icon

Ako získať psychologickú pomoc v núdzi?

11. júl 2024

Ženy, matky - prosím viete mi poradiť, kam sa môže obrátiť o pomoc matka, ktorá prechádza vzťahovým rozvratom a má veľmi čierne myšlienky. Prosím je nejaká psychologická pomoc v núdzi 24 hod. Ide o dospelú ženu. Ja poznám len IPčko. Ja viem pomôcť ako priateľ, ale nie ako odborník. :( Ďakujem za rady

janinah
11. júl 2024

Volať rovno na psychiatriu.tam usmernia.

miminka91
11. júl 2024

a keby ide k obvodnemu nech jej tam niekoho odporucia? alebo ano rovno na psychiatriu.

janinah
11. júl 2024

@miminka91 nie... to je akútny stav.jwj to môže prepnúť v hlave kedykoľvek.rovno psychiatria

autor
11. júl 2024

Začínajú sa opakovať stavy, kedy už ju napadajú veľmi temné veci a má na starosti deti. Ich otec neviem, či to nevidí, alebo to nechce vidieť.. ale bojím sa o ňu. Možno by stačil aj rozhovor v tom najhoršom rozpoložení, ale ja neviem či existuje taká linka ako má Ipečko pre mládež.

zelenina1
11. júl 2024

Neporadim ti, kazdopadne chvalim tvoju vnimavost. V praci som mal kolegu, mladeho chalana. Vzal si zivot, depresia. Mal slusnu pracu a usporiadany zivot. Necakal to nikto. Mozno stacilo byt trochu vnimavejsi, hodit s nim rec a nasmerovat ho za odbornikom.

gaia14
11. júl 2024

ja poznam este hedepy, ale to je myslim platena sluzba

korylan
11. júl 2024
korylan
11. júl 2024
autor
12. júl 2024

@zelenina1 Ahoj :( to je moc smutné. Je veľa toho, veľa ľudí bojuje s úzkosťami a podobne. Mňa najviac straší, že je to zlé akože aj objektívne lebo majú deti a obviňuje sa. Ale už sa mi zdalo, že je lepšie a vtedy som si prečítala, že to často býva pred takýmto skratom, že človek vyzerá ok, to ma vydesilo. Ja to ale nemôžem vedieť. Ale cítim aspoň takú zodpovednosť predvídať a pomôcť...:(
@30katrusa40
@korylan
@gaia14 Ďakujem Vám