icon

Ako vysvetliť kamarátkam zmenu priorít po tehotenstve?

29. mar 2024

Ahojte, ako vysvetlit kamaratkam, ze sa netoci vsetko len okolo nich? vobec nerozumeju, ze mam mesiac do porodu a nevladzem fungovat ako predtym. Neustale mi vycitaju, ze sa vyhovaram na tehotenstvo. Velakrat sme vybehli v piatok do baru a na diskoteku, dali si vino… teraz mi to pride nevhodne. Aj ked som sa premohla a sla s nimi v piatok do baru, necitila som sa ok, len pocuvala ozran reci a robila taxikarku. Ony to nevedia pochopit, neustale mi nieco vycitaju, ked im navrhnem ist niekam na prechadzku alebo kavu, tak to odmietaju ale po nociach s bruchom im pride uplne normalne. Mame vsetky okolo 30tky, ony su bezdetne.
Ja som sice babatko neplanovala ale tesim sa na neho a mam teraz uplne ine priority.
Jedine co mi vedia povedat, ze si mam uzit este predtym nez porodim, ale takto si to teda nepredstavujem. Co robit? Ako im to vysvetlit? Spravaju sa akoby vynosili tri deti a ja len prehanam, ked mi vecer je lepsie v posteli, nez niekde medzi ozratymi ludmi. Ze mi opuchaju nohy z vylihovania. Nechcem prist o kamosky ale pride mi to uplne trapne im vysvetlovat, ze sa necitim na party do rana…ked su zeny a mohli by to pochopit.
Vdaka za pripadne rady🙂

Strana
z2
domkakvet
29. mar 2024

Toto nie su kamaratky.

ivinkapink
29. mar 2024

V prvom rade mysli na babatko a seba. Porodit uz mozes aj teraz...ja som rodila presne o mesiac skor ako som mala termin, nemala som ziadne problemy, citila som sa dobre... Nocne zatahy tebe a babatku mozu uskodit...radsej sa dobre vyspi 😉

autor
29. mar 2024

@ivinkapink dakujem ze ma aspon vy tu na mk chapete🙂

heidi4
29. mar 2024

Ze vyhodili zo skupiny 🤣🤣🤣🤣 ako 13-rocne, omg.
Vykasli sa na nich, take "kamaratky" fakt nepotrebujes 🙂
Zdravie teba a babatka je prvorade a oddychuj, co sa len da, lebo mozno po porode uz moc neoddychnes :D

evaachesa
29. mar 2024

Tá predstava mať po 30tke a trepať sa v 8 mesiaci do baru na diskotéku s kamoškami 30tničkami, ktoré si ťa dovolili vyhodiť z msg skupiny..uff, ťažká predstava.🤦🏻‍♀️😁 Buď rada že ťa "vylúčili" a užívaj si to pekné čo príde, určite v okolí nájdeš normálne kamošky. 😉

autor
30. mar 2024

@heidi4 tiez som sa dnes citila ako na ZS😀 trochu ma to ale zamrzelo. Ale nie su jedine, netoci sa vsetko okolo nich.
@evaachesa Bola som asi v 6.tom mesiaci, ked to na mne nebolo vidiet. Teraz nieee🙂 aj sme trochu prerabali izbu babu, aj sa mi nechcelo, samozrejme mi to vycitali, ze naco prerabame ked si to potom nevladzem popratat, pritom skoro vsetko za mna robi priatel.. aj vari, aj upratuje, aj preraba😁 ja som fakt nepouzitelna, len cakam kedy konecne nebudem 2v1😀

heidi4
30. mar 2024

Mam pocit, ze oni ti zavidia. Hladaju vsetulinko, co by na tebe mohli sprdnut, zhodit, "poucit ta" - od veci, len aby ti pokazili naladu/zneistili ta/pokazili radost z prichadzajuceho prirastku? Dovod si proste neviem vysvetlit, ale pridu mi zakerne a falosne.
Ked sa budes drzat od nich dalej, len sebe a rodine prospejes.
Drz sa a uzivaj si to este! 😁🍀🍀🍀
(A najma setri si sily)

heidi4
30. mar 2024

@heidi4 proste keby ste neprerabali, najdu si nieco ine na tebe na sprdnutie. Napr. ze si umyvas vlasy alebo jes to a to, rychlo dychas, nosis to a to, proste uplne od veci komentare, vsimaj si ich reakcie, to snad aj jednoduchsi clovek vyciti, ze su zakerne, ked na tebe nenechaju nitku suchu, tak sa kamosky predsa nespravaju. Prehodnotila by som nas vztah a ja osobne by som nemala najmensi problem ich vyskrtnut zo zivota (ale tak ja som az moc radikalna).

