Ako zistím, či ma partner využíva?
dobry den no kde by som asi zacala som mlada baba mam 22 rokov priatel ma 30 mam problem s ktorym by som potrebovala poradit no nemam nikoho koho by som poprosila o nejaku subjektivnu radu co robit…
moj priatel nic nerobi o nic sa nestara nestara sa omna v tom slova zmysle ze uz budeme spolu rok a nikde som snim este nebola na jednej veceri a jeden krat v kine stale sme doma zavrety kazdy den je taky isty on byva umna nastahoval sa kumne mozno po par tyzdnoch ako sme sa spoznali
nechodi do prace o nic sa nezaujima nema ziadne zaujmy konicky je strasne lenivy vzdy aj ked ho niekam zavolam nikdy sa mu nikam nechce napriek tomu ze sa mu snazim dookola vysvetlovat ze som mlada baba a ze nechcem presediet polovicu zivota doma zacne namna utocit vyhovarat sa na peniaze
potom ked uz mame peniaze vsetky prehra uz dlhu dobu sa mu snazim vysvetlit ze nechcem zit dalej takto
musim si poziciavat peniaze od znamych stale nato aby som mala vobec na nakup na jedlo platim sama najom a vlastne vsetko je iba na mojej hlave vsetko musim riesit ja vsetko co mu poviem odignoruje uzavrie sa a namiesto riesenia nasich problemov odide do kuchyne a cumi iba do telefonu to je vlastne asi jedine co on kazdy den robi aj rano ked sa zobudime neda mi ani pus ani nic necitim sa byt milovana chapana
pride mi ze su mu kamarati prednejsi vo vsetkom nez ja a ja som len taky jeho privesok co vyuziva… utoci namna ze som precitlivena alebo hystericka ked sa snazim riesit situaciu vsetko co poviem zpochybni vyvrati ze to nieje pravda on nieje zly len sa nevie zaclenit do normalneho zivota nez sa nastahoval kumne byval u rodicov ja som byvala sama na byte chodila do prace odkedy som snim vyrazne sa mi zhorsil psychicky financny stav sebavedomie za nic ma nikdy nepochvali iba ma kritizuje ja ho lubim aj jeho rodina ma rada mna vsetko ohladom toho je v poriadku
ale on sa nesnazi v nicom zmenit ani len spravanie aj ked ho oto ziadam mam pocit ze ma nema ani trochu rad nic si nevazi a je somnou iba kvoli tomu aby mal kde byvat lebo jeho rodicia ho uz nevezmu naspat domov
pri kazdej prilezitosti byt s kamaratmi vzdy odide povie ze pride za hodinu dve a pride domov rano o 6-7 niekedy aj neskor nerobi to casto ale v poslednej dobe sa to coraz viac opakuje
ja uz neviem ako dalej uz som ho skusala vyhodit odtialto no nikdy nejde prec lebo nema kam pravdepodobne nechce odist odtialto odomna ale pritom o nic sa nesnazi nevenuje mi pozornost som prenho otravna neviem sa snim porozpravat v nicom nemam podporu od neho ani uznanie
neviem ci je chyba aj vomne ze prilis riesim vsetko no ja sa citim ako keby som si adoptovala 30 rocne nezodpovedne dieta ktore len lezi s telefonom v ruke na instagrame alebo automatoch
uz rozmyslam nad tym ze sa sama zo svojho bytu odstahujem a necham ho tu len nech mam klud citim sa strasne zle psychicky
pomohla by mi hocijaka rada veta dakujem
@tenerifka podla coho si usudila ze nedokazem fungovat v normalnom svete?
@zuzana4385_ Ak nie si vymyslená. Tak vyhodiť. Potom sa objednaj k psychológovi. Máš obrovské problémy so sebou a preto nechápeš, že toto je nieže choré, ale úplne dávno za čiarou. Ale po chlapovi, ktorí ťa bil Ti príde lenivý gambler ok a ešte ho nechceš vyhodiť oprávnene preč. Urazila si sa na pravdu. Väčšinou tak reagujú všetky ženy v chorých vzťahoch, skreslila si si realitu. Prídem k Tebe ja,nebudem chodiť do práce, nič robiť, pomáhať a všetky účty mi zaplatíš ty. No to by si nechcela. Stačí za to vymeniť mužské pohlavie a už si to pletieš s láskou. Potrebuješ pomoc. Bez srandy.
