Ako vychovať muža: Vtipné a osvedčené tipy
Baby jednoduchá otázka, nechcem pocut že muž na vedieť sám čo má robiť atď... Pýtam sa na vaše vtipné tipy. Napr na môjho funguje namiesto " mohol by si vyniesť kôš" "vynes kôš lebo poprosím suseda" 😂 nemáme pekných susedov aké vždy to zaberie... Nejaké také vaše skúsenosti ako ste si tento vychovali tých vašich mužov/frajerov ?
Nebola by som s mužom, ktorého mám vychovávať. To bola úloha rodičov. 😉
Ja urobím rozpis toho, čo má v týždni urobiť, vybaviť, už ako si to zorganizuje nechávam na ňom, zavesím to na chladničku a pekne to takto funguje ... a ja sa nemusím zbytočne rozčuľovať, miliónkrát pripomínať.
@hederamonstera "Ženské práce?!!!!" by som mu povedala, že dávam výpoveď v práci a poprosím, aby mi jeho výplata chodila na účet, lebo živiť manželku a deti je "mužská práca" a to ja robiť nebudem! 😡
@h2 ano ano, je to hrozne. Ja som este na RD, tak to tu mam mat len ja na starosti ;) mna ani nestvalo, ze nerobi doma nic, kebyze ma vela roboty vonku ci v praci, ale on to nerobil z principu a uz som toho mala dost
Ako dlho ste spolu? Väčšinou sa hovorí, že starého psa novým kúskom nenaučíš.. My sme si toto vydiskutovali pred svadbou a pred príchodom deti. Jasne som mu povedala, že ja nebudem otrokom nášho domu a domácnosti a že musí pomáhať, starať sa, priložiť ruku k dielu. A tak mi odjakživa pomáha, so všetkým. Vie variť, upratať, postrážiť deti, ísť na poštu či na nákup, večer umýva dlážky, kým ja uspim deti, kúpe deti, mladšiu pravidelne aj on uspáva.. Ak má obdobie, že sa mu do ničoho nechce a všetko je na mojich pleciach, tak použijem starú osvedčenú formulu, že pri mame mi je lepšie a najradšej by som sa zbalila a vypadla z domu.
Nemyslela som len práce, ale aj také veci ako napríklad keď chcem aby mam niekam zobral a nejak mu to podhodit, čo na také platí :D a sme spolu rok
Rok? Tak to by som sa určite nenamahala na nejakú prevychovu ale nasla si chlapa, ktorého poriadne vychovali rodičia.
Na každého určite lepšie platí pozitívna motivácia, než negatívne vyhrážky susedom. Keď chceš, aby niečo urobil, nič mu nenaznačuj, ale priamo ho o to popros, vysvetli mu, že je to pre teba dôležité a keď to urobí, pochváľ ho, alebo ho nejako odmeň.
Tvoja vychova sa moze rychlo obratit proti tebe- milacik- bude dnes nieco( sex)? Alebo poprosim susedu/ kamosku/ kolegynu??? Aj toto bude fungovat na teba?
Ja nechápem ženy, ktoré tu radia inej dospelej žene, ako meniť charakter muža. "Ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko. Bo keď budem Jano, neohneš ma mamo." XY žien si takto dokafralo život. A tie výlety, normálne mu povedz, žiadne podhadzovanie a naznačovanie. Ak mu to nedopne, je to proste taká povaha, buď sa s tým zmieriš alebo budeš volať ty jeho. A prežiješ takto celý život. Chcieť vychovávať a meniť muža po roku.🤦♀️
Ste spolu rok a ty riešiš toto?
Navrhujem otvorený rozhovor o predstavách.
Prip.si nájsť partnera, ktorý ti vyhovuje, lebo s týmto to asi ľahko nepôjde...
Ja odporucam Femdom seminar, pojde s tym kosom von po styroch a este aj podakuje 😀😀😀
Nevychovavala som ho,ani neplánujem. Veď sme dvaja dospelí ľudia. Vychovávať ho mali jeho rodičia,ja som jeho manželka,nie vychovávateľka.
Mne by sa tiež nepáčilo,keby ma niekto vychovával.
autorka nechce navod na vychovu, ale ake mate finty na partnera/manzela aby robil to , ci ono.
@frflos_nespokojny Ty by si chcel byť menený?Alebo by si chcel byť milovaný za to, aký si?
