icon

Ako vyriešiť situáciu, keď za kamarátku vždy platíte vy?

8. mar 2024

Ahojte,
mám jednu kamarátku, ktorá vždy keď ideme spolu niekam, necháva platiť mňa. Večera, obed, kino, ak je na návšteve aj týždeň, všetko platím ja, jednu vodu si nekúpi. A je úplne jedno kto koho pozval von, mám pocit, že očakáva, že budem platiť ja. Zas máme spolu ísť na kávu a nechcem už platiť. Keby aspoň raz jedna platí a potom druhá, to by bolo iné, ale stále platím ja. Už nepamätám kedy ona zaplatila niečo za mňa, alebo aspoň za seba. Ideme napríklad do kina a pýtam lístok, ona sa postaví za mňa a povie že 2x a ešte aj občerstvenie si objedná a stojí a čaká že budem platiť za obe. Mne je veľmi trápne potom povedať že nezaplatím, alebo že nech mi účtujú len moje. Ja neviem ako to nejako slušne vyriešiť. Je mi to nepríjemné celé. Keď jej pošlem účet, že nech mi teda pošle za seba svoju časť tak že jasne pošlem, ale ani raz mi dodatočne neuhradila svoju čiastku. Ja neviem ako sa zachovať. Teraz keď pôjdeme na kávu som odhodlaná, že už platiť nebudem ( teda budem platiť iba za seba) Ako by ste to urobili ? Mám jej povedať ešte pred kaviarňou, že sa mi nepáči tento prístup, alebo nejak kaviarni to uhrať, že budem drzá a priamo poviem čašníčke, nech mi účtuje iba moje?

0silvia0
8. mar 2024

Ved jej povedz, ze mozete ist na kavu, ale musi pozvat ona, lebo si natesno s peniazmi. Uvidis reakciu.

karolinakr
8. mar 2024

@0silvia0 no určite, a kamoška jej povie - ja pozývam, ty platíš

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
miadi
8. mar 2024

Ved listok do kina si vies aj online kupit. 😄a s kamoskou sa stretnut v parku s kavou v ruke v pohari . Uvidis ci este bude “ kamoska.” Ked jej nic nekupis Taketo fake kamosky som mala a dlho sa to netahalo.

karolinakr
8. mar 2024

Fakt, dobre s ňou vybabres, v jednej ruke poharik, v druhej listok a ako ta prinuti, nech jej kupiš vstupne a občerstvenie?😄

karolinakr
8. mar 2024

Raz tu bola diskusia, ze na navstevu chodili 2-3x do tyzdna sa najesť, a čakali, kedy dovarí, dovtedy nešli domov
To si tiež neviem predstaviť

miadi
8. mar 2024

@karolinakr povie ze zabudla penazenku a cely den nejedla ze zdochina od hladu. Autorka pobezi kupi listok popcorn 🍿 hot dog 🌭 coca colu . A dignity a 30€ v prdke 😆

svetlonos
8. mar 2024

@karolinakr
to boli charakteri roka ti truvia, tiez si ju pamatam. Mi zo hlava neberie.

svetlonos
8. mar 2024

To co opisujes, nie je kamaratka. Nebrala by som jej telefon ale teda jaby som jej skor poveda, ze s plosticou sa odmietam bavit. Vychcana, vyuzivacna. Ake ty zapracuj na sebe abycsa takto a hirsie nechoval kvtebe raz muz.

mirro
8. mar 2024

Vydebatuje si to. Žiadne, že zabudla som si peňaženku, ale narovinu sa jej spýtaj, prečo ti za seba nikdy neposlala peniaze a prečo jej to nie je ani trochu blbé, aby si platila len ty. A uvidíš. Je dosť možné, že to bude váš posledný rozhovor.

tamitamitami
9. mar 2024

Buď by som jej povedala že teraz pozitíva ona alebo by som normálne pri platení povedala že budeme platiť oddelene každá za seba. Ak by mala námietku normálne na rovinu by som jej povedala že vždy za ňu platím ja a nikdy mi nepošle to čo má.

lucky_k
9. mar 2024

V čom je pre teba dôležitá, keď sa s ňou potrebuješ stretávať, pretože mne príde, že ťa iba využíva, takto sa kamoška nespráva

betulinka1
9. mar 2024

Povedala by dom jej dopredu, ze uz nebudem za nu platit. A ak by niekde povedala, ze 2x, tak tej predavačke, čašníčke poviem, no urcite, uz 5x som platila ja. Nech si to zaplati sama 😉. Ja uz vazne nechapem, ze v poslednej dobe sa nejako ludia nedokážu postavit ani samy za seba.

domkakvet
9. mar 2024

Uz s nou viac nechod.

queen_mary
9. mar 2024

@betulinka1 to neni o tom, ze v poslednej dobe. To je povaha, je malo asertivna. Taky ludia sa oblukom vyhybaju konfliktu, lebo sa citia prinajmensom brutalne nekomfortne, a druha strana by ich aj tak zomlela.

