Ako vnímate obézne ženy?
Ahojte
V poslednej dobe si vsimam, aky boom obezity tu mame. Okej, nehodnotim zeny tesne po porode, ale staci sa pozriet uz na deti v ZŠ. Vela z nich ani behat nedokaze.
Mlade 20 rocne zeny sa napchaju do crop topov a leginok, no postavy na to nemaju.
Zaklincovala to zena, akoze influencerka na ig, ktora na moje zdesenie nema ani 30 rokov, no slusnu morbidnu obezitu. A 17tis sledovatelov, ktori jej pod fotku, kde svoje obrovske telo zahaluje do obrovskych nevabnych siat pisu, ako jej to pristane a aka je krasna.
Pytam sa teda, to naozaj je toto krasne?
Zena, vychodniarka, je sice naozaj mila a prirodzena, ale naozaj sa treba tlapkat po pleci, ako jej pristane 100kg nadvahy?
Ako to vnimate vy?
Nieje to totiz iba esteticky problem, ale vznikaju z neho mnohe zdravotne problemy.
Verim tomu, ze je tu na MK vela krasnych stihlych zien, ale ked citam tie komenty niektore- nie len na tuto temu tak🤮🤮🤢. Tolko k vonkajsej krase. Nikdy nevies aku bolest a traumu taky clovek zajeda ake trapenie si nesie. Vidis iba tucneho cloveka, ktory sa mozno usmieva, ale vnutri velmi trpi. Ja sledujem jednu z IG a ma viac ako 200tis. A vidis vie to na IG lepsie ako niektore stihlucke modelky.
@moninah Ja ked idem po meste, tak zvycajne o niecom premyslam, neobzeram sa po ludoch, sice sa mi obcas stane, ze prehliadnem vlastne dieta, ale to sa ku mne hlasi😉 A ked si nahodou aj nieco take vsimnem, tak o par sekund uz mam tento obrazok vymazany-jednoducho mam svoj zivot, svoje starosti, nepotrebujem si hlavu zatazovat dalsimi vecami. O to viac energie mam na riesenie svojich problemov a toto teda mozem kazdemu vrelo doporucit.
Prečo len ženy? Obéznych ľudí vnímam ako obéznych ľudí. Pokiaľ sa jedná o vysokú až morbídnu obezitu, tak to určite nie je pekné a nie je to ani v poriadku, to povie každý jeden lekár. Okrem zdravotných následkov to prináša aj rapídne zhoršenie kvality života. Len veľmi málo ľudí je takto skutočne spokojných, pretože keby si človek mohol vybrať či bude mať priemernú alebo obéznu postavu, nikto by si dobrovoľne nevybral obezitu. Áno, obezita je problém a každý nech sa stará o svoje telo najlepšie ako vie. Ty pokiaľ máš normálnu postavu, tak buď len rada a veď k tomu svoje (budúce) deti a ostatní ti môžu byť ukradnutí.
@moninah mam viac nez dost vlastnych problemov a nemam cas a ani nechcem rozmyslat nad cudzimi ludmi ako vyzeraju a co maju oblecene. A navyse, ked som v meste, tak rozmyslam co vsetko mi treba kupit a potom rychlo domov.
Keby sa ludia konecne zacali starat len o seba a nie do druhych, tak hned by bol svet krajsi.
Ja si nevsimam, ale co ma vzdy fascinovalo ako vsetci pri mojej nizkej vahe mali poznamky aka som strasne vychudnuta 🤷♀️🤦🏼♀️ tak obeznemu cloveku povedat ze je tucny to nie, ale chudemu povedat ze je extremne chudy a ma sa najest to ano. Strasne ma to trapilo a nevedela som pribrat. Deti mam rovnake palicky, a ich ucim hovorit pravdu hlavne tym tucnym co maju poznamky k ich vaham. Ze niekto je chudy a ony zase tucny 🥹🤷♀️
@moninah Všimnem si aj ja, nemám zalepené oči predsa 😁 ale nefujkám,nemám potrebu si ju fotiť (už tu aj také fotky boli), nemám potrebu o niekoho váhe zakladať status či diskusiu a ani v sebe neriešim, prečo vyzerá ako vyzerá.
Možno majú zdravotné problémy,možno psychické,možno im to je jedno, možno...
Mám kamarátku s nadváhou a veľkou, nepoviem jej že vyzerá úžasne, ale ani jej nepoviem "kriste, rob so sebou niečo"...
Okrem toho, ze sa mi obezni ludia nepacia po vizualnej stranke, vnimam narastajucu obezitu ako celospolocensky problem. S obezitou prichadzaju mnohe zdravotne problemy, fyzicke ci psychicke, ktore v konecnom dosledku mozu vyradit ludi z prace, zatazit socialny a zdravotny system.
