icon

Ako vysvetliť svokrovcom odmietnutie spoločnej dovolenky?

29. apr 2025

Baby, prosim ako by ste slusne vysvetlili priatelovym rodicom, najma jeho matke ze s nimi nechcem chodit na dovolenku? Ide o to ze priatelova mama ma silno narcisticku povahu a kazdy musi skakat ako ona piska, ak nie tak oznaci cloveka za nenormalneho, cudneho, povie ze ona to tak chce, ona tak robi veci atd...asi vam je jasne ze nema ziadne kamaratky lebo nikto s nou nevydrzi,vlastne deti su pomaly na lexaurine ked su s nou...no a ona si stale vyberie nejaku dofcu v zahranici a trva na tom ze tam s nou a jej muzom mam ist ja s priatelom alebo jej dcera lebo nevedia jazyk...ja som priatelovi povedala ze ja snimi na ziadne dovolenky chodit nebudem prave kvoli jej povahe a naozaj nechcem byt tyzden vystavena sikane, on to chape a vzdy s rodicmi isiel on alebo sestra...lenze jeho mame sa to nepaci a na poslednej navsteve to zacala brutalne riesit ze preco ja nejdem s nimi toto leto ze som cudna atd...povedala som jej ze uz by si mohla konecne uvedomit ze nie vsetci ludia musia robit to co si ona zela...a navyse,viem ze niektote ste s tym v pohode, ale ja napriklad nechodim ani s vlastnymi rodicmi na dovolenky, robila som to ked som bola decko a teraz mam partnera s ktoeym idem alebo partiu kamosiek ked tak cize pride mi to cudne, predsalen priatelovi rodicia maju vyse 65,su to dochodci, maju vlastne tempo atd,ale teda toto sa da este nejak vydrzat keby je to jej spravanie normalne...

Strana
z3
srbskalizzy
29. apr 2025

Nemusis vysvetlovat nic. Nejdes a hotovo. Nemoze ta nutit a pokial sa oduje, nech sa oduje...
A pokial chces byt diplomat tak
Tento tip dovolenky mi nevyhovuje lebo ju nepovazujem za zazivnu
V tomto termine mi zial dovolenku neumozni lebo bude podstav nakolko kolegina uz ma rok dopredu nahlasenu zaplatrnu dovolenku
Prepacte na dovolenke si chcem odpocinut/zazit adrenalin a myslim si ze tu by to nefungovalo...
A ked to nepomoze tak jednoducho nie nejdem nechcem hotovo dovidenia prajem prijemnu dovolenku...

gejb
29. apr 2025

Ja by som asi povedala: "Tak som čudná, každý sme nejaky".
Vôbec by som sa na túto tému ďalej nebavila. Oznámila si, že nejdeš a vybavene. Maximálne jej este povedz ze toľko dovolenky v práci nemáš. Ale toto nech si rieši priateľ.

maranco
29. apr 2025

Priateľ sa ako správal na poslednej návšteve, čušal ako voš pod chrastou a prikyvoval mamičke? Nevie sa ťa zastať?

jesenzima
29. apr 2025

Nikto nemusí robiť tak, ako ona píska, lenže nikto nemá na to, urobiť to inak 🤷 normálne by som povedala, že nejdem, reči o tom, že som čudná, by mi boli ukradnuté.. napísala si siahodlhé príspevok, ale riešenie je také jednoduché 😉

srbskalizzy
29. apr 2025
@maranco

Priateľ sa ako správal na poslednej návšteve, čušal ako voš pod chrastou a prikyvoval mamičke? Nevie sa ťa zastať?

@maranco tu myslim ze kedze mama je aka je tak chalan radsej drzal zobak. Odvravat takemuto tipu rodica nieje nikdy dobry napad...

melanta
29. apr 2025

Toto je nie na rozhovor s priateľovou mamou, ale s priateľom. Takto budete žiť ďalších 30 rokov, aj keď prídu deti? Že on bude chodiť na dovolenky s mamou? On to musí vyriešiť. Ak nevie, tak potom za mňa by bol otázny vzťah ako taký. K čomu je žene chlap, ktorý sa bojí odstrihnúť od mamy?

autor
29. apr 2025
@maranco

@maranco samozrejme ze si ma zastal...ze uz mi ma dat pokoj a respektovat co som povedala...oni sa nonstop hadaju cela rodina kvoli nej, stale vyryva, robi ludom naprieky, velmi tazka povaha je to

srbskalizzy
29. apr 2025

Zastal? Tak ma odvahu.
Lebo sama dobre viem ake to je mat takehoto rodica a nabrat odvahu sa postavit chce extra velke gule...

autor
29. apr 2025
@srbskalizzy

Zastal? Tak ma odvahu.
Lebo sama dobre viem ake to je mat takehoto rodica a nabrat odvahu sa postavit chce extra velke gule...

