icon

Ako získať opäť radosť zo života?

14. jún 2024

Ahojte, prepáčte, ale potrebujem sa pozdieľať. Prípadne budem rada i za pohľady a rady. Tak som na sebe vypozorovala, že sa už nedokážem tešiť zo života. Nič sa mi v ňom nechce, už ani chodiť von. Väčšinou stojím len ako stolný stĺp, keď nie sme len vo dvojici, alebo keď niesom v kruhu už známych priateľov. A cítim sa tak, že tam ani nechcem byť. Väčšinou idem, len zo strachu z hodnotenia, alebo u kamaráta zo strachu z opustenia. No nemám akoby pokoj. Kamaráti sa ma aj pýtajú, čo budem doma. Ja ze nič, ale je to môj pokoj. Neviem, či to má ešte niekto tak. Mám v živote veľa neruesenych problémov, niektoré veci len doslova trpím zo strachu. Proste mám pocit, akoby bol cely živiť o hivnr, teda ten môj. Už neviem, čo si po ne.

barborachors
•
14. jún 2024

vypni sociálne siete, chod pomáhať, zdravo sa stravuj. Toto čo píšeš je apaticky stav, lebo reálne nemám problém, tak si ho vyrobím. Zamestnaj mysel niečím zmysluplným a kreatívnym.

reanda
•
14. jún 2024

a vies si predstavit, ako by mal vypadat tvoj zivot, aby si sa z neho tesila? ak ano, tak si chod za touto predstavou, aj keby vypadala akokolvek nerealne

reanda
•
14. jún 2024

@barborachors to je velmi odvazne tvrdenie, ze niekto, kto sa citi, ako opisuje autorka, 'nema problem' ..

0silvia0
•
14. jún 2024

bolo by treba asi začať riešiť tie nevyriešené problémy z minulosti. Ak si s tým nevieš poradiť sama, tak u terapeuta. Aké veci trpíš zo strachu? Ak takto funguješ, tak máš zlé vzorce správania, trpieť niečo zo strachu je nepredstaviteľné. Ak ti niekto ubližuje, odstrihni ho zo svojho života.

cookie29
•
14. jún 2024

Nemas nejake depresie a podobne? Monzo by nejaky psy mohli pomoct, zacat riesenim problemov... a pod

januska12323
•
14. jún 2024

Začni riešiť svoje problémy a nájdi si koníček sama pre seba, nemusíš chodiť von keď ťa to nebaví. Koľko máš rokov?