Ako získať späť stratené sebavedomie?
Ahojte. Narodila som sa ako krasne dievcatko. Vzdy ma kazdy chvalil aka som pekna. Aj ked sa pozriem na svoje detske fotky ja to vidim. Keby som mala dcerku co vyzera ako ja, bola by som hrda. V puberte a v neskorskom veku mi to kazdy len potvrdzoval ze som krasna. Viem sa pekne obliect. Staram sa o seba, cvicim. O zaujem muzov nemam nudzu. Ludia ma opisuju ako milu, priatelsku, inteligentnu a zrelu zenu. Mam vela priatelov. Naozaj uprimne dobre priatelstva. Cokolvek sa organizuje, ludia so mnou rataju. Ze je so mnou zabava. Ked stretnem priatelov povedia mi ze ma radi vidia. Alebo mi napisu ked sa dlhsie nevidime ze im chybam, ze sa na mna tesia. Napriek tomu som stratila sebavedomie. Neviem co mam robit. Som si sebou neista. Som so sebou nespokojna. Necitim sa dost dobra.
@anonym_autor píšeš v jednotnom čísle. Máš partnera/manžela? Boli ste už obaja na vyšetrení v centre pre asistovanú reprodukciu? Väčšinou je totíž problém pol na pol a dokonca si myslím, že prevláda príčina zlého spermiogramu. Akú máš diagnózu? Skúšali ste aj ovulačné testy a ísť na istotu keď ovuluješ?
Nie je dobré, že u teba budovali rodičia vnútorný pocit sebahodnoty založený len na vonkajšej kráse. Každý človek má hodnotu, ktorá vo vonkajšej kráse nespočíva.
@anonym_d9c3d9 vsetko dostupne som skusila. Rozpadlo sa mi kvoli neplodnosti manzelstvo. Kohokolvek stretnem a poviem narovinu tento moj problem, reakcia je taka ze jojooj isto bol na vine partner. Ja by som skusil vsetko aby to vyslo. Lenze ja som to vsetko v zivote skusila. A ked mi povie toto, je mi jasne ze by ma opustil tiez.
@anonym_autor píšeš v jednotnom čísle. Máš partnera/manžela? Boli ste už obaja na vyšetrení v centre pre asistovanú reprodukciu? Väčšinou je totíž problém pol na pol a dokonca si myslím, že prevláda príčina zlého spermiogramu. Akú máš diagnózu? Skúšali ste aj ovulačné testy a ísť na istotu keď ovuluješ?
Nie je dobré, že u teba budovali rodičia vnútorný pocit sebahodnoty založený len na vonkajšej kráse. Každý človek má hodnotu, ktorá vo vonkajšej kráse nespočíva.
@anonym_d9c3d9 nie je to uplne tak. Ono to byvalo inak. Lenze od nejakeho casu pocuvam doslova reci typu…aspon ze si pekna.
A coho sa bojim. Bojim sa ze ma opustia, lebo nie som dost dobra.
@anonym_autor Teba pokazili hneď dvakrát, minimálne. Jedno s tou krásou, to je des, druhé, že musíš mať deti, rodinu, lebo si krásne nič. Ten sen mať veľa detí, to bol fakt tvoj, či si len si chcela byť zas pekná pre rodičov?
@anonym_autor Teba pokazili hneď dvakrát, minimálne. Jedno s tou krásou, to je des, druhé, že musíš mať deti, rodinu, lebo si krásne nič. Ten sen mať veľa detí, to bol fakt tvoj, či si len si chcela byť zas pekná pre rodičov?
@gribka1 ja som tie deti chcela. Bol to moj sen.
@anonym_autor Takže jedine zvoľniť, nechcieť nič, iba jednoducho žiť. Potrebuješ sa zmieriť s tým ako to je. Vyčistiť papier. Neznásilnovať život. Lebo to neopvlyvniš. Čim skôr to urobíš, tým skôr ťa môže postretnúť niečo pekné.
@anonym_autor Takže jedine zvoľniť, nechcieť nič, iba jednoducho žiť. Potrebuješ sa zmieriť s tým ako to je. Vyčistiť papier. Neznásilnovať život. Lebo to neopvlyvniš. Čim skôr to urobíš, tým skôr ťa môže postretnúť niečo pekné.
@gribka1 v tom mas pravdu. A si tento tyzden tretia co mi to vravi. Zvolnit. Len ja neviem ako. Neviem prist na ten sposob. Chcem, snazim sa ale neviem si pomoct.