@hladamematku že 50 kilové hrkálky 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@alenkabaj Ja ani kolu "nedoprajem". moje deti to v zivote ani neochutnali. Pre mna ekvivalent ciagrety po zdravotnej stranke. Nebudem to rozhodne spajat s nejakou odmenou... ale uznavam, ani sama sebe by som si to nekupila. Fakt sa cudujem rodicom, co nieco take davaju detom. Ked to clovek nie je zvyknuty pit, ani sa to neda vypit, ake je to sladke.
Ženy, ktoré spomínaš sú len obeťami dnešného "trendu", že byť obézny je "in", pritom je to veľmi nezdravé a zarábajú si na zdravotné komplikácie... A tiež si myslím, že obézna žena v obtiahnutých legínach s crop topom,z ktorého jej visí sadlo nie je vkusne oblečená (často také stretávam)... Dá sa pekne a vkusne obliecť pri akejkoľvek váhe. A áno,za obezitu môžu aj lieky aj choroby, osobne ale mám v okolí viacerých obéznych ľudí, ktorí sa radi chvália, že nezdravé jedlo a vysedavanie pred telkou je ich životný štýl. Mám kolegyňu, ktorá váži vyše 150 kíl, býva 3 minúty pešo od práce a aj tak chodí autom.... Musí obchádzať námestie, čiže autom jej to trvá dlhšie, ako by zašla pešo....
Ludi vnimam skor podla toho ako sa chovaju ku Mne k druhym, Nesledujem nikoho na ig ani som tam roky nebola.. tema nie je o obezite deti ale o konkretnej osobe ktora mà na ig svoju popularitu. Takych ludi je vela chcu zaujem svojou osobnostou make up ci modnym stylom. Reprezentuje urcitu cast populacie a ludom sa moze uprimne pacit. Ako celok nie ako sto kg nadvaha. Ako clovek osobnost. Mozes byt krajsia stihla a mat 5 likov 😊Ono aj to prezentovanie sa zviditelnovanie sa na socialnych sietach je umenie. Vzdy lepsie ako anonymne kritizovat druhych ludi .
Mne obezni ludia nevadia, ani zeny ani muzi. Nekomentujem nikomu kilogramy, predpokladam, ze kazdy ma doma zrkadlo a vidi sa sam.
Ked som mala cca 50-53 kg, viaceri komentovali mna stylom ani cici ani rici a znizovali si na podobnych dristoch svoje mindraky z kilogramov navyse. Do mna rypli a oni sa tym padom asi citili lepsie. Kedze viem, ze toto nepadne nikomu dobre, komentovat vizaz a postavu, zasadne sa takymto reciam vyhybam.
@0silvia0 tak ako tu mila pani nezabudla dodať že hrkálky
Neodsudzujem obezne zeny,ale ozaj ich je uz dost a co je zarazajuce,ake su deti obezne. To je tym,ze nie je pohyb,rychle a nezdrave jedla jedia,vela pocutin,sladenych napojov. Na jednej strane sa mi nepaci,ze sa preferuju chudi ludia,no na druhej strane nie je dobre ani obezitu tolerovat. Treba najst zdravu mieru.
Nic pozriem sa, pomyslim si a idem dalej.
Zalezi od celkoveho dojmu, niektore aj 100kg maju ziariace oci, usmev a dobru energiu a su vkusne oblecene. Vtedy si poviem jaka symposka
Potom take co su teda v leginach a cropoch a poviem si fiha aka odvazna, chcela by som si kracat tak sebavedomo ulicou ako ona.
A ano niekedy si poviem keby schudne ta zena napr 10 kg bola by kocka, tak ako aj ja by som potrebovala schudnut tych 10kg.
To ci je to zdrave nezdrave sa bavit nemusime.
Keby si mam vybrat medzi usmievavou pre mna vkusnou plnsou zenou a stihlou mdlou vyberem si tu prvu.
Ak ide o morbidnu obezitu poviem si len pfu a neriesim, je mi to jedno, moje klby nemusia nosit 100kg nadvahu
Kazdy nech sa stara o seba, vobec nechapem co ta tak pohorsuje na tych zenach ze mas energiu vytvorit otazku na mk a riesit to.
Skor ked uz tak je pre mna zarazajuce ked vidim obeznych rodicov a vedla nich ide dieta a ma min 15kg nadvahu na svoj vek. To je smutne, nie dospele svojpravne zeny ci muzi. Ale ked do toho vtiahnu aj deti
Mne je jedno, kto kolko vazi a ako vyzera, pokial sa hybe.
Potom ho ale porazi (kludne aj v 30tke), alebo ide na banalnu operaciu a skonci v nemocnici, kde sa sestricku, ako aj ja, s nimi music nadrapovat. A to som v UK, mame vselijske pomocky. Ale je rozdiel pretocit 60 kg cloveka a 120 cloveka, samozrejme je tam aj spasticity svalov a fakt je to o moj bolavy chrbat. A to pri obeznych ludoch sme minimal 3-4 pracovnici. Takze Len tak na zamyslenie, pre tie, co si Tu tlapkaju po pleci.
