozaj ste mali väčšina pravdu, ze toho skrýva viac. Tak podpísať u notára ze dlhy z podnikania budu iba jeho rovnako ako úvery na ktoré som nedala súhlas ak sa to da. Hypotéka je jediný spôsob ako zabezpečiť detom nejaký domov ale toto vnímam ako ochránenie minimálne mojej polovice ak by k niečomu došlo. Muž plne spolupracuje, sam navrhol opatrenia aj vzdanie sa akéhokoľvek tipovania. Tiez chystám komplet prejdenie si výdavkov, pozriet za mesiac co kam odchádza aby som mala prehľad. Mozno je to aspon fajn začiatok ako mat vo veciach poriadok.

@anonym_autor určite je to dobrý začiatok a daj vedieť, ako sa vám darí aj neskôr, ak teda chces, samozrejme

sova7
Dnes o 13:00
@anonym_autor

@anonym_autor dobrý postup. A čomu nerozumies to si daj vysvetliť účtovnicke ale mimo firmy muža alebo niekomu kto tomu rozumie. Aj keby sme sa tu všetci mylili je základ mať prehľad. Kde sú peniaze na co sa míňajú a zvlášť ak budete splácať ešte hypo. Pri jeho štýle podnikania aj to zúženie BSM je dobrý nápad poraď sa s nejakým právnikom. Môže sa hocico stat je dobre mat prehľad a vedieť sa o seba postarať vždy je lepšie ak nie si odkázaná na muža a vieš si poradiť pomôcť. A základ je aj mať prehlad v peniazoch a vedieť s čím môžete počítať a ake sú výdavky aj príjmy a kde čo odchádza a kde by sa dalo nieco ušetriť alebo zlepšiť a ako na tom ste

autor
Dnes o 13:03
@janickacrazy

@anonym_autor určite je to dobrý začiatok a daj vedieť, ako sa vám darí aj neskôr, ak teda chces, samozrejme

@janickacrazy jasne dakujem krasne 🙂

autor
Dnes o 13:06
@sova7

@anonym_autor dobrý postup. A čomu nerozumies to si daj vysvetliť účtovnicke ale mimo firmy muža alebo niekomu kto tomu rozumie. Aj keby sme sa tu všetci mylili je základ mať prehľad. Kde sú peniaze na co sa míňajú a zvlášť ak budete splácať ešte hypo. Pri jeho štýle podnikania aj to zúženie BSM je dobrý nápad poraď sa s nejakým právnikom. Môže sa hocico stat je dobre mat prehľad a vedieť sa o seba postarať vždy je lepšie ak nie si odkázaná na muža a vieš si poradiť pomôcť. A základ je aj mať prehlad v peniazoch a vedieť s čím môžete počítať a ake sú výdavky aj príjmy a kde čo odchádza a kde by sa dalo nieco ušetriť alebo zlepšiť a ako na tom ste

@sova7 Ano mas pravdu, ja mam paniku byt odkázaná na muža len bohuzial mladšie babo ma iba 8mesiacov takze do jaslí môže ist az okolo roka a pol keby bolo treba skor ho nechcem davat. Ale uz pozerám aj prácu na menej hodin ked bude s babom muž a mam sa aj do akej vratit takze nie som uplne zúfalá. Dakujem vam za podporu aj rady k veci 🙂

sova7
Dnes o 13:29
@anonym_autor

@sova7 Ano mas pravdu, ja mam paniku byt odkázaná na muža len bohuzial mladšie babo ma iba 8mesiacov takze do jaslí môže ist az okolo roka a pol keby bolo treba skor ho nechcem davat. Ale uz pozerám aj prácu na menej hodin ked bude s babom muž a mam sa aj do akej vratit takze nie som uplne zúfalá. Dakujem vam za podporu aj rady k veci 🙂

@anonym_autor netreba paniku. Len zobrat veci pod svoju kontrolu a mat v peniazoch prehľad. Aby si nebola ako tie ženy ktoré po x r ostanú samé a netušia ani kde sú výpisy z banky a ako sa mení žiarovka