Ako získať sebavedomie po vzťahu s narcistom?
Som po vztahu s narcistom a neviem co so sebou. Moje sebavedomie na bode mrazu. Ked idem po ulici mam hlavu dole a pozeram do zeme ked idem kdekolvek okrem prace a okrem ludi z mojho okolia kazdemu uhybam pohladom. Ten vztah bol cely o podkopavani mojho sebavedomia a trval 12 rokov. Ex stale vyhladaval ine zeny najprv to bolo len o dopisovani si samozrejme tym zenam skladal komplimenty a mna porovnaval este aj s priatelkou svojho brata. Neskor to uz boli nevery ten vztah vo mne zanechal vela zleho. Hadky az take ze nie raz policia prisla, psychicky teror. Stale vyvolal hadku aby mal dovod ist vonku s kadekym a aby mi este splechol ze ja zato mozem ze isiel vonku. Nepracoval a tak tahal odo mna peniaze a ja praca, dieta, ucenie, lekari s dietatom a on zivot gombicka akonahle som bola doma jeho starostlivost o dieta bola nulova. Ked som bola v praci tak sa s nim naucil a vtedy isiel aj ci na logopediu s nim alebo kam trebalo a aj to bud s kamaratmi na aute alebo taxikom lebo panko vlakom, autobusom nepojde. Respekt ziaden, klamstva, nevery, zhadzovanie. Este aj potom co som ho vyhodila a su to 3.mesiace odo mna taha peniaze a hra sa na chudaka ze som ho vyhodila rovno na ulicu a ked nepomozem tak som zase len p*ca a on je ta obet. Neviem co so sebou a ako ziskat sebavedomie.
@anonym_autor jednoznacne terapia. Svoju hodnotu si urcujes sama, nie ex. Moze si hovorit co chce, nadavat ti ako chce, ale ty musis vediet kto si. Ak ma zdrave ruky nech ide pracovat a tak si zarobi peniaze. On je ten neschopny, nie ty. Pokial je drzitelom obcianskeho, tak je za svoje spravanie zodpovedny on sam. Mas dieta, o to sa treba starat, pre neho treba peniazky, nie pre ex. Aj to, ze skoncil "na ulici" je iba jeho vina, nie tvoja. Je lahke osocovat druhych za vlastne chyby. Nech sa pozrie do zrkadla. Ty sa zameraj na seba. Nenechaj sa zmanipulovat, ze je to tvoja vina. Urcite nie je.
@anonym_autor tak sa s ním nekontaktuj, nezaoberaj sa s ním, nemyslí na neho, nájdi si iný zdroj potešenia, zábavy, zíde z očí, zíde z mysle. 👍
@anonym_autor ked to teraz vsetko vies aky bol, tak co viac nez len kupit sebe nieco za odmenu, ze si sa ho zbavila.
Tvoje sebavedomie ocividne nezadupal, nasla si sa, tak hlavu hore. Ci mas stovky eur este na terapiu?
@anonym_autor ty mu tie peniaze stale davas? Pozri si videa od Dvoraka na youtube, alebo od Antonie Morgan. Teraz sa vela ludi venuje narcizmu, zacni zatial takto a uvidis.
@anonym_autor okamžite utnúť to, že mu dávaš peniaze. On nie je tvoje ďalšie dieťa, ktoré musíš živiť. Vytvor si v hlave predstavu aký chceš život a toho sa drž. Určite nechceš ďalších desať rokov vydržovať ex, byť v strese, v psychickom nátlaku a vydieraní. Keď zmeníš prístup, zmení sa aj psychika. Uvedom si, že on bol ten zlý článok, nie ty. Nie je dôveryhodná osoba a teda ani jeho poznámky na teba nemajú nijakú váhu, nemusí byť na nich nič pravdy. Vytvor si obraz o sebe od ľudí, čo ťa majú radi, ako ťa oni berú, nie ako ťa vidí ex a ako chce aby si sa videla ty. On má energiu z toho že teba o tú tvoju oberá. Povedala by som mu nech si ide žobrať peniaze od tých svojich mileniek, že ty si s ním nadobro skončila. Akurát by ťa ťahal so sebou dolu.
