Ako vyriešiť úctu k manželovi a vášeň k inému?
Ahojte, potrebujem názor...
Som11 rokov vydatá za racionálneho manžela ktorý nás s deťmi veľmi lúbi (to cítim a vnímam). Som veľmi vďačná za neho, vedľa neho som vyrástla , zbavila sa detskych traum. Prvy krat som sa citla bezpecne prave s ni..
Podporuje ma vo všetkom, delíme sa o domáce práce, obaja pracujeme v oblasti ktora nás baví. Trávime primerane vela casu vo dvojici... na oko idealne manzelstvo.
Problém je, ze vasen nam uplne chyba z vztahu.. jednak je tradicny krestan, ktory ma zial problemy so sexualnym zivotom, velmi pomalicky sa v tomto posuvame.
Okrem toho ma tiez plno traum, ktorych sa nevie zbavit, resp ide to pomalsie.
Je aj malo romanticky, malo da dotyka, po case ked uz su deti velke, mi to chyba.
Okrem toho cele nase manzelstvo je o stereotypoch, je mi dobre ale laska vyprchava z oboch stran. Je mi jasne ze toto e bezna vec...
Spoznala som druheho muza, s ktorym mi je velmi dobre, absolutne mi zapasovala jeho osobnost...a navyse ktory je extremne pritazlivy a bojim sa ze mu nebudem vediet odolat. Je to vzajomne , mame to vsak vykomunikovane, vieme ze odist od deti a manzela by bolo extremne nezodpovedne.
Ako ho vyhnat z hlavy? Prejde to niekedy?
@zuzuliennka1 ja nie, ked tak manzel
@lonely66 on je slobodny a ano, je to presne tak ako pises. Konecne o mna niekto prejavuje aj takyto zaujem a je to navyse obojstranne, staci ked sa stretneme a iskry skacu vsade. Obaja to vieme a mame to vykomunikovane kedze sme dospeli ludia tak sme sa vedeli o tom celom uprimne porozpravat..., vieme ze nemozme ist cez nejake hranice ale otazne ci to ustojim.
Sme teda nazorovo, povahovo, nastavenim, cielmi velmi zhodny a navyse obrovska fyzicka pritazlivost..co som pri manzelovi snad nikdy necitila. Myslela som si mlada, ze to nevadi..vyhovoval mi z inehi hladiska, co stale plati...
Deti mam 10, 8, 6 rocne
https://www.zachej.sk/produkt/27557/nebojte-sa-...
Túto knihu som zazrela v nejakej diskusii na podobnú tému, teda ako odstrániť blok z telesnosti u človeka, ktorý vyrastal v striktne katolíckom prostredí. Nemám s ňou osobnú skúsenosť, ale vyzerá, že by mohla poskytnúť nejaké argumenty. Celkovo k tvojmu problému, nezávidím, asi si len pripomínať, že vernosť je rozhodnutie. Snáď sa vám podarí na vzťahu zapracovať.
A poznámka na záver, mne pri názve témy ako prvé napadlo, že "jeejda, na toto keď natrafí Ondro..." 😅
@zunaf ohĺadne ondra
ine je, ked v manželstve všetko klape a človek sa obzera po inych a ine, ked ta muž drži skratka, na sucho, ani sa ta nedotyka a zrovna ja som dotykovy typ, takže ked sa zjavi niekto, kto ti toto všetko ponukne na zlatej tacke, ešte je tam chemia, je len otazka času, kedy človek podĺahne
aj ty, lebo za prve, je to nezmysel a sex v krestanskom manzelstve moze byt hocikedy, ked to obaja chcu, aj bez toho, aby chceli deti.
a po druhe - problem mas hlavne ty, lebo tuzis po inom muzovi, pretoze ten tvoj sa mylne domnieva, ze nemozete sexovat, lebo nechcete deti.
nastudujte si obaja katechizmus, ked uz
@zuzuliennka1 len potom ked sa podari dieta tak ho treba prijat 🙂)
Ale prosím ťa, môj manžel je taký kresťan, ráno vstáva s motlidbpu, večer zaspáva, dobre že sa neprežehná aj pred sexom, ale aby ma odmietol s tým, že už viac deti nechceme, by som si našla druhého. Len viem, že to neurobí a ani nechci vedieť, čo všetko vystrajame 🙈 To čo je za nezmysel? Hriech je neuspokojiť svoje potreby a potreby manželky mu odkaž 😛
@lonely66 su male ano.... a tento "novy" ich ma velmi rad, to som zistila este ked medzi nami nic nebolo... hned by ma s nimi prijal.... zial.
@vyrovnanaosoba dik! Uplne suhlasim 😁 preto s tym tak bojujem...
jaj čiže vy mate ešte zakazany kondom, hormonalnu antikoncepciu všetko...toto už z dielne papeža pochadza, ale ja si o tom myslím svoje...
ako to povedat slušne - zdravy rozum treba používať tieź ...
@karolinakr presne 🙂
No pockaj, to ste akoze uplne skoncili so sexom? Do smrti? A tvoj muz to akoze akceptuje a nechyba mu to?
