Ako zlepšiť vzťah, keď muž ignoruje svojou ľahostajnosťou?
Dlhodobo sa muž o mňa nezaujima. Total ľahostajne, napriek tomu, že ja fungujem a všetko robím. Tak som ho začala ignorovať aj ja a nič, efekt nula. Keď sa chcem rozpravat, neochotny. Neviem čo s tym. Ako s nim pohnut. Snazim sa aj mat svoje konicky, staram sa o seba, ale mame deti rodinu, neda sa ze teraz kazdy den budem niekam chodit, aby on snad videl, ze som zena, ktora ho nerieši. Čo s tym?
Neuvar, neupratuj, jeho veci nehoď do práčky a hotovo
@anonym_autor Nic. Ma ta na haku. Bud sa s tym zmieris a budes si zit svoj zivot alebo sa rozvedies. Nemysli si, ze zacne ziarlit. Zacne chodit aj on von. Len on si realne aj niekoho najde.
Obaja sadnúť povinne za stôl a komunikovať. Ako viesť domácnosť, čo chýba tebe, jemu ako spolu fungovať a robiť veci spoločne......atď. Ak bude ignorovať, tak iné východisko ako rozvod nevidím. Najhoršia vec je, keď sa jeden snaží a ten druhý to ma v p....
@anonym_autor neries ci on riesi teba. Skus byt v tejto situacii spokojna, venuj sa sebe, detom, obcas ho niekam pozvi (kino, vino), ked odmietne, chod s kamoskou. Ked sa nic nezmeni, asi to nema vyznam, kedze odmieta aj rozhovor.
Ľahostajnosť a nezaujem je posledne stadium vztahu.
A co cakas, ze zacne ziarlit? 🙂 na nieco, co je dlho mrtve, co vyhaslo, co uz nechce?
Len sa potesi, ze si prec z domu a nevidi ta.Vycerpala si vsetky moznosti, nezobudil sa ani ked odchadzas z domu, pokracuje lahostajnost a nezaujem , jedine riesenie je rozvod pokial si nechces premrhat zivot.Cim dalej tym viac by si trpela .Raz deti odidu, a ty ostanes s nim sama.Kazdy pohlad na neho bude vyvolavat zufalstvo a budes si vycitat preco si neurobila zmenu v tvojom zivote ked sa este dalo.
Už si mu “pohrozila” rozvodom? Teda takto, už si mu povedala kam také manželstvo vedie? Aká bola jeho reakcia?
Neuvar, neupratuj, jeho veci nehoď do práčky a hotovo
@sisska96 lenze ja musim uvarit, upratat, zijem tu aj ja s detmi, to by som nevytrestala len jeho
Už si mu “pohrozila” rozvodom? Teda takto, už si mu povedala kam také manželstvo vedie? Aká bola jeho reakcia?
@iivancova nezaujem, lahostajna tiez, ze si mam robit co chcem
@anonym_autor navrhni manželskú poradňu, takýto stav je veľmi náročný na psychiku pre vás oboch a hlavne deti. Ak to nebude chcieť riešiť zvážte rozvod.
tak si rob čo chceš - a o neho sa nestaraj. lebo ak ti muž povie že si máš robiť čo chceš znamená, že si mu total u zadnice…
je to bohužiaľ tak 😔
@anonym_autor hmm, a vies si spomenut, kedy toto zacalo? Nemoze byt za tym nejaka nedoriesena nezhoda alebo nieco, preco by sa mohol citit ukrivdeny? Ak taky nebol v prvych rokoch vztahu, tak nieco muselo tu jeho nezaujatost sposobit. Zaujima sa o ine veci? Nie je vyhoreny, v depresii?
Suhlasim s tym, ze nerob veci pre neho, neskac okolo neho, vtedy sa zbada, ze treba aj nieco urobit. Mna by toto zaujimalo, co vedie chlapov k takemuto spravaniu.
@sisska96 lenze ja musim uvarit, upratat, zijem tu aj ja s detmi, to by som nevytrestala len jeho
@anonym_autor vyhod ho
@anonym_autor emocionálne sa od teba odpútal, takže nie ignoráciou mu len uľahčuješ všetko lebo si aspoň ticho a už ho vôbec nezaťažuješ. Je možnosť partnerskej terapie a hľadať opäť tú spoločnú cestu a to emocionálne puto medzi vami nadobudnúť. Ale to musia chcieť obe strany.
Ľahostajnosť a nezaujem je posledne stadium vztahu.
A co cakas, ze zacne ziarlit? 🙂 na nieco, co je dlho mrtve, co vyhaslo, co uz nechce?
Len sa potesi, ze si prec z domu a nevidi ta.Vycerpala si vsetky moznosti, nezobudil sa ani ked odchadzas z domu, pokracuje lahostajnost a nezaujem , jedine riesenie je rozvod pokial si nechces premrhat zivot.Cim dalej tym viac by si trpela .Raz deti odidu, a ty ostanes s nim sama.Kazdy pohlad na neho bude vyvolavat zufalstvo a budes si vycitat preco si neurobila zmenu v tvojom zivote ked sa este dalo.
@anonym_9ca3b0 nie posledné štádium vzťahu je nevera. Emocionálne puto sa ignoráciou stráca a časom ho začne každý z partnerov hľadať inde, pretože každý človek prirodzene túži vytvárať a byť spojený s niekým. Ak k nevere ešte nedošlo stále je možnosť nájsť a pochopiť partnera v terapii.