@anonym_autor ty mu este stale davas peniaze, ved si to s nim este ani teraz neukoncila, tak aku zmenu cakas. Zmena nepride skor kym neukoncis vztah.
@anonym_autor Buď hrdá na seba, že si ho dokázala vyhodiť. A teraz k tvojmu sebavedomiu: podľa toho, čo si tu napísala, pravdepodobne si získala trocha sociálny strach z toho, že ti niekto ublíži. Po tvojich skúsenostiach, kde ti vlastne najbližšia osoba takto ubližovala, ani nie je divu. Uvedom si, že sebavedomie je len to, že nemáš strach z toho, že budeš zranená. Proste ti to nevadí. Len ty si bola tak doráňaná, že to už nikdy nechceš zažiť. A to je to, čo musíš zahodiť – tvoj strach z ďalšieho zranenia. Proste to hoď aj s ním za hlavu. Nad jeho zúfalým pokusom o ďalšiu manipuláciu len mávni rukou. Dokonca keď s tým začne, tak mu kľudne povedz, že áno, presne tak to je – som na teba zlá a ty si chudáčik (povedz mu to uplne vazne). A ako zla, ta posielam do (tu si dopln co sa hodi). Ja ti prajem skoré zotavenie a žiaden strach z budúcich zranení 🙂
@anonym_autor Buď hrdá na seba, že si ho dokázala vyhodiť. A teraz k tvojmu sebavedomiu: podľa toho, čo si tu napísala, pravdepodobne si získala trocha sociálny strach z toho, že ti niekto ublíži. Po tvojich skúsenostiach, kde ti vlastne najbližšia osoba takto ubližovala, ani nie je divu. Uvedom si, že sebavedomie je len to, že nemáš strach z toho, že budeš zranená. Proste ti to nevadí. Len ty si bola tak doráňaná, že to už nikdy nechceš zažiť. A to je to, čo musíš zahodiť – tvoj strach z ďalšieho zranenia. Proste to hoď aj s ním za hlavu. Nad jeho zúfalým pokusom o ďalšiu manipuláciu len mávni rukou. Dokonca keď s tým začne, tak mu kľudne povedz, že áno, presne tak to je – som na teba zlá a ty si chudáčik (povedz mu to uplne vazne). A ako zla, ta posielam do (tu si dopln co sa hodi). Ja ti prajem skoré zotavenie a žiaden strach z budúcich zranení 🙂
@bystrozraky Asi to takto bude. Bojim sa aj preto chcem byt sama venovat sa sebe a dietatu teraz
Ty dávaš peniaze jemu? Tak to pekne on by mal v prvom rade dávať tebe výživné na dieťa! Toto si porieš a keď pán milostivý nebude chodiť do roboty a platiť tak pôjde pekne do basy!
Ty dávaš peniaze jemu? Tak to pekne on by mal v prvom rade dávať tebe výživné na dieťa! Toto si porieš a keď pán milostivý nebude chodiť do roboty a platiť tak pôjde pekne do basy!
@pasomnica Ved ano ja to vsetko viem preto som ho aj naposledy zablokovala lebo odo mna tahal peniaze a na dieta neplati som mu napisala ze zdravy chlap neschopny sa o seba postarat na dieta neplati a este odo mna pyta lebo som ho chudacika vyhodila ze ak by sa spraval pekne a pracoval by tak by som nemala dovod vyhodit. Ja platim uver, inkaso, pausal, sporenie pre seba , sporenie pre dieta, Tv cez sk.rok druzinu, legopedicku pre dieta, liecebnu pedagogicku pre dieta na dovolenku setrim a on mi nedava ani cent.
