Ako vyzerajú vaše dlhoročné manželstvá?
Ahojte chcem sa spýtať ako vyzerajú vaše 10 a viac ročne manželstva ?
Ako trávite čas …obijimate sa a lubite ako na začiatku alebo je to iné ?
Ako sa ma správne vyvíjať dlhoročný vzťah …
My sme spolu cca 14 rokov a 11 ako manzelia... Posledné roky je to na fiigu.. ako manzel ma strasne sklamal.. 😢 vraj maju byt manzelia spolu v dobrom aj v zlom.. tak v tom zlom sa mi otocil chrbtom.. nepomohol, skor mi este viac pritazil svojim pristupom,ponizoval, znevazoval.. minule leto detto a to uz bola pre mna posledna kvapka.. ako fungovat fungujeme, ja satvarim ze je vsetko ok a v pohode... ale uz viem ze od neho nemozem cakat pomoc ani podporu v tazkych zivotnych chvilach.. on si ani neuvedomuje ako strasne mi ublizil.. ako mi vravi ze ma lubi a ostatne kecy.. ale ani slovko ako ho mrzi jeho spravanie.. nic.. chyba mu empatia , trosku sebakritiky.. doma sa tiez nepretrhne, vlastne co zvladam robim si sama.. 😞 v sucasnej dobe tiez prechadzam tazsim obdobim, a on to ani netusi . Tvarim sa ako je vsetko super a uzas, trapim sa potichu a niekedy sama doma si aj poplacem.. viem, ze keby vie o co sa jedna tak miesto pomoci ma len zhodi a znevazi .. 😞😞 no strasne sklamanie veru.. no a keby mam kam ist, tak od leta od neho idem.fuc.. .. ale mame spolu hypo, dom.. ja mam vela zvierat.. je to tazke..
My sme spolu 20 rokov a z toho 16 rokov manzelia. Neviem ako sa MA vyvijat dlhorocny vztah, no ja som spokojna s tou verziou co mam doma. Samozrejme, ze to nie je ako na zaciatku. Pozname sa ovela viac, vieme o svojich pozitivnych aj negativnych strankach a uz (viac menej) vieme ako sa zachovat, ked ten druhy "nema den" napriklad aby mu pomohol, ci zlepsil naladu alebo len nechal priestor na vyfucanie. Fungujeme ako tym, myslim za tie roky celkom zohraty. Doplname sa, ked jeden nevladze, tak potiahne druhy....a potom sa to vymeni. Spolu vychovavame 4 deti, ktore su na ZS. Casto su dni hlavne o operative a povinnostiach, ale popritom stale dokazeme snivat a obcas nase sny aj uskutocnit.
Na take drzanie za ruky, tulenie sa na gauci pri telke a zaspavanie v naruci sme ani jeden neboli ani "za mladi" takze toto nie je ani teraz. Ja mam "tulenia sa" na gauci celkom dost, staci ze si sadnem a uz som oblepena detmi.
Ale tak, zatial sme len manzelia "pubertiaci" uvidime ako nam to pojde dalej. Pevne verim, ze velmi dobre.
My sme spolu cca 14 rokov a 11 ako manzelia... Posledné roky je to na fiigu.. ako manzel ma strasne sklamal.. 😢 vraj maju byt manzelia spolu v dobrom aj v zlom.. tak v tom zlom sa mi otocil chrbtom.. nepomohol, skor mi este viac pritazil svojim pristupom,ponizoval, znevazoval.. minule leto detto a to uz bola pre mna posledna kvapka.. ako fungovat fungujeme, ja satvarim ze je vsetko ok a v pohode... ale uz viem ze od neho nemozem cakat pomoc ani podporu v tazkych zivotnych chvilach.. on si ani neuvedomuje ako strasne mi ublizil.. ako mi vravi ze ma lubi a ostatne kecy.. ale ani slovko ako ho mrzi jeho spravanie.. nic.. chyba mu empatia , trosku sebakritiky.. doma sa tiez nepretrhne, vlastne co zvladam robim si sama.. 😞 v sucasnej dobe tiez prechadzam tazsim obdobim, a on to ani netusi . Tvarim sa ako je vsetko super a uzas, trapim sa potichu a niekedy sama doma si aj poplacem.. viem, ze keby vie o co sa jedna tak miesto pomoci ma len zhodi a znevazi .. 😞😞 no strasne sklamanie veru.. no a keby mam kam ist, tak od leta od neho idem.fuc.. .. ale mame spolu hypo, dom.. ja mam vela zvierat.. je to tazke..
