icon

Ako veľa priestoru potrebuje muž vo vzťahu?

15. aug 2024

Otazka skor na chlapov lebo ocividne my zeny to vnimame inak. Mam partnera ktory mi neustale vycita ze mu nedavam dost priestoru. Dva dni v tyzdni spolu vobec nie sme. Vikendy ako kedy a ostatne dni v tyzdni cca dve hodiny.
Ked sme spolu napr cely vikend tak sa rano zobudime spolocne si dame caj/kavu a ja si vacsinou najdem nejaku aktivitu mimo neho aspon na par hodin lebo to nezvlada 48 hodin spolu.
On ma za sebou viac partnerskych vztahov ale nikdy s nikym nebyval a je zvyknuty byt sam. Ja naopak, som vzdy s niekym byvala a teraz prvy krat byvam sama. A je mi to divne ze ja sedim sama doma a on sedi sam doma. Ze pri mne si tak neoddychne mi stale hovori. Pritom po nom nic nechcem ale ked je tu tak sa stale chyta nejakej roboty a potom frfle ze je unaveny.
A riesi to tak ze odide domov si oddychnut.
Povedzte chlapi, mate prenho pochopenie? Ma fyzicky narocnu pracu takze potom doma len lezi a pocuva nejake podcasty. A ked sa stazujem ze sme spolu malo tak vyleti ze mu nedavam priestor.
Nemame ziadne ine konflikty ani nezhody, len toto stale riesime

mabenn
15. aug 2024

Nie, bohuzial...podla tvojho opisu vela normalneho tam nie je...normalne je ze muz chce byt so zenou...hladas dovody a vysvetlenie, ale realita je jednoduchsia

autor
15. aug 2024

@mabenn dovolim si nesuhlasit 🙂 ja mam tiez momenty, ked chcem byt sama, aktivity, pri ktorych ho vyslovene nechcem. kocky na predchadzajucej strane mi to vysvetlili, ze aj ony to tak maju. mne pomohlo citat aj iny pohlad na to.

marca12
15. aug 2024

A ty si myslis,ze sa 50tnik zmeni? Jemu vyhovuje takto zit. Doma ma svoj klud.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
15. aug 2024

@wolf_ aj on to podla mna tazko odhaduje sam na sebe. a potom naozaj staci uplna malickost a uplne vybuchne a vsetko to hodi na mna a potom mu dlho trva, kym sa ukludni. on mi dava naznaky typu: potrebujem si oddychnut.
ale ja nie vzdy pochopim, ze tym mysli, ze si potrebuje oddychnut odo mna.
teraz naposledy tak vybuchol, lebo mi povedal, ze nepride, ked mal naplanovane, ze pride a ja som sa opytala preco. no a to stacilo. pritom som sa opytala uplne automaticky, nic som tym nemyslela a hned to bral ze ho gezujem a komandujem.

ja viem, ze to robi presne preto, co pises. ze je so mnou rad, chce so mnou ten cas travit, a potom proste ide proti sebe. ale neviem, co s tym mam proste ja robit. lebo ked mu navrhnem nech si oddychne a je sam, tak zas vyleti, ze ho nemam co organizovat.

autor
15. aug 2024

@marca12 ale vsak ja ho menit nechcem. ja sa ho snazim pochopit a ulahcit mu zivot so mnou, lebo ho lubim a chcem s nim byt napriek tomuto.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
15. aug 2024

