icon

Ako vnímate obézne ženy?

29. jún 2023

Ahojte
V poslednej dobe si vsimam, aky boom obezity tu mame. Okej, nehodnotim zeny tesne po porode, ale staci sa pozriet uz na deti v ZŠ. Vela z nich ani behat nedokaze.
Mlade 20 rocne zeny sa napchaju do crop topov a leginok, no postavy na to nemaju.
Zaklincovala to zena, akoze influencerka na ig, ktora na moje zdesenie nema ani 30 rokov, no slusnu morbidnu obezitu. A 17tis sledovatelov, ktori jej pod fotku, kde svoje obrovske telo zahaluje do obrovskych nevabnych siat pisu, ako jej to pristane a aka je krasna.
Pytam sa teda, to naozaj je toto krasne?
Zena, vychodniarka, je sice naozaj mila a prirodzena, ale naozaj sa treba tlapkat po pleci, ako jej pristane 100kg nadvahy?
Ako to vnimate vy?
Nieje to totiz iba esteticky problem, ale vznikaju z neho mnohe zdravotne problemy.

beronsche
30. jún 2023

@jamimo vyborny prispevok, uplne suhlasim!

lulamx
30. jún 2023
hladamematku
30. jún 2023

Jedno nepochopim prosim o vysvetlenie 1. som na verejnom fore, cize sa tu prispeivaju nazory, davaju rady, kazdy si napise co citi 2. iny clovek navstivi tuto debatu a citi sa dotknuty...prosim v akom svete mozog toto moze takto vyhodnotit? Nechapem to, ved su temy ktore mi vadia dotknu sa ma necitam, neotvaram, neprisievam 3. na co vlastne ma sluzit verejne forum? Ako to vnimate? co sa tu ma robit? Pocitat matematicke priklady? 4. Uplne som "odpadavala" ked tu anonym o niekom pisal a obvinili ho z OHOVARANIA ved to uz krici z obrazovky ako totalna absurdita 5. Internetove forum ma ine pravidla ako pokec na autobusovej zastavke ja ked tu napisem moj sused fero je coco. tak co bude na tom zle 🙂 Je to moj pocit 🙂 . Fera nepoznate, mozno sa ani Fero nevol 🙂 Proste zienky maju kopu neriesenych psychickych problemov a vsetko sa ich tu dotyka, ale to nie je chyba fora to je chyba ich vnutornych demonov ktorych si musia vyriesit. Niekde som tu videla agresivne urazky ze ako moze niekto hanit obezitu! Ludia ved to je vseobecny pohlad, proste captave topanky su pre mna hnusne, zakalena voda je pre mna hnusna, jeden druh zvierata, obezita je pre mna hnusna, silikony, napichane huby, bordova farba....ako sa toto moze niekoho dotknut?????????? PROSIM O SLUSNE VYSVETLENIE!

beronsche
30. jún 2023

@hladamematku no lebo do hry vstupuju emocie.

Ked cloveka nieco omina, trapi, ked mu "pichnu do rany" ma tendencie citit sa dotknuto, byt vztahovacnym a/alebo utocnym..
To je moje vysvetlenie, ale zase, mna sa toto osobne nedotyka. Tak mozno ti niekto napise aj cosi ine.. 😉

jana_eyre_2
30. jún 2023

@hladamematku a teba prečo irituje ak sa niekto nesúhlasne ozve? Dotýka sa ta to?

babulkomale
30. jún 2023

Je to doslova epidemia. Nahodou som videla v cakarni nejake diely Vymeny manzeliek, myslim ceskej. Tolko nevkusu na jednom mieste som necakala.
Bohuzial cim viac ludia kupuju lacne jedlo bez vyzivovej hodnoty plne skrytych cukrov, tukov a skrobov, tym je to horsie.
Desi ma nadvaha u deti. Dieta ma byt slachovite, rychle, pohyblive a opalene. Tie creva plne tvarohu co vidim, to je hrozne. Vacsinou kracaju popri rovnako tucnych rodicoch. Vyrastaju v nespravnych navykoch.
Obezna zena sa moze niekomu pacit, je to vec vkusu. Su aj nejake uchylky ze muz ju vykrmuje 😃
Kazdopadne vacsinovy vkus to nie je, drvivá vacsina muzov je na stihle zeny, to je proste fakt.
Kazdy muz ktoreho poznam ja osobne, preferuje stihle zeny. Ani sa necudujem ze su sklamani ked je z jemnej princeznej za desat rokov od svadby Fiona alebo maly tucny kamarat 😃

