icon

Omylom zaslané peniaze na zahraničný účet Vinted. Čo robiť?

terka776
15. júl 2026

Dnes som si chcela výplatu zo živnostenského úctu preniesť na osobný veľmi som sa ponáhľala pretože som potrebovala zaplatiť veterinára a peniaze som poslala namiesto na svoj účet na zahraničný účet vinted odkiaľ mi predtým prišli na môj účet peniaze za predaný kúsok cez vinted peňaženku okamžite som utekala do banky aký kontaktovali vinted a dali podnet na vrátenie peniazi pisala som aj na podporu vinted ešte sa mi nevyjadrili
Bolo to ako okamžitá platba
Nebol to IBAN nejakej súkromnej osoby
Máte niekdo podobne skúsenosti.? Ako dlho vám trvalo než vám vratili peniaze ?

anonym_26af72
15. júl 2026

Veta na 8 riadkov bez čiarok a bez ladu a skladu. Skús sa upokojiť a nebyť roztrzita, lebo to potom takto dopadne.

mogaa
15. júl 2026

@terka776 pokiaľ to bol zahraničný účet a normálne si autorizovala platbu tak vrátia peniaze len so súhlasom majiteľa účtu. A nebude to obratom, musia počkať kým peniaze nabehnú na účet do zahraničia a kým tvoja banka kontaktuje zahraničnú banku, tí zase majiteľa účtu.....Rýchlejšie je ak budeš kontaktovať majiteľa účtu ty, teda vinted a žiadať cez nich peniaze späť.....

michaela220419
15. júl 2026

@terka776 to Ti vrátia. Treba ich kontaktovať

terka776
autor
15. júl 2026
@mogaa

@terka776 pokiaľ to bol zahraničný účet a normálne si autorizovala platbu tak vrátia peniaze len so súhlasom majiteľa účtu. A nebude to obratom, musia počkať kým peniaze nabehnú na účet do zahraničia a kým tvoja banka kontaktuje zahraničnú banku, tí zase majiteľa účtu.....Rýchlejšie je ak budeš kontaktovať majiteľa účtu ty, teda vinted a žiadať cez nich peniaze späť.....

@mogaa to nieje majiteľ úctu to je účet vinted zahraničný odkiaľ oni posielajú peniaze napr do vinted peniazeniek alebo na účet ľuďom za platby

terka776
autor
15. júl 2026
@michaela220419

@terka776 to Ti vrátia. Treba ich kontaktovať

@michaela220419 kontaktovala som a bola som aj v banke len dúfam že to nebude trvať mesiac

anonym_a33bb9
15. júl 2026
@terka776

@michaela220419 kontaktovala som a bola som aj v banke len dúfam že to nebude trvať mesiac

@terka776 nemyslím si. Malo by to trvať par dní. Mala si šťastie že si to poslala firme a nie fyzickej osobe. Pravdepodobne by Ti to poslali späť aj bez Tvojho upozornenia. Pretože by ju nemali k čomu priradiť.

anonym_b68011
15. júl 2026

Pri prevode zadávaš aj meno príjemcu, ak si dala svoje meno tak ťa banka varovala že to nie je tvoj účet, treba si všímať varovania od banky a splašene ich neignorovať.
Osobný účet tiež máš v zahraničí že si si nevšimla že posielaš mimo slovenska a účet nezačína SK?

terka776
autor
Včera o 06:50
@anonym_b68011

Pri prevode zadávaš aj meno príjemcu, ak si dala svoje meno tak ťa banka varovala že to nie je tvoj účet, treba si všímať varovania od banky a splašene ich neignorovať.
Osobný účet tiež máš v zahraničí že si si nevšimla že posielaš mimo slovenska a účet nezačína SK?

@anonym_b68011 potrbovala som zrovna platiť u veterinára a zabudla som že som si peniaze s podnikateľského neposlala na osobný čiže v zmätku a stresu som si celu výplatu poslala na IBAN ktorý som mala v histórii v platbách bolo tam moje meno moje číslo od osobného úctu lenže omylom som klikla na číslo úctu pod tým a potom som si všimla že to bol vinted účet odkiaľ mi prišli peniaze za predané veci takze nie nevšimla sme ľudia chyby robíme vsedci nikdy sa mi nič take nestalo teraz prvý krát nepôjdem sa kvôli tomu obesit

anonym_72c58c
Včera o 12:38
@terka776

@anonym_b68011 potrbovala som zrovna platiť u veterinára a zabudla som že som si peniaze s podnikateľského neposlala na osobný čiže v zmätku a stresu som si celu výplatu poslala na IBAN ktorý som mala v histórii v platbách bolo tam moje meno moje číslo od osobného úctu lenže omylom som klikla na číslo úctu pod tým a potom som si všimla že to bol vinted účet odkiaľ mi prišli peniaze za predané veci takze nie nevšimla sme ľudia chyby robíme vsedci nikdy sa mi nič take nestalo teraz prvý krát nepôjdem sa kvôli tomu obesit

@terka776 otazka asi skor bola, ze ked posielas peniaze na ucet, tak musi sediet meno / nazov prijemcu... a ked nesedi, tak ta banky specialne upozornia, ze ci naozaj chces poslat transakciu... preto obycajne preklepnutia uz prakticky nie su mozne...

anonym_a33bb9
Včera o 14:31
@terka776

@terka776 nerieš prosím Ťa. Niektorí ľudia tu sa nebudú vyjadrovať k meritu veci, ale radi si ešte "kopnú" lebo im by sa také predsa nikdy nemohlo "stať".. Už sa Ti niekto ozval z vinted?