@anonym_autor počkaj, skúšala si všetko. V centre ste neboli a ty vôbec netušíš akú máš diagnózu? Vlastne ani nevieš či neplodný nebol tvoj exmanžel? Čo to bolo za muža, ktorý sa nedal s tebou vyšetriť a takto ťa trápi? On má už deti? Pokiaľ nevieš diagnózu, tak skúšaj ďalej no…
@gribka1 v tom mas pravdu. A si tento tyzden tretia co mi to vravi. Zvolnit. Len ja neviem ako. Neviem prist na ten sposob. Chcem, snazim sa ale neviem si pomoct.
@anonym_autor To je v hlave, ak je to len slovo, a v tej hlave stále myslíš na to, čo nie je, tak to vlastne nerobíš. Úplne sa na všetko vykašli, buď vďačná, že dýchaš, že si, nejaký zmysel tvoj život má, ale ty to nevnimaš, nepočuješ, lebo si utopená v tom, čo ziješ teraz.
@anonym_autor z akého dôvodu všetkým vešaš na nos, že ste nemohli mať spolu dieťa? Treba ľudom vysvetľovať prečo ste rozvedení? Nikoho nič do toho nie je a iba sebe jatríš rany.
@anonym_autor počkaj, skúšala si všetko. V centre ste neboli a ty vôbec netušíš akú máš diagnózu? Vlastne ani nevieš či neplodný nebol tvoj exmanžel? Čo to bolo za muža, ktorý sa nedal s tebou vyšetriť a takto ťa trápi? On má už deti? Pokiaľ nevieš diagnózu, tak skúšaj ďalej no…
@anonym_d9c3d9 kde pisem ze sme neboli v centre? Skusili sme vsetko. Nic dostupne co by som neskusila neexistuje.
@anonym_autor treba hladat pricinu preco je to tak, mas priatela? On ti dava nejako najavo, ze nie si dost dobra?
@anonym_d9c3d9 nie je to uplne tak. Ono to byvalo inak. Lenze od nejakeho casu pocuvam doslova reci typu…aspon ze si pekna.
@anonym_autor ja by som tu krásnu chcela vidieť pridas foto?
@anonym_autor ja by som tu krásnu chcela vidieť pridas foto?
@anonym_24fe53 keby pridam fotku ma tato debata vyssiu hodnotu?
@anonym_autor choď sama do prírody, do parku, len tak sa prechádzaj a sleduj, v prírode, okolie... Nerob nič..
Alebo do kina, v obchodoch, popozerať tovar....
Píšeš, že nevieš prísť na ten spôsob ako sa toho pocitu zbaviť.. aj to, že si bola u psychológa, ale nepomohol.. len chcem podotknúť, že zbaviť sa nejakých zlých pocitov, zmeniť myslenie nejde zo dňa na deň, ani za týždeň či mesiac.. chce to dlhodobú prácu s terapeutom, dlhdobe hrabanie sa sama v sebe, kde budeš veci spájať a rozmýšľať.. nikdy to možno nebude ideálne, ale je možné sa časom cítiť lepšie.. ale nie je to rýchly proces, treba byť trpezlivý a najmä treba mať súcit sama so sebou.. nie ľútosť, ale súcit..
A coho sa bojim. Bojim sa ze ma opustia, lebo nie som dost dobra.
@anonym_autor Ahoj to, čo opisuješ pramení nejako z detstva. Možno sa nikdy nikto nezaujímal o to ako sa cítiš, čo skutočne potrebuješ Ty sama. ,, Ty si také krásne a ,, dobré," dievčatko !
Pravdepodobne z Teba rodičia chceli mať niekoho - utvoriť z Teba stvorenie, ktoré vlastne nie si (na základe vzhľadu Ti pripísali i vlastnosti - aká by sa mala byť). Ale to nie si Ty, lebo inak by si neprežívala aktuálne rozpor ktorý prežívaš - nie som taká.
Pýtaš sa ako ! Jedinou cestou je cesta rozhodnutia sa prestať vyhovovať týmto utvoreným ilúziám Tvojho okolia o sebe. Je to cesta, kedy si sama pred sebou a potom tá náročnejšia časť priznáš a dovolíš ! (znesieš ten prvotný nekomfort), byť sama sebou, t.j. byť nedokonalou v očiach iných. Nebyť tou, ktorú si dosposiaľ ,, hrala," (vžila sa s danou rolou).