hladamematku
30. jún 2023

@babulkomale suhlasim

number19
30. jún 2023

@hladamematku Ved aj teba sa dotykaju nesuhlasne nazory.
Dokonca prispievatelky tohto fora (hlavne tie, ktore nesuhlasia s tvojim nazorom) nazyvas slepacinec. A nemas problem porovnavat ludi k simpanzom a kaciciam (ci ake ine zviera si v komentaroch v inej teme pouzila).
Takze velmi nechapem tvoj emotivny, subjektivny a trochu trapny vylev v tejto teme.

babulkomale
30. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl neskutocne 👀

dskjhfdlkdjhl
30. jún 2023

@babulkomale co sa Ti zda neskutocne?

babulkomale
30. jún 2023

@kvetinka75 kamosky co pracovali v butikoch s oblecenim vzdy hovorili ze pride vysoka stihla baba ako ja a pytal aj L kvoli vyske a ramenam a pride zena s nadvahou, pyta S a potom div nerozbije kabinku co sa do toho snazi narvat a neda si povedat ze je L aj XL alebo XXL 🤦
Este sa aj urazi.
Takze problem bude asi v sebavnimani, aka som co sa tyka 3D, kam az siaham.
A ked ma obsluhuje casnicka bez zastery, v leginach vrezanych az v ..... tak kedze jej proporcie mam vo vyske oci, aj chut ma prejde.
Nejaky vkus by mal byt.

babulkomale
30. jún 2023

@dskjhfdlkdjhl s tou kolegynou a tvojim "pupkom".
Ja som cely zivot pocuvala ako by som sa mala najest.
A ked videli ako jem treti rezen a nepriberam, zavyjali od zavisti 😃

dskjhfdlkdjhl
30. jún 2023

@babulkomale no, ostala sediet s otvorenymi ustami😉 A aspon ja som uz mala od jej blbych reci svaty pokoj.

number19
Autor odpoveď zmazal
hladamematku
30. jún 2023

@babulkomale presne si trafila kliniec, sebaprijatie, sebakritika, mozem menovat do zajtra par znamych som naucila ako sa stravovat a zit a zhodili nejake tie kila, ostatne sa len a len stazuju na genetiku z coho sa ja musim pucit, ja som si svojich 30 kg tvrdo odmakala, sportovo aj jedenim zeleniny, kazdy krat ked ma niekto pochvalil ako uzasne vyzeram, a doteraz to je tak poviem "viem nemam to zadarmo" Bohuzial vela obeznych (nie z liekov a pod) caka na carovne kavy, arovne dzusy, carovne prasky, lebo je to lahsie ako moje kazdeonne hodinove sportovanie a pocitanie kalorii, niekedy som od 12 nejedla nic len zeleninu lebo mi to nevyslo 🙂 Som na seba velmi pysna, lebo geneticky to mam v rodine a vyzeram ako vyzeram len vdaka sebe, dokonca som brala lieky co zadrzuju vodu, ci sa vraj z nich pribera a ja som chudla dalej, prestala som fajcit, chudla som dalej. Jedna moja znama sa vyhovara na polycisticke vajecniky a stitnu zlazu, ked jej lekarka vynadala a vysvetlila pravdu "zazracne zhodila 40 kg a otehotnela!!!!Aky zazrak, ze?,? Porodila a zas ma svojich 110-120 kg. Mam dalsiu znamu v rodine ta sa vyhovara, ze v detstve nemala co jest a ze priberie aj z vody, na veceru si da tri chleby z maslom, na obed rezen, toto by som si dovolila iba v pripade ze budem cez den vrcholovo sportovat prijem-vydaj. Vacsina obeznych ludi je obezna svojou vinou, viem to aj ja som bola, moje okolie nenavidi ked im tuto pravdu splechnem do oci. MOja brattranec schudol vdaka mne 30 kg, nastavila som mu plan, vysvetlila, je stastny...MOja kamaratka mi doteraz dakuje ze som jej vysvetlila o kaloriach, zhodila nejakych 10-15 kg, trvalo jej dva roky vyhovoriek ako je to tazke ako jej to nejde, ked na mna hodila par zavistlivych pohladov vzdy som jej vysvetlila ze ani ja to nemam zadarmo. Vela nas ktori nei sme obezni to nema zadarmo. Aktivne som robila fitness vela rokov dozadu, ani ti chalani to nemali zardarmo 🙂. Ja si pojdem dalej svoje a je mi jedno kolko obeznych zo mna bude stipat v zadku 🙂 lebo hvorim pravdu 🙂

