Ako zladiť režimy spánku s partnerom?
Ahojte. Mam tu taky dlhodoby problem a zaujima ma vas nazor. Ja som ranne vtaca a priatel je nocna sova. Ja nie som ziaden extrem, vstavam v lete okolo 7-7:30. Priatel nejde nikdy spat pred 23:00 a vyspava rozne podla toho, ako dlho je hore. A teraz o co ide.
Mam rada, ked chodim s partnerom spat. Je to pre mna upokojujuce a navyse mi nenarusa spanok. Stava sa, ze chodi spat aj o druhej ci stvrtej v noci. Dovod? Bud sa hra na pocitaci alebo proste robi si svoje veci,lebo zevraj vtedy vypne a ma najvacsi klud. Lenze je to na ukor mojho zdraveho neprerusovaneho spanku. Ak ma zobudi o tej 4, neviem uz zaspat a potom som z toho cely den rozbita.
Chcela som sa trosku zladit, tak som posunula svoj cas spanku z 22:00 na 23:00 - 23:30, niekedy vydrzim do polnoci. Zial partner odmieta spravit kompromis.
Prosila som ho, aby aspon raz za tyzden isiel so mnou spat (podotykam nie o 22:00, ale potiahnem dlhsie ako som uviedla). Tak to fungovalo len chvilu a potom mi povedal,ze nebude so mnou nikdy chodit spat 😕.
Minuly tyzden sa stalo,ze som sa chystala na jeden projekt a bola som v strese a potrebovala dostatok spanku. Ked isiel prvu noc spat o 4 (lebo sa hral hry, 40rocny chlap..), samozrejme ma to zobudilo a nevedela som uz zaspat. To iste spravil aj na dalsiu noc. Tak som ho doslova prosikala, aby ma nechal aspon jednu noc neprerusovane spat, lebo sa potrebujem pripravovat na projekt a byt fresh. A co sa stalo? Dalsiu noc mi spravil to iste. Dostala som doslova zachvat placu, kedy ma objal a to bolo asi tak vsetko..tusim ma nenechal spat ani dalsiu noc..
Mne jednoducho potom aj vadi,ze cez den musi spat, lebo je unaveny. Snazila som sa mu vysvetlit,ze keby trosku prisposobil ten rezim a nechodieval tak neskoro spavat, tak za prve by sa toho cez den ovela viac stihlo, nerozbijal by mi moj spanok a nemusel by stale cez den dospavat. Byvame v novom dome,je tu tolko veci,myslim tych technickych,ktore treba spravit a niekolko mesiacov nie su dokoncene,lebo nema na to cas alebo ked by sa to dalo robit,tak vlastne spi cez den.
Ja som svoj rezim posunula, on odmieta. Uz som zufala.
Najradsej by som si spravila svoju spalnu na poschodi,aby som nebola stale v noci budena, ale to mi pride potom uz ako klinec do rakvy nasho vztahu.
A tento prispevok pisem o 5 rano, lebo prisiel zasa o 4 spat, takze som hore a uz neviem zaspat...
Mne príde , že ty máš strašne ľahký spánok , že ta hocičo zobudí. Mňa aj keď zobudí vŕtačka o pol ôsmej ráno a sused ďalej vŕta.. tak už spím o 10 sekúnd.. veď tvoj priateľ isto nevstane keď ty vstávaš , alebo tiež sa zobudí ?
Z takého vzťahu by som utekala. Je to zdeformovaný nezodpovedný a bezohľadný týpek vôbec nevhodný na manželstvo a rodinu. Keď prídu deti buď si istá, že budeš na ne sama
Je sebecky, vôbec ho nezaujímajú tvoje základné potreby...dokonca ani pracovné povinnosti. Láska nula bodov. Hra sa do rána ako malý chlapec...je zavisly. Pozor, takáto závislosť môže prerásť aj do iných druhov.
S ním sa jednoducho nedá žiť , fungovať ani ako priateľka....utekaj preč od neho.
Teraz čítam tie komenty....ľutujem ťa. Ženy neviem v čom žijú. Toto nie je o Tom že ranné vtáča a nočná sova...ale že chlap sa hrajinka s konzolou v ruke do ráno a potom vyspava. Toto je čo za životný štýl dospelákov v 40. Ty kokso. Však kde boli jeho rodičia? Ako ho to vychovali? Nočná sova neznamená, že bude hrať hry po polnoci. On je v noci hore nie pre prácu, že lepšie mu to páli, ale je závislý na Pc hrách!
U nás manžel je ranné vtáča a ja skôr ta sova, ale toto je úplne o niečom inom. A áno, kompromis je nevyhnutný vo vzťahu...ale nie, že ty si urobíš ďalšiu izbu...lebo vase životy sú nekompatibilne. On totižto žije čudný život a ešte mu to nedošlo, ani ho nechce meniť
Riešiť, že sa zobudíš a nevies spať..ženy stratili pointu témy.
@slivka77 na oddelenych spalnach nieje nic neharmonicke, prave naopak. Kazdy ma svoj klud, pokoj a komfort.
Ono je dolezite spolu "spat", a nie spolu spat.
Bohate a aristokraticke rodiny uz pred stovkami rokov vedeli, ze oddelene spalne su pre kludny spanok to najlepsie co moze byt.

Mám pre teba pochopenie. Opačný režim u partnerov je veľmi veľký prúser. Istý čas som mala priateľa. 40r. na PC dlhé hodiny. Ja tiež ranné vtáča, turistika, opekačka, prechádzka, plávanie, obed navarený o 10:00 a odchod z domu. S ním spoločné aktivity do 13:00 nehrozili. Sobota, nedeľa, čo budeme teda poobede robiť? Ležkať a odpočívať😡. Na šlaktrafenie. Jednoho dňa som na to povedala- ležkať budem v truhle. A hotovo, šlus, konec a amen 🙂