icon

Ako vyzerajú vaše dlhoročné manželstvá?

domix147
Dnes o 07:35

Ahojte chcem sa spýtať ako vyzerajú vaše 10 a viac ročne manželstva ?
Ako trávite čas …obijimate sa a lubite ako na začiatku alebo je to iné ?
Ako sa ma správne vyvíjať dlhoročný vzťah …

Strana
z2
rybkoava
Dnes o 08:55

@anonym_5ee3b2 no mne to najskôr neprišlo ok, predsa len tráviť spoločné takmer všetok voľný čas, som nepovažovala za dobré. No po tých rokoch musím súhlasiť.

anonym_ec3a4d
Dnes o 08:55

28 rokov spolu a úprimne?ide mi už na nervy to pusinkovanie a ručičkovanie😂😂 už chcem pokoj na staré kolená

lusinda1989
Dnes o 09:00

My sme s manželom spolu 19rokov z toho 13rokov manželia sme spolu od mojich 17rokov. Musím povedať že nás vzťah po rokoch je super. Ale nie vždy tomu tak bolo kým sme dospeli k tomuto bodu riesili sme kopec nezhôd, povinnosti a už to aj na rozvod vyzeralo. Dva roky som mu nedokázala povedať že ho ľúbim lebo som to tak v tom case necítila. No rozhodli sme zabojovať a prekopali nás vzťah od základov. Začali sme randiť ako kedysi. Našťastie sme mali babku ktorá nám deti rada povarovala a my sme si mohli vyraziť. Dokonca keď už boli deti väčšie trosku sa nám podarilo ísť aj spolu na týždeň na dovolenku k moru len my dvaja bez deti a to bolo super. Museli sme voči sebe urobiť aj veľa kompromisov a poriadne komunikovať medzi sebou. Ja som sa zvykla uraziť a nepovedať čo ma trápi a on nevedel čo ma serie… (to som musela zmeniť ja) on musel na sebe tiež zapracovať. Musím povedať že nás vzťah je po toľkých rokoch super polubime sa, postiskame, aj za ruky sa držíme… chodíme na spoločne akcie musím povedať že u nás je to lepšie ako na začiatku keď sme mali ešte nevyspelé mozgy 😊

anonym_2e0fe3
Dnes o 09:14

Áno, je to iné, je to také zrelé, už vieme, čo chceme,čo nie, čo nám robí dobré, ako sa potešiť, ako nasrať...ako sa udobriť atď. Objímame sa stále, rovnako silno a rovnako vášnivo, bozkávame sa dlho, tiež sa držíme za ruky, žmurká na mňa rovnako ako na začiatku. Dcéra, 17r., minule zapotila, že sme horší ako ona s frajerom 😃🫣 nech sa ukľudnime 😂 a aj narážky má manžel rovnaké, ako pred skoro 14r. (Dcéra nie je jeho).

scila
Dnes o 09:15

@domix147 my sme spolu 18 rokov a náš vzťah je fajn, aj keď úplne iný ako pred deťmi. Voľakedy sme boli spolu takmer non stop. Teraz sa väčšinou stretneme až po 21:30 na gauči, ale asi aj preto sme si vzácni a nemávame ponorkovú chorobu 🙂
Muž má časovo náročnú prácu aj koníčka, ja na vyváženie mám skrátený úväzok aby som mala čas na deti a svoje koníčky. Ale ak stíhame tak ideme na výlet či športovať všetci spolu.
Po rokoch poznáme svoje slabé stránky a vážime si na tom druhom tie silné.
Na začiatku vzťahu ma napr. štvalo, že vôbec neni romantický typ, teraz po toľkých rokoch mi je jedno, že si nepamätá kedy mám narodeniny a nekupuje mi kvety (kúpim si ich sama za jeho peniaze 😁), hlavne, že mi vybaví a zaplatí servis auta aj EK a STK 😆
Ale teda ľúbime sa stále, ja mu pravidelne kupujem jeho obľúbenú čokoládu a on ma každý deň objíma.

anonym_60058b
Dnes o 09:21
@pr85

@domix147 Dlhoročné manželstva sú už po 10 rokoch? Chodenie sa do toho neráta, vsak. 🙂 My už budeme spolu 9 rokov a z toho cca. 6 rokov v manželstve. A zatiaľ skoro všetko klape.

