icon

Ako začať otvorenú debatu?

4. feb 2026

Baby mám taký problém. Ano čakám veľa hejtu, ale naozaj ma zaujímajú rady tých ktorý niečo také zažili. Mám nového priateľa sme spolu veľmi krátko. On mal asi nejakú tazku minulosť pre ktorú má problém sa otvárať ľuďom. Je zlatý pozorný ale stále si drží odstup trošku a pýta sa neustále že či je všetko okej či sa ho nechcem zbaviť atď (pri nejakej "hadke"). On je veľmi sebavedomý človek ale vždy ked príde na tieto "vzťahové veci" tak sa akoby vyhýba? Skrýva citlivosť. Moja otázka znie. Ako začať alebo skôr "pripraviť pôdu" pre takúto debatu že prečo je taký a ako mu viem pomôcť? Je mu to ťažké tak začať hovoriť o tom aj to chápem, ale chcem nejak na to pripraviť situáciu aby mu to bolo čo najlepšie a aby som vedela ako ďalej. Ďakujem za rady a tipy, nechcem sa na neho vykaslat len za to že mal možno nejaké zlé skúsenosti v živote.

janickacrazy
Včera o 04:58

@anonym_autor neryp do toho, tým mu nijako nepomozes, keď budete spolu dlhšie, tak sa hádam postupne otvorí, uvidíš

pribinak
Včera o 05:53

Píšeš že ste spolu veľmi krátko…..tak daj Tomu čas. Snáď máte aj iné témy na rozprávanie sa.

ciama
Včera o 05:57

@anonym_autor tiez spravis najlepsie, ked tomu nechas cas. Ak ma nejake zle skusenosti, tak ti to isto po kratkej dobe vsetko nepovie

madeincssr
Včera o 06:51

@anonym_autor ked si ziskas jeho doveru tvojou "normalnostou", uprimnostou, otvorenostou, sam sa niekedy viac otvori.

tundra
Včera o 07:21
@janickacrazy

@anonym_autor neryp do toho, tým mu nijako nepomozes, keď budete spolu dlhšie, tak sa hádam postupne otvorí, uvidíš

@janickacrazy aspon na 5 cm😂

anonym_f6a49e
Včera o 07:24

No ja ti neviem, bola som v takomto vzťahu a v konečnom dôsledku som na to doplatila.
Ano po čase sa otvoril a povedal mi o svojej minulosti, a neboli to nič také čím by sa človek chválil, ale vlastne veľké ALE počas celého vzťahu pokračovalo tie tebou spomýnané otázky typu či sa ho nechcem zbaviť... on sa nevedel vysporiadať s vlastnou minulosťou a to bránilo v rozvoji vzťahu v budúcnosti. Čoraz viac bol prítomný alkohol, ktorý mu údajne ,, pomáhal,,. Nuž dopomohol.mu k tomu aby som zrušila zásnuby

unicornlady
Včera o 07:32

Najprv musíte mať vytvorenú dostatočnú dôveru a bezpečné prostredie, ak sa ti má zdôveriť.

anonym_2c7be2
Včera o 08:12

@anonym_autor nie je sebavedomý ak sa neustále pýta či je všetko ok, len sa tvári a vo vnútri má so sebou problém, pochybuje o sebe, nie je si istý ani sebou ani tebou. Práve ľudia čo dávajú veľmi najavo svoje sebavedomie o sebe najviac vnútorne pochybujú. Väčšinou to býva kameň úrazu lebo ty napr. budeš riešiť banalitu a on už to bude brať ako kritiku, rozchod a stále ho budeš musieť utvrdzovať, ubezpečovať, presviedčať. Je to vyčerpávajúce. Čo sa debaty týka takisto je to chodenie po tenkom lade, pokiaľ sa k tomu sám neodhodlá nemá moc význam ho do toho posúvať. Môže to brať ako tlak na city. Nechaj mu vlastné tempo, buď trpezlivá.

anonym_0dce90
Včera o 08:17

Nie nie je vobec sebavedomy 😅

autor
Včera o 10:04
@pribinak

Píšeš že ste spolu veľmi krátko…..tak daj Tomu čas. Snáď máte aj iné témy na rozprávanie sa.

@pribinak 3 mesiace už sme spolu a tie jeho problémy, spôsobujú veľa prekážok vo vzťahu. Preto to chcem poriesit lebo už sa cítim zle aj on máme kvôli tomu ťažkosti a uvedomuje si to aj on len nevie ako na to

anonym_528ed7
Včera o 11:25

@anonym_autor to je ťažký oriešok. To je taka povaha a ani neskôr od neho nič nedostaneš. Mam s tým podobnú skúsenosť. Radšej z kratšej cesty, hľadaj otvoreného úprimného chlapa, s takým zazijes vyrovnaný dlhotrvajuci vzťah, to mi ver.

anonym_4974b5
Včera o 11:59

Očividne sa neustále kontroluje či ti niečo na ňom neprekáža zrejme kvôli tomu že ho ženy nechali pred tebou poviem to tak laicky.Ja by som to ešte nechala tak keď ste spolu krátko lebo možno sa ešte iba ukáže že je v ňom nejaký problém ktorý by sa ti nemusel páčiť

zunaf
Včera o 12:06

Skúsila by som vzťahové kartičky. My sme mali Pokec kartičky, bolo to fajn. Viem že na ten spôsob sú ešte Človečina a Hlbina. Urobiť si príjemný večer, jedlo, vínko a brať to ako hru.

romiada
Včera o 18:11

@anonym_autor v prvom rade niekto kto je naozaj sebavedomy sa Ta nebude pytat pri kazdom probleme ci sa ho nechceš zbaviť. Ak sa to pyta, tak tipujem že mohol take nieco zažiť že zažil konflikty,hadky (vo vzťahu,alebo v rodine) a z toho prameni ta uzkost s otazkami či sa ho chceš zbavit. V prvom rade mu nerob terapeutku nasilu aby si sa neocitla v pozicii mamičky čo ťaha svojho chlapečka z jeho mindrakov. Daj si čas.

enmery
Včera o 18:25

PS:Tento sebavedomý nie je ani náhodou, narazila si na psychoša, sama uvidíš o pár rokov...

anonym_99347d
Včera o 22:13

@anonym_autor Ak ho nechceš vyplašiť daj mu čas a NETLAČ ZBYTOČNE NA PÍLU. Moja rada aj moja skúsenosť.