Ako vnímate obézne ženy?
Ahojte
V poslednej dobe si vsimam, aky boom obezity tu mame. Okej, nehodnotim zeny tesne po porode, ale staci sa pozriet uz na deti v ZŠ. Vela z nich ani behat nedokaze.
Mlade 20 rocne zeny sa napchaju do crop topov a leginok, no postavy na to nemaju.
Zaklincovala to zena, akoze influencerka na ig, ktora na moje zdesenie nema ani 30 rokov, no slusnu morbidnu obezitu. A 17tis sledovatelov, ktori jej pod fotku, kde svoje obrovske telo zahaluje do obrovskych nevabnych siat pisu, ako jej to pristane a aka je krasna.
Pytam sa teda, to naozaj je toto krasne?
Zena, vychodniarka, je sice naozaj mila a prirodzena, ale naozaj sa treba tlapkat po pleci, ako jej pristane 100kg nadvahy?
Ako to vnimate vy?
Nieje to totiz iba esteticky problem, ale vznikaju z neho mnohe zdravotne problemy.
@oli18 ved ja tie, ktore tato tema nezaujima, nenutim, aby sem prispievali. No a predsa ich tu je 90%
@oli18 predstav si ze mna to absolutne nezaujima ako kto vyzera.. neni som nejaka blazniva pubertacka co sa smeje, alebo ukazuje prstom na druhych, a takisto som neni stara dochodkyna co sa pohorsuje nad druhymi. Preco by som to mala nejakym sposobom vnimat? Kazdeho vec, kazdeho telo, mam dolezitejsie veci na praci nez zaoberat sa takymito uvahami.
pytas sa ako to vnimame my.. A ked ti niekto napise ze to nevnima nijako tak reagujes ze naco piseme.... mala si hned napisat ze cakas suhlasne odpovede...
@moonlight1210 tak ale obezita = vyrazne zvysenie rizika roznych ochoreni. Toto nie je vylucne esteticky problem.
Preto ma vzdy prekvapi miera jej obhajovania ..
Pýtaš sa, "ako to vnímate vy"..
tak ti odpovedáme. Si mala napísať rovno, že reagovať majú len tí, čo fujkajú a sú pohoršení.
@ivanakal Zvycajne anonymne autorky cakaju suhlasne komentare, tie nesuhlasne su zasadne od tych menej chapavych😉
nevadia mi obezne zeny, vadi mi, ked mi niekto obeznejsi povie, ze som sa nenajedla, ze som vychudnuta, pritom som uplne normalna, dokonca ani nie vychudnuta, uz by som aj potrebovala spevnit a nejake 4-5 kileciek aj schudnut, vadi mi to aj z tej druhej strany, ze obezny sam seba vnima ako normu a vsetko co je od neho chudsie, tak je vychudnute
Pripájam sa k názoru, že sa každý má starať o seba a neriešiť druhých čo by mal a čo nie. Obezita nie je ok, ale nikdy nevieme čo za tým je . A tí čo ten problém nemajú, to nikdy ani nepochopia. Ale zato určite majú iné svoje problémy, ktoré by mohli riešiť a nie starať sa do druhých. Obezita nie je len o tom že človek veľa je a málo sa hýbe, je to oveľa komplexnejší problém.
Vnimam ich uplne rovnako ako aj ine, pokial su prirodzene. Ovela viac ma vyrusuje pohlad na kacacie pery, ci umele mihalnice na styl vejare. Vo vseobecnosti si ale vsimam skor inteligenciu a vystupovanie.
@beronsche urcite nie. Obezita zatazuje nielen toho cloveka, ale casom i jeho okolie (ked je chory, malo pohyblivy, atd.) a aj statnu kasu.
Ale ludi prednostne ako prve popichne to riesenie vonkajsieho obalu. Je jedno, z ktoreho pohladu (stihla/tucna, vysoka/nizka, krasna/priemerna/skareda, ...). Citia sa pobureni a chcu sa k tomu vyjadrit.
No a vdaka pobureniu byvaju ustipacni.