Ináč, pravidelne chodíme do kostola, raz na jednej kázni hovoril farár aj o ochrane medzi manželmi, tiež ako odmietajú sex, lebo je to hriech, atď, že nemôžu používať ochranu, ale to, že už muž zahne inde a pôjde sa vyspovedať, už je v poriadku, alebo že žene urobí dieťa a nemajú z čoho živiť, je tiež v poriadku. Tak nie, cirkev už akceptuje aj ochranu v manželskom živote ak to má ochrániť zväzok, život. Tiež nie je ok mať pohlavný styk s tým, že zakaždým musím prijať dieťa, cirkev ti bude prispievať na 15 detí? Či čo sa ti bude stačiť modliť? Absolútne sa s tým nestotožňujem.
@0silvia0 uplne nie snazi sa ale s pocitom viny ...
@vyrovnanaosoba ja suhlasim..
mňa by viacmenej takýto muž nekňuba rozčuĺoval, preto som písala, že by som do manželstva s nim nešla
Ty ako žena niesi očividne naplnená láskou, vášňou a tvoj manžel na teba sere. Aby som pripomenula, to že si s niekým roky, neznamená, že niesi hodná toho, co si zaslúžiš ako žena a plne chápem, že si sa zakukala do chlapa, čo ti dáva plnú pozornosť. Ani sa nečudujem a skôr mi je divné, že sa tu tomu niekto čuduje.
Ak ti môžem poradiť, porozprávaj sa s tvojim mužom a povedz mu na rovinu, že pre teba je milovanie, neha a pozornosť dôležite. Že ti chýba ako manžel. Ak ti povie že na Tom nič nezmení, ze to takto je aj bude....potom by som sa zamyslela nad tým, či to takto chces celý život. Ja osobne by som s takým mužom nemohla žiť, som rozvedená a aj toto bol veľký dôvod, pre ktorý som to s exmanželom skončila. Ale určite nezačínaj nič s nikým počas manželstva. Je to nápor na dušu, chvíľka vášne a potom výčitky. Vyrieš si najprv manžela.
Veď nech sa ide porozprávať s farárom, možno ho posmeli on 🤭
@banderaska29 dakujem ti. Skvele rady.
Urcite mas pravdu vo vsetkom.
S manzelom komunikujem o svojej krize.
Toto čo si napísala nie je tradičný kresťan. Tvoj manžel to má pomýlené. A to ti hovorím,ako tradičná kresťanka ktorá chodí každý mesiac na spoveď a pravidelne do kostola... manželstvo je o dávaní sa a intimita k tomu patrí tiež. Ak deti nechcete riešte plodné a neplodne dní. Samozrejme ak im dôveruješ.
Vieš o tom , že keď nemáte sexuálny život vaše manželstvo by po rozvode mohli aj anulovať? Nie je naplňovane.... skús si trochu o tom viac prečítať.
V Manželstve neprisahate Celibát! Ale VERNOSŤ a v tom je rozdiel! Nájdi si rôznych katolíckych kňazov, ktorí sa venujú tejto problematike a ver mi, že tvoj manžel iba využíva spojenie tradičný kresťan.
@kaja0210 toto viem ale odmietam riesit plodne a neplodne dni. Pride mi to absolutne nemozne a nespolahlive pri detoch, aktivitach, stresoch. A dalsie dieta nechceme, mozno manzel este viac nie ako ja.
Mas ale asi pravdu vo vsetkom ostatnom co pises, dakujem za tvoj pohlad krestanky ❤️
Ja beriem antikoncepciu a nevidím v tom problém. Či lepšie je myslieť na iného a túžiť po objatiach cudzieho muža ako od vlastného?
Jemu to z hlavy neodstranis, ked ma taketo myslenie. Zmenu musi chciet hlavne on, potom sa vie v hlave nastavit na cokolvek. Tebe to evidentne nestaci a ja priznavam uplne otvorene, ze ja som nieco taketo zazila a bol to jeden z dovodov pre rozchod (okrem jeho klamstiev, podvadzania a podobnych "specialit" co som sa dozvedela az neskor). Lebo som bola takymto krestanom neustale odmietana, nymfomanka a neviem co, kazdy akt som si vyplakavala, ked mi rupli nervy. Mozes sa s nim porozpravat s tym, ze ty takto zit nechces, predpokladam, ze si este relativne mlada zena, ktora nebude do 70-tky zit v celibate.
Porozprávaj sa s mužom a svojich pocitoch a otvorene mu povedz,že si nájdeš milenca, keď nezapracujete na intímnom živote .
Keby, bola pravda,že kresťan má mať sex, len na splodenie dieťaťa, tak by kresťanský manželia nevyužívali bilingválnu metedu. Kresťan má byť otvorený prijatiu nového života, ale určite to nie je podstata manželstvoa. práveže podstata manželského naplnenia je sex.Co potom taký kresťania, ktorý nemôžu mať spoločne detí, tak by nemohli spolu sexuálne žiť do smrti. Čo, je to prosím ťa za blbosť, práveže je hriech odmietať intímne svojho partnera, lebo ho to núti k hriechu . Pošli ho za kňazom, alebo najlepšie navštívte nejakého dobrého kňaza vo vašej farnosti.

🤣 tak to sa mylis