Ako zabudnúť na platonickú lásku?

1. aug 2022

Ahojte baby. Asi len potrebujem miesto, kde to zo seba vypustím, alebo možno naozaj nájdem tip či spôsob, ako zabudnem. Mám jedného kamaráta, ku ktorému asi cítim... hmm... ani neviem, čo presne. Láska je asi silné slovo. Ale nejaká náklonnosť k nemu tam je, som rada v jeho prítomnosti. Ako je to z jeho strany, mi nikdy priamo nepovedal, ale padli nejaké dotyky vo chvíli, keď sme boli trošku posmelení alkoholom. Akoby nás k sebe ťahala tá spomínaná chémia. A prečo chcem zabudnúť? Háčik je v tom, že som zadaná. Nechcem si pokaziť vzťah niečím, čo by bolo len chvíľkové vzplanutie vášne. Ako potlačiť tie silné pocity túžby a náklonnosti? Baby, čo ste to zažili, ako ste to dokázali? Ďakujem

syslik81
1. aug 2022

prestat sa s nim stretavat a kontaktovat ..zide z oci zide z mysle..

au1994
1. aug 2022

Z mojej skúsenosti, ak sa s ním prestaneš stretávať, stále budeš mať niekde v hlave ,,čo ak". Najlepšie je riadne ho spoznať, uvedomiť si, že nie je až taký dokonalý, ako si ho ty v hlave idealizuješ a hlavne zamerať sa na svojho partnera a na budovanie svojho vzťahu. Ak sa s kamarátom stretávaš len kvôli tomu, že máš vnútorne pochybnosti o vlastnom vzťahu a partnerovi, treba sa zamyslieť, či v tom vzťahu vôbec chceš zotrvať. Nič sa nedeje náhodne.

zuzzinkaa
1. aug 2022

Mne pomohlo to zíde o oci zíde z mysle. Ale trvalo to tuším rok... dnes už su dni kedy si na neho nespomeniem vôbec. Mne by nepomohlo ho viac spoznať, ja som vedela že nie je dokonalý (pritom môj muž je topka) ale medzi nami boli taaaak silná chémia 🤷🏻‍♀️ Že som tomu nedokázala odolať. A teda vôbec neviem prečo práve on 😂🤭

autor
1. aug 2022

Hlavne aby bolo jasné, nestretávam sa s ním vo dvojici. Stretávame sa ako partia, do ktorej patrí aj môj partner. Takže teda "zíde z očí, zíde z mysle" príliš v tejto situácii nezafunguje. A čo sa týka poznania, poznám ho podľa mňa celkom dosť, neidealizujem si ho, poznám aj jeho slabé stránky. Ono asi mi imponuje to, že sa v niektorých situáciách správa ku mne inak, milšie, lepšie, ako môj partner. Dúfam, že časom tá silná chémia pominie a dá sa to do poriadku.

54tinka54
1. aug 2022

Ak sa správa v určitých situáciách milšie a lepšie ako tvoj partner, je na mieste otázka či je tvoj aktuálny partner naozaj pre teba ten pravý.. lebo ak budeš vo vzťahu s ním niečo strádať, tak to budeš hľadať stále u niekoho iného.
Btw poznám pár ktorý je spolu už 5 rokov, neskutočne im to klape a to baba tiež vymenila svojho frajera za jeho kamoša z partie 😉

gabesz1
1. aug 2022

Zíde z očí, zíde z mysle, v mojom prípade to nepomáhalo! Stále som ho mala pred sebou a trvalo to cca. 5 - 6 rokov. No, keby tá chémia bola aj z jeho tranz taká silná ako píšeš ty, tak ho nenechám!!!!

tenerifka
1. aug 2022

Si vydata? Mas s manzelom deti? Ak odpovies nie a nie, tak preco sa tak trapis? Ved nemusis nañho zabudnut, nechaj veciam volny priebeh, nemusis byt so sucasnym partnerom naveky, mozno prave ten kamarat je ti sudeny. Ja byt mlada, slobodna a bezdetna v tvojej situacii vyskusam, co mi zivot ponuka

gabesz1
1. aug 2022

Tenerifka má pravdu!

autor
1. aug 2022

@tenerifka odpovede sú áno a nie, to je ten dôvod

oblecenie99
1. aug 2022

Nemusí automaticky zísť z mysle, nestačí nevidieť, nevyhľadávať, ale treba niekdy až sústredene nepripúšťat tu myslienku, že čo ak.. 😉 niekedy tá chémia proste zafunguje a je naozaj silná.