Tak aj ja prispejem svojim nazorom..Vnimam to tak, ze kazda zena moze byt krasna, ci uz ma 50kg alebo 100kg, dolezite je ake ma vyzarovanie- a bude to zniet ako klise, ale ak ma v srdci zlobu nikdy nebude pekna a naopak, ak ma dobre srdce, je mila, laskava, tak aj navonok posobi krasne. Takto to vysvetlujem svojim detom. Nikdy druhych netreba sudit za to aki su, ich vaha je casto odrazom bud zdravotnych problemov alebo ich proste maju svoje trapenie a ked je psychika rozhodena, staci ze nepravidelne jedia a kila sa len tak lepia. Ano, su aj taki u ktorych je to sposobene dakou lahostajnostou k sebe a lenivostou, ale kto sme aby sme ich sudili? Keby sa kazdy staral o seba a o svoje deti, to by bolo na svete paradne! A k tomu obleceniu, ked si da na seba citujem "obrovske nevabne saty" tak je zle, keby si dala nieco obtiahnute tak je tiez zle. Cize ked je niekto tucny, proste nech sa radsej niekde zakope a nech sa neukazuje svetu?
@oli18 každý kto o sebe vie, že robí hlupe veci si to ospravedlňuje tym, že to aj ostatní sú rovnaki, len to nepriznajú.. 😉 ja mám dostatočne zaujímavý život na to aby som sa musela starať o to ako kto vyzerá..
Hovoris o lilke? Myslis, ze by vyzerala lepsie cela v ciernom, lebo cierna zostihluje? 🙂 Ja som tiez obezna a zijem si svoj zivot, raz chudnem, raz nie.. dufam, ze si ma nikto nevsima 😀
Ja este prispejem jednou prihodou. Mala som kolegynu, ktora bola pomerne obezna, ale ja taketo veci nekomentujem, takze nikdy som sa s nou o hmotnosti nebavila. Zato ona neustale mala potrebu riesit druhych. A raz mi povedala, ze by som si mala davat pozor, lebo mi nejako pupok rastie, Tak som jej oznamila, ze v piatom mesiaci je to pomerne bezne. Neviem, ci ju to poucilo a ci sa prestala do ostatnych navazat, ale mna uz viac nekomentovala. A teda, osobne si myslim, ze najviac riesia druhych prave ti, ktori nie su so sebou spokojni-takze rada je jednoducha-porieste si v prvom rade seba😉
Myslim si, ze trend body positivity sa trochu vymkol kontrole. Nie, ludia s obezitou by nemali byt chlacholeni, ze je to ok. Pretoze nie je. Je fajn, ak sa niekto vo svojom tele citi ok, aj mierna nadvaha je este v poriadku, ved nemusime mat vsetci 50 kg. Ale neverim, ze niekto, kto vazi 100+ kil sa moze citit vo svojom tele dobre. Ja obezna nie som, ale vidim na sebe, ze ak priberiem par kil, lahsie sa zadycham, horsie sa mi vykonavaju nejake cinnosti, zvysi sa mi tlak a pod.
Prave kvoli tomuto by mala byt vo svete vacsia osveta a obezita by nemala byt propagovana ako nieco normalne, ale mala by byt riesena ako komplexny problem, aj s psychickou podporou pre ludi, ktori su odhodlani so sebou nieco robit. Potom by sa mozno znizil aj pocet ludi, ktorych trapia kardiovaskularne problemy, problemy pohyboveho aparatu, zlepsilo by sa aj psychicke zdravie atd.
u deti mi je to luto.. ked vidim tie preumatiky v ruke sladene napoje a cokolady .. oni si to nevybrali -ich rodiacia im to nukaju .. zial .. u dospelych mi je to jedno - ich telo ich zivot ...
Keď niekto hovorí o Tom, že s a treba mať rád taký aký si, to nie je preto, že chce alibisticky ospravedlniť, že môžem jesť čokoľvek a aj obézny budem krásny.treba chápať, že keď prišiel trend ultrastihlych žien, tak práve to prinieslo obezitu. Prečo? Mladé baby si ničili zdravie, metabolizmus, aby vyzerali tak ako im to priamo či nepriamo naznačovalo okolie. Začali nenávidieť svoje telo. To viedlo do začarovaného kruhu, kedy sa mnohé následne prejedali, lebo už ten tlak nedokázali zniesť. Je to tlak najmä na mladé dievčatá a ženy vyzerať tak ako im káže okolie.
