icon

Ako vnímate obézne ženy?

29. jún 2023

Ahojte
V poslednej dobe si vsimam, aky boom obezity tu mame. Okej, nehodnotim zeny tesne po porode, ale staci sa pozriet uz na deti v ZŠ. Vela z nich ani behat nedokaze.
Mlade 20 rocne zeny sa napchaju do crop topov a leginok, no postavy na to nemaju.
Zaklincovala to zena, akoze influencerka na ig, ktora na moje zdesenie nema ani 30 rokov, no slusnu morbidnu obezitu. A 17tis sledovatelov, ktori jej pod fotku, kde svoje obrovske telo zahaluje do obrovskych nevabnych siat pisu, ako jej to pristane a aka je krasna.
Pytam sa teda, to naozaj je toto krasne?
Zena, vychodniarka, je sice naozaj mila a prirodzena, ale naozaj sa treba tlapkat po pleci, ako jej pristane 100kg nadvahy?
Ako to vnimate vy?
Nieje to totiz iba esteticky problem, ale vznikaju z neho mnohe zdravotne problemy.

kvetinka75
30. jún 2023

@dadis neviem prečo stále riešiš môj názor.

0silvia0
30. jún 2023

@valeria_h no tváriť sa môžeš ako len uznáš za vhodné...

hladamematku
30. jún 2023

Vcera na zdravotnej prechadzke kazdovecernej so psom som sa spytala muza ako sa citi ked vidi obezneho cloveka, povedal mi ze pri dospelom citi smutok pri dietati hnev, smutok a strach. Takto nejak podobne to citim aj ja dospeleho mi je luto lebo 20 rokov dozadu som bola aj ja v pasme obezity, smutne je, ze som si neuzivala jedlo tak ako teraz, ako dnes, jedla som same "zdrave veci" nepoznala som cukor a mala som 95 kg, ake smutne ☹ trapila som sa zdravim, dusevne dietami...Tato spolocnost ma naucila diety...Nastastie som zacala ovladat cudzie jazyky studovala si a vdaka internetu zhodila 30 kg, (prijem vydaj klasicka rovnica) Naucila som sa jest cukor a nezdrave veci a zhodila som. Je mi luto obeznych zien lebo mozno sa obmedzuju ako ja a bez vysledku. Nemaju spravny zdroj informacii. Co sa tyka deti, mam v rodine 2 obezne deti, obeznu susedu -120 kg baba ma 20...nuz obezita sa velmi toleruje a je to zle!! Je to velmi zle. Pri detoch by som (pri tych ktore to maju z jedla a nedostatku pohybu) mlatila trstenicou rodicov! Naozaj obezne zdrave dieta povazujem za hlboke zanedbanie rodica! V rodine mojho manzela sa dostali asi 4 lduia do pasma obezity pocas korony...Zrali zrali zrali....ziadny pohyb, su spokojni, co na to poviem...ale tie deti tam, fuuu zadychcane smutne nestastne deti, deti ktore placu lebo nestihaju...Obezita je velmi zla, nici cloveka zvnutra. Co sa tyka zdravia aby som nebola pokrytec, moj OSOBNY NAZOR je, ze som zdravotne na tom bola lepsie ako 95 kg 🙂 Ale to moze byt samozrejme aj vekom. Manzelov ujo zomrel ako 200 kg v 50 rokoch, poslednych 15 rokov ako obezny nemal zo zivota nic. Chyba tu strasne osveta, vzdelavanie v oblasti obezity, specializovani psychologovia, poradcovia...Aj po 20 rokoch si spominam ako ti ludia trpia.. Geneticky mam sklon k naberaniu, cize ja si stale v pripade potreby pocitam kalorie...

dadis
30. jún 2023

@valeria_h Su rozne sposoby, ako s tymto cosi robit, hovori ti nieco pojem obcianska spolocnost? Zaloz napr OZ co bude prevadzkovat zsdsrmo sportove kruzky pre deti a bude vzdelavat rodicov. Hejt na internete k comu pomoze?

