Ako vyzerajú vaše dlhoročné manželstvá?
Ahojte chcem sa spýtať ako vyzerajú vaše 10 a viac ročne manželstva ?
Ako trávite čas …obijimate sa a lubite ako na začiatku alebo je to iné ?
Ako sa ma správne vyvíjať dlhoročný vzťah …
Ano, lubime sa, objimame, smejeme sa spolu.
Sme spolu 17 rokov z toho 11 rokov manzelia.
Veru ano. Ale je to uz "ine" nez to bolo na zaciatku.
Sme spolu 18 rokov. Z toho za chvilu 13rokov manzelia.
tento rok 15 rokov. a jasné, že je to iné, keď sa chceme túliť na gauči, tak buď najprv musíme pozhadzovať deti, alebo je nás celá hromádka
Nič moc...nechce so mnou uz nikde chodiť, posedieť na kavu, na večeru.. sviatky mu musim pripomínať...nepríde nepostiska , nedá pusu sam od seba...keby neprídem ja, tak ho to nenapadne...z prace pride a šťuka do mobilu, uz som si zvykla, láska vyprchala dávno...z mojej strany určite a z jeho...neviem tvrdí ze nas ma rad....sme manželia 13 rokov, sme spolu od 17...uz to neriešim...na čo.. urobím si program s malým,. Nebudem v kúte sedieť a nariekať
@domix147 lubime sa, čas trávime väčšinou len spolu a stále a stále sa nonstop rozprávame aj smejeme spolu. 25 rokov manželstva tento rok
@domix147 my sme spolu 25 rokov a teraz keď deti odrástli je to ešte lepšie, ja nie som veľmi kontaktný typ, mne objímanie nechýba, ale muž sa v tomto snaží. Chodíme aj spolu, spolu trávime čas, teraz je to skôr o tej radosti zo vzájomnej prítomnosti. Keď bolo treba behať okolo detí, bolo to skôr o deťoch.
Nič moc...nechce so mnou uz nikde chodiť, posedieť na kavu, na večeru.. sviatky mu musim pripomínať...nepríde nepostiska , nedá pusu sam od seba...keby neprídem ja, tak ho to nenapadne...z prace pride a šťuka do mobilu, uz som si zvykla, láska vyprchala dávno...z mojej strany určite a z jeho...neviem tvrdí ze nas ma rad....sme manželia 13 rokov, sme spolu od 17...uz to neriešim...na čo.. urobím si program s malým,. Nebudem v kúte sedieť a nariekať
@anonym_189298 ako u nás ... starosti náš vzťah dali dosť dole
Samozrejme, ze to je ine, uz nie sme na sebe stale nalepeni. Ale lubime sa, podporujeme, vela travime spolu cas. Mame cas na seba navzajom aj iba pre seba, lebo deti su uz dospele.
je to ine ako na zaciatku, ale mame sa stale radi, my tento rok 24 rokov manzelia, objimame sa rovnako, radi sa mame, ale ten zivot je iny, clovek musi riesit kopec veci a pritom nestratit seba... ked je dcera na intraku a syn si riesi sam veci tak mame dokonca viac casu pre seba, ale to si este len zvykame, no aspon je cas len tak vyjst si do mesta, na prechadzku, aj ked my sme s detmi velmi radi kdekolvek...
Cit : "Ako sa ma správne vyvíjať dlhoročný vzťah"
Tak, aby boli obaja spokojni, ziadny univerzalny navod nie je. Moze to skoncit aj rozvodom, typicky scenar je prazdno po odchode deti.
sme spolu 11rokov, manželia sme 3r.
Dcera bude mat 6. Určite sa vela veci zmenilo, ale rozumieme si stále dobre, minule sa nas moja mama spýtala a vy sa aj hadate niekedy? :D ale viem sa nanho oduť, ale take žeby sme po sebe kričali to nie..
Už jasneže nejake dotyky, tulenie atd su pomenej ale mam dobreho muža "stále" 🙂 ideme sa stahovať, tak nová etapa pred nami
Sme na seba aj nalepeni ak je moznost. Objimame sa, starame sa jeden o druheho. Sme spolu uz 19 rokov. Tento rok bude 20. Milujem ho velmi.
20r sme spolu,ano aj sa drzime za ruky,pusu kazdu chvilu,objatia tiez.Ked ide jeden z nas do prace vzdy vstavame spolu,teda o 4rano dame spolu kavu,ranajky a o 5tej 1 z nas odchadza do prace.Vecer ideme spolu spat,cakame sa vecer z prace alebo rano aj s oblecenym malym,ideme ho spolu zaniest do skolky,deti rano do skoly.A bud ideme do mesta na nakup,alebo len k nam na malinky nakup.Alebo jeden z nas toho 2heho ulozi potom spat.Tento tyzden ukladam muza ja,teda pozakryvam ho riadne,vela pus na dobru noc a pol 11 ho zase s pusami budim.To iste robi zase mne,ked mam nocne.
Volame si hned ked dorazi do prace,alebo ja ked dorazim do prace teda o 15min.,ako aj z prace si volame.