Si hlúpa, neurážaj sa na pravdu. Múdra žena by ho po mesiaci vyhodila aj s telefónom a nie platila všetko a ešte sa pýtala či to je v poriadku.
ano mam ja si to uvedomujem
dost dlho som sa davala dokopy z toho vztahu predtym asi dva roky som bola uplne sama byvala sama vyliecila som sa z toho vztahu sama bez psychologa bola som spokojna sama so sebou vratila si sebavedomie vsetko
potom som sa spoznala s tym s ktorym som teraz a neviem si vysvetlit jeho spravanie lebo zo zaciatku takyto vobec nebol
a ked si v mladom veku zena prejde nasilim fyzickym aj psychickym zaneho to na cloveku stopy…
hlupa niesom
len nechcem byt na niekoho zla a ani neviem byt este ked ho mam rada
@zuzana4385_ vyhod ho sak byva u teba ja toto nechapem ty si mentalne v poriadku?
Nevyliečila si sa. Pomoc potrebuješ. A vieš prečo?Lebo keby si bola vyliečená, toto sa tu pýtať nemusíš. Tu nejde o to byť na niekoho zlá. On je vadný kus. Nezmení sa. Ide o tvoj život. Smer psychológ. Potom, čo si prežila ďalší vadný kus a tebe proste stačí, že Ťa nebije! Preto tak reagujeme, lebo žiješ v chorom vzťahu. A aj keď vyhodíš tohto, príde ďalší vadný, lebo TY NIE SI VYLIEČENÁ. Chápeš?
3 odstavce, viac nezvladem, ty si sadomasochistka, ty si skutocna❓ty si potrebovala do zivota len skrznaskrz prehniteho 30.tnika,ktoreho zivis? Vyhostit, pobalit 2 igelitky, vymenit zamok.... Toto nieeeee👽
ano vyuziva ta, opusti ho- nebude ti k nicomu( ziaden plnohodnotny vztah), nevazi si ta....a odstahovat sa z vlastneho bytu??!! Prosim-???!!! Nech ta to ani nenapadne!!
Necitatelne. Preco nepouzivas ciarky, bodky, prekrista?
@zuzana4385_ prestala som citat nasťahoval sa ku mne a nepracuje… vyhodit
@zuzana4385_ Vyhodiť bez pardónu.Hlúposť bola už nasťahovať si ho k sebe po pár týždňoch.Vie majiteľ bytu že ste tam dvaja?Ak nie je nahlásený mohla by si z toho mať problémy.Je to toxický typ.A už vôbec nie také že ty si požičiavaš lebo sa o ňho "staráš".Prestaň blbnúť a vyhoď ho.
@zuzana4385_ a cim ta tak ocaril ze ste spolu uz rok, by ma zaujimalo. Lebo mne na prvy dojem pride ako lenive stare nevyzrete hovado.
hlupa niesom
len nechcem byt na niekoho zla a ani neviem byt este ked ho mam rada
@zuzana4385_ Ak to inak nepôjde tak zavolať políciu,ak je byt na teba a on nie je nahlásený nemá tam čo hľadať.Vymeniť zámok a možno by nebolo od veci zmeniť podnájom.Jednak aby blbec nevedel kde si a nehľadal ťa a jednak aby ti ho ten byt nepripomínal.
@zuzana4385_ Vadný kus. Keď nechce odist sam, vymeniť zámok alebo zobrať kluce, vyhodiť veci na chodbu ( alebo von oknom podľa chuti). Zablokovať mobil a je to.
