icon

Ako vymôcť požičané peniaze od kamarátky?

19. mar 2026

Pekny vecer prajem.

Tuto temu by som najradsej nepisala, ale holt, co uz. Ide o to, ze som pozicala dobrej kamaratke relativne vacsi financny obnos (700€), ktore mi mali byt vratene uz pred mesiacom. Doteraz nic. Meskala s platbou a ani muk, hrala ticheho chrobaka. Ked som ju koncom minuleho vikenda kontaktovala, slubila, ze ich do konca tohto tyzdna posle. Nechcem malovat certa na stenu, ale koniec tyzdna sa blizi a peniaze nikde. Planujem ju kontaktovat opat. Zacinam byt vsak zufala. Peniaze som poslala na ucet, takze dokaz o pozicani je aspon takyto. Chcem sa spytat, ake mam moznosti vymahania, v pripade, ze ich nevrati? Ake mate skusenosti?

Prosim, komentovat len ti, ktori mate skusenosti a chcete poradit vecne. To, ze som hlupa, viem. Chcela som pomoct, od osoby ako ona by som v zivote necakala ziadost o €, o to viac som predpokladala, ze je v srabe a chcela som jej ako kamaratka pomoct. Teraz vidim a viem, ze za dobrotu na zobrotu, pripominat to nepotrebujem.

Dakujem za komentare k veci.

Strana
z2
aniiina
20. mar 2026

tak po castiach
sudit sa asi nic moc
mozno este niekoho poslat
co jej vysvetli

aniiina
20. mar 2026
@luliu

Nemáš žiadne možnosti, hold trpké ponaučenie. Bez zmluvy nemáš nic

@luliu so zmluvou detto

aniiina
20. mar 2026
@alickapusinka

Ja som tak pred časom požičala tiež vysoku sumu nechcela potom vratiť ale predtým než som jej požičala zašli sme za notárom a ten spisal zmluvu. A však počas splacania nahle zomrela. Takže splatila jej dcéra aj ked nie dobrovoľne tak som dala žalobu na súd a potom mi to exekutor vymohol.Odvtedy nikdy viac ani rodine nie to ešte cudziemu.Za dobrotu na žobrotu.Pouč sa a nikdy nikomu nič nepožičavaj.

@alickapusinka ani nedaruj
byt atd 😊

alickapusinka
20. mar 2026
@aniiina

@alickapusinka ani nedaruj
byt atd 😊

@aniiina tvojej hatlanine nerozumiem nekomentuj ma to tak ak ma niekto zniženu mozgovu kapacitu.Viac ma nespominaj.

aniiina
23. mar 2026
@alickapusinka

@aniiina tvojej hatlanine nerozumiem nekomentuj ma to tak ak ma niekto zniženu mozgovu kapacitu.Viac ma nespominaj.

@alickapusinka no to treba aj rozmyslat ked citas

anonym_6b1bac
26. mar 2026
@anonym_13815e

Skús s ňou dohodnúť splátkový kalendár a dajte to na papier.
Ak nepomôže tak podať na súd aby vydal platobný rozkaz.
Ak nadobudne právoplatnosť a nezaplatí môžeš ísť za exekútorom.

Aspoň vieš na čo vôbec minula tie peniaze? Ja čo som požičal v rodine drobné "na benzín" a doteraz ich nevrátil tak som sa neskôr dozvedel od jeho matky, že dotyčný hádže peniaze do automatov a okradol aj rodičov.

@anonym_13815e tak malou sumou sa ziaden súd zaoberať ani nebude. Otočia ju este vo dverách a tak isto by dopadla aj na polícii. Viem, lebo som mala podobnú skusenost.
Bola tu rada s kalendárom, ak nepochodi, na jej mieste by som vsade vypísala na siete, co spravila ako výstrahu, a aj preto, aby jej druhí nenaleteli. Poškodit jej povesť, nech vie. Alebo ju chod postrašiť s muzom. Nemaznala by som sa s takými sockami.

anonym_195543
26. mar 2026

Kamarátka takto požičala tete podobnú sumu a dostala z nej tak štvrť naspäť. Už je to pekných pár rokov. Sú ľudia, ktorých netrápi, že zostanú dlžní. Ako sa vedia pozrieť na seba do zrkadla, neviem. Je to úbohé.

anonym_13815e
26. mar 2026
@anonym_6b1bac

@anonym_13815e tak malou sumou sa ziaden súd zaoberať ani nebude. Otočia ju este vo dverách a tak isto by dopadla aj na polícii. Viem, lebo som mala podobnú skusenost.
Bola tu rada s kalendárom, ak nepochodi, na jej mieste by som vsade vypísala na siete, co spravila ako výstrahu, a aj preto, aby jej druhí nenaleteli. Poškodit jej povesť, nech vie. Alebo ju chod postrašiť s muzom. Nemaznala by som sa s takými sockami.

@anonym_6b1bac platobný rozkaz nemá minimálnu sumu, to nie je trestný čin že až nad 700€.
bol som na súde kde riešili nevrátenie v hodnote 100-150€

Strana
z2