Ako vyriešiť neustále návštevy doma?
Ahojte, som na RD, malý má 11 mesiacov.
Od ako som doma, stále máme návštevy.
Hamba ma je aj povedať ale jeden čas som mala stále zamknuté dvere a keď niekto prišiel boli sme ticho.
Klamala som že som u susede na káve, že som na prechádzke s malým, idem na úrad.....
Zlepšilo sa to ale teraz sa to začalo zasa.
Manžel pracuje do 16:00 a tešíme sa na neho a potom sa niekto zasa nasáčkuje.
Chodia hlavne mojí lebo manželova strana žiadny záujem.
Moji sú rozvedený a tak návšteva ktorá mohla byť jeden deň, koná sa striedavo.
Keď by tu sedeli hodinu tak je to ok ale nie, či prídu o 13:00 alebo 17:00 počkajú si na kúpanie malého a uspávanie.
Už mám toho plné zuby.
Dnes ráno som šla s malým na ihrisko, stretla som tam mamičku ktorá bola celkom fajn na rozhovor ale v tom mi zvoní mobil že kde sme, veď prišiel som vidieť vnuka a nieste doma?
Tá mamička je suseda a tak to okomentovala že dosť často máme návštevy, až som sa cítila trápne.
Keď ím poviem že máme na pláne niečo, odpoveď je veď vy si robte čo máte, my sme neprišli k vám ale malému. Tak čo robiť? Poraďte mi, hádať sa nechcem a nechcem ani uraziť niekoho ale toto už normálne nie je. Ďakujem 🙂
Oj... co ja by som dala za to, keby mam ešte mamu aj otca,kt by mi kedykoľvek vedeli pomôcť s deťmi..my naopak, práve preto,že rodičov už nemám,nájsť si ten čas len pre seba je v nedohľadne..
Vyuzi to vo svoj prospech, supni malého do kočíka babke/dedkovi a ty chod s mm na obed/večeru, ... alebo predbehni rodičov, a chod ty k nim domov... tam vieš ty ovplyvniť dĺžku času, kt strávite spolu
Musíš skúsiť vedieť z toho vyťažiť. Rodičia zrejme si myslia, že čím viac času trávia s vami, tým viac lásky vám dávajú. Buď ich predbehni, napis im niekedy, že pondelok utorok už máme program ako rodina, ideme na výlet alebo ku kamoske, alebo syn ide pozrieť kamaráta, že ste si našli mamičku, rodinku, s ktorou si rozumiete a deti sa prehrajú. Alebo povedz mamine, že keď dnes prídeš, potrebovala by som si vybaviť to a to a pôjdem sama (s mužom) do niekam. Tiež normálne by som napísala, že tento deň, 4 dni, týždeň chceme byť sami. Chceme si urobiť deň, večer spolu. No proste začni vyhľadávať príležitosti, aby sa aj oni necítili odmietnutí a aj aby vy ste boli sami, spokojní, alebo veď ako mamicka musíš byť niekedy snáď aj unavená z dieťaťa nie? Niekedy naozaj padne dobre ho na hodinku dve dať postrážiť babke. A inak ešte mi napadlo, sú aj také typy ľudí, že možno aj ich samých to obťažuje byť stále u vás, len majú pocit, že keby neprišli, že sú zlí starkí 😀 alebo by mali výčitky, že všetok čas nevenujú vám. Ale možno je im u vás len dobre, nemusia nič robiť len sedieť na gauči 😀 to už vieš ty či aj aktívne sa venujú, vymýšľajú hry, alebo len lapia, hoci s takým malým babom netreba žiadne hry vymýšľať, len ho mojkať.
Jednoducho si dohodnite, že sa budete na navštevách dohadovať vopred. Že máte aj svoj program a niekedy si potrebujete aj oddýchnuť sami. Proste to trochu zregulujte.
A keď toto robia mužovi rodičia, je to ešte horšie, ako keď vlastní rodičia...
su to tvoji rodicia, treba si s nimi pohovorit. Navstevy si dohodnut vopred atd.. ziadne ze som tu a kde ste vy... :DDD rovnako ked sedia u teba niekolko hodin, treba si pohovorit, ze chcete aj nejake sukromie ako rodina. Prinajhorosom sa trochu zduju alebo potom sa odduju. Mozes sa nasackovat ty k nim.. par dni za sebou by som normlane urobila, pekne od obeda az do neskoreho vecera :DDD
stale to tu sledujem na MK, aky problem mame hovorit s vlastnymi rodicmi.. na rovinu.. Uz sme dospeli, nezijeme s nimi a stale... ani neviete ake je to oslobodzujuce povedat mame, ktora neustale vymysla blbosti, nech tym da pokoj a proste take kraviny robit nebudete :DDD
@miranda23 Suhlasim. A este k tomu ked muz je na strane svojich rodicov. Plus ked je prenho na prvom mieste matka a sestra. Nie manzelka a vlastne dieta. To sa bohuzial uz nikdy nezmeni a s vekom je to ich puto este silnejsie. A ked to ten manzel riesi "kamaratskymi" vztahmi v praci so zenami, ktorym sa stazuje, aku ma zlu manzelku, ze chce sukromie a denne navstevy svokry nie je "pomoc" ....

Och toto sa až zle číta celé … ja síce vážné nedokážem pochopiť ako si dospelá žena nevie upratať vlastných rodičov vo vlastnom dome, ale prosím buď viac asetrívnejšia lebo ohrozuješ týmto iba svoju rodinu.