icon

Ako vyriešiť finančné problémy v partnerskom vzťahu

4. apr 2026

Ahojte, mám 20r aj priateľka. Problém je v tom že sme finančné natom dosť zle. Priateľka je z detského domova a býva sama v nájme. Študuje a peňažné jej to nevychádza. Ja som jej požičial 300€ a aj tak nemala z čoho nájom zaplatiť. Neskôr som jej požičial ďalšie peniaze a aj tak jej to nevychádzalo. Viac peňazí už nemám ako požičiať keďže pracujem vo fabrike za minimalku a bývam len s mamkou ktorá nezarobí veľa peňazí. K maturite ju nechceli pustiť lebo trebalo vraj platiť 40€ na prípravné skúšky, čo mi príde zvláštne lebo ja som žiadne skúšky na maturitu platiť nepotreboval.
Pýtal som sa aj kamarátov či mi nevedia požičiať 40€ a nikto nebol ochotný požičiať. Ja som jej dal 60€ posledné čo som mal ešte keď som šetril na náradie do práce a nič som neodlozil. Dokonca posledné peniaze čo mám našetrené tak to len na jedlo a cestu do práce. Bývame od seba 200km. Napísala že predá mobil lebo nemá ako inak fungovať ale ak si nejaký telefón potom kúpi tak sa ozve😞 napísala že možno to bude trvať mesiac a možno rok. Napísal som jej že dovtedy namna zabudne a ona že - dúfam že nie.
ja som sa veľmi zaľúbil, plakal som kvôli tomu. Teraz tiež je mi veľmi ľúto. Napísala poslednú správu že maj sa dobre a drž sa. Napísal som jej že ju veľmi ľúbim či sa nevie nejako dohodnúť s učiteľmi alebo od spolužiačok požičiať a to zahovarala 😞 neviem čo ďalej. Je mi do plaču

Strana
z9
anonym_ba8fe5
6. apr 2026

@anonym_autor ahoj, je mi ľúto, čo sa ti stalo. Prosím ale nezatrpkni na dievčatá kvôli jednej podvodníčke... Aj normálne behajú po zemi, ver mi. Jasné, že teraz to bolí a treba si dať pauzu, to chápem. Len do budúcna. A po druhé, no, potrebuješ si len vybudovať nejaký ten vnútorný alarm/kontrolku, čo je ešte ok a čo už nie (napr. ja by som raz požičala, ale druhý krát už nie... V tom prípade by som už začala váhať a poradila by som sa trebárs s mamkou, s nejakým skúsenejšim kamošom atď., že či je toto ok, že ešte prvé požičané nevrátila a už potrebuje druhé...). Si ešte mladučký, každý robíme chyby a porobili sme ich kopec, jasné, že skúsenosťami sme múdrejší, ako túto niektoré panie zabudli už, že mali 20 kedysi.... Mrzí ma, že ťa to zrovna stálo toľko peňazí, že zrovna ty si mal smolu na podvodníčkou, škoda, že si sa s nikým o týchto pôžičkách trebárs nerozprával, niekomu skúsenejšiemu by asi začala hneď blikať kontrolka, že ťa tá baba vyciciava, atď. No nikto sme učený z neba nespadli a všetci sme robili (a robíme) chyby. Ak máš s mamkou dobrý vzťah a ste si blízki, že ťa vie pochopiť a nesprdne ťa pod čiernu zem, tak pokojne by som sa jej zdôverila, čo sa mi stalo. A potom - toto je dôležité, nikdy nedávaj na úkor seba - nemôžeš ty hladovať kvôli žiadnej slečne, ani do budúcna, to je až extrém (ešte keby ste hladovali spolu 50:50, niekde v podnájme, tak beriem, ale nie takto). Nech si akokoľvek zaľúbený, ty musíš fungovať v práci a v živote, aby si si zarobil na existenciu. Takže odtiaľ potiaľ, svoju sebahodnotu treba mať za každých okolností na prvom mieste. Drž sa, každý pád ťa formuje a posúva ❤️, dôležité je, aby si sa pozitívne zariadil do života, vzal do z tejto skúsenosti niečo obohacujúce a zdvihnúť hlavu a ideš ďalej.

anonym_84a790
6. apr 2026

Prepac ja mam pocit, ze nie je uprimna. Klame ta a vyuziva. Uz to ze musela platit za skusky.. uplna blbost.
Psychicky ta manipuluje.. aby ta dostala tam kde ta potrebuje.

zazka666
6. apr 2026
@anonym_84a790

Prepac ja mam pocit, ze nie je uprimna. Klame ta a vyuziva. Uz to ze musela platit za skusky.. uplna blbost.
Psychicky ta manipuluje.. aby ta dostala tam kde ta potrebuje.

@anonym_84a790 To sa už dávno poriešilo, prečítaj si predchádzajúce príspevky

anonym_8aea81
7. apr 2026

Vas vztah ako vlastne fungoval? Kolkokrat ste sa videli? Nazval si ju priatelkou, ale bolo vobec nieco medzi vami? Tolko indicii ti mohlo napovedat, ze tu nieco nesedi. Si sice mlady, ale az tak naivny a dovercivy?!

anonym_8dbf1b
7. apr 2026

Najviac nasere, že chalanisko to dobre myslel, rachol sa do nej... Stane sa. Cigánečka pekná, vedela v tom chodiť, omotala si ho a dávaj po peňázoch, požičaj na stravu, na práčku, na skúšku... Nenasere, len ľúto príde... Cigančisko vysraté... Makeup, styling, stretne sa, pohladí, za ruku chytí, cmúľa sa a chúďa chalan nadržaný, namäkko je, prvé posledné by jej dal... Nakopať špinu... Že Štefánia aka "Sea"... Chceš rande? Jasné. Banda skurvená cigánska... Návnady hodené, niekto sa chytí... Fuj!

anonym_6d7db1
7. apr 2026
@anonym_8dbf1b

Najviac nasere, že chalanisko to dobre myslel, rachol sa do nej... Stane sa. Cigánečka pekná, vedela v tom chodiť, omotala si ho a dávaj po peňázoch, požičaj na stravu, na práčku, na skúšku... Nenasere, len ľúto príde... Cigančisko vysraté... Makeup, styling, stretne sa, pohladí, za ruku chytí, cmúľa sa a chúďa chalan nadržaný, namäkko je, prvé posledné by jej dal... Nakopať špinu... Že Štefánia aka "Sea"... Chceš rande? Jasné. Banda skurvená cigánska... Návnady hodené, niekto sa chytí... Fuj!

@anonym_8dbf1b a keby bola biela povieš banda skurvena gadžovska? 🤔

anonym_8dbf1b
7. apr 2026
@anonym_6d7db1

@anonym_8dbf1b a keby bola biela povieš banda skurvena gadžovska? 🤔

@anonym_6d7db1 vyjadrujem sa k aktuálnemu problému. Nie k imaginárnemu. Každé šméčko je len šméčko. Biela. Čierna, žltá... Akákoľvek. Je to skurvená banda. Zarába na nešťastí druhého. Svine!

Strana
z9