@anonym_3dee68 ahoj to ti verím že je to smutne …ja nie som zástanca rozvodov a odchodov …ale napr viem,že keby som dlhodobo nešťastná tak odídem …nežila by som v smútku … zobrala by som všetky sily a začala sama od začiatku …život ide rýchlo ..preletí ako voda …stojí za to ho prežiť v smútku ?
Mne napr veeémi chyba v našom manželstve taká uvoľnenosť ..my sme moc na poriadok to ma teda manžel tak vycibril čo mi v podstate aj vyhovuje ..
Ale moja túžba je že by utekal taký psík a skočil by mi do postele …že by tu bol s mali ..že by sa deti tešili a zbožňovali ho …viem napr ,že toto nikdy nezažijem … a to je mi moc ľúto …ľúto že sme taký fajnovy…
Ale čo už …
@anonym_3dee68 ahoj to ti verím že je to smutne …ja nie som zástanca rozvodov a odchodov …ale napr viem,že keby som dlhodobo nešťastná tak odídem …nežila by som v smútku … zobrala by som všetky sily a začala sama od začiatku …život ide rýchlo ..preletí ako voda …stojí za to ho prežiť v smútku ?
Mne napr veeémi chyba v našom manželstve taká uvoľnenosť ..my sme moc na poriadok to ma teda manžel tak vycibril čo mi v podstate aj vyhovuje ..
Ale moja túžba je že by utekal taký psík a skočil by mi do postele …že by tu bol s mali ..že by sa deti tešili a zbožňovali ho …viem napr ,že toto nikdy nezažijem … a to je mi moc ľúto …ľúto že sme taký fajnovy…
Ale čo už …
@domix147 žiadne manželstvo nie je dokonalé. A Tí čo to tvrdia klamú. Veď našimi partnermi nie sú naše kópie. 😊
Ale čo už …
@domix147 ja sice nemam problem s poriadkom alebo tak.. lebo riadim si sama.. vserko sama.. aj psa mame pekne v posteli.. aj macky chodia kade tade kde chcu.. ale mame teda len cisto vnutorne.. takze toto nemam problem, ze by v tomto sekiroval.. aj na jedlo musi cusat ako mu navarim lebo on to nevie ( nechce .. ) ale napriek tomu tiez nemame doma uvolneni atmosferu.. tiez take napate, nemozem ani zvysit hlas ( niekedy s nou proste diskutujem len len nejakeho zvysovania hlasu.. ale proste ta vyymena nazorov mu vadi.. )ked dcera nieco vyparati, je drza, lebo hned dudre ze sa hadame a ako mu to lezie na nervy.. tak neviem ako mu mam inak upozornit ze uz nie o prepiskla, prekrocila hranice atd... Tiez ked pride z prace a chce si oddychnut tak len ticho musime byt.. nedajboze ked pozabudneme, niekedy mu vadi aj hlasnejsie telka ze je na spodnom poschodi..cez vikend ked som v praci neapravi doma ze nic... Teraz je s kamosmi na chate, kde som ho nanutila nak ide zmenit vzduch.. tak vies ako to tu mame uvolenenu atmosferu?? Noo..
Ako su dni ked je aj lepsie.. no mohlo by ich byt viac..on mi mozno ani neuvedomuje ze tak na mna posobi, ale ja uz po skusenostiach mu nic vraviet nebudem.. je to smutne, ale je to tak no..