Sú takí ľudia, ktorých sme stretli v zlom čase.. Alebo presnejšie: žiaľ sme ich nestretli v tom správnom čase.

Ťažko radiť... Ale keby som sa mohla vrátiť v čase a poradiť svojej starej JA (vtedy som nebola vydatá a nemali sme dieťa, ale roky rokúce sme už boli spolu), asi by som poradila to isté, čo ti píše aj @tenerifka . Nič aktívne, len to nechať nejak dopadnúť a nebraniť sa tak velmi.. Neviem,či by som to ľutovala, neviem, ako by to dopadlo.. ale s odstupom času to vnímam tak, že ma viac štve práve toto.. že neviem, ako by to dopadlo. A toto často prevyšuje moju samoútechu, že takto je to dobre, takto to malo byť, nikomu sa neublížilo.. vieš, tá situácia, keď si povieš, že neľutujes to, čo si urobila, ale ľutuješ viac to, čo si neurobila..

Teraz by som do toho,za súčasných okolností uz samozrejme určite nešla. Mala som na výber, vybrala som si a myslím si, že to nebol zlý výber. Mám možnosť každým dňom pracovať na sebe, na súčasnom vzťahu, a byť šťastná aj tak. Aj som. A to "čo by bolo keby" zostane asi takou príjemnou spomienkou, predstavou,útekom iba v hlave, ilúziou, ktorú nezničili realita 😉 Asi veľa žien má svojho "Pištu Hufnágela" v hlave 😁 len pozor na to, že aj ten náš doma môže byť pre inú tým Pištom, tak si tých našich strážme..a vážme 🙂

autor
2. aug 2022

@oblecenie99 viem, že ľahšie sa radí ako koná. Neviem si predstaviť zahodiť aktuálny dlhoročný vzťah. Aj keď možno je už len o zvyku a možno by nový začiatok bol to pravé. Kiež by sa dalo nazrieť do budúcnosti, pozrieť sa na to "čo ak" a tak sa rozhodnúť. Neviem, čo je horšie, ľutovať veci, ktoré človek spraví, alebo tie, ktoré nespraví. Najhoršie na tom celom je, že ani vo sne by mi nenapadlo, že takáto situácia sa raz stane aj mne. Ale to som bola ešte mladá a naivná, nevedela som, čo všetko život prináša.

elaela23
3. aug 2022

Ako kolvek sa rozhodnes,stale tam bude casom ta otazka,ako by to bolo keby sa rozhodnem inak.
Ak dostanes zo sucasnym,tak budes uvazovat nad kamosom.ak kamosa asi sa rozpadne cast partie a aj tak budes uvazovat co by bolo keby ste boli spolu....

black_
19. aug 2022

Ak nechceš zahodiť aktuálny dlhoročný vzťah a keď vravíš, že ten druhý sa k tebe správa lepšie, milšie, tak sa v prvom rade treba porozprávať s tvojim aktuálnym partnerom o tom, že čo ti vo vzťahu chýba. A keď je ochotný na tom s tebou pracovať, tak potom tie silné pocity túžby a náklonnosti voči tomu druhému samé časom pominú. Ak nie je ochotný na tom s tebou pracovať, tak potom môžeš skúsiť s druhým. Tiež sa treba porozprávať s tým druhým, že ako ťa vníma on, možno ťa on chce len na rozptýlenie, keď ani len nevie priamo povedať, či sa mu teda páčiš.

black_
19. aug 2022

A takéto tie chvíľky posmelené alkoholom by som nebrala vážne. U neho to je pravdepodobne zábava, hra, buď nechce nič viac alebo len to jedno. Ak by ťa chcel, a nie len na posteľ, tak ti to dá vedieť.

ninusqa_25
29. nov 2023

Ahoj. Mňa zaujíma, či si sa z toho už dostala