@anonym_autor Postav sa pred zrkadlo pozri sa na seba a hovor si som pekná, šikovná, usilovná. Som šťastná, že som sa zbavila svojho ex. Som silná a nebudem sa ho báť. Kúp si niečo na seba prípadne choď na masáž či ju kadernícke za odmenu, že si ho poslala do hája. Musíš si to hovoriť každý deň. Môžeš si to hovoriť aj v aute: som teraz šťastná a spokojná. Aj 200 krát za deň. A keď s niekým hovoríš napríklad s predavackou, skús sa na ňu dlhšie pozerať, alebo si sadni do parku a sleduj ľudí. Držím palce, chce to veľa trpezlivosti. Ale určite to dáš 🤗
@anonym_autor Postav sa pred zrkadlo pozri sa na seba a hovor si som pekná, šikovná, usilovná. Som šťastná, že som sa zbavila svojho ex. Som silná a nebudem sa ho báť. Kúp si niečo na seba prípadne choď na masáž či ju kadernícke za odmenu, že si ho poslala do hája. Musíš si to hovoriť každý deň. Môžeš si to hovoriť aj v aute: som teraz šťastná a spokojná. Aj 200 krát za deň. A keď s niekým hovoríš napríklad s predavackou, skús sa na ňu dlhšie pozerať, alebo si sadni do parku a sleduj ľudí. Držím palce, chce to veľa trpezlivosti. Ale určite to dáš 🤗
@bibina32 Dakujem. Skusim to ak to nepojde tak asi vyhladam psychologa
Toto je normálna reakcia, volá sa to obeť nacistického zneužívania. Venujú sa tomu psychológovia. Za nič z toho nemôžeš,nie si vinná, ty si tá obeť, nie on. Ja síce FB nemám, ale je tam skupina Nikdy viac. Všetko sú to ľudia, ktorí takého partnera mali. Pokojne sa k nim pridaj. Nie si na to sama. Tvoje pocity, ktoré zažívaš sú úplne rovnaké, ako u každého empatického človeka, ktorý bol takto zneužívaný, využívaný a psychicky deptany a ponižovaný.
Zaslúžiš si lásku a máš kopec dôvodov byť na seba hrdá, aj keď ty to teraz nevidíš. Nehanbí sa vyhľadať pomoc.
12 rokov a zvaluješ to na narcisa a svoju obeť. Choď k psychológovi. Ty si to sebavedomie mala už zničené, keď ste sa dali dokopy. So zdravým sebavedomím by si do takého vzťahu s príživníkom nešla. A ešte napíšeš, že keby pracoval, tak ho nevyhodíš. Namotal ťa určite na komplimenty a sladké reči, lebo si ich potrebovala pre svoje sebavedomie, a potom si zistila, že to robí každej a je to hňup. Smer psychológ, lebo si narazíš rovnakého debila zas, ktorý ti bude akože liečiť sebavedomie.
@anonym_5be1b0 Nenapisala som ze keby pracoval tak ho nevyhodim. Vyhodila som ho preto lebo on zivot gombicka kamarati, stetky a vsetko ostatne na mne ked som mala volno. Ano aj preto som ho vyhodila ze nepracuje ale hlavne pre teror ktory nam doma robil. Neustale vyvolavanie hadok len aby zmizol vonku uzivat si. Raz dokonca mi robil peklo doma pretoze som mu nekupila chipsy a som povedala ze ak nezabudnem tak kupim. Vyhodila som ho pre pokoj pretoze bola som z neho klbko nervov a preto ze dom je moj a v mojom dome mi nadaval v mojom dome mi robil peklo zo zivota a nie je normalne aby niekto sa bal ist do svojho domu ze co ho tam zase caka. Teraz sa domov tesim stale lebo viem ze ma tam caka uz pokojne dieta a ja idem tiez domov s tym ze viem ze ma tam nic zle uz necaka.
