Ako vyjadriť vďačnosť za nechcené dary?
Aký máte názor na nechcené dary? Podľa niekoho by sme mali byť vďační a s úsmevom prijať a oceniť snahu ale úprime, ja neviem načo je dobrá takáto brutál pretvárka. Ja sa väčšinou ani nedokážem tváriť že mám z niečoho radosť keď je to úplná blbosť, ktorú nevyužijem. Napríklad na Vianoce hlavne od svokry vždy podostávam blbosti. A vždy hovorím, nech mi nič nedáva, nekupuje. Myslela som, že jej príde blbé nič nedať, tak som si tento rok teda vypýtala jednu konkrétnu knižku. Aj tak som podostávala blbosti. A niekedy sú to fakt extrémy, napríklad sprcháč proti ekzémom alebo sviečka čo vyzerá ako na hrob.
Teraz čakáme bábo a dovliekla mi 2 plné krabice detského oblečenia. A teda mala by som byť asi vďačná, že to nemusím kupovať ale tie veci sú podľa mňa fakt škaredé. Chcela som mať radosť, že si budem bábätko pekne obliekať no ale teda teraz asi musím použiť toto, inak budem za nevďačnicu.
A aby ste si nemysleli, že som vysadená na svokru, tak aj moji rodičia mi dávajú blbosti a tým som to už aj jeme naznačila tento rok. Takisto od kamošky som na narodky dostala knihu čo bola tak absolútne mimo môjho vkusu, že som ju ani nechcela mať v knižnici a vtedy som jej povedala, že budem radšej keď si ju vezme naspäť ak má také rada lebo ja ju nevyužijem. Proste ja by som bola radšej keby nedostanem nič ako nejakú blbosť. Tak len taký môj výlev.
Jooooj, my sme brutálne veľa takých blbosti dostali, ako som otehotnela. Najviac ma zamrzel fusak ☹️ mala som vybratý konkrétny, môj otec so ženou povedali, že ho kúpia a nakoniec kúpili úplne iný (a totálne od veci, pre dievčatko do ružového kočíka modrý)... Poďakovala som, fusak odložila do skrine a nie, nikdy som ho nepoužila. Stáva sa aj také 😀
@michelle567 poslem link do IP. A k tomu som im detom dala deku s podobnym motivom, ale svietiacu v tme 🙂
A veru si nevďačnica,
To ťa nenapadlo, že si iní robia starosti a ty?...takto
Mala by si si to vážiť, Už len z princípu, že je to mama tvojho manžela. O kamarátke radšej pomlčím, veru už by si ma skôr nevidela.
Radšej buď slušná, poďakuj a potom to kľudne vyhodili. Určite s tebou nabijajú aj hormóny, Ved dieťatku si kľudne môžeš kúpiť ešte vecí XY... Ver mi toto je iba začiatok , keď sa bábo narodí bude toho ešte viac, čo sa ti určite nebude páčiť, musíš si vyrobiť bariéru, aby si bola silná a zvládať podobné situácie a nezabudni aby si nevyzeral pred svojou najbližšou rodinou, tak ako vyzeráš teraz pred nami....
Ja som rovnaká a keď sa narodili deti, povedala som svokre aj rodičom, nech nám s mužom už nič nekupuju, len deťom. A to sa poväčšine opýtaju co kúpiť. Ale kým sa to nevyriešilo, dostala som kopec hlúpostí od rodičov, pričom nemajú veľa peňazí, tak mi bolo aj ľúto niečo posúvať ďalej... Rokmi sme si to vysvetlili a nikto dary neočakáva. S mužom sme si nikdy nič nedávali, on mne kvet, ja jemu čokoládu, jedine, ak sme vedeli, ze by to toho druhého fakt potešilo...
Prepáč, nečítala som všetko.
Ozaj tak ma napadlo, čo si im ty kúpila? Kamarátke, svokrovcov, vaším...
@adrianajozko presne tak, to dnešné odmietanie darov vyplýva z enormného prebytku všetkého. Je veľký sortiment vo všetkých druhoch tovaru, takže sa stáva vecou prestìže kto aké dupačky považuje za vkusné. Je v tom kus nadradenosti, že mne sa tvoj výber nepáči. Kedysi bolo fajn dostať nejaké dupačky, lebo na trhu boli tri vzory a ani nikto nekupoval pre svoje dieťa záľahy šatstva, ktorých sa potom potreboval zbaviť posunutím niekomu.
Osobitne považujem za hrubosť vrátenie knihy, lebo tam ide o intelektuálnu nadradenosť.
A uvedomujete si milé "vracačky darov", že tým vlastne hovoríte " strčte si to do zadku"?
Za lepšie považujem popracovať na tom, aby sa nedávali žiadne dary. Mali zmysel v dobe chudobnejšej, keď bývali ozajstnou pomocou. Alebo si dohodnúť, že daruje sa len to, čo sa spolu s návštevou zje a vypije. Tak sa nebudú byty zahlcovať zbytočnosti.

@eva8 nie že vrátia. To len zo zvedavosti som chcela vidieť aké obliečky sa ti tak páčili že si kúpila 4x len i a farba 🙂