@srbskalizzy ano je to tazke...aj mi priatel hovoril ake zle a tazke detstvo mali...

srbskalizzy
29. apr 2025

Ja tomu verim hovorim zazila som podobneho rodica za to viem ze to je tazke, lebo taky nerespektuje tvoje nie a este ti to da sakra vyžrat
Mimochodom, nerozmislal partner obmedzit kontakt/vztah? Predca len tento tip detstva vie zrobit traumu na celi zivot...

simona92101
29. apr 2025

Chyba je,ze s nimi chodi nakoniec priatel len aby dobre bolo.to je zle!treba mamicke povedat,ze nikto s nou nepojde a nech nediriguje inym zivoty!

dskjhfdlkdjhl
29. apr 2025

Nevysvetluj, povedz, ze nejdes a viac nekomentuj. Ked sa ona chce v tom vrtat, tak nech sa vrta. Ty nie si povinna jej vysvetlovat. Nauc sa takto fungovat cimskor. A priatel by mal tiez na tom popracovat, inak by som velmi zvazovala, ci s takym clovekom chcem zostat.

autor
29. apr 2025
@melanta

Toto je nie na rozhovor s priateľovou mamou, ale s priateľom. Takto budete žiť ďalších 30 rokov, aj keď prídu deti? Že on bude chodiť na dovolenky s mamou? On to musí vyriešiť. Ak nevie, tak potom za mňa by bol otázny vzťah ako taký. K čomu je žene chlap, ktorý sa bojí odstrihnúť od mamy?

@melanta zatial s tym nemam problem...ja tiez chodim napr na babske dovolenky a on s kamosmi a teda s rodicmi na striedacku so sestrou...som rada ze ja tam s nimi nie som popravde a rozpravali sme sa o tom ze ak by prisli deti toto sa skonci a nebude s nimi chodit, sam to povedal..zatial sme bezdetni,este ani zasnubeni...

dskjhfdlkdjhl
29. apr 2025

No, to si teraz mozno myslis, ze to skonci, ked budu deti, ja by som to utala skor, lebo potom sa to bude horsie utinat a nie som si vobec ista, ci to bude dodrzane, skor nie.

zuzinka888
29. apr 2025

Nie si cudna. Cudne je ak by bezdetna zena chodila so svokrov na dovolenku. Jednoducho jej povedz ze mas inu predstavu o dovolenke a inak ju chces travit. Ak nevie rec - nech ide cez cestovku ci zajazd z dochodcami. Ci co tam chce s vami robit.

lulana79
29. apr 2025

Povedat jej, ze uz mate svoju dovolenku naplanovanu a hotovo.

autor
29. apr 2025
@dskjhfdlkdjhl

No, to si teraz mozno myslis, ze to skonci, ked budu deti, ja by som to utala skor, lebo potom sa to bude horsie utinat a nie som si vobec ista, ci to bude dodrzane, skor nie.

@dskjhfdlkdjhl len vies to aj on potom moze mne povedat ze nemam s kamoskami na dofcu chodit a to by sa mi veru nepacilo...ako ona ale chapem co myslis ze ta jeho mama sa nam moze miesat do vztahu stale

melanta
29. apr 2025

Denne tu píšu ženy, ktorým život ovplyvňuje vzťah ich syna s matkou. Všetky verili tomu, že keď sa zoberú alebo keď prídu deti, tak sa to zmení. Nezmení. Ak nevie matke ustúpiť teraz, ani potom neustúpi. Ja mám 48 rokov, tiež chodím na dovolenky a výlety aj bez muža. Ale tvoj partner s mamou chodiť "musí", lebo jej nevie povedať nie. To je úplne iná situácia. Ver, že ak nemá gule teraz, nebude ich mať ani neskôr. Neporovnávaj to s tvojimi akciami s kamoškami. Tie prestaneš riešiť kedykoľvek budeš chcieť. On mamu nezruší kedykoľvek. Ak veríš tomu, že potom z mesiaca na mesiac mamu utne, tak si veľmi veľmi naivná. Takto začínajú nešťastné životy - že ženy veria, že sa muži zmenia.

really8
29. apr 2025

Dam ti takyto pohlad. Syn takej matky bude musiet na sebe velmi vela pracovat aby bol dobry rodic a manzel. Nehovorim ze ho mas odkopnut. Len mysli na to ze taky clovek si nesie vela traum ktore skor ci neskor vyplavaju.

maranco
29. apr 2025

Ako funguje ten výber dovolenky?
Len oznámi synovi že vtedy ide s nimi tam a tam že kúpili zahraničnú dovolenku?
Alebo sa najprv pýta že vtedy chcem ísť tam, či pôjde s nimi bude môcť vybrať voľno?

srbskalizzy
29. apr 2025
@really8

Dam ti takyto pohlad. Syn takej matky bude musiet na sebe velmi vela pracovat aby bol dobry rodic a manzel. Nehovorim ze ho mas odkopnut. Len mysli na to ze taky clovek si nesie vela traum ktore skor ci neskor vyplavaju.