valeria_h
30. jún 2023

@0silvia0 Keď dôjdu argumenty...chápem 🙈

valeria_h
30. jún 2023

A zasa sa táto téma dotýka tých, ktoré majú nadváhu.

dadis
30. jún 2023

@valeria_h Tebe?

valeria_h
30. jún 2023

@dadis Máš pocit, že hejtujem? Lebo ja ten pocit nemám, nikoho nehejtujem, len vyjadrujem svoj názor. Bez urážok čo mnohé nedokážete.

dadis
30. jún 2023

@valeria_h ano, mam

valeria_h
30. jún 2023

@dadis Tak to už je Tvoj problém ako si to vyložíš.

dskjhfdlkdjhl
30. jún 2023

@valeria_h Pozri, ja mam taku skusenost, ze najviac komentuju druhych prave ti, ktori maju komplexy. Ako sa hovori-poriadny kon Ta nekopne, len nejaka kalika. A toto fakt plati. Vyrovnany clovek nema cas a ani potrebu komentovat druhych, robia to presne ti, ktori si tym potrebuju nieco kompenzovat.

0silvia0
30. jún 2023

@valeria_h aké argumenty potrebuješ? Obezita samozrejme nie je zdravá pre zdravie, to je jasné, to vieme všetci. Ale aké právo mám ja ako človek bez nadváhy (celý život som mala 50-55 kg, momentálne mám 60kg) riešiť váhu a nadváhu iného človeka. Toto poďme riešiť. Ty komentuješ a poukazuješ na tučné deti a ich tučných rodičov? Niečo im v šatni hovoríš, alebo sa len "tváriš"?

valeria_h
30. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl Takže podľa Tvojho názoru, keď vyjadrím k nejakej téme svoj názor, ktorý sa nezhoduje s Tvojím, tak musím byť zaručene nešťastná a zakomplexovaná?

valeria_h
30. jún 2023

@0silvia0 A kto tu rieši druhých? Mne je jedno, nech majú aj 200 kg, to je ich vec. Ale názor na to mám svoj, je to nezodpovedné a ešte k tomu vedú svoje deti.

dskjhfdlkdjhl
30. jún 2023

@valeria_h No, zrejme mas problem pochopit pisany text-svoje nazory si kludne pis. Vobec nemusis s mojim nazorom suhlasit, mna to nijako neovplyvni. Skus si ten moj prispevok znovu precitat a zamysliet sa nad nim.

miadi
30. jún 2023

@valeria_h mam sa rada obezna nie som ale ani body shaming nemam v oblube. U nas v skole zas deti su vacsinou stihle poznam len jednu baculku rodicia su menej dokonali. Jedna mama mà obezitu ze nevie ci ju udrzi stolicka. Asi sa malo hybe a utešuje sa jedlom,kedze mà silneho autistu . Asi je rada ze vladze zit. To su veci ktore si kazdy musi riesit alebo neriešit sam.

valeria_h
30. jún 2023

No to je vlastne novodobý trend, čomu sa čudujem..poviem svoj názor a hneď som dezolát, rusofil, musím byť nešťastná a zakomplexovaná. To sú také typicky obranné reči ľudí, ktorí nevedia argumentovať, ale musia za každú cenu druhého zhodiť.

dskjhfdlkdjhl
30. jún 2023

@valeria_h Novodoby trend skor je, ze ludia nevedia citat s porozumenim a ak nechapu, tak sa radsej preventivne urazia😉

dudos
30. jún 2023

Skôr by sme si mali položiť otázku akú spoločnosť chceme a čo do nej ako jednotlivec vkladám.
Dnes úprimne je kult tela a výzoru. Obézny človek nie je zlý človek, ani škaredý človek. Obezita je choroba. Tá je zlá. Tak isto nezdravo chudý človek nie je zlý a ani škaredý. Podvýživa (poruchy príjmu potravy) je tiež choroba.
Ľudom chýba osveta. Možno úprimnosť okolia, nie škodoradosť ale úprimnosť. Ľudskosť a láskavosť.