Oslavujeme vyrocie sobasa,18r bude v maji.Oslavujeme kedy sme sa dali dokopy,5.10.2005 sme sa spoznali a 5.11 sa dali dokopy.Ako by to bolo vcera.
Ano viem mat aj monolog,a ano skoro vsetko je podla mna,lebo chce,aby som bola stastna a tym mu to vsetko vraciam.A riadi sa heslom:zena ma vzdy pravdu,aj ked ju nema.
Na valentina ideme na wellnes,este sme nikdy takto nesli,ze sami 2ja,vzdy s detmi.Takze si to uzijeme spolu,sobota,nedela a obaja sa na to tesime.Chcela som nieco vynimocne,ine pre nas.
Ak to bude super,budeme chodit castejsie a na dlhsie,aj ked este v piatok poobedna,takze by som musela brat dovolenku.
Tak my sme manželia 20 rokov a momentálne máme malé dieťa a staršie je už v puberte. Takže, za nás super. Do tej našej rutiny a stereotypy prišiel nový vietor. My sme to tak aj chceli. Ale, že to bude taká super zmena, sme netušili. Obaja vieme, že nám je spolu dobre, aj keď samozrejme láska to je už trošku iná. Vidím však v okolí, že veľa manželstiev sa po toľkých rokoch rozvádza. A potom pridávajú zamilované fotky s novými partnermi a pritom
u mnohých to bola na začiatku veľká láska. Nakoľko tie páry začínali spolu, keď aj my s mužom. Nikomu však do hrnca nevidíme. Trávime čas spolu, aj každý sám. My máme spoločné koníčky, čo je podľa mňa super. Lebo neriešime len prácu a deti.
Tak my sme manželia 20 rokov a momentálne máme malé dieťa a staršie je už v puberte. Takže, za nás super. Do tej našej rutiny a stereotypy prišiel nový vietor. My sme to tak aj chceli. Ale, že to bude taká super zmena, sme netušili. Obaja vieme, že nám je spolu dobre, aj keď samozrejme láska to je už trošku iná. Vidím však v okolí, že veľa manželstiev sa po toľkých rokoch rozvádza. A potom pridávajú zamilované fotky s novými partnermi a pritom
u mnohých to bola na začiatku veľká láska. Nakoľko tie páry začínali spolu, keď aj my s mužom. Nikomu však do hrnca nevidíme. Trávime čas spolu, aj každý sám. My máme spoločné koníčky, čo je podľa mňa super. Lebo neriešime len prácu a deti.
@rybkoava spoločné koníčky sú podľa mňa, popri veľkej kompatibilite partnerov v zásadných veciach, jedným z kľúčov dobrého vzťahu aj po dlhých rokoch.
po tolkych rokoch to nemoze byt rovnake ako na zaciatku, tak ako sa ludia menia, tak sa meni aj vztah. to neznamena, ze je to zle, ale casom sa to urcite upravi, hodnoty v zivote sa zmenia, a teda aj vztah medzi dvoma ludmi je iny.
Ja som s manzelom 14 rokov spolu, manzelia len 5. My mame spolu pekny vztah, vecer sa tulime k sebe na gauci, sex funguje, pusu musim inciovat ja - ale to tak bolo aj ked sme spolu boli 2 mesiace. Mame tri deti takze sme dost zavaleni povinnostami okolo nich. Mame sa stale radi, zasmejeme sa spolu, mame spolocne konicky, vela cestujeme - to je vzdy taky cerstvy vzduch do naseho vztahu.
@rybkoava spoločné koníčky sú podľa mňa, popri veľkej kompatibilite partnerov v zásadných veciach, jedným z kľúčov dobrého vzťahu aj po dlhých rokoch.
@anonym_5ee3b2 najhoršie je ked ani jeden ani druhý nemajú zaluby a jedina činnosť je byť doma😀 moja znama...
@domix147 My s muzom zatial spolu, manzelmi sme necelych 16r, z toho prvych 5 rokov to bolo super, potom sme sa stahovali kam som velmi nechcela ist, muz si trval na svojom, zacalo to byt vselijake cca 3roky este viac menej dobre a potom zacali krizy a tie sa stupnuju a predlzuju, zhorsuju. Uz cca 7r. Viac menej to drzime kolu detom, uz sme si aj povedali, ze keby sme deti nemali, tak sme davno rozideni. On silou mocou to chce udrzat, ale nerobi pre to nic, ziadne zmeny...uz nas to vsetko dost poznacilo, uz sme sa citovo dost odpojili od seba, odsudzili sa navzajom velmi, nespime spolu v jednej izbe uz 2 roky vobec. Sex minimalny, 1x/rok, kazdy si ide to svoje, tu svoju dennu rutinu, denne povinnosti, asi to uz u nas nema buducnost. Deti 7r., 12r., 15r.
u nas sme manzelia skoro 20 rokov, napr vcera manzel prisiel z treningu juda, kde chodi a ja som ho cakala s vecerou (kedze podla neho potrebuje bielkoviny 🙂 Dnes mi zase on volal, ci nevybehnem z roboty na chvilku, ze ma pocka v kaviarni pri práci....Snazime sa aj napriek domácnosti, detom a pod fungovat aj ako partneri. Uz sme castejsie samy ako v minulých rokoch, uz ani ta najmladsia nechce ist s nami na kavu, obed... ze ostane doma so sestrou alebo bratom (ak nahodou je doma, kedze sa teraz odstahoval).
