Ako veriaci zvládajú život po rozchode?
Ahojte. Prosím, aby komentovali len veriaci, ktorí chápu o čo ide. Komentáre typu, aké je naše zmýšľanie divné, nech si ateisti nechajú pre seba. Ďakujem za pochopenie...
Ako ste sa naučili žiť sami, tí ktorí ste prešli rozchodom po dlhodobom vzťahu, ale najmä tí, kde sa manžel/ka rozhodol/a odísť, rozviesť sa? Ako ste sa naučili žiť zrazu bez milovanej osoby a nezradiť, naďalej zostať verný a akceptovať jeho/jej odchod? Najmä, ak tam ani neboli deti. Ako ste sa zmierili s vedomím, že ste prišli o všetko, o spoločnú budúcnosť, že vám nič neostalo a zostali ste úplne sami...? Že všetko, po čom ste túžili, sa už nikdy nenaplní...? 🙁
Bol pre mňa všetkým, dal zmysel môjmu životu. Bez neho bude život nekonečne dlhá čierna púšť. Takýto život je krutý žart z Jeho strany... 🙁
@enmery snažím sa hýbať ďalej, ale stále mám v hlave tie pekné chvíle, ktoré sme spolu prežili
Nelubi ta, to maj v hlave
Este ta to nepustilo? Ved on uz zabudol, ze si.
Zacni zit a nie prezivat. Chod medzi ludi, maj konicky, sportuj.... ., stretnes novych ludi.
@benit nie, ešte ma to neprešlo. A to sme od rozchodu 8 mesiacov. Sú dni, keď si vravím, že je to za mnou, a potom sú dni, keď mi veľmi chýba. Dnes jeden z tých zlých dní.
Tak toto je uzna odbornika. Vyhladaj psychologa a to myslim v dobrom. Sama to nedas.
Vela sil.
Toto je už nelátková závislosť. S týmto si fakt nechaj pomôcť, ak chceš raz mať harmonický vzťahu šťastný život. Evidetne to sama nezvládnem a keď sa dostaneš z tohto,príde podobný a urobí Ti to isté. Ty sa vôbec nemáš rada.svoji hodnotu podmieňuje tým, či Ťa nejaký chlap chce alebo ma rada na ňom začína a padá svet a to je úplne najlepšie nastavenie prežiť jeden nešťastný a nenaplnila život.
No tak až tak ideálny a perfektný a milujúci par, ako ty na začiatku píšeš, ste asi neboli, keď ste sa ani nezosobasili, a žili ste nadivoko. A ešte mate aj deti z takého vzťahu. Vy takí veľký kresťania. To sa nejak bije nemyslíš?
@bielasovicka nemáme deti
@bielasovicka prečo podľa teba nemôže byť milujúci pár bez svadby? Prečo sa to podľa teba vylučuje?
Ale je pravda, že mne ten sobáš chýbal, že mne to vadilo, že sme spolu len tak...
No vidis, a jemu ten sobas nechybal. Preco asi? Asi to necitil tak, ako ty. Nebola si ta, bez ktorej by si nevedel zivot predstavit, ta jedina.....
Neumaraj sa a hladaj riesenie z tohto.
uz si v poriadku autorka?
uz si v poriadku autorka?
@martinka150 áno, som. Chvíľu to trvalo. Asi mesiac po mojej poslednej odpovedi prišiel taký zlom vo mne. Ale tak, že úplne v pohode, že to už ani neriešim, som asi od augusta. Takže to trvalo skoro rok. A paradoxne som sa teraz začala stretávať s chalanom, ktorý je ateista 😅 najprv som si musela prečítať, čo som to tu vlastne popísala. Ja sa čudujem, že ma vtedy nikto nedotlačil ku psychológovi. Ale aspoň som to prekonala sama 🙂
@martinka150 áno, som. Chvíľu to trvalo. Asi mesiac po mojej poslednej odpovedi prišiel taký zlom vo mne. Ale tak, že úplne v pohode, že to už ani neriešim, som asi od augusta. Takže to trvalo skoro rok. A paradoxne som sa teraz začala stretávať s chalanom, ktorý je ateista 😅 najprv som si musela prečítať, čo som to tu vlastne popísala. Ja sa čudujem, že ma vtedy nikto nedotlačil ku psychológovi. Ale aspoň som to prekonala sama 🙂
@anonym_autor Ved sme ta posieĺi 😅...ale tak zlomene zenske srdiecko..zelam ti vsetko dobre
@anonym_autor tak je dobre, zelam ti vela stastia nech si stastna 🙂
@anonym_autor tak je dobre, zelam ti vela stastia nech si stastna 🙂
@dadis
@martinka150 ďakujem 🙂

Toto, čo Ty prežívaš, nie je láska. Je to patologický strach z opustenia a fixácia na jednu osobu. Má to pôved v tvojej minulosti/detstve. A čaká Ťa dosť smutný život, ak s tým niečo neurobíš. Dúfam, že on si nájde čoskoro inú, nieže Ti prajem zle, ale asi už iba to jediné Ťa nákupné niečo so sebou robiť. A začať pracovať na tom, mať sa rada a nečudoval závislé /psychicky zavisle/ vzťahy.