ahhola
30. mar 2024

@heidi4 tiez mi tak pripadalo, akoby z nej to decko chceli vytriast a autorka ma sprehadzanu hierarchiu, za kazdu cenu si udrzat hentie "priatelky" hoci najvacsieho partaka nosi v sebe a potlacuje ho na ukor tych bestii a vysiela k nim signaly, ze prepacte, ze cakam dieta, nic sa nedeje a ideme dalej, skocim s vami do baru aj s odtecenou vodou...😇 Autorka, ked si chlap💪tak ich hned vymaz z mobilu,....iba ich predbehnes. 👿

heidi4
30. mar 2024

@ahhola presne, tiez mam taky pocit, akoby sa autorka citila "vinna", ze caka dieta (ked oni nie) a mala pocit povinnosti sa im ospravedlnovat, ci nahradzat "absencie" a podobne. Autorka, nemusis absolutne nic voci nim. Priority mas rodinu a zdravie snad 🙂

saxana000
30. mar 2024

Poobzeraj sa po inych kamaratkach..lebo tieto nepochopia kym to same nezaziju..
Ty teraz odpocivaj chystaj vybavu a tes sa na babo.ked sa.babetko narodi poobzeraj sa po baby plavani cviceni s babetkom tam spoznas ine zeny maminy a kamosky nech sa zatial dalej ozieraju a flakaju.ked sa stanu matkami same sa ti zase ozvu..

heidi4
30. mar 2024

@saxana000 podla mna zrovna tieto to nepochopia, aj ked budu mat vlastne deti, mam taky pocit... 🤣
Ale inak suhlasim s tebou, nove kamosky si najde inde, na lepsich miestach nez ozieracskych... 😁

autor
30. mar 2024

@heidi4 noo ony zacali mat blbe poznamky, ked som im to oznamila, ze…. ved sme si to planovali byt tehotne naraz😂 ony ale nikoho nikdy nemaju, max na par noci…ale to je jedno. Urcite sa teraz nebudem flakat po nociach, len aby boli spokojne…

heidi4
30. mar 2024

Kks to su reakcie hodne dospelych zien 🤣🤣🤣 mozes si gratulovat, ze si sa ich "zbavila". Ma pobavili, aj s tym msn.
Mam fakt pocit, ze maju 13 rokov a nie 30.
A nie, naozaj sa im nezavdacuj a nic si nevycitaj, neobhajuj sa, nevysvetluj, nie si voci nim nic povinna, nepotrebujes klesnut na ich nizku uroven... Nech si to tam uziju spolu :D
Pozeraj hlavne na seba a svoje potreby (a svoje dieta)

autor
30. mar 2024

@heidi4 dakujem, ja som bola asi dlho slepa ale aj pristel mi hovoril, ze s nimi len stracam cas🤷🏻‍♀️

jaass
30. mar 2024

Autorka to nie že sú nechapave “kamarátky” ale hlavne sú bezohľadne. Ich vôbec nezaujíma, že si tehotna. Ony jednoducho chcú aby si žila ako predtým🤦‍♀️ ale super, že si v takom mesiaci a ešte si išla do baru 💪😊🤣 ale pozeraj na seba, babatko a muža 💪 a “kamarátky” sa ukazu časom aké sú dobre 🙂 a chapave💪 a či budú ochotne aj po porode sa stretávať

daniela773
30. mar 2024

Prepac, ale realita je, že o takéto kamosky prídeš aj tak… Možno nie o všetky, ale väčšinu. Ak už teraz nedokážu pochopiť, ako sa citis, aj keď im to vysvetľujes, nepochopia ani neskôr. Teraz si iba tehotná, to naozaj náročné príde po pôrode. Prve mesiace zvyknú byt extrémne náročné, než si zvyknes na nový režim, nový spôsob života. A Ty sama sa veľmi zmeníš. Fyzicky aj mentálne. Staneš sa mamou a Tvoje priority budú inde a s väčšinou týchto kamosiek už nebudeš mať spoločnú reč. Keď už teraz nechcú chodiť na kávu, len chlastat… To je realita. Ale neboj. Nájdeš si nové kamosky - mamy.

rorino
31. mar 2024

No ja som si užívala pred pôrodom,spala som koľko sa dalo😂😂😂a dobre som robila.Nechod keď sa ti nechce,oni to pochopia keď budú tehotné,

Strana
z2