Ťahame to spolu už 22r, deti dospelé čochvíľa vypadnú z domu. Pred odchodom do práce príde po pusu na 90%. Ale je na vedúcej pozícii má plnú hlavu starostí. Ja občas tiež. Vyberá svoju podiel na chodbe domácnosti, nesťažujem sa.
Samozrejme nie je to ako keď sme spolu začínali, a boli aj krízy (menom svokra), vážne zdravotné problémy a pod. ale ustáli sme to.
My tiež spolu tento rok budeme 20 rokov. Manželmi sme ale kratšie. Ľúbime sa ináč ako keď sme mali čerstvých 20, ale určite nie menej. Veľa sme toho spolu prežili, stále sa držíme za ruky keď niekam ideme, túlime sa pred Tv, trávime spolu večery, navzájom sa prekvapujeme, veľa cestujeme ak sa dá a teší nás spoločnosť toho druhého. Samozrejme, každý má aj ten svoj vlastný program, doprajeme si oddych od toho druhého a podporujeme sa. Navyše, len pred necelými 2 rokmi sa nám narodila vytúžená dcéra, takže ten vzťah zrazu nabral iné grády - no pochopila som,čo znamená že láska sa nedelí, ale násobí. Niekedy je to samozrejme makačka, ale nemenila by som za nič.❤️ Čo samozrejme neznamená, že niekedy nemám chuť ho zahlušiť😂🙈. Budeme mat obaja 40 ak by to bolo podstatne.
Perspektíva dieťaťa - hodnotím vzťah rodičov (mám 37 rokov, rodičia sú 40 rokov spolu): odkedy sú rodičia na dôchodku, tak majú vzťah, ktorý obdivujem. Zaľúbení ako zamlada, túlia sa a milujú, užívajú. Ale to tak posledné 3-4 roky. Dovtedy to bola práca, dochádzanie, stavba domu. Tak pred 20-25 rokmi boli na rozchod, veľa si vyčítali (prečo nemali viac detí, prečo nevyužili pracovné príležitosti, atď). Aj keď som v 15tich vypadol z domu, tak ich aj tak každodenné povinnosti žmýkali. Asi to treba Vydržať? Vytrvať? Alebo si viac užívať? Neviem čo by som si z toho vybral. Sám mám 2 deti a teda času na seba s manželkou máme málo. Včera sme si povedali, že skúsime mať aspoň 2 špeciálne večery pre nás. Deti spia a my si buď užijeme romantiku alebo niečo zjeme. Proste navrátiť trochu čara. Lebo sami sme na rozchod.
Chvalabohu áno.Naš vzťah je v poriadku.Objatia,prechadzky, sex,všetko funguje.Samozrejme prešli sme si aj menšími krízami (žiadne milenky-milenci)
Aj sa pohádame,ale obaja sme povahy ktoré nedokážu byť ticho😁
No funguje nám to
Užívame si spoločný čas
Sme spolu 22rokov, v manželstve 19ty rok
@domix147 my 18r.manzelia, mame pekne a harmonicke manzelstvo. bez problemov priznam, ze obrovsky podiel ma na tom moj muz, pretoze je to dobrak od kosti, absolutne nekonfliktny, ktory by sa pre mna a deti rozkrajal. ked tu citam tie hrozostrasne zivotne pribehy, s akymi debilmi ziju zeny, velakrat si v duchu poviem, ze on je moja celozivotna vyhra v loterii. deti mame 17 a 4, obcas to u nas vyzera ako vo vybehu pre opice a dcery su vlastne to jedine, na com mame my dvaja vymeny nazorov. muz vyrastal v skromnych pomeroch s tvrdou spartanskou vychovou, tak by dceram dal/kupil/dovolil vsetko, ja naopak som prisna, tak na tom mavame obcas strety. kvety, prekvapenia a teatralne vyznania lasky sa u nas nikdy nekonali, na toto moj muz nikdy nebol, ale lasku prejavuje cele tie roky skutkami. sme kontaktni, funguju pusy, pohladenia, aj sex. mna ako zenu velmi tesi, ze aj po rokoch sa mu fyzicky pacim, casto mi sklada rozne komplimenty. vela pracovne cestuje, to jedine mi prekaza, chceli by sme, aby bol viac doma. neprajem si nic, len aby sme boli vsetci doma zdravi a aby sme to my dvaja spolu tahali este veeeela rokov.
tak komunikacia je proste zaklad, a to plati ako na zaciatku vztahu, tak aj po 10 rokoch manzelstva. bez toho to jednoducho nejde. 🙂
12 rokov … a jasne že je to iné vo veľa veciach… ale lubime sa a klape to viac veci sa vekom zlepšilo

po 10 r bolo ešte Ok.
myslím že zlom prišiel omnoho omnoho neskoršie.