zmrzlinka2021
30. jún 2023

@ewka0012

Mam vek ako ty a rozmyslam v akej galaxii som zila lebo za mojich cias sa baby tiez doriadili ako chceli, ocne linky, tie tangace co trcali vsade, bedrove "oldies" rifle, kratke tricka... ja si dovolim povedat, ze moda dnes oproti 2000-2010 je ovela lepsia. Dnes uz tie zeny a dievčatá su aj sebavedomejsie, nezavislejsie... nepotrebuju sa "inym pacit", nehraju na tuto strunu...
Tiez za "mojich cias" sedavali v krcmach, fajcili...maloktora sa venoavala pravidelne sportom. Dnes? Dnes znacna cas ludi sportuje, beha, cestuje...je aktivna...

Problem obezity je dnes v tom, ze sa mame velmi dobre, mame dostupne vsade jedlo a potraviny a vieme si to dovolit...

viestta
30. jún 2023

@zmrzlinka2021 to by si sa cudovala, ale obezita je problem castejsie u tych, ktori si to "dobre" jedlo dovolit nemozu, teda sa zasytia lacnym, s vysokym obsahom cukru, tukov... Jednoducho kupia najlacnejsie maso, parky, klobasu, k tomu chlieb, pretoze tie zdrave potraviny su pre nich drahe,

zmrzlinka2021
30. jún 2023

@viestta Takto aby sme sa rozumeli, myslela som dostupnost toho jedla, nemyslim jeho kvalitu a prinos pre telo. Proste vojdes do marketu a tam lacne cipsy, čokoladove šišky, čokoladky (aj bez realnej čokolady)... proste extremny vyber za doslova smiesne peniaze.

Ja som si inak presla obezitou a myslim, ze je to o psychike, hlavne - jedlom si kompenzuje clovek niečo a hlavne nezdrave potraviny sposobuju vyslovne zavislost.

jamimo
30. jún 2023

@hladamematku kvalitná spoločenská diskusia by sa mala odvíjať od ochoty počúvať, rozmýšľať a pripustiť, že "veci sa môžu mať aj ináč"
Tak napr: Nepáčia sa mi napichané pery, nabombovaný hrudník silikónom.... väčšina reakcií pohŕda a posmeškuje. Ja to vidím aj trošku ináč... Tá žena môže mať nezvládnutý Elektrin komplex, zníženú sebahodnotu, sebadôveru, komplex poslušného dievčatka s nespracovanou sexualitou (pošli ujovi pusinku, len vtedy si pekná a dobrá...) možno prijala myšlienku, že ak bude "atraktívna" muži ju vtedy budú milovať a bude žiadaná. Týmto spôsobom si vlastne potvrdzuje svoje bytie, existenciu a že ju vôbec niekto vníma, že existuje. Haló tu som...Môže to byť vlastne volanie duše po pomoci. Taká dobrá ukážka grimasy ľudstva v pokrivenom zrkadle spoločnosti. Psycho-sociálne "zdravý" jedinec nepotrebuje tieto barličky a uznanie, potvrdenie od okolia... Je to dosť dobre viditeľné a ľahko čitateľné. Nie však hodné odsúdenia, skôr zamyslenia sa, kde sa stala chyba vo vývoji ľudstva a spoločnosti. Dá sa to premietnuť do akejkoľvek oblasti života.
V praxi je však pravidlom oveľa ľahšie zaútočiť, chrliť plamene a horké sliny. A prečo? Lebo rozmýšľanie bolí a veľmi malá časť obyvateľstva má mentálnu kapacitu rozmýšľať pol metra od seba. Ak sa toto nezmení, nikdy sa neposunieme ďalej. Ako sa hovorí: Jedna vlaštovka jaro nedelá..

