icon

Ako vysvetliť mužovi že materská dovolenka nie je dovolenka?

30. júl 2023

Ahojte dievčatá, ja som už zúfalá. Môj muž si myslí že má väčšie právo na oddych ako ja, keďže pracuje a ja som "iba" na materskej. Celý piatok a sobotu strávil na mobile a dnes naschvál vyvolal hádku za hlúposť len aby sa mohol uraziť a "plesknúť" dverami - takže ďalší deň voľna preňho. Chápem že dochádza do práce a je náročné preňho šoférovať (cca 2 hodiny denne cesta tam naspäť) ale na druhej strane si mohol oddýchnuť v piatok a venovať sa nám cez víkend, zas nerobí nočné aby bol rozbitý piatok sobotu nedeľu. Ja beriem materskú na plný úväzok nonstop som s deťmi varíme čítame si chodíme na prechádzky a beriem to tak že on je v práci od 8.00 do 17.00 a ja tiež "na materskej" od 8.00 do 17.00 a potom už by som čakala že budeme rovnocenní. Cez všedné dni ho nechávam oddychovať viac, ale aspoň hoďku denne by sa mohol venovať deťom, zas ja nechcem po ňom žiadne zázraky, no dnes ho starší nazval že "ujo" (ujo prišiel domov) a normálne ma to zabolelo.
Už sme toto spolu riešili xy krát vždy sa to zlepší na týždeň dva a zas sa venuje hlavne sebe a svojím záľubám ako tento víkend, ešte mne vyčíta keď niečo nie je upratané alebo keď večeriame neskoro 😅 podobné príbehy tu čítam stále, nechápem, trošku byť prítomný aspoň pre tie deti by to chcelo keď uz si raz človek založí rodinu a nie iba že si odtoci svoje v práci a doma celovečerný chill..pardon za výlev 😅

Strana
z5
lenula6
31. júl 2023

@kacena4 presne, akútne ma v sobotu hospitalizovali, manžel ostal so synom sám a až teraz prišiel na to, čo to znamená, keď som celý deň s deťmi ja. V dnešnom telefonáte mi sľúbil medailu 😂

autor
31. júl 2023

@zltalienka 😅 ja som sa najprv bala ze prehanam alebo zvelicujem a nie je to az taky problem a pomaly ma tu vsetci vysmeju, ale ked som si tu precitala ze existuju uplne normalni oteckovia co sa venuju detom tak ma to utvrdilo ze neprehanam 🥲 vazny rozhovor nas mal cakat dnes a doteraz nie je doma 😅

lunademonica
31. júl 2023

Ked ma panko pocit ze byt s detmi cely den je dovolenka/oddych, preco s nimi nechce byt? By som sa ho spytala.. a poslala ho do riti, sak to nie je _partner_!

17alexis
1. aug 2023

Takému debilovi dať len rozvodové papiere. Ak to nie je vymyslená tému lebo neverím, že niekto taký existuje.

zuzkaferko
1. aug 2023

Ahoj. Mám doma niečo podobné. Syn má 2 roky, keď bol malý, ani sa poriadne nestaral. Odložil nás k mojej mame a prichádzal na vikend6, aj to od nás radšej utekal ku kamarátovi pomôcť stavať dom, alebo prišiel až v sobotu poobede a v nedeľu doobeda preč. O malého mal záujem len keď volal so svojimi rodičmi, aby sa ukázal aký je super otec. Hneď ako dotelefonoval tak kde je mama, kde je mama...a ja hlúpa som súhlasila, že moja mama sa poteší, pomôže, malý bol náročné plačlivé dieťa, a chudák muž musí vstávať do práce a bla bla. Tak to bolo asi rok a pol. Samozrejme prišla kríza z mojej strany, do toho jeho nezáujem, a ja hlúpa som sa snažila zachrániť vzťah a ostala som znovu tehotná 🤦 moja hlúposť. Zo začiatku mi bývalo zle, ani raz ho nezobral von, radšej bol na telefóne. Teraz sa zase silno snaží lebo už mi vidieť brucho, alebo keď sme v spoločnosti, tak sa prezentuje ako sa stará. Mám strach z druhého dieťaťa, ako to dám. Namiesto toho, aby mi bol oporou, tak ma podrazí, sľubuje všetko len aby mal odo mňa pokoj. Nepomôžem ti, sama si neviem pomôcť. Nepomohlo ani rozhovor, ani to že som mu nechala na nejaký čas dieťa. Žiadna empatia. A nesúhlasím s tým, že ako si zariadiš tak máš. Pokiaľ druhý nespolupracuje, nechce, ako čo mám robiť. Najhoršie na tom je, že chlapa poznáš, až keď sa narodí dieťa. Dovtedy bol iný, alebo ja som mala ružové okuliare.

matapo
1. aug 2023

...ja som to počúvala celé roky, ty si doma ty sa starajú o domácnosť, deti, výlety,...ja chodím do práce ja vás živím,...mňa je škoda na domáce práce, lebo čas viem využiť lepšie. Žiaľ, akceptovala som to kým som na rodičovskej dovo, lebo naozaj vďaka nemu sme si mohli dovoliť všetko, zivil nás. A staral sa aby sme žili v hojnosti. Keď som nastúpila do prace nič sa nezmenilo ☹ môj príjem bol nič oproti jeho takže stále to bral že nás ziviba ja chodím do práce len pre pôžitok a aby som sa doma nenudila. A zostala mi na krku komplet starostlivosť o deti, o domácnosť, chodenie do práce a každodenný kolotoč. Môj muž kariérne rástol, venoval sa práci, sebe, svojom koníčkom, svojim priateľom ☹

alzbeta311
1. aug 2023

@matapo zaujímalo by ma ci je to ex partner alebo ste stále spolu

kluska
3. aug 2023

autorka pokial sa tvoj chlap staral o prveho syna, pomahal ti a obrat nastal az po druhom dietati, tak podla mna mate krizu. Je tazke s starat o 2 male deti tak krratko po sebe a to zamava s kazdym vztahom, lebo ejdno dieta je jedno, dve su dve. On sa este s tym nevyrovnal. A hlavne ten prvy rok je hrozny, ja si napr skoro vobec nepamatam tie prve mesiace, tiez rozdiel 2 roky. Bez pomoci, len ja a muz a 2 male deticky. Drzim palce aby ste to spolu zvladli

kristinapetronela
6. aug 2023

Veď to že keď majú ostať na víkend chlapi sami s deťmi tak spravia akurát špagety a dovi ...neupratuju a žena sa môže potom v pondelok aj zblázniť

tykat
8. aug 2023

Ved ho nechaj kazdy vikend s detmi, nech si ujo podovolenkuje a oddychne. A ty chod zatial bud na brigadu alebo niekam na wellnes 😊

Strana
z5