@anonym_9ca3b0 nie posledné štádium vzťahu je nevera. Emocionálne puto sa ignoráciou stráca a časom ho začne každý z partnerov hľadať inde, pretože každý človek prirodzene túži vytvárať a byť spojený s niekým. Ak k nevere ešte nedošlo stále je možnosť nájsť a pochopiť partnera v terapii.
@summer138 to by ten druhý najprv musel tú terapiu chcieť. Tento spomínaný muž určite nebude.
@anonym_autor a dôvod prečo ťa ignoruje?
Rozprávali ste sa o tom? Čo povedal?
@anonym_autor a dôvod prečo ťa ignoruje?
Rozprávali ste sa o tom? Čo povedal?
@lenkakravcova keby sa chcel rozprávať,tak asi nepíše, že ju ignoruje.
@summer138 to by ten druhý najprv musel tú terapiu chcieť. Tento spomínaný muž určite nebude.
@koniarova nám napríklad terapia pomohla, mali sme 2 deti do 2 rokov, manžel 32hodinove smeny alebo 24hodinovky, 2 práce, ja sama na 2 mini deti - večer umierajúci na gauči. Vedela som že obaja sa strácame v tom všetkom. On mi povedal, že to čo mu hovorím ho nezaujíma, ja naštvaná že mňa nepočúva - nepočúvala som jeho. Vravime si takto to nevedie nikam.
Mali sme 2 terapie -2 hodinovú a 1,5 hodinovú a musím povedať zlepšila sa komunikácia, vnímanie jeden druhého, načúvanie, čas trávenia spolu. Nám to pomohlo.
Tak ak ta ma na haku, a ty si ho zacala ignorovat --> to mal byt akoze trest? Prave naopak, pre neho odmena 😂
Maj svoje konicky a staraj sa o seba - pre seba!!! Nanho prd. Doma nech maka a nerob pre nho to, cobti je obtiazne.
Mam doma nieco podobne. Ale ja uz sa z toho smejem. Nic s tym neurobim. Uz tri tyzdne mu neperem (mal sproste dristy jak nic nerobim). Stale si to nevsimol 🙈 no uz to je na spadnutie a velmi sa tesim na mozny scenar:
On:vyperes mi?
Ja: ved minule si vravel, ze nic nerobim a pere pracka, jej povedz 😂😂
@lenkakravcova keby sa chcel rozprávať,tak asi nepíše, že ju ignoruje.
@koniarova vieš koľko ľudí sa nerozpráva hlbšie?
@koniarova nám napríklad terapia pomohla, mali sme 2 deti do 2 rokov, manžel 32hodinove smeny alebo 24hodinovky, 2 práce, ja sama na 2 mini deti - večer umierajúci na gauči. Vedela som že obaja sa strácame v tom všetkom. On mi povedal, že to čo mu hovorím ho nezaujíma, ja naštvaná že mňa nepočúva - nepočúvala som jeho. Vravime si takto to nevedie nikam.
Mali sme 2 terapie -2 hodinovú a 1,5 hodinovú a musím povedať zlepšila sa komunikácia, vnímanie jeden druhého, načúvanie, čas trávenia spolu. Nám to pomohlo.
@summer138 ja ti verím, že vám pomohla. To je super. 👍👍 Určite treba skúsiť. Ale tento chlap na mu nepôjde. Pošle ju do riti, nech ide sama. Že on problém nemá.
@lenkakravcova viem. Je mi to jasné. Ale keď nechce, nijako ho nedonútiš. On už ju počúvať nechce a nebude.
@lenkakravcova niekedy je lepšie ak tie hlbšie rozhovory začne viesť 3 strana. A niekedy až keď 3 strana povie niečo tomu mužovi si povie - aha ako dement som sa správal. Ale keď to žena 2 roky hovorila to nič preletí ako hrach o stenu.
@anonym_autor vyhod ho
@anonym_01a801 manžela nemôže vyhodiť, ani keby bol byt jej
@iivancova nezaujem, lahostajna tiez, ze si mam robit co chcem
@anonym_autor tento vzťah už sa asi zlepiť nepodarí, napriek tomu by som ešte urobila posledný pokus. Keď ťa nepočúva, napíš mu. Pár vetami tvoje pocity, bez toho, aby si ho obviňovala. To, že by bolo dobré si uvedomiť, kam takéto spolužitie smeruje, žiaľ k rozvodu, čo to bude znamenať pre vás dvoch, pre deti. Napíš mu, že si ochotná o váš vzťah zabojovať, ísť do manželskej poradne, alebo absolvovať párovú terapiu. Nech o tom popremýšľa, o dva týždne nech ti oznámi, ako sa rozhodol. Ak váš vzťah už pochoval, je ti to veľmi ľúto, ale nechceš žiť ďalej vo vzťahu, kde sa cítiš ako domáci spotrebič, nechceš, aby v takomto ovzduší vyrastali vaše deti. Dohodnete sa na rozdelené majetku a na starostlivosti o deti.
Ak si rozhodnutá odísť, ak sa to nezmení, musíš mať premyslené kam a ako budeš ďalej fungovať.

@anonym_autor rozvod