Ďakujem za krásnu diskusiu, ktorá sa tu rozbehla 🙂. Som s mužom 25 rokov, máme dve deti - tínedžerov. Prešli sme si veľkou krízou (jeho vinou), keď deti boli malé, ale zvládli sme to. Náš vzťah určite nie je ako na začiatku. Pravidelne, keď mám PMS, vidím všetky jeho chyby a mám chuť ostať radšej sama. Potom to prejde a zasa sme ok. Ale je to náročné. Ak by tento vzťah skončil, už by som nechcela iný ostala by som sama.
@domix147 13 rokov manzelia, nemenila by som. Stále nám je spolu úžasne. 😍 je to môj najlepší priateľ, poviem mu úplne všetko, vie mi vždy super poradiť, každý večer sa ideme spolu prejsť a rozprávame sa. Je úžasný otec…. Aj on hovorí, že je spokojný 😃 takže ja som veľmi vďačná, za to čo mám ❤️ zaľúbená som asi ešte viac ako na zaciatku
Ďakujem za krásnu diskusiu, ktorá sa tu rozbehla 🙂. Som s mužom 25 rokov, máme dve deti - tínedžerov. Prešli sme si veľkou krízou (jeho vinou), keď deti boli malé, ale zvládli sme to. Náš vzťah určite nie je ako na začiatku. Pravidelne, keď mám PMS, vidím všetky jeho chyby a mám chuť ostať radšej sama. Potom to prejde a zasa sme ok. Ale je to náročné. Ak by tento vzťah skončil, už by som nechcela iný ostala by som sama.
@anonym_2c1645 je kraaasne nájsť v živote aj veci ,za ktoré môžeme byt vďační …. Myslím si že táto diskusia je krásna ..a dakujem mnohým ktorí sa zapojili ❤️❤️❤️❤️
@domix147 ja sice nemam problem s poriadkom alebo tak.. lebo riadim si sama.. vserko sama.. aj psa mame pekne v posteli.. aj macky chodia kade tade kde chcu.. ale mame teda len cisto vnutorne.. takze toto nemam problem, ze by v tomto sekiroval.. aj na jedlo musi cusat ako mu navarim lebo on to nevie ( nechce .. ) ale napriek tomu tiez nemame doma uvolneni atmosferu.. tiez take napate, nemozem ani zvysit hlas ( niekedy s nou proste diskutujem len len nejakeho zvysovania hlasu.. ale proste ta vyymena nazorov mu vadi.. )ked dcera nieco vyparati, je drza, lebo hned dudre ze sa hadame a ako mu to lezie na nervy.. tak neviem ako mu mam inak upozornit ze uz nie o prepiskla, prekrocila hranice atd... Tiez ked pride z prace a chce si oddychnut tak len ticho musime byt.. nedajboze ked pozabudneme, niekedy mu vadi aj hlasnejsie telka ze je na spodnom poschodi..cez vikend ked som v praci neapravi doma ze nic... Teraz je s kamosmi na chate, kde som ho nanutila nak ide zmenit vzduch.. tak vies ako to tu mame uvolenenu atmosferu?? Noo..
Ako su dni ked je aj lepsie.. no mohlo by ich byt viac..on mi mozno ani neuvedomuje ze tak na mna posobi, ale ja uz po skusenostiach mu nic vraviet nebudem.. je to smutne, ale je to tak no..
@anonym_5aa9d0
@anonym_3dee68
Baby a prečo ste s tými mužmi? Naozaj ma to zaujíma. Ci sú v tom financie, alebo nemáte kam ísť, alebo nechcete vyjsť zo svojej komfortnej zóny, alebo chcete deťom akože "zachrániť" rodinu? Musí to byť neskutočne ubíjajúce a frustrujúce, keď viete, že v takomto štýle, možno ešte horšom budete žiť nasledujúcich 40 rokov. Veď je to strašná záťaž na psychiku. Ja by som sa asi radšej uskromnila a išla s dvomi deťmi do 1 izbového bytu, ale mala by som psychicky kľud.
