Ako zachovať chladnú hlavu po stretnutí ex?
Pred 15 rokmi som mala 27 rokov, bola som v nemocnici. Bol tam lekár, starší odo mňa odo mňa, evidentne ma balil. Požiadal ma o priateľstvo na FB. Slušne som mu napísala, že mám priateľa, ako si iste všimol. Povedal, že rešpektuje a ostali sme teda na FB iba tichí priatelia. Asi o rok som sa s priateľom rozišla. On to nejako vytušil, z nejakého môjho statusu a začal mi písať. Po dlhšom písaní sme spolu išli von. Bolo to super, naozaj sme si ľudsky aj chemicky sadli. Začali sme sa stretávať. Avšak na moje prekvapenie mi po našom prvom sexe povedal, že je zadaný a má priateľku a dieťa. Niekde v tomto momente som už bola zaľúbená do neho a on to vedel. Povedala som, že v poriadku, stretávali sme sa ďalej. Neviem, čo som si myslela. Vedeli o mne jeho priatelia, jeho kolegovia, chodil ku mne domov, chodili sme spolu na výlety. Neviem ako to mal doma, ale nebola som prvá, ani posledná a môžno súbežne so mnou mal takýchto žien viac. Celé to trvalo 3/4 roka, dokonca m išiel tvrdiť, že sa s priateľkou rozíde. Napokon sa rozišiel so mnou. Ja som bola zamilovaná až po uši. Dlho mi trvalo sa z toho dostať, bolelo to. Neskôr som si našla priateľa, potom manžela a s ním som dodnes a máme dieťa. Včera som ho náhodne stretla, po 15 rokoch. Obaja sme niekde inde. Aj napriek tomu všetkému, aj po tých 15 rokoch sa mi roztriasli kolená, spanikárila som. Bol tam s nejakou mladou ženou, nebudem polemizovať o tom, kto to bol 🙂. Nemám žiadny objektívny dôvod sa cítiť neistá a paralyzovaná po toľkých rokoch, napriek tomu - som. Ako ženy zachovávať chladnú hlavu, keď to bude nabudúce? Inak za 15 rokov som ho stretla iba 2x, teraz druhý krát. Prvý krát ma nevidel, chvalabohu. Ďakujem za pomoc a rady, lebo v zrelom veku sa správam ako pubertiak.
@enmery to manžel vie.
Neviem, s odstupom času si vravím, že asi Ex proste nevedel inak. Ja som mu aj odpustila, aj svoje chyby vidím. Aj mu prajem, aby bol šťastný, dokonca si myslím, že sa so svojou manželkou k sebe veľmi hodia a prajem im aby sa im spolu darilo. Len mi je nepríjemné zase sa ním zaoberat, zase si pripomínať tu bolesť...
@anonym_5a1845 Ja by som to môjmu manželovi úprimne povedala, že to je tento chlap, ktorý sa vtedy tak zachoval a nechceš ho stretnúť, podľa mňa ak Ťa ľúbi, pochopí to a nebude ta nútiť ísť, keď tam bude ten druhý tím. Deti zmenia záujmy, krúžky, vyrastú. Neboj, väčšina zlých vecí, ktorých sa bojíme sa aj tak na 85%nikdy nesplní, sú to len naše strachy.
Ja som mala takuto prvú lásku. Boli sme deti, keď sme sa dali dokopy a ako sme dospievali tak sa ukazalo, že sme protiklady. Neskor som mu prišla na to, ze sa stretava s mojou kamaratkou a mali spolu románik. To som mala 20 najprv som s nim ostala, ale potom ma to dobehlo. Nedovera, upodozrievanie.. Ale bol to toxicky vztah emocne ma uplne vytyral. Nabrala som odvahu to ukoncit ale taktiez, ked sme sa videli mi prislo zle, roztriasli sa mi kolena, slabosť. Tiez si myslim, ze je to len odpoveď tela na stres, ktory si zazil. Ja byvam teraz skoro 300 km odtiaľ takze nemam takyto problem, ale keby mam takehoto cloveka na pracovisku bolo by to narocnejsie.. Asi si treba povedat, ze vy ste inde uz davno on je evidentne to iste hovado😁 Chvalabohu ze je na krku nejakej inej a aka ste stastna zena. A robiť si svoju robotu a keby ma nejake poznamky, tak ho treba nejako asertivne upratať. Tazko hodnotiť, ked neviem aky je typ. Ci je schopny sa tvarit, ze sa nic nestalo alebo skor ze bude hrat mrtveho chrobaka..

@anonym_5a1845 Ale myslím to tak, či vie, ako sa vtedy pred rokmi zachoval po 5 rokoch tvoj bývalý. Lebo to je celkom hnus.
@enmery to manžel vie.
Neviem, s odstupom času si vravím, že asi Ex proste nevedel inak. Ja som mu aj odpustila, aj svoje chyby vidím. Aj mu prajem, aby bol šťastný, dokonca si myslím, že sa so svojou manželkou k sebe veľmi hodia a prajem im aby sa im spolu darilo. Len mi je nepríjemné zase sa ním zaoberat, zase si pripomínať tu bolesť...