Je to nebezpečné, najdôležitejšie je byt zdravý, a to pokojne môže byť športujúca žena, ktorá si dá občas koláčik, nemusí byť vyrysovana ale možno behá, hra basket, proste čo ju baví. Ma konfekčnú veľkosť M, miluje svoje telo, preto sa chce oň starať a chápe, že niektoré veci doňho nemôže dávať nad istu mieru (junkfood) a že niektoré jedlo telo potrebuje (napr zelenina, obilniny...). Jej telo bude fungovať, bude s ním spokojná a bude mu vďačná. Ak niekto nenávidí telo, nevadí mu ho týrať diétami a následne prejedaním, čo vedie k Jojo efektom a strate zdravia. Prosím, neposudzujme ľudí podľa toho koľko vážia! Možno sa snažili a padli do prejedania po Tom, čo im nejaký debko po edal, že sú veľryby. Nevieme, čo je za tým. Učíme svoje dcéry, netere, žiačky, kamošky, že vyzerajú dobre, že telo je super stroj, ktorý im funguje, že treba sa hýbať ako ich baví a papať, čo ich posilní. Ak budú ak obézne spokojné s tým ako vyzerajú, tak je tam šanca, že začnú sa o seba skutočne starat a schudnú dlhodobo. Opačne nie
Keď niekto hovorí o Tom, že s a treba mať rád taký aký si, to nie je preto, že chce alibisticky ospravedlniť, že môžem jesť čokoľvek a aj obézny budem krásny.treba chápať, že keď prišiel trend ultrastihlych žien, tak práve to prinieslo obezitu. Prečo? Mladé baby si ničili zdravie, metabolizmus, aby vyzerali tak ako im to priamo či nepriamo naznačovalo okolie. Začali nenávidieť svoje telo. To viedlo do začarovaného kruhu, kedy sa mnohé následne prejedali, lebo už ten tlak nedokázali zniesť. Je to tlak najmä na mladé dievčatá a ženy vyzerať tak ako im káže okolie.
Je to nebezpečné, najdôležitejšie je byt zdravý, a to pokojne môže byť športujúca žena, ktorá si dá občas koláčik, nemusí byť vyrysovana ale možno behá, hra basket, proste čo ju baví. Ma konfekčnú veľkosť M, miluje svoje telo, preto sa chce oň starať a chápe, že niektoré veci doňho nemôže dávať nad istu mieru (junkfood) a že niektoré jedlo telo potrebuje (napr zelenina, obilniny...). Jej telo bude fungovať, bude s ním spokojná a bude mu vďačná. Ak niekto nenávidí telo, nevadí mu ho týrať diétami a následne prejedaním, čo vedie k Jojo efektom a strate zdravia. Prosím, neposudzujme ľudí podľa toho koľko vážia! Možno sa snažili a padli do prejedania po Tom, čo im nejaký debko po edal, že sú veľryby. Nevieme, čo je za tým. Učíme svoje dcéry, netere, žiačky, kamošky, že vyzerajú dobre, že telo je super stroj, ktorý im funguje, že treba sa hýbať ako ich baví a papať, čo ich posilní. Ak budú ak obézne spokojné s tým ako vyzerajú, tak je tam šanca, že začnú sa o seba skutočne starat a schudnú dlhodobo. Opačne nie
@moonlight1210 tak pobureni su vacsinou ti, co sa ich to priamo dotyka..
Nenadarmo sa vravi, ze ryba smrdi od hlavy.. 🙂
a čo obézni muži.... či len ženy ideme rozoberať.... ži a nechaj žiť. nie je to zdravé, nie všetci obézni ľudia si však s týmto problémom sami poradia....
Neriešim to... Nech vyzerá a cíti sa kto chce ako chce, fakt toto sú problémy 🤣🤣🤣
Myslím, že min. rok tu bola diskusia, že ženy od veľkosti 44 by si už nemali dávať plavky, resp. ani neliezť na kúpalisko , pláž...
Pre mňa absolútne nepochopiteľné, že toto vôbec niekomu skrslo v hlave. A koľko súhlasných komentárov to malo.
Neobhajujem obezitu, ale ani nemám potrebu riešiť obezitu niekoho iného. Prečo by som aj mala ?
Tak isto neriešim keď je žena chudučká.
Z môjho pohľadu je to strašné, hlavne detí mi je veľmi ľúto, ale nie kvôli výzoru, ale kvôli kvalite života, zdravotným a pohybovým komplikáciám. Dieťa čo má odmala takýto základ sa v dospelosti veľmi ťažko preorientuje. Ja rozumiem že nie každý môže byť chudý. Ľudia majú rôzne postavy, každý organizmus funguje trochu inak, ale je rozdiel nadváha a obezita. Keď som bola malá, bolo zopár detí, čo mali nadváhu, teraz je veľa detí čo má obezitu a nie je to iba o pohybe, ale hlavne aj o strave, veľmi kalorické jedlá sú teraz....
