icon

Ako získať podporu od partnera počas chudnutia?

barbado
18. mar 2024

Ahojte od 10.1 som sa sekla a začala som sa inak stravovať a cvičiť...Keď som začala mala som 111.5 kg no k dnešnému dňu mám 98 kg ...No a deň čo deň ako som začala chudnúť počúvam stále to isté do kola ( načo chudnes,mne si sa páčila aká si,musím ťa uviazať reťazou doma aby si nikam nešla ,ty si nájdeš iného,už sa sťahujes atď) ...No a aj keď mu poviem že chcem od neho počuť aj niečo pekné ze šak stále mi hovorí ale pritom vôbec nie ...keď si chcem obliecť saty tak to zas len sprosté reči ,alebo vystih tak isto aj čo sa týka make-up to max špirálu lebo rúž je už moc že vraj ...Ako by ste mu vysvetlila že to robím pre seba aby som sa cítila lepšie a sebavedomá ...Lebo už fakt neviem ako

Strana
z2
barbado
autor
18. mar 2024

Mám 34 r a on 35 r

bejbypd
18. mar 2024

V prvom rade Ti gratulujem k tak peknej premene ..pokračuj ďalej, lebo zdravie je prvoradé..A priatelove reakcie mi neprídu v poriadku

0silvia0
18. mar 2024

@barbado prepáč, na mňa to pôsobí až úchylne aby ťa chcel obéznu kvôli tomu, aby ťa mal pre seba a nemusel sa báť, že si nájdeš iného.
A asi mu to nevysvetlíš, tiež má problém so sebavedomím a mal by mu to vysvetliť asi odborník.

melanta
18. mar 2024

@barbado povedala by som mu, že ak sa bojí, že o mňa príde, tak sa bojí oprávnene. Ale nie preto, že budem chudšia a budem sa cítiť lepšie a krajšie, ale preto, ako sa on správa. Pretože sa správa ako zakomplexovaný trtko. Gratulujem ti k odhodlaniu a pevnej vôli. Len tak ďalej, veľmi ti prajem, aby si tomu odolala a potom našla životný štýl, že si to budeš udržiavať. Žiaľ, môže sa stať, že prídeš o partnera. Ak áno, ak sa neodkáže tešiť s tebou ale viac rieši svoje nízke sebavedomie, tak možno dobre. Aspoň si zistila, s kým žiješ. Držím ti palce.

januska12323
18. mar 2024

Pred chudnutim bol z neho dokonalý partner?

personality
18. mar 2024

Nebola by som s takým, čo by ma brzdil a deptal. Na čo?

tanyan
18. mar 2024

Ako dlho ste spolu? Kvôli čomu si s ním? Vždy to bol obmedzený žiarlivec?
Nič mu nebráni, aby aj on niečo urobil pre svoje fyzické a psychické zdravie.
Veď by mal byť na teba hrdý a šťastný, že práve on je tvojím partnerom...

janickacrazy
18. mar 2024

@barbado a on má akú postavu, nie je aj on trochu pri sebe a tým, že ty chudneš mu vlastne ukazuješ, že sa to dá, ale jemu sa proste nechce, je spokojný a lenivý a okrem toho na teba proste žiarli, lebo ty sa stávaš viac sebavedomou a on sa bojí, že o teba príde. Často to býva v takýchto vzťahoch, že jeden schudne a druhý to proste nedá. Držím ti palce, nech sa ti darí v chudnutí a nech to ustojíte.

vanilkovazmrzka
18. mar 2024

Priatel ma komplexy. Nechcem aby to voci tebe vyznelo zle, ale asi chce, aby si bola obezna a neatraktivna, aby mal istotku, ze o teba nik iny nebude mat zaujem. Tym padom sa nemusi snazit, ma doma natrvalo zaisteny servis a nemusi sa bat ze pride o svoje pohodlie.

Pokracuj dalej, drzim ti palce, je to super pocit byt aktivna, zdrava a mat normalnu velkost 🙂

sissy27
18. mar 2024

@barbado nevysvetlovala by som, ukoncila by som vztah. Naco mi je taky bulo, co ma nielen ze nepodpori aby som bola zdravsia a lepsie sa citila, ale este mi aj bude robit sceny a vydierat ma? Tam su dvere moj zlaty, kluce poloz na stol a zavri za sebou zvonku…
A tebe drzim palce, aby si bola spokojna a stastna - so svojim telom, so sebou aj so svojim zivotom a aby si sa nenechala zdeptat nejakym zakomplexovanym ziarlivym idiotom.

siska53
18. mar 2024

@barbado Robis to hlavne pre zdravie a aby si sa ty citila dobre. Mne tie jeho reci nepridu ako ok.. ma problem so sebavedomim. A ak ti aj zakazuje urcite veci ako spirala a pod.. je to manipulacia.
Ak nemate deti, chodte od seba.

tiezjedna
18. mar 2024

@barbado a on je taký škaredý, že sa bojí, že keď schudneš 10 kíl, tak automaticky pôjdeš uloviť iného?

beata_k
18. mar 2024

@barbado Ten tvoj priatel nechce aby si schudla a zakryva to sarkazmom. Takto ta ma istu.