,, Byť sám sebou" znamená, spoznať sa a prijať aj nepohodlie ktoré vzniká z rozporu z toho, že objavujem a priznávam pred sebou, že ja nie som len pekná, ale zároveň som aj nedokonalá, zároveň sa viem aj hnevať, mám dni kedy sa mi nechce vyhovieť a chcem len čas osamote a pre seba, poviem nie, keď moje skutočné ja chce NIE! , priznám si pred sebou, že niekedy s mi nechce, .... priznám pred sebou svoju nedokonalosť a zároveň znesiem to, že ma iní uvidia takú aká som, pretože to je cesta k sebe, to je cesta k prijatiu samej seba, to je cesta k sebapoznaniu, sebasúcitu a sebaláske.
Objavovať tieto drobné nedokonalosti, možno aj väčšie, pochopiť a prijať.
A potom si uvedomíš, že nie si len pekná, si viac ! Si človek s ďalšími individuálnymi hodnotami a to všetko Ťa robí Tebou.
Snahou o dokonalosť sa vlastne odpájaš, vzdialuješ od seba a poznania práve tej originálnej škály, ktorou disponuje Tvoje vnútro.
Takže ako byť sama sebou? Dáva Ti to trošku zmysel?
@anonym_autor Ahoj to, čo opisuješ pramení nejako z detstva. Možno sa nikdy nikto nezaujímal o to ako sa cítiš, čo skutočne potrebuješ Ty sama. ,, Ty si také krásne a ,, dobré," dievčatko !
Pravdepodobne z Teba rodičia chceli mať niekoho - utvoriť z Teba stvorenie, ktoré vlastne nie si (na základe vzhľadu Ti pripísali i vlastnosti - aká by sa mala byť). Ale to nie si Ty, lebo inak by si neprežívala aktuálne rozpor ktorý prežívaš - nie som taká.
Pýtaš sa ako ! Jedinou cestou je cesta rozhodnutia sa prestať vyhovovať týmto utvoreným ilúziám Tvojho okolia o sebe. Je to cesta, kedy si sama pred sebou a potom tá náročnejšia časť priznáš a dovolíš ! (znesieš ten prvotný nekomfort), byť sama sebou, t.j. byť nedokonalou v očiach iných. Nebyť tou, ktorú si dosposiaľ ,, hrala," (vžila sa s danou rolou).
,, Byť sám sebou" znamená, spoznať sa a prijať aj nepohodlie ktoré vzniká z rozporu z toho, že objavujem a priznávam pred sebou, že ja nie som len pekná, ale zároveň som aj nedokonalá, zároveň sa viem aj hnevať, mám dni kedy sa mi nechce vyhovieť a chcem len čas osamote a pre seba, poviem nie, keď moje skutočné ja chce NIE! , priznám si pred sebou, že niekedy s mi nechce, .... priznám pred sebou svoju nedokonalosť a zároveň znesiem to, že ma iní uvidia takú aká som, pretože to je cesta k sebe, to je cesta k prijatiu samej seba, to je cesta k sebapoznaniu, sebasúcitu a sebaláske.
Objavovať tieto drobné nedokonalosti, možno aj väčšie, pochopiť a prijať.
A potom si uvedomíš, že nie si len pekná, si viac ! Si človek s ďalšími individuálnymi hodnotami a to všetko Ťa robí Tebou.
Snahou o dokonalosť sa vlastne odpájaš, vzdialuješ od seba a poznania práve tej originálnej škály, ktorou disponuje Tvoje vnútro.
Takže ako byť sama sebou? Dáva Ti to trošku zmysel?
@anonym_8c0dad ja to skusam. Ale kedykolvek som sa snazila byt sama sebou, nedopadlo to. Kedykolvek som dala najavo emociu, nedopadlo to. Proste sa so mnou prestanu bavit. Ze sa mam ukludnit. Priatel mi na kazdu emociu povie ze je to ch*jovina. Ze nemam sa zle a stazujem si, ze co maju povedat ostatni. A ze sa mam teda snazit viac ked chcem viac. Proste ludia ma uz maju zafixovanu ze som silna, ze vsetko zvladnem sama a uz to tak beru ze nepotrebujem pomoc.
Rozmyslam cestou AD. Mam pocit ze som naozaj skusila vsetko a asi si potrrbujem oddychnut sama od seba.
Skôr si myslím, že si aj obklopena neempatickymi ľuďmi..
Rozmyslam cestou AD. Mam pocit ze som naozaj skusila vsetko a asi si potrrbujem oddychnut sama od seba.