valeria_h
30. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl Ja sa neurážam, naopak, rada si vypočujem názoroch druhých bez toho, aby som ich nejak musela onálepkovať 🙂

nini1978
30. jún 2023

@jana_eyre_2 presne tak to vnímam aj ja
Mne sa páčia šťastní ľudia,vôbec ma nezaujíma "schránka",mňa zaujíma obsah
Aj keď to vnímam aj ja,že na Slovensku je to fenomén posledných cca 10 rokov
Presne ako hovorí môj muž - čím je väčší blahobyt,tým sú väčšie telá
A na záver - keď je daná osoba spokojná s tým ako vyzerá a koľko váži, keď je šťastná a sebavedoma' ,nerozumiem,prečo by jej mali ľudia písať,že vyzerá hrozne. Vyzerá tak ako vyzerať chce.to je len a len jej business
Prečo ubijat ľudského tvora?
Veď to je jej život.

lenkasarka
30. jún 2023

@hladamematku a opýtala si sa muža ako sa cíti, keď vidí tie 50 kilové “hrkálky”?
Ja zas nechápem ako sa niekto môže cítiť smutne a zle , ked vidí iného s obeznou postavou. Mne je to úplne jedno je to jeho život nie môj.
Nebudem ho ani častovat nadávkami ako ty častuješ nás čo mame 50 kg.

hladamematku
30. jún 2023

@lenkasarka prosim ta neprezivaj sa ta, hrkalka nie je nadavka 🙂 no ..hm co si mysli...nebudem ti to pisat, urazila by si sa...a nie je to dolezite ma pravo si mysliet co chce a ty mas pravo mat 50 kg 🙂 Tema nie je o tebe, MAN UP! Na vsetky tieto pcoity mame pravo, viac menej sa prave teraz mozes buchnut o zem a plakat ako male dieta, niec to nezmeni na to, co si myslime 🙂

0silvia0
30. jún 2023

@hladamematku ja už 50 kg dávno nemám, ale slovo hrkálka je fakt otrasné. Tak, ako žene s nadváhou nepadne dobre nálepka "tučko", tak žene s podváhou nepadne dobre nálepka "hrkálka"

hladamematku
30. jún 2023

@0silvia0 obezna zena moze byt tucko, zena s nadvahou nikdy tucko nebude 🙂 nadvaha podla BMI moze byt kludne v prsiach svaloch atd...neprezivaj sa prosim ta tak, zjavne mas hlbsie problemy so sebou, pories si ich a neotravuj diskutujuce lebo ta nahlasim

0silvia0
30. jún 2023

@hladamematku vidíš, už ťa moja poznámka naštartovala, ideš ma nahlasovať, lebo dotknutá si teraz ty. Sranda ako si sa začala správať. Ale nahlás ma, keď budeš mať z toho radosť.

hladamematku
30. jún 2023

@0silvia0 boze dievca, potrebujes pomoc, neoznazcuj ma

lenkasarka
30. jún 2023

@hladamematku ja sa neurazam anonymná žena s tak primitívnym názorom snáď nedokáže uraziť nikoho. Nie je dôvod sa ani búchať o zem, ale ak máš potrebu kľudne to správ možno sa ti uľaví

kvetinka75
30. jún 2023

@0silvia0 panebože to čo sa doťahuješ za slovíčka. Ja keď som mala 48 kg, tak mi bežne ľudia hovorili, že už som jak hrkalka a necítila som sa urazená. To už fakt som bola ako kostlivec pomaly. A keď som mala 70 kg a s kamarátkami keď sme rozoberali diety šport a pod. a povedala som, že už som taký tučko, tak len prikývli. Veď to bola pravda. A bolo na mne čo spravím. Buď to nechať tak alebo niečo so sebou robiť. Keďže som sa ani necítila dobre, tak som začala so sebou niečo robiť.

hladamematku
30. jún 2023

@lenkasarka chúďa