jamimo
30. jún 2023

@beronsche treba mať v sebe mier, rozum a rozvahu 🥰 Hneď by bol svet krajší...

misienka123
30. jún 2023

Môžem poprosiť,aky je rozdiel medzi tučnou vychodniarkou a tučnou zapadniarkou?😯

madeline1
30. jún 2023

fyzicky vzhlad druhych nemame co riesit, pre niekoho kila na vyse su krasne....zdravie posudzuje lekar, ak by v niecom pripade slo o zhorsenie zdravia z dovodu vyssej vahy, myslim si, ze by si bol toho vedomy...co sa tyka mody, stylu, to sa meni v case, dobou...este som si vsimla tu vetu s vychodniarkou, nie len na vychode su i ludia vyssej vahy, preto som nepochopila v akom kontexte bolo toto podstatne meno do vety doplnene.

sashabb
30. jún 2023

@hladamematku presne tak, bohužiaľ teraz je doba konzumu. Stačí ísť do obchodu s potravinami a vidíme ako sa tlačia plné koše potravín a hlavne vela je tam tých potravín nezdravých.
Taktiež keď čítam rôzne diskusie, skupiny, príspevky, kde dá žena fotku ako schudla, vždy sú tam príspevky AKO sa ti to podarilo? No ako asi? sadnem pred telku s čipsami a kolou, lusknem a mám o 20kg menej 😝

123kika1234
30. jún 2023

To že to nie je estetické je jedná vec, druhá vec sú zdravotné problémy, ale myslím, že to dievča si je toho vedomé a ty za ňu tie zdravotné problémy mať nebudeš.

nini1978
30. jún 2023

@jana_eyre_2 a proste nepochopím,že sa tu príidavaju' hlášky,že sa "obhajuje obezita"
Proste, všetko,čo nespĺňa kritériá jednotlivcov v akejkoľvek oblasti je zlé a je nutné nie o s tým robiť!
To kde ostala tolerancia už mi uniklo.
A nie je to len telo,je to aj oblečenie,tetovanie a pod
Proste ľudia musia riešiť ľudí.inak by ich životy nemali význam asi
Veľmi smutné.

zmrzlinka2021
30. jún 2023

dievčatá, ja len taká otázka do pléna:

Vy ste sa realne stretli, ze niekto obhajuje obezitu?

nini1978
30. jún 2023

@hladamematku
Slušné vysvetlenie: "to ako kto vyzerá nie je tvoj business, hlavne keď ho ani nepoznáš"
Ak máš kamarátku a chces jej dať nejakú radu ,v pohode,keď to prijme,tak to je ok
Ale porovnávať cudzieho človeka,ktorý nemá telo ako sa tebe páči s bordovou farbou - že je to pre teba hnusné,prepáč ,ale úplne mimo
Predpokladám,že bordovej farby sa to nijak nedotkne,že sa ti hnusi 🙄
A aj keď je to len debata na nete,ako si písala vyššie,vyjadrovať sa hanlivo o iných je podľa mňa veľmi hnusné. Slovami vyjadrujes opovrhovanie,pre mňa niečo neakceptovateľné

nini1978
30. jún 2023

@zmrzlinka2021 ja nikdy
@madeline1 áno,aj mňa zaujal ten detail,že bolo nutné poznamenať,ze je z východu

hankm
30. jún 2023

@oli18 kolkokrat sa stretnem s viac ako 1 zenou, vzdy do 5 min to skonci pri debatach o inych zenach. Otvoria fb, insta a scrokuju fotky a "komentuju". A preto uz ignorujem mnoho spol aktivit.

jana_eyre_2
30. jún 2023

@nini1978 presne...