@anonym_autor ......Proste ludia ma uz maju zafixovanu ze som silna, ze vsetko zvladnem sama a uz to tak beru ze nepotrebujem pomoc....... a to je chyba.. majú ťa "zaškatuľkovanú". Nedovoľ im to. Buď sama sebou. Vypni. Skús 1 deň i bez mobilu. V prírode...pokoj od všetkého a všetkých.
Držím palčeky. Ver, že sa to zlepší. Anjeli nech ťa chránia
@anonym_autor ......Proste ludia ma uz maju zafixovanu ze som silna, ze vsetko zvladnem sama a uz to tak beru ze nepotrebujem pomoc....... a to je chyba.. majú ťa "zaškatuľkovanú". Nedovoľ im to. Buď sama sebou. Vypni. Skús 1 deň i bez mobilu. V prírode...pokoj od všetkého a všetkých.
Držím palčeky. Ver, že sa to zlepší. Anjeli nech ťa chránia
@isis234 dakujem 🩷
Máš právo na svoje pocity. To si uvedom, zapamätaj a pripomínaj ! Tvoje pocity sú v danom momente adekvátne a prvá osoba, ktorá by ich mala počúvať si Ty sama.
Nikto nemá právo Ti hovoriť, že Tvoje pocity sú neadekvátne, alebo ich zľahčovať či prirovnávať k niekomu inému a hovoriť ako by si sa mala alebo nemala cítiť. Ty sa proste cítiš ako sa cítiš ! A potom sa už od toho môžeš odraziť a snažiť identifikovať príčinu svojich pocitov, prežívania,...emócie sú väčšinou signálom. Majú Ti slúžiť a nie naopak.
Áno a presne to, že si sa ozvala a bola uzemnená, znamená, že si si to dala za vinu, uzemnila i samú seba a vyhodnotila, že to čo cítiš nie je adekvátne. Toto je ukážkový prípad toho, ako sa človek odpája sám od seba, právo preto aby získal uznanie a lásku od druhých. Radšej sa pripôsobí, poslúchne.
Bojíš sa, že Ťa opustia, obvinia? A to radšej budeš žiť v lži a prispôsobovaním sa iným? Tak oni môžu byť sami sebou a Ty nie?
Kto ťa má rád, tak ostane a bude Ťa prijmať takú aká si, dovolí Ti ozvať sa, prežívať daný moment nejakým spôsobom a pod.
Dovolíš to i Ty sama sebe? Začať totiž musíš od seba, Ty musíš byť prvá, ktorá sa naučí prijímať sa, dovoliť si, potom až budeš schopná druhým ukázať akým spôsobom k Tebe pristupovať a akým už nie.
Toto všetko si potrebuješ najskôr uvedomiť a začať od seba.
Môže sa stať, že o nejakých ľudí prídeš ale stojí Ti za to byť prijímaná, len keď budeš počúvať od iných, čo robiť a akou byť?
@isis234 dakujem 🩷
@anonym_autor , .. @anonym_8c0dad
.....Bojíš sa, že Ťa opustia, obvinia? A to radšej budeš žiť v lži a prispôsobovaním sa iným? Tak oni môžu byť sami sebou a Ty nie?
Kto ťa má rád, tak ostane a bude Ťa prijmať takú aká si, dovolí Ti ozvať sa, prežívať daný moment nejakým spôsobom a pod.
Dovolíš to i Ty sama sebe. Začať totiž musíš od seba, Ty musíš byť prvá, ktorá sa naučí prijímať sa, dovoliť si, potom až budeš schopná druhým ukázať akým k Tebe pristupovať a akým už nie.
Toto všetko si potrebuješ najskôr uvedomiť a začať od seba.
...
Môže sa stať, že o nejakých ľudí prídeš ....... v tom prípade NEBOLI tvoji priatelia....
Priatel je ten, kto o tebe vie všetko a predsa ťa má stále rád....
Na to moze byt dobre cvicenie, kamaratky, kup si sexi saty...
Možno preto si vo vnútri prázdna, lebo tvoje sebavedomie sa od detstva krutilo len okolo vonkajšej krasy...len moja úvaha.

@gribka1 ano. Lebo rodicia jedine co na mne pochvalia ze som pekna. A jednym dychom do toho ze nic po mne nezostane. Ze som sa malo snazila. Ze idem po kariere a nesustredim sa na dolezite veci. A akoze preco asi idem po tej kariere? Nejako sa “zabavit” musim.