@enmery ja som aky som, ale ja som to pochopil tak ako pisem vyssie.
nie len v rodine vidim ako zeny manipuluju a muzi su krotkejsi ako psi 🙂
samozrejme je to kazdeho vec a v manzelstve je vzdy jeden co veli a druhy pocuva, alebo pol na pol no v tomto pripade to nie je pravidlo
@frflos_nespokojny Máš čudné okolie. Ja nechcem mužovi hovoriť čo treba urobiť. Ani meniť introverta na extrovert alebo naopak, ani manipulovať. Bud si tí ľudia sedia alebo nie. Keď chce niekto niekoho meniť, vychovávať po roku vzťahu, asi si zarába na fajne nešťastný život o par rokov. Premrhaný čas.
@enmery cudne okolie? mam oci a usi a deje sa to vsade kde sa pohnem. nikde nepisem o vychove a spravne si napisala je to manipulacia. 😉
Nijako som nemusela, čo bolo treba spraviť tak spravil. Veľa vecí, robí bez toho aby som mu vôbec niečo povedala. Z takého chlapa, ktorému treba všetko príkazovat, by ma čoskoro slahlo
@frflos_nespokojny https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ako-riesit-detinske-spravanie-partnera/#post-88696010
Takto to končí. 5 rokov v prdeli a autorka nešťastná a frustrovaná. Ľudia si serú život poväčšine sami svojimi rozhodnutiami. 😉
A keby som sa ja spýtal ako si vychovať ženu, tiež by to bolo také vtipné? Lebo ja si myslím, že miestna femi-úderná skupina by vyhlásila vendetu
Klidne napis zoznam, vycap na chladnicku. Na chlapov to funguje najlepsie 😉
Nevychovate....nikdy.... naučíte sa tolerovať a zladíte sa. To som si aj ja myslela😁 toľká moja naivita 🙊🙈🙉
U mňa na mňa aj u nás doma vždy fungovalo ak niečo chcem ci pitrebuje piviem to priamo... Nikto nemá veštec ku guľu aby hádal indície na základe nejakých náznakov čohokoľvek... Fungujeme tak doteraz aj s chlapom aj s deťmi každý vie ze hádať a domyslat si nikto nebude takže ak ten druhy nedokáže alebo nechce jasne formulovať otázku tak sa akcie žiaľ nedočká...
Na výchovu mam deti chlapa mali vychovať rodiča.. Ak mi daný kus nevyhovuje tak vymením za taký ktorý mi vyhovovať bude....
Určite nie, že sused.... Skôr motivácia. Pomôž mi to a tamto urobiť a môžme mať spoločný čas....ako rád trávi voľný čas s tebou ? Jednoducho treba nájsť čo na neho platí.
Jeden rok je veľmi málo, aby si videla veľké výsledky.
Niekomu vyhovuje zoznam prác, niekomu tabuľka. U nas sa zvykneme porozprávať v stredu alebo vo štvrtok čo budeme robiť v domácnosti a ako chceme tráviť voľný čas cez víkend.
Určite mu treba nechať vôľu, nie tu a teraz.....ale potrebujeme to a to spraviť pozri sa na to a naplanuj si, aby si to stihol kým pôjdeme tam a tam alebo bude taká akcia....
Tiež treba prihliadať k tomu čo neznáša robiť v domácnosti. Chlap sa nezaprie ako žena.
@yosi ved skus zadať tému a dozvieš sa 🤣🤣
Ja som sla na to pravidlom 3och. Prvy x som ho pekne poprosila, druhy x uz som ho upozornila treti uz fakt ostro povedala. Ak nezabralo, zacala som napr varit iba pre seba (som vegetarianka) tak zacal jak on potrebuje maso; ja ze tam je receptar daco si nachystaj. Si ignorant k mojim poziadavkam budem aj ja k tvojim. S pokojom anglicana. Nenicila som si nervy. Nebol nauceny nesklapat wc dosku. Ked zabudal dala som tam detsku poistku (co ako clovek co deti nema si s nou nevedel poradit). Aj som mu povedala, ze ak teda je to pre neho tak nesplnitelne, a bude stastnejsi po boku nejakej submisivnejsej partnerky, nebudem mu stat v ceste. Zabralo… z varenia ma dokonca konicek obcas aj ozehli aj vytrie ked treba…
Chces aby ťa niekam zobral normálne mu to povedz. Chces niečo povedz to. Nie je jasnovidec. Ak to neurobí tak asi nechce. Neviem prečo by chlap nemal vedieť sám niečo urobiť. Čo má tri roky? Akurát citať myšlienky nevie a ak treba chlapa ešte vychovať tak ho vrát mame

U nas nefungovalo nic, proste on zenske prace robit nebude, nebude ani robit okolo deti nic..tak som mu povedala, ze to mozem byt rovno single mama a budem mat zaroven o jedno decko menej. Vtipne to nebolo ale pomohlo ;)