icon

Ako vysvetliť svokre, že pohlavie dieťaťa si nenavyberá?

20. dec 2024

Ahojte citatelky modreho konika. Prisla som si k vam pre radu ako vysvetlit svokre niektore veci. S manzelom sme spolu 15 rokov, vsetko nam klape az na svokru, ktora sa do vsetkeho stara a vie vsetko najlepsie. Som tretikrat tehotna, som stastna, ze sa to podarilo po 7.rokoch snazenia. Mam dvoch uzasnych synov.
Odkedy to svokra vie, ze cakam babatko, zasvietili jej ocicka, ze urcite to bude dievcatko. Akoby jej preplo a znasa mi domov vsetko ruzove. Dnes doniesla ruzove obliecky, saticky, ciapky. Dokonca sa ma pytala, ci moze byt pri porode nasej princeznicky a ci jej dame meno po nej🤦🏻‍♀️
Manzel ma troch bratov, jeho bratia maju len synov, takze svokra ma len chlapcov v okoli.
Asi vzdy velmi tuzila po dievcatku (ja osobne nie, vobec to neriesim) pri prvom ani druhom nebola taka akcna, parkrat spomenula, ze by to uz mohlo byt dievca ale teraz to ozaj prehana. Prisla s teoriou, ze kedze ja mam dve sestry, je to urcite dievca. (No asi nevie, ze to zalezi od jej syna)
Zatial neviem, ci je to dievca alebo chlapec, v pondelok by som sa to mala dozvediet. Svagrina sa od nej napocuvala aka je neschopna, ze nevie porodit dievca, ze je to jej vina. My sme deti mali prvi, tak asi mala este nadej v dievcatko od jej dalsich synov, no po nas sa narodili len chlapci. Takze ma 8 vnukov.
Ako jej to slusne vysvetlit?
Nechcem pocuvat dristy, ze to je moja vina, ze som zlyhala a zas to bude “len” chalan. Na jednej strane by bolo mozno lepsie, ak by to bol chlapec, aby mi nedychala na krk. Neviem si predstavit, co by nacvicovala ak by to bolo naozaj dievcatko. Mate niekto skusenost so svokrou, ktora preferuje len jedno pohlavie? 😀

Strana
z4
lenkakamen
25. dec 2024

Buď rada že je to chlapec..by si mala peklo keby to bolo dievča...

Strana
z4