@pr85 mnoho parov spolu zije pred svadbou v jednej domacnosti, pripadne maju deti a neskor sa vezmu. Takze ano, aj „chodenie“ sa rata.

anonym_81ba44
Dnes o 09:23

20 rokov spolu 17 manželia. Stiskame sa a dáme si pusu cez deň veľa krát. Ale napr.sex tak 1x do týždňa max ale ma to svoje dôvody. Mňa skôr zabíja ta rutina. Cez týždeň sme viac menej oba K.O z prace a z povinnosti takže tam nejaká spoločná aktivita 0 bodov. A cez weekendy furt nejaké dokola to isté alebo len povinnosti.

anonym_b780cc
Dnes o 09:29

Sme spolu 25 r. Samozrejme nie je to ako na zaciatku,ze sme sa od seba nepohli,kam som isla ja isiel aj on atd. Ale stale je to ako dobre. Nastastie som si vybrala dobraka. A samozrejme obcas cosi zaskripe ale vzdy sa to opravi.

tilly
Dnes o 09:36

10 rokov sa mi nezdá ešte až tak veľa. To máš väčšinou ešte malé deti a ten vzťah vyzerá úplne inak. To mi príde také rizikové obdobie na odcudzenie sa.
20 rokov a viac sa zas vzťah vracia do takej pohody.
Už nie je toľko stresu okolo detí, zabezpečenia bývania a financií.
My sme 25+ rokov spolu a napríklad až teraz si vytvárame postupne niektoré rituály, na ktoré nebol čas, alebo meníme staré.
Už vieme, čo môžeme očakávať od seba a na čo sa môžeme spoľahnúť.

vroni
Dnes o 09:40

Sme spolu 23 rokov, manželia 14. Vzťah máme samozrejme iný ako na začiatku, ale stále mám obom ten druhý dokáže privolať motýle v bruchu. A občas zas bolenie hlavy. 😉 Ale stále sa máme radi a sme to "my" a je "ty a ja". Stále sa objimame, intimita je bežnou súčasťou nášho zivota, aj keď ta frekvencia zo začiatku nezostala. Ale od frekvencie "Vianoce sú častejšie" sme ešte hodne daleko 🤣🤣🤣 Dávame si záležať na tom, aby sme mimo práce, rodiny a domácnosti robili aj niečo spoločné, čo nás teší. Nakoľko môj muž neznáša wellness a na vymetanie reštaurácií reaguje momentálne podráždene naše konto, chodíme tancovať (spoločenské tance, nie diskotéky)

zuzi0911
Dnes o 09:41

Sme spolu 21 rokov. Vo vzťahu. Od 15 rokov . Žijeme spolu 17 rokov . Ako 19r sme sa stali rodičmi.
Sú dni keď sa ľúbime viac a dni keď máme všetkého dosť. Dôležité je si k sebe nájsť vzdy cestu a zamilovať sa opäť,prwtože zivot prinasa aj tazke skusky ,krízy a mnoho ineho .....nájsť si čas iba pre seba .. Komunikovať, podporovať, veriť si to je základ.

anonym_d1edf2
Dnes o 09:59

30 rokov spolu, 29 rokov manželia....Všetko je o kompromisoch

katkazatka
Dnes o 10:01

Dlhodobe manzelstvo povazujem 20 rokov a viac. 10-15 rocne manzelstva su mlade. Tam este podla mna nema byt stereotyp.

patrike
Dnes o 10:40
@pr85

@domix147 Dlhoročné manželstva sú už po 10 rokoch? Chodenie sa do toho neráta, vsak. 🙂 My už budeme spolu 9 rokov a z toho cca. 6 rokov v manželstve. A zatiaľ skoro všetko klape.

@pr85 "chodenie" sa do toho nerata u bigotnych katolikov, ktori este aj vasnive bozkavanie riesia ako mozny hriech. U ostatnych ano, tam sa predpoklada normalny vztah so sexom.

earlgrey
Dnes o 10:52
@patrike

@pr85 "chodenie" sa do toho nerata u bigotnych katolikov, ktori este aj vasnive bozkavanie riesia ako mozny hriech. U ostatnych ano, tam sa predpoklada normalny vztah so sexom.

@patrike Tebe čo tento urobil? 😁

natalka13
Dnes o 11:02

travime cas spolu aj oddelene.
deti velke, konecne kopa casu na konicky cestovanie....

lenja1
Dnes o 11:34

Cca 10 rokov a za mna lepšie ako na začiatku. Vo všetkom. Občas sa smejeme že ako by sme mali znovu 18nast. Ale občas hádka problém nezhody to je všade. Všetko dobre aj zle vztah posilní aspoň u nás. Hlavne veľa veľa komunikovať.

Strana
z2