@snehulak77 suhlasim. Posudzovat, odsudzovat to urcite nie!
Ale ani sa tvarit, ako je to ok, nie je spravne..
Je potrebne hovorit aj o rizikach. Bez obvinovania jednej ci druhej strany. Lebo ja v tom vnimam aj riziko posuvania hranic a dopadu na deti a mladych ludi.
Tiež som nejako lenivá so sebou nieco robiť.. .mám problém ale snažím sa mať rada najprv samu seba . Nedarí sa mi roky schudnúť. Teraz menej jem viac chodím von. Neraz vidím škaredý pohľad nejakej ženy čo si ma obzerá no čo už kadejaky sme a ženy
Presne tak to vnimam je to zdravotny problem, esteticky je mi jedno co si kto na seba navlecie, ani tie 50 kg hrkalky nie su vzdy vabne navlecene 🙂
@beronsche áno, mňa sa to dotýka a vies preco? Nie preto, že by som bola sama obézna, ale preto že som mala obeznu mamu.. celé detstvo som počúvala " prečo je taká tučná" "nehanbíš sa za ňu?" Bla, bla, bla.. ja som ju nikdy nevidela jesť nič iné ako ovsené vločky.. bola nešťastná, trpela depresiami, mala pošramotene zdravie (mala chorú štítnu žľazu a obličky), svoj život obetovala mužovi čo bol invalid a psychicky ju týral.. áno, mala problémy, áno nie je to zdravé.. ale bola výborná mama, bola vždy spravodlivá a milá, ale okolie ju odsudzovalo, napriek tomu že ju hovno poznali.. nevedeli čím si prešla v živote a čím si prechádzala.. len videli jej telo a nezabudli o tom hovoriť.. je to prízemné správanie ľudí a uráža ma to, hoci obézna nie som.. každý kto sa potrebuje voziť na druhých kvôli ich výzoru a ešte to zakrýva za starosť o zdravie - no ako to povedať jemne - je to jednoducho sprosté konanie.. radšej byť obézna a milá ako súdiaca ostatných podľa toho ako vyzerajú..
Nepoznám nikoho čo by mal 100 kíl nadváhy. Epidémia obezity je taký trendy pojem. Napriek body pozitivite (ktorá nemá byť adoráciou tucnoty ale aby sa každý prijal taký aký je či má krivé nohy, orli nos, sivé vlasy, úzke pery a podobne) si každý zakomplexovany jedinec rád kopne do človeka s nadváhou a nezabudne spomenut že je to celé o energetickom príjme a výdaji. Nadváha súvisí so zdravotnými problémami. Ale nemyslím si že vyšportovane sexice a svalovci z fitka úzkostlivo straziaci každý gram ladujuc sa ketosrac*ami a inými doplnkami a okazalo sa prezentujúci ako vzor zdravia a krásy na tom budú v 60tke lepšie ako bežný človek čo sa trochu hýbe, stravuje sa normálne a celý život má nadváhu 5-15 kíl.
Nesledujem nikoho na žiadnych sociálnych sieťach, Instagram ani nemám, ale ak sa mi objavi niekde fotka niekoho, kto nevyzerá dobre, tak jednoducho nekomentujem, ale mám oči a nejdem sa teraz tváriť že nevidím. Mám aj obézne kamarátky, charakterovo úžasné, mám ich rada, ale nikdy by som im neklamala, že s tými 50-60 kg nadváhy vyzerajú úžasne. No nevyzerajú, ale je mi jasné, že majú doma zrkadlo a nepotrebujú to počuť odo mňa.
Ak niekto sem hodí fotku a pýta sa, či je obézny, tak nemám problém napísať pravdu a nebudem robiť tanečky a hovoriť o tom, že je pevný 🙄 (kto vymyslel tento názov pre obezitu 🤦♀️) , trošku pribratý a podobné klamstvá.
Pri fotkách obéznych detí (tie tiež nazývajú pevnými , aj keď jediné, čo je na nich pevné su kosti) ma trhá, lebo mi je ich ľúto, ale nekomentujem, nech si to riešia rodičia.

@beronsche nejde o vlnu hejtu na tych, co poukazuje na obezitu. Presne taku schyta i ten, co riesi stihle zeny.
Ide o to, ze ludia su citlivi na komentare k vzhladu celkovo. A preto sa ich to dotkne, i keby sami stihli/tucni neboli.