Vnimam to tak, ze ked uz vyzeram ako mala velryba, tak sa treba aj vhodne obliect, co sa vsak dnes velmi nedeje, skor sa navzajom potlapkavaju, ake su super tak ako su…nerozumiem tomu. A navyse organy obalene tukom sa im asi velmi nepodakuju, ale to zial zistia az casom.
Co obézne ale kolko štíhlych sa vie doplastikovat a obliecť tak ze človek ani nevie ci sa smiať ci ľutovať.
kto je ta zena vychodniarka so 100 kg nadvahy?...pozri,ja som bola od detstva,aj po porode,vacsinu zivota tintitko,hoci som jedla aj za troch,na skole som si zazila aj posmesky medzi tymi vyvinutymi spoluziackami...mne sa obezni ludia hnusili...a potom som dostala lekciu-mala som zdravotne problemy,po liekoch som bola skoro 90 kg,pri mojich 174 cm..a zrazu opacna sikana-na navsteve ma ponukli so slovami-tebe chuti jest,ze? /pritom vedeli,ze to mam kvoli liekom...naschval som si tu samrolu dala😂/...paradoxne,ako objemnejsia som sa citila dobre...ale pocuvat vkuse o mojej vahe bolo hnusne...potom som po operacii vychudla na 42 /!!!/ kg...ked som sa dostala asi na 50 kg,tak mi ti isti,co ma sikanovali ze som tlsta,hovorili,ze dobre vyzeram..vtedy som si povedala,ze im dobre j*be...ved som bola ako kostra...odvtedy neriesim seba ani ine zeny,kedze neviem urcite,co je za tym,len vtedy ked sa nevedia primerane k tomu obliect,lebo myslim,ze by sme mali ostat na urovni v kazdej vahovej kategorii...maximalne kritizujem showbiznisove krasotinky,ktore zavadzaju deti...a pochybujem,ze vsetci,ktori dost nevhodne riesia moletne a obezne zeny maju uprimnu starost o ich zdravie...takze mna zivot poucil v kritizovani...je pravda,ze tiez vidim ten narast poctu obeznych ludi..ale hnevaju ma hlavne deti,ked vidim,ako ich mamicky doslova vykrmuju...
@jana_eyre_2 suhlasim (a som to tu uz aj pisala), ze ziadne odsudzovanie nie je spravne. Rovnako ako posmesky, blbe reci atd.atd.
Tiez je hlupe sudit podla vyzoru.
Ale ani - obrazne povedane, tlapkat sa po ramene, ze je v pohode byt obeznym a ze co sa ini maju co starat, ci ze kazda zena je krasna, nevadi, ze je obezna a pod., to tiez spravne nie je..
Rozumiem, ze sa ta to dotyka, koho by aj nie, ale nemozeme sa tvarit, ze obezita nie je problem. Je a celosvetovy. Preco to teda nemozeme pomenovat?
Lebo problemom je aj nastavene spolocnosti.
Staci verejnej vyhlasit, ze obezita nie je ok a hned je to bodyshaming.
Pritom by to malo byt inak.
A kde je osveta, ze obezita je casto len dosledkom? Napr. aj zranenej duse.. ze to casto nie je len o tom, ze danemu cloveku chuti...
Toto je paradox dnesnej doby..
Tak sa snazime byt korektni, ze si ani nemozeme dovolit pomenovat veci spravnymi slovami..
@diewcatqoo výborne napísané. Odborná verejnosť už dávno tvrdí varuje, že obezita je epidémia budúcnosti. Práve kvôli zdravotným problémom ktoré popisuješ.
@beronsche kazdy sudny jedinec s nadvahou vie, ze ma problem. Niektori sa s tym aj nieco pokusaju robit. Niekedy uspesne, niekedy neuspesne. A potom je tu skupina takych, ktori si aj uvedomuju, ze maju problem ale miesto snahy nieco s tym spravit nerobia nic alebo cakaju na zazrak a to cakanie travia zhananim tabletiek, cajickov, kadecoho co by za nich bez ich pricinenia vyhnalo sadlo z tela. je skupina "pondelkovych", ktori uz roky zacinaju od buduceho pondelka chudnut... A potom mas skupinu, ktori nechcu vediet, pocut, robit nic lebo oni su aj tak spokojni.

Ja by som chcela vediet, V DOBROM, ako to robite- tie baby, co pisete, ze si to nevsimate. Konkretne tieto obezne velmi mlade zeny v absolutne nevhodnom obleceni. Lebo mne je vacsinou ukradnute, kto ako vyzera, ale toto mi ide oci vypalit. Ja si to neviem nevsimnut. A kolko krat sa sama za seba previnilo citim, ale ja sa vzdy vnutri zhrozim. Potom mi je tych dievcat aj luto. Urcite nesuhlasim s tym, aby niekto chvalil obezitu, ale asi treba viac propagovat zdravy zivotny styl, sporty alebo neviem co. Ale tak toto som si vsimla na uliciach, ig nesledujem.