@wolf_ super ze s tym pracujes. On to bohuzial nevnima ako problem na svojej strane. Berie to tak ze je taky a bodka. A ano presne aj ja viem ze on si to vycita a potom ozaj staci hocijaka banalita z mojej strany a hned vyleti. Nevie si povedat ze je to jeho problem. On je na mna velmi citlivo naladeny takze ked mi napr v nedelu po ranajkach povedal ze potrebuje cas tak som ostala smutna lebo som myslela ze ked bol celu sobotu bezo mna tak aspon nedelu mi venuje. Ale nekomentovala som to ani pol slovom. A jemu uz aj toto napr vadi (ked je unaveny). Podla neho mam vzdy s usmevom povedat jasne. V pohode. Ale to sa proste neda vzdy to tak brat. A to je proste tiez problem ze on vnima aj tie najmensie nuansy v mojom spravani takze ani nic nepoviem staci najmensie gesto ci vyraz tvare a uz to vnima ako vycitky.
Ja sa mu tiez snazim ten cas dopriat ale ocividne stale nie dostatocne 😞
Teraz strasne na mna vyletel. On sa vobec nevie ovladat. Ja som v podstate jediny clovek s ktorym je v tak uzkom kontakte za cely dospely zivot. A nezvlada to moc dobre. Na jednu stranu chce byt vo vztahu, na druhu stranu ho to vycerpava a nevie najst ten balans

autor
15. aug 2024

@wolf_ a on sa teda aj stiahne. Ale takym sposobom ze najprv uplne vyleti a potom sa na par dni odmlci. A mne sa to velmi tazko znasa lebo na jednu stranu chapem ze potrebuje ten cas pre seba ale na druhu stranu to stale vnimam osobne lebo to dava za vinu mne ze vyletel

tundra
Autor odpoveď zmazal
la_dolce_vita
16. aug 2024

Ahoj, ja to chapem, je to muz v zrelom veku, zvyknuty byt sam.. mna by skor trapilo, ci to takto ostane navzdy, alebo sa to casom zmeni v spolocne fungovanie. Som s partnerom v podobnom veku a u nas som aktivnejsia ja zasa, ale on je tolerantny. Pohlady mladych zien, ze treba byt stale spolu, to by som v nasom veku neriesila, uz sme inde. Ja chapem aj tu unavu, to je vekom, darmo. S niekym zit je uz o prisposobovani, ale da sa to. Takze ja by som mu dala priestor byt sam, pretoze tiez som rada sama a hlavne bez vycitiek, to muzi nemaju radi.

autor
16. aug 2024

@tundra ano, aj ta nevyspanost tam zohrava velku roku. Len unho je problem ze je nevyspany stale. Vstava velmi skoro a na to aby sa ako tak vyspal musi chodit spat pred deviatou. A to sa mu malokedy podari. Tiez pozera po inej praci

domkakvet
16. aug 2024

Uz ma svoj vek, tazku pracu, je na tebe, ci chces ostat s nim zit.

autor
16. aug 2024

@domkakvet akoze on teraz uplne vyletel a povedal mi, ze on takyto vztah nechce. ze ho strasne dusim. ale mam pocit, ze to skor v nervoch hovoril, lebo uz sa to stalo dva krat nieco podobne. a ja by som tomu naozaj rada predchadzala a snazila sa ho viac chapat aby sa to nestavalo.

len to asi tazko, ked on sa proste nevie ovladnut :(

autor
16. aug 2024

@la_dolce_vita ja mu to nevycitam slovne, ale neverbalne, beriem to vzdy strasne osobne :( ze je problem vo mne, ked so mnou byt nechce. ale je pravda, ze on je vtedy proste naozaj sam, nikam nejde.

la_dolce_vita
16. aug 2024

Ale nieee, neber si to tak, je to stary mladenec, ja si tiez uzivam samotu, proste niekto je aj taka povaha. Inak kym som nebyvala s partnerom, tak on tiez doma oddychoval, kym ja som niekde lietala vonku v prirode a bolo mi to luto, ale pochopila som casom, ze tak to ma rad a vyhovuje mu to. Hoci so mnou tiez bol rad. To su tie zvyky a unava. Len ja si vystacim aj sama alebo mam kamosky.

domkakvet
16. aug 2024

Bud to budes s usmevom akceptovat a povies mu, jasne oddychni si, alebo nie, je to na tebe, ci ano, alebo nie.