@anonym_5be1b0 Nenapisala som ze keby pracoval tak ho nevyhodim. Vyhodila som ho preto lebo on zivot gombicka kamarati, stetky a vsetko ostatne na mne ked som mala volno. Ano aj preto som ho vyhodila ze nepracuje ale hlavne pre teror ktory nam doma robil. Neustale vyvolavanie hadok len aby zmizol vonku uzivat si. Raz dokonca mi robil peklo doma pretoze som mu nekupila chipsy a som povedala ze ak nezabudnem tak kupim. Vyhodila som ho pre pokoj pretoze bola som z neho klbko nervov a preto ze dom je moj a v mojom dome mi nadaval v mojom dome mi robil peklo zo zivota a nie je normalne aby niekto sa bal ist do svojho domu ze co ho tam zase caka. Teraz sa domov tesim stale lebo viem ze ma tam caka uz pokojne dieta a ja idem tiez domov s tym ze viem ze ma tam nic zle uz necaka.
@anonym_autor Robíš to isté. Nechala si sa vyprovokovať obhajobou. Daná užívateľka ti napísala hnusne, lebo psychológia jej nič nehovorí. Ale ty si zaznamenala rovnaký vzorec. Na nikoho nereaguješ, opäť len osoba,ktorá tu dávala vinu vlastne TeTebeÁno netuší, že taký človek si v prvom rade vyberá empatickeho človeka a tí sú najviac ududupanDaj zmazať tému,vyhľadaj podobné skupiny na FB a rieš psychológa, inak budeš klesať este nižšie a stretávať stále rovnakých pacientov.
Dievča, hlavu hore... Si úžasné už len preto, že si dokázala takého chlapa vyhodiť. Ak ti neplatí, podaj na neho trestné oznámenie za neplatenie výživného. Nedaj mu už ani cent a ak ťa bude otravovovať telefonicky, upozorni ho na to výživné a na fakt, že ak sa bude nejako snažiť dostať do domu, budeš volať políciu.
Neboj sa, takíto chlapi neskôr pochopia, že ich obeť už dostala rozum a nič nedosiahnu. Oni si veľmi rýchlo potom nájdu slabšiu, často aj mladšiu dievčinu, lebo bez obete nedokážu žiť. A výživné nenechaj len tak aby neplatil. Zdôvodni si to tak, že tým vlastne okráda tvoje dieťa o prostriedky, ktoré ako samoživiteľka potrebuješ. Neplatenie výživného je trestný čin a pánko môže ísť aj do basy. A tam ver mi bude on tá obeť.
Takže ja ťa chválim, spravila si prvý a najťažší krok a debila si sa zbavila. Ostatné už len vydržať a nepovoliť. Veľa šťastia ti prajem.
Za prečítanie stojí tento blog, dlhý ale veľmi poučný:
https://blog.sme.sk/tomasmiklosko/spolocnost/to...
Uplne sa na neho vyser. Prestan riesit jeho existenciu a ries len svoju. On si najde co k nemu patri. Poviem ti takto. Moj frajer a ja sme tiez pekny toxik. Normalne zeny ho nechali na zaciatku, jednu chuderku tahal za nos roky. Potom si nasiel mna. Nevyrovnanu s traumami, toxicku a manipulativnu ktora roky nevedela fungovat v normalnom zdravom vztahu. Proste my to nevieme. Ruky prec od takych ludi a to ti vravim ako jedna z nich lebo viem co sme zac. Nenechaj sa znicit. Nemame empatiu, vieme lutovat len seba a sme skveli herci. Ja na sebe pracujem preto to viem pomenovat ale napriek tomu casto prevalcujem aj samu seba, nie to este zdraveho jedinca.

@anonym_autor sama si si vedomá, že z Teba ťahá peniaze a aj tak ich vytiahne? Potrebuješ terapiu, aby si si z hlavy vyhodila všetko, čo tam on zasial. Teraz si uvedom chladným rozumom a pozri sa na Tvoju situáciu z diaľky. Keby Tvoja kamoška s dieťaťom živila nejakého hajzla a ťahala ho z prúserov. Čo by si jej povedala? Ten odstup pomáha.