@really8 tie traumy sa daju liecit.
Ale prvy krok je obmedzit kontakt a druhy vyhladat odbornu pomoc...

really8
29. apr 2025
@srbskalizzy

@really8 tie traumy sa daju liecit.
Ale prvy krok je obmedzit kontakt a druhy vyhladat odbornu pomoc...

@srbskalizzy ano daju. Ale musi si ich clovek uvedomit a chciet ich lecit. A je to veru tazky boj.

srbskalizzy
29. apr 2025
@really8

@srbskalizzy ano daju. Ale musi si ich clovek uvedomit a chciet ich lecit. A je to veru tazky boj.

@really8 ved presne toto. Najprv musi prijst uvedomenie ze tu je nieco zle, potom uvedomenie toto ja do buducna ako rodic ja byt nechcem...
Tento boj mam za sebou a vdaka bohu uspesne

autor
29. apr 2025
@maranco

Ako funguje ten výber dovolenky?
Len oznámi synovi že vtedy ide s nimi tam a tam že kúpili zahraničnú dovolenku?
Alebo sa najprv pýta že vtedy chcem ísť tam, či pôjde s nimi bude môcť vybrať voľno?

@maranco ano opyta sa najprv...uz aj take bolo ze ona si pokupovala a prepadlo jej to lebo ani priatel ani sestra jeho s nimi nemohla ist...takze teraz sa pyta no a priatel sa vzdy spyta mna ci ja nechcem vtedy niekde ist a ci som s tym v pohode ze on pojde atd...a vacsinou ja si naplanujem dofcu s kamoskami,on ide s rodicmi, ak nanho padne rad, kedze sa strieda so sestrou, a sme prec obaja tym padom

sweetdreams1
29. apr 2025

No čo ti poviem, toto si uprac, kym to je len priateľ ...bude ešte horšie 🙂

betulinka1
29. apr 2025

Mna by zaujimalo, ze ked mali tazke detstvo atd., ze preco s nimi chodia na dovolenku? Som dospela a nie nejdem. Ked idú cez cestovku, je to výhovorka, že rodičia nevedia jazyk. Podla mna ty si jej to super povedala, ze nepojdes a hotovo. Ale mohli by si zobrať príklad aj tvoj priatel aj jeho sestra. Ved, ked sa necitim dobre s matkou, tak budem s nou co najmenej. Mozno je cas aby jej vsetci povedali nie. Ked budu deti akoze bude priatel skakat ako piskne?!

hipuska
29. apr 2025

no, musiš pochopiť, že ju nezmeníš a ani kebyže jej podáš akékoľvek vysvetlenie, nebude postačovať. Ale, to nie je vôbec dôležité. Máš zle položenú otázku. V tomto celom sú dôležité iba dve veci - tvoj a priateľov postoj. Najdôležitejšie je, ako sa k postaví tvoj priateľ. Ja mám 16 ročné deti a teda, na spoločnú dovolenku by už so mnou nešli a nie je ani tej moci, ako by som ich donútila. Takže, chyba je na strane tvojho priatela. No, ja si neviem prestaviť, že ide s nimi na týždeň na dovolenku. A druhá vec si ty. Prečo sa ťa to až tak dotýka? Čo si ona myslí?

autor
29. apr 2025
@betulinka1

Mna by zaujimalo, ze ked mali tazke detstvo atd., ze preco s nimi chodia na dovolenku? Som dospela a nie nejdem. Ked idú cez cestovku, je to výhovorka, že rodičia nevedia jazyk. Podla mna ty si jej to super povedala, ze nepojdes a hotovo. Ale mohli by si zobrať príklad aj tvoj priatel aj jeho sestra. Ved, ked sa necitim dobre s matkou, tak budem s nou co najmenej. Mozno je cas aby jej vsetci povedali nie. Ked budu deti akoze bude priatel skakat ako piskne?!

@betulinka1 no priatel so sestrou to robia kvoli otcovi lebo on je onko pacient a bohuzial uz sa tam nic neda robit...takze ak mu je viac menej ok a mama nieco vymysli a teda tak ako som pisala my s priatelom nic nemame tak idu...ale velakrat sa stalo aj to ze napr my sme nieco mali, jeho rodicia niekde chceli ist a on ich zrusil a povedal ze nie lebo mame program cize nie je to zase az uplne tak ze skace ako ona piska...ale ano suhlasim s vami ze ja keby mam taku mamu tak sa drzim co najdalej ale viem ze otec ich je dobry a maju s nimi pekny vztah

dskjhfdlkdjhl
29. apr 2025

On s nimi chce chodit? Lebo Ty s kamoskami asi chces, nikto Ta nenuti. Jednoducho clovek, ktory nevie povedat nie, je v manzelstve nepouzitelny.

autor
29. apr 2025
@dskjhfdlkdjhl

On s nimi chce chodit? Lebo Ty s kamoskami asi chces, nikto Ta nenuti. Jednoducho clovek, ktory nevie povedat nie, je v manzelstve nepouzitelny.

@dskjhfdlkdjhl pozri moj komentar vyssie

Strana
z3