@anonym_5aa9d0
@anonym_3dee68
Baby a prečo ste s tými mužmi? Naozaj ma to zaujíma. Ci sú v tom financie, alebo nemáte kam ísť, alebo nechcete vyjsť zo svojej komfortnej zóny, alebo chcete deťom akože "zachrániť" rodinu? Musí to byť neskutočne ubíjajúce a frustrujúce, keď viete, že v takomto štýle, možno ešte horšom budete žiť nasledujúcich 40 rokov. Veď je to strašná záťaž na psychiku. Ja by som sa asi radšej uskromnila a išla s dvomi deťmi do 1 izbového bytu, ale mala by som psychicky kľud.
@katkazatka a ty mas kolko deti a ako dlho si s muzom?
@anonym_8606a4 1 dieta. Tento rok 28 vyrocie.
@anonym_8606a4 ka s nim mam jedno dieta... A hej ja nemam kam ist, nemam na to financie.. ono keby sa mi neotocil chrbtok a nezhadzival ma v urcitej veci.. tak by to vobec nebolo take zle.. ale toto ma poznacilo co sa tyka mojho postoja ku nemu a to ze uz viem, ze sa na neho nemozem v urcitych veciach spolahnut a musim riesit sama..
@domix147 my sme manzelia skoro 16 rokov. tri deti, dve uz v puberte. nikdy predtym som sa necitila tak osamelo ako v manzelstve. uz rok spavame kazdy v inej izbe. manzel poslednych 10 r. nema absolutne zaujem o nic, doma takmer nic nerobi, stale sa zoziera tym, ze nemame dom, kupil pozemok niekde uplne v pazi a vsetku svoju energiu a cas venuje budovaniu niecoho, co tu "po nom ostane". x-krat som mu povedala, ze my chceme spomienky a zazitky s nim a nie majetok, ale je uplne hluchy na toto a ide si svoje. nepomohlo ani to, ze som mu otvorene povedala, ze o to vobec nestojime a ked sa poberie skor ako ja, predame to, lebo nam to bude na nic. ja potrebujem mat v pesej dostupnosti lekarov, potraviny, lekaren, deti skolu, kamaratov, vlak, autobus...
zijeme ako dvaja autisti - vedla seba, kazdy vo svojom svete.. ked ho volame zahrat sa s nami nejaku hru (deti su vo veku, kedy uz hraju velkacske hry na dospelackej urovni), jeho odpoved je, ze jeho to nebavi.
ani spolu nestolujeme, lebo on sa po nociach preziera sladkosti a potom cely den neje nic. skratka netravime spolu cas ako rodina ani my dvaja. navrhovala som rozvod, nechapal preco, ze ved v dobrom a zlom 🤷 ... navrhovala som manzelsku poradnu, nezaujem. 10 rokov som sa snazila o jeho pozornost a cas a jemu bolo vsetko ostatné dolezitejsie. a medzitym uz moja laska vyprchala a uz k nemu necitim vobec nic.
ci on ku mne nieco citi, netusim a uprimne mi je to uz aj jedno, lebo to nic nezmeni. dnes mi volal z obchodu, co mi donesie k valentinovi, ale som mu povedala, ze nic, ze nebudeme traposit s valentinom snad. taketo vonkajsie teatralne gesta bez duse pre mna nemaju cenu. ze slubil, ze odo dnes bude kazdu sobotu vysavat a klasika - nebol to jeho prvy takyto slub - nepovysaval, to je pre mna vyrecnejsie. chcela som manzela, co mi bude rovnocennym partnerom, spolu zvladneme život so všetkými vyzvami a namiesto toho tu mam niekoho, kto je ako lenivy spolubyvajuci, neochotny sa prakticky podielat na chode domacnosti.