Skor by som odporucila autorke si co to precitat o asertivite a trenovat..

mandzula
9. mar 2024

Ja by som sa s takym clovekom nedokazala kamaratit, takze by bolo po probleme.

nataly420
9. mar 2024

Osoba bez hanby by moja kamaratka nebola

lsz
9. mar 2024

Normálne, platím za seba, účet na polovicu bez milosti. Veď to kde sme aby to takto bolo, že ona nikdy nič a ešte drzá, že 2x🤣 No rychlo by som poslala takúto “kamošku” do prdele.✌️

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
princezna_bosorka
9. mar 2024

s takou osobou by som sa uz davno nekamaratila 🙈🤪.

Minimalne raz by si mohla na nu nasit boticku - pockaj, az si nieco naobjednava, prihod si tam este nieco a potom pridi s tym, ze sorry, zabudla som so penazenku, musis to tento krat zaplatit ty....
😀🤪

Ale teraz vazne - toto nie je kamaratka, ale upir. Ukonci ten vztah (mozno niekedy to kamaratka
bola, ale dnes uz nie je).

majka1921
10. mar 2024

Kamoska asi pozerala serial Dva a pol chlapa :D cisty Alan. Ten vzdy mal poruke nejaku fintu ked bolo yreba platit. Este aj to kino 🍿🥤

trinityf
10. mar 2024

To co ste za kamaratky? Tak ked sa ti nieco nepaci, tak si otvor usta a povedz jej to.. Nemusi to byt v nejakom negativom duchu, ked nevies byt asertivna. Pojdete von, na kavu, tak sa jej opytaj, "Dnes platis ty? Ja som si zabudla penazenku." A hned pojdete kazda svojou cestou 😂

angie_l
11. mar 2024

Ak ti to je blbe jej to povedať slušne by som jej teda napísala normálne že sa ti nedá stále platiť

melalex
11. mar 2024

No ako to dopadlo,zaplatila si za seba ale ste opäť platila?

gondyo
11. mar 2024

Pošli jej číslo úctu a sumu...za všetko, čo si doteraz platila..

sofiakr
11. mar 2024

@egonsk a nech zabuda,kym je kamoska nevrati co dostala😊

katka164
11. mar 2024

Je ti trápne vypýtať si iba svoj účet a nie je ti trápne poslať jej čiastku z účtenky?

adrianajozko
11. mar 2024

Ja sa cudujem o com sá vlastne rozpravate ked je takato falosna a vyuzivacna. Ved jej nic ani nemozes povedat vsetko vyuzije potom proti tebe. Teda ja uz nemam az take kamaratky, ze by sme sa vedeli vyrozpravat o nejakych osobnych veciach nato mám skor mamzela ale o beznych veciach sa rada porozpravam aj so susedkami ale ze by som im mala ja kdesi platit kavu a podobne si neviem predstavit. Obcas sa pozveme domov na kavu ked sa deti spolu hraju alebo vonku pred domom avto je tak vsetko. Je vzacne mat dobru priatelku ktorej by som povedala aj osobne veci je tazka doba teraz. Ale myslim si ze ona ta len vyuziva. Malo by to byt na striedacku alebo by ti mala nieco priniest aspon pozornost.

krasolienka1
11. mar 2024

My sme to mali tiež tak platili sme s priateľom za seba a za kamaráta s frajerkou on nešiel prvý aby zaplatil tak keď sme isli platiť povedali sme čo platíme ostatné museli oni čo mali
Naučili sa už

simca06022011
11. mar 2024

Normalne ked sa dohadujete na kavu, tak jej sa jej opytaj, ci pozyva ona.. povie ze ano, tak ani penazenku nevytahuj. Pride casnicka, len na nu pozries a vybavene alebo jej posunies ucet. AK by sa tvarila, ze mas platit, tak nie mja zlata, platis ty, este ani to z minula si mi nevratila :D
Alebo by som s nou prestala chodit kamkolvek.
A ano ak idete na veceru, do kaviarne atd.. tak treba povedat ze budete platit osve. Budu to tak uctovat a aj to prinesu na dvoch uctoch