barbado
autor
18. mar 2024

@januska12323
@beata_k
@tiezjedna
@siska53
@sissy27
@vanilkovazmrzka
@janickacrazy
@tanyan
@bejbypd
@0silvia0 no sme spolu 4 roky a vždy bol taký že mu vadilo šaty krátke,výstrihy,maľovanie ...ale v rámci normy ..No ako sa mením mu to vadí viac ...on pracuje v Čechách a doma je len víkendy a to vždy príde domou z depresiou a viac ho zaujíma upratovanie ako ja ...Nikam nechce chodiť somnou (výlety,vellnes, aquapark atď) ale čo sa týka chalupi tam by bol stále ..On má 170 výšku a 80 kg má trochu brucho ale je chudý ...Deti s ním nemám mám len svoje a tie sú na mňa hrdé a podporujú ma ...no on je úplný opak ...A to že nemá žiadne sebavedomie to som si všimla už dávno ...

luciaruz
18. mar 2024

Musi pochopit jednu jedinu vec. Ked si nájdes ineho, bude to koli tymto stupidnym reciam a chovaniu. Je od neho maximalne úbohé ze dava tvoje zdravie bokom len preto, aby bolo jeho zakomplexovane ego spokojne. Toto je čistý komplex sameho zo seba a rieši si to cez teba.

barbado
autor
18. mar 2024

A ešte malá som schválenú operáciu vlastne ešte mám na prsia zo zdravotných dôvodov lebo mám G košík a je to záťaž ....no keď som mu povedala že som si to vybavila z poisťovňou tak to že určite nie že to budem mať len jazvy nič iné ....Ale chcem ešte schudnúť a učíte na to pôjdem nech si hovorí čo chce ...ide o mnohé zdravie

barbado
autor
18. mar 2024

@luciaruz Keby som vedela ako mu to vysvetliť že ide o moje zdravie a nie jeho komplexi ...Neviem už ...Keď není doma som spokojná kľudná vysmiata ako má prísť domou už to tak nie je lebo viem že zas bude mať depresie a ani komunikovať ani nič ...Celi deň má má v paží a večer v posteli mi povie že ma miluje už neviem ako reagovať a ako sa s ním porozprávať keď on nechce

luciaruz
18. mar 2024

@barbado tu je na čase za zamyslieť, na čo ti je takýto človek po boku 🤷‍♀️ ani ta nepodrží, nepodporí, nekomunikuje poriadne... no... s takýmto by som teda svoj drahocenný čas nestrácala. To bude ešte horšie.

gleep1
18. mar 2024

Neskutočne zakomplexovany chudák. A ani ta nemiluje. Ked niekoho milujes v prvom rade chceš aby bol stastny a zdravý. On ta ma len ako istotu. Okamžite by som ho kopla do prdele ani by som necakala kym schudnem, ty asi tiez nemas zrovna vysoke sebavedomie ked si s takym uboziakom co musi mat obeznu nenamalovanu ženu lebo nema ako inak zaujat a udržať si zenu len vzájomnou núdzou. Zelam ti nech sa ti premena podari a nech ti stupne sebavedomie a nejdes si muza ktorému bude na tebe záležať

ingush616
18. mar 2024

@barbado prepac ale on asi nemá všetko v poriadku v debni. Chce ta len ovládať. Zpakuj sa čím skôr.
Sa ti to páči že ta len dirigovať chce? Keď si chces niečo urobiť pre svoje zdravie v tom ta už nepodpori.

0silvia0
18. mar 2024

@barbado a ty ho potrebujes vo svojom zivote? Nejak ti financne vypomaha? Lebo mas z neho stres, nepodporuje ta, nevsima si ta...

janickacrazy
18. mar 2024

@barbado kde bývate? Byt je tvoj alebo jeho? Finančne ťa podporuje?

domkakvet
18. mar 2024

@barbado na co ti je taky chlap na ktoreho sa netesis a ktory si ta cely den nevsima.

barbado
autor
18. mar 2024

V nájme bývame ...no platím ho ja 700€ mesačne (nájom,paušáli-jeho ,môj,dcéry,synou) on len stravu ale tu tiež kupujem aj ja ....niak má nepodporuje ...

0silvia0
18. mar 2024

@barbado pošli ho niekam, nech si chodí na víkendy depkárčiť niekde inde.

deti95060810
18. mar 2024

pošli ho do zadku neschopáka.... nedbal by keby si mala aj 200 kg len aby si bol s tebou istý ....

janickacrazy
18. mar 2024

@barbado No tak o to jednoduchšie, pobal mu kufor a dovi -dopo. Drž sa. Zvládneš to.

tanyan
18. mar 2024

Keď na ňom nie si finančne závislá a nepodporuje ťa ani psychicky, ani finančne, tak ho požiadaj, aby ti vysvetlil čo si on myslí, že kvôli čomu by si s ním mala zostať...
A ak by argumentoval "láskou," tak tá sa prejavuje inak. 😉

mantilka
18. mar 2024

Chlap má byť oporou žene, môže povedať, že sa mu páčiš aká si ale nebrzdit ťa. Však budeš zdravšia. Nepoviem keby si chudla a nemala poriadne z čoho ako anorekticka, bal by sa o teba. Toto je nejaká vypočítava sebeckost a nie láska. Prajem ti veľa zdravia a nájdi si lepšieho...strácas čas s ním.

lalu_sk111
18. mar 2024

@barbado nie je to prvykrat kedy chlap nechce, aby zena vypadala pritazlivo lebo sa boji, ze ju bude chciet aj niekto iny. Asi si sam uvedomuje, ze nie je taky uzasny, aby si ta pri sebe udrzal

Strana
z2