autor
16. aug 2024

@la_dolce_vita no, mne je teraz velmi tazko a smutno :( vsetko bolo pekne a dobre a proste totalne vyletel a hned ze rozchod a ze je ma presyteny a pod. z nicoho nic to prislo. viem, ze mal aj problemy v praci, aj na to stazoval, ze tam ma toho strasne vela. a ja mam snahu s nim byt a ulavit mu a on praveze vtedy chce a potrebuje byt sam. a ja sa citim, ze ma odhana. aj ked je chory, tak nechce, aby som sa onho starala, aby som mu navarila, nakupila, nic. on vsetko sam a ja si potom pripadam uplne zbytocna :(

autor
16. aug 2024

@domkakvet ano, to je problem. nie vzdy to viem s usmevom akceptovat :( sme spolu malicko a ja sa nanho tesim a on ked to potom na poslednu chvilu zrusi, tak sa mi to tazko s usmevom prijima.

rorino
16. aug 2024

A vekom to bude len horšie.

jizanka
16. aug 2024

Buď budeš muset pořád ustupovat a podřizovat se jemu. Asi moc šťastná v tom nebudeš. Nebo to skončit. On se vlastně teď pro to taky rozhodl. Teď to bude těžké nějaký čas, ale přebolí to.

komplikovana
16. aug 2024

jednoducho nemate rovnake predstavy o vztahu. Jemu taketo kratke stretnutia vyhovuju, tebe nestacia. Ak chces nieco viac, takto sa vztah budovat neda. Rozhodnutie je na tebe. A ak ta od seba odhana, pochybujem, ze by sa o laske dalo hovorit. Mne moj muz vysvetlil, ze ak chlap naozaj zenu miluje, urobi vsetko preto, aby s nou travil co najviac casu.

autor
16. aug 2024

@jizanka
@komplikovana ked on sa sem uz praveze ciastocne nastahoval, takze ocividne chcel to posuvat dalej. Vcera mi zavolal, velmi sa hneval, krical na mna a potom mi napisal sms ze ho mam nechat vychladnut. Tak asi mi neostava nic ine len cakat teraz a dufat ze to o rozchode hovoril len v hneve a nemyslel to vazne 😞

autor
16. aug 2024

Za to kricanie sa ospravedlnil. Ale strasne bol vytoceny

komplikovana
16. aug 2024

ste na zaciatku vztahu a on po tebe krici? Preco je s tebou ked ho podla neho dusis? Dokedy budes ochotna akceptovat jeho nalady a podriadovat sa nim? Mali by ste byt rovnocenni partneri, ktori by sa mali doplnat.

autor
16. aug 2024

@komplikovana niee. My sme spolu uz roky. A toto riesime v podstate stale. Aj sa vzdy niekam posunieme, potom pride takyto vybuch a zas sa vratime 😞 naposledy takto vybuchol v aprili.

Problemom je ze on ide proti sebe a drzi to v sebe, ja nic netusim a on zrazu vybuchne kvoli hovadine nad ktorou by sa normalne ani nepozastavil.

autor
16. aug 2024

Len proste v 50 tke sa bojim ostat sama 😞 a lubim ho. On je naozaj skvely clovek ktoreho si vazim pre mnoho jeho vlastnosti

jizanka
16. aug 2024

V 50 neni konec světa. U něho se to bude možná zhoršovat a ty výbuchy budou v kratších intervalech. Já bych spíš navrhla ať se nevídáte měsíc dva...uvidíš, možná si uvědomíš, že ti tak moc nechybí a možná ani ty jemu.

autor
16. aug 2024

@jizanka som bez neho tri dni a strasne mi chyba. Neviem sa na nic sustredit poriadne, nemam energiu ani naladu na nic. Ako pubertacka 🙄

autor
16. aug 2024

Nechyba mi ani tak fyzicky ale my aj ked sme neboli spolu tak sme si stale pisali, alebo volali. Diskutovali a zdielali veci co nas zaujimalo. A teraz zrazu prazdno