icon

Ako zistím, či ma partner využíva?

zuzana4385_
15. jún 2025

dobry den no kde by som asi zacala som mlada baba mam 22 rokov priatel ma 30 mam problem s ktorym by som potrebovala poradit no nemam nikoho koho by som poprosila o nejaku subjektivnu radu co robit…
moj priatel nic nerobi o nic sa nestara nestara sa omna v tom slova zmysle ze uz budeme spolu rok a nikde som snim este nebola na jednej veceri a jeden krat v kine stale sme doma zavrety kazdy den je taky isty on byva umna nastahoval sa kumne mozno po par tyzdnoch ako sme sa spoznali
nechodi do prace o nic sa nezaujima nema ziadne zaujmy konicky je strasne lenivy vzdy aj ked ho niekam zavolam nikdy sa mu nikam nechce napriek tomu ze sa mu snazim dookola vysvetlovat ze som mlada baba a ze nechcem presediet polovicu zivota doma zacne namna utocit vyhovarat sa na peniaze
potom ked uz mame peniaze vsetky prehra uz dlhu dobu sa mu snazim vysvetlit ze nechcem zit dalej takto
musim si poziciavat peniaze od znamych stale nato aby som mala vobec na nakup na jedlo platim sama najom a vlastne vsetko je iba na mojej hlave vsetko musim riesit ja vsetko co mu poviem odignoruje uzavrie sa a namiesto riesenia nasich problemov odide do kuchyne a cumi iba do telefonu to je vlastne asi jedine co on kazdy den robi aj rano ked sa zobudime neda mi ani pus ani nic necitim sa byt milovana chapana
pride mi ze su mu kamarati prednejsi vo vsetkom nez ja a ja som len taky jeho privesok co vyuziva… utoci namna ze som precitlivena alebo hystericka ked sa snazim riesit situaciu vsetko co poviem zpochybni vyvrati ze to nieje pravda on nieje zly len sa nevie zaclenit do normalneho zivota nez sa nastahoval kumne byval u rodicov ja som byvala sama na byte chodila do prace odkedy som snim vyrazne sa mi zhorsil psychicky financny stav sebavedomie za nic ma nikdy nepochvali iba ma kritizuje ja ho lubim aj jeho rodina ma rada mna vsetko ohladom toho je v poriadku
ale on sa nesnazi v nicom zmenit ani len spravanie aj ked ho oto ziadam mam pocit ze ma nema ani trochu rad nic si nevazi a je somnou iba kvoli tomu aby mal kde byvat lebo jeho rodicia ho uz nevezmu naspat domov
pri kazdej prilezitosti byt s kamaratmi vzdy odide povie ze pride za hodinu dve a pride domov rano o 6-7 niekedy aj neskor nerobi to casto ale v poslednej dobe sa to coraz viac opakuje
ja uz neviem ako dalej uz som ho skusala vyhodit odtialto no nikdy nejde prec lebo nema kam pravdepodobne nechce odist odtialto odomna ale pritom o nic sa nesnazi nevenuje mi pozornost som prenho otravna neviem sa snim porozpravat v nicom nemam podporu od neho ani uznanie
neviem ci je chyba aj vomne ze prilis riesim vsetko no ja sa citim ako keby som si adoptovala 30 rocne nezodpovedne dieta ktore len lezi s telefonom v ruke na instagrame alebo automatoch
uz rozmyslam nad tym ze sa sama zo svojho bytu odstahujem a necham ho tu len nech mam klud citim sa strasne zle psychicky
pomohla by mi hocijaka rada veta dakujem

Strana
z3
lujza123
16. jún 2025

@zuzana4385_ smer psychológ a hneď.

Nieje to tvoja chyba, zrejme si vyrástla v hroznom rodinnom prostredi kde sa ti nedostalo lásky, starostlivosti ani prijatia.
To je veľmi náročný štart do života a teba čaká naozaj dlhá cesta takúto traumu pochopiť a prekonať. Ale pomocou terapie a to dá postupne zvládnuť.

Ak to neurobíš, ak budeš zatvárať oči sama pred sebou tak ťa čaká veľmi nešťastný život. Samu seba zničíš týmito zlými chlapmi, násilníkmi, gemblermi, alkoholikmi o ktorých si myslíš ze s nimi prežívaš lásku. Si žena, môžeš otehotnieť a deti s takýmito typmi budú znamenať už úplný klinec do rakvy

Keby si mas vybrať zo 100 nápadníkov ty si zaručene vyberieš toho najväčšieho psychopata.
Ešte raz, nie nemozes za to, je to následok tvojho detstva. Ale môžeš to zmeniť ked si to uvedomis a ked si nájdeš pomoc.

Strana
z3