@domix147
Nuž, čítal som všetky príspevky. Jeden je celkom výstižný "vraj to vyzerá tak, akoby na Slovensku len šťastné manželstvá boli"... Tak teda aj ja pridám svoju trošku... Manželia takmer 22r. ,no uvidíme či to dáme. Deti už v podstate veľké. Jedno na univerzite, druhé na strednej škole. Konečne viac času pre nás dvoch... Aspoň tak som si myslel... Žiaľ, čím menej rodinných povinností a "viac" času o to menej spoločných chvíľ. Menej spoločných záujmov (ak vôbec nejaké), o "spálňových" aktivitách radšej pomlčím... Tak neviem a zvažujem už hodnú chvíľu kam sme sa to dostali. Rútime sa z kopca a ja na konci vidím len bezodnú priepasť! Mám pocit, že manželka to nechce vidieť, alebo si to proste nepripúšťa, alebo pri svojej extrémnej vyťaženosti to len nevníma, a možno...???. Nehádame sa, a už vôbec nebijeme 😱, nie som alkoholik (ale samozrejme nejaké pivko si sporadicky dám), nefajčím, nehrám automaty, dokonca ani nechodím na nejaké aktivity s kamošmi. Idem práca, potom v sezóne pomôcť k rodičom na záhradu, a domov. Viem niečo poupratovať, navariť, a áno priznám sa bez mučenia neperiem a nežehlím. Čo treba sa snažím opraviť, nakúpiť a dosť často som za taxikára domácnosti. Ale 2x v roku čas spolu trávime - teda aspoň podľa manželky, t.j. na letnej a zimnej dovolenke. Mne je to málo resp. kľudne by som ich oželel keby počas roka sme trávili viac spolu, ale asi som nevďačný 🤔. Takže aj takto je to po, ako som už písal takmer 22r. manželstva. Rutina zostala, nové impulzy sa minuli - už dávno... Intímne dotyky ochabli, a každým takýmto dňom sa od seba vzďaľujeme.
Čo ďalej? Neviem... (ak niekto vie nech poradí) . Ak na konci toho kopca zlyhá nejaká "ručná brzda" a ak tam nebude ani jeden konár o ktorý by sa dalo v poslednej chvíli zachytiť, tak asi budem musieť dúfať, že na dne priepasti ma niečo zachráni, a ja budem môcť aj po päťdesiatke začať znova.... Uvidíme.... Želám krásny deň všetkým, a hlavne ktorým to klape, a úprimne, želám ešte veľa spoločných rokov na najťažšej ceste - na ceste spoločným životom.
@winnetou1 Skús ju pohladiť alebo pobozkať niekoľkokrát počas dňa bez toho, že by si od nej čokoľvek chcel. Venuj jej plnú pozornosť, keď Ti niečo hovorí. Odlož mobil a počúvaj. Povedz jej, že jej to pristane, keď sa Ti páči, ako vyzerá. Uvidíš, že aj ona bude milšia a možno sa časom obnoví aj intimita.Manželstvo sa dá zachrániť, ale je to drina.
Myslela som ze dlhorocne je tak 20a viac. My o mesiac budeme mat 13 rokov.... a istotne je to ine ako na zaciatku.... ale kazdy vztah sa meni. Vyvija. V niecom ustupime. Na nieco si "zvykneme". V niecom sa prisposobime. Uz to nie je len o nas. Ale pribudli 4 deti...

@domix147 My sme manželia 8 rokov a už to ide dolu vodou. Prvé 3 roky boli krásne, potom to už upadlo do stereotypu. Manžel ostal domased, nechce nikam ísť. Do reštaurácie alebo do kina ho nedostanem, na výlety chodím sama s deťmi. Držať sa za ruku objímať a pusinkovat to tiež už dlho nerobíme. U nás sa láska vytratila úplne.
Niekedy mi to aj chýba všetky tie pekné veci alebo ísť von niekam spolu len tak, ale poviem si že nemôžem mať všetko ideálne. Máme detičky domček, mám dobrú prácu dobrý kolektív, aj toto stačí ku šťastiu.