Nevyliečila si sa. Pomoc potrebuješ. A vieš prečo?Lebo keby si bola vyliečená, toto sa tu pýtať nemusíš. Tu nejde o to byť na niekoho zlá. On je vadný kus. Nezmení sa. Ide o tvoj život. Smer psychológ. Potom, čo si prežila ďalší vadný kus a tebe proste stačí, že Ťa nebije! Preto tak reagujeme, lebo žiješ v chorom vzťahu. A aj keď vyhodíš tohto, príde ďalší vadný, lebo TY NIE SI VYLIEČENÁ. Chápeš?
Milá Zuzka, ty by si potrebovala preplesk ako zito.
Myslím to obrazne.
@enmery ti napísala najlepšie, ty nie si v stave, že nepotrebuješ odbornú pomoc. Potrebujes.
Potrebuješ aj mamu, aby prišla k tebe , dala ti riadnu materinskú facku s zatriasla s tebou. Mama ťa nenosila v bruchu 9 mesiacov, nerodila v bolestiach, nekojila nekrmila vo dne v noci, neumyvala ti pokakanu riť, nevodila za rúčku do škôlky, školy, neliecila ti sople, horúčky, grcačky a odreté kolená, aby ťa vypiplala a viedla až do dospelosti, aby si žila a živila takého cocota.
Netuším aké si mala detstvo, aké vzorce sa nabrala, keď si žila s násilníkom a tyranom, a teraz s takýmto uboziakom neschopným , a ty si s ním nevieš rady.
Zlož už konečne ružové okuláre, zahod misionarsky syndróm matky Terezy a postáv sa sama za seba, za svoju hrdosť, za svoje peniaze, za normálny život.
Ja ako stará žena mám chuť zvolať komando žien z koníka, zatriasť s tebou aby si sa prebrala, pozbierala posledné zvyšky rozumu, zobrali by sme ťa niekde preč, zbalili by sme všetky pakšametle hentoho vadneho cocota, vyrazili ich ku kontajnerom a ak by bol v byte tak ak jeho !
Vymeníme zámok na byte aj bráne a teba vezmeme ku psychológovi alebo psychiatrovi.
Dievča zobuď sa zo zlého sna, výhod hentoho prizivnickeho dementa a začni konečne žiť normálne.
No si este mlada a naivna. Sice si myslis, ze si sa vysekala zo zle ho vztahu sama a dala si sa dokopy … ale nedala, budes sa krutit ako prd v gatach, od jednej trosky k druhej. Ak by si bola v pohode, vyhodis parazita do hodiny. Bojis sa byt sama a Dakujes v podvedomi za to, ze sa lenivy chuj na teba usmeje. Chod k odbornikovi … mas prilis vela za sebou na to, aby si dokazala objektivne zhodnotit, ze ho mas vyhodit a nenechat sa obabrat prvym trulom, co sa na teba usmeje. Ina cesta neexistuje. Cakas na tu facku aby si sa prebrala? Nenechavaj ani byt ani peniaze, lebo skoncis ty sama v problemoch a s exekuciami a zistis aka si bola sprosta, ze si si nenechala poradit.
@zuzana4385_ neviem, ako velmi by som musela byt sprosta/zufala, aby som napisala, ze takehoto chuja lubim...
@tenerifka som v prenajme ale predtym som tu byvala sama tak som to myslela
@zuzana4385_ neviem ci si to uvedomujes, ale v podstate tým ze toto tolerujes, ho v tom jeho životnom style podporujes. Ja toto nevnímam od teba úplne ako dobrotu. On sedí doma na zadku, žiadna práca a ešte prehra tvoje peniaze???? 😳😳😳 Nájdi odvahu, otvor si oči, jemu dvere a vykopni ho ešte teraz. Jasne, ze ta využíva. Ty máš mať rada sú seba tak naozaj, vážiť si seba a nedovolit niekomu takéto správanie. Ak nechce odísť, tak nech ti s tým pomoze niekto z rodiny, tvoji známi alebo aj polícia. A neurazaj sa, ľudia tu ti chcú len dobre a otvoriť oči.
hej ja viem ze som hlupa ale on sa kumne nesprava zle je kumne dobry ked som aj ja …
predtym som mala od 15stich chalana co ma mlatil dostala som rozum ked som mala 19
sem tam vie zohnat aj on nejake peniaze ale minimalne neviem nechcem ho vyhodit na ulicu ako psa niesom taka… neurobila by som to nikomu
@zuzana4385_ rozum si nedostala to si nenahovaraj
A čo keď je to nejaká forma masochizmu?
@liv1 uz som nad tym uvazovala skusim to snim este na mesiac vydrzat porozpravat sa a urobim to tak
dakujem 🙂
@zuzana4385_ si mladá baba.Miesto toho aby si živila debila by si mala behať po dovolenkách a užívať si mladosť
Ahoj, bodaj by Ťa jeho rodina nemala rada, keď si ich odbremenila od príživníka. Ak máš potrebu sa o niekoho starať, kúp si mačku alebo psíka, nie lenivého chlapa, ktorý Ťa má za poslednú handru, ktorá mu skáče okolo zadku a platí všetky výdavky. Naozaj tu asi nepomôže žiadny dialóg, len mu zbaľ veci, nechaj pred dverami aj s listom na rozlúčku, kde mu to stručne vysvetlíš a vymeň zámok. Keby búchal na dvere a robil cirkus, zavolaj policajtov. Neodkladaj to, lebo Tvoja labilná psychika už toho veľa nezvládne. Po rozchode choď k psychologičke, neboj sa, len Ti to pomôže. Vyrozprávaš sa budeš niektoré veci vidieť reálnejšie. Držím prsty!
Vetu, nechaj si ho, ved ta nebije 🤦🏽♀️. Hlavne, ze ta psychicky a financne nici, sama si to napisala. Poslat hned do prdele. Naco cakat dalsi mesiac? Chces sa viac zadlzit u pribuznych? Ty nechces byt zla, tak ho chovaj dalej. Po rozchode si nikoho nehladaj a daj si par sedeni so psychologom. On ti vysvetli, kde robis chybu.
Tento clovek ma status tvoj priatel? ved to je cisty prizivnik. Byt tebou, tak uz ma kufre pred dverami. Ano vyuziva ta, ale ze nakompletku! Si mlade dievca, spakuj ho a nech ide aj do kanala byvat. Ale takí ako on nebude dlho za tebou truchlit, su schopní si velmi rychlo najst dalsiu obet, ktoru budu vyuzivat na to iste co teba. On ta nemiluje, chce len strechu nad hlavou, nazrat sa, vytriast svoje plne oneee, mat full service doma a vsetko bez centu pomoci ci nejakeho pricinenia. Ano cisty prizivnik. Rozid sa s nim, najlepsie hned ako precitas tieto clanky od nas🙏🤗
Ja už fakt neveriiiim týmto témam 🤦🏼♀️
@zuzana4385_ Dievča moje zlaté, takého lenivého debila a gemblera len kopnúť do riti, nič iné ti neostali. Či chces žiť s človekom, ktorý nepracuje, využíva ťa, ničim neprispieva? To nie je priateľ, to je nebezpečný parazit
A dodam poslat naspat mamicke, co vychovala…
živíš debila, ktorý ťa má na háku. Keď už si urobila takú blbosť, že si si TOTO nasťahovala k sebe a ešte to aj ľúbiš, skús teraz, keď už máš pochybnosti, pozbierať posledné zvyšky zdravého rozumu a vypakuj ho preč, nie že ty odídeš z vlastného bytu, zbláznila si sa? Veci trebárs do pytla na smeti, keď má prísť z krčmy domov, položiť pred dvere - ale hlavne nezabudnúť predtým vymeniť zámok

@tenerifka podla coho si usudila ze nedokazem fungovat v normalnom svete?
@zuzana4385_ podla tvojho opisu tvojho vlastneho zivota s parazitom a neuvedomenie si ani toho elementarneho zakladu, ze co mas urobit.