Ako zlepšiť vzťah po narodení dieťaťa?
Ahojte,chcem sa trošku aj vystazovat,aj si nechať poradiť,čo robiť ďalej.Mam snúbenca,vzťah sme mali ukážkový 5 rokov,ale teraz posledných pár mesiacov sa nevieme ani porozprávať.Len si odvrkame,ráno sme sa prestali zdraviť ,že dobre ránko..ale si povieme ahoj...možno na tom nič nieje,ale mne aj také maličkosti chýbajú.trápi ma to ..povedala som mu to ,že prečo hlavne on,keď príde z práce je hneď bez nálady,uteká hneď pracovať aj keď je doma, trávili sme spolu čas ešte minulý rok spolu v posteli vždy večer,pozeranie filmov ,dokumentov,no teraz už ani to ..odkedy som porodila ,a mala stále plakala ,keďže spinká v spálni s nami ,začali sme spávať na striedačku v inej izbe ,aby sme sa vyspali.Svadba má byť tento rok ..a my každý víkend trávime doma,žiadne výlety, nič.niekedy ked mu nieco poviem je strasne protivny.mám chut sa mu už ani nezdôverovať s ničím ..večer si pozerám už filmy sama a on si robí svoje... hovorí mi ,že ma miluje atď.ale takto to má fungovať? Nikam nechodí ,je len s nami doma,netravi čas s kamarátmi .Chcela by som ,aby to bolo ako pár mesiacov dozadu,ale keď sa snažíme skončí to hádkou..spíme spolu raz za mesiac ,niekedy ani to nie.Skor mne sa už nechce.Nemám na nič náladu,keď nevieme komunikovať...Kedysi to bolo jednoduché,stále sme sa smiali a intímne to bolo super.Niekedy rozmýšľam,či to je vždy tak po čase ,alebo je to už zle ?? Poraďte mi .dakujem
Tych rad co mas robit tu padlo niekolko a na kazdu reaguješ ze sa to neda.
Ty nepotrebujes poradit. Potrebujes si v prvom rade uvedomiť ze nedostatok pozornosti a intimity tvojho muza odloženie. Mozno len od teba a mozno rovno k inej zene ktora mu tu pozornost a intimitu da.@basulaak to podpísala velmi dobre. Moj vztah skončil podobne a oddelene spanie bolo začiatkom konca.
@hugger viem ,uvedomujem si to...trápi ma to ,no niekedy som tak unavená ,že mi to je jedno...vravím si,no ak ma nemiluje nech ide k inej ,alebo nech počká...neviem či potom by ma to trápilo,keby ma naozaj vymení...zrejme áno ..ale som tu aj ja.. unavená, frustrovaná,chcem ,aby si to aj on uvedomil a choval sa ku mne milo..možno chcem vela
Toto je presne to....ze zena nema chut sexovat ked sa pozera na zduteho, oprskleho, frflajuceho neprijemneho chlapa....a chlap je zduty atd lebo nema sex. Zacarovany kruh.
@zooeynka to áno...myslím,že ten môj si to uvedomuje...lenže vždy sa niečo stane ,akurát keď to je na dobrej ceste,už si vravím,áno tak dnes večer je ideálny na to ..mala zaspala...už som bola pripravená v podstate..a on v niečom bol nepríjemný ,nie veľmi...ale úplne ma to zabrzdilo...a koniec bolo po sexe
Veď len sa porozprávajte aspoň.
@zooeynka a takto dokola je to už asi dva mesiace..čím viac na seba frfleme..od rana..potom aj keď príde z práce,len sa naje a ide si robiť svoje veci...ale zase je pravda,že niekedy sa oň snaží byť milý a všetko,ale ja od únavy padám a som nervózna,chcem mať kľud.Je to ťažké..predtým než sme mali malú,sme mali sex tak tri krát do týždňa ,vždy bola nejaká dobrá atmosféra...teraz sa nevieme zosúladiť a už sa aj stalo,že sme mali aj čas aj som myslela že bude sex a on si nedal sprchu len si ľahol že pomasiruj má a zaspal..tak si vravím premenená príležitosť a potom zase mesiac nebol cas
Preboha, ved sa vam zmenil zivot. Mate male dieta, dieta nie je lepidlom vztahu, dieta je riadna skuska.
@gribka1 rozprávame sa o tom...ale vypadá to asi takto ja mu poviem ,to čo tu vám a on je ticho .alebo povie,že preháňam..a že prečo to zvelicujem ,že on si není vedomý,že by bol na mňa nepríjemný,je úplne normálny a tak dokola...prehrávame dom plus ešte..takze aj keď príde domov má ďalšiu robotu ..snaží sa všetko urobiť .
Tak potom môže byť tá únava, vtedy si človek neuvedomuje, že je nepríjemný. Je to pre vás ťažké, ale aj tak buď viac pozorná, či to tak aj je.
Choďte zajtra na výlet. Píšeš že sedíte doma, nikam nechodite. To je načo dobre? Sadnite si na kávu a pod, večer víno a kecajte. A že je mala zíva je normálne, nás prvorodený bol extrém, takmer nespal, do toho som mala zdravotne problémy, ale treba žiť, chodiť spolu von, rozprávať sa a intímne žiť
Jasne, že to je kríza blbé keci, že nevydáva sa za neho bla bla bla.... Pri väčšine vzťahoch keď sa narodí babo to škrípe lebo sú rodičia unavení a nervózni. Len tak sa pritul, zavtipkuj, usmej sa. Keď si nervózna ty je aj dieťa aj partner. Občas spíte všetci traja spolu 🙂☺️ venuj sa mužovy. Aj keď to neprizná žiarli trosku na drobátko, že sa mu venuješ viac ako jemu tak mu to vynahradím aj keď sa ti nechce lebo si unavená ☺️
Teraz som čítala, že prerábate takže práca a ďalšia práca aj on je vyčerpaní úplne ti rozumiem máme to rovnako plus ešte 2 deti 🫣
@mamutka
@natiblaskova no rozchádzať sa nechcem,napríklad včera som asi už z únavy ochorela,boli má hrdlo ,kašlem ..snúbenec sa stará o malú spal s ňou ,aby som si ja mohla oddýchnuť,viem,že sa snaží..ako môže a dnes je aj mily od rana,len keby to tak bolo každý deň.a my by sme išli na výlet ,ale prehrávame cez víkend dom chceme to do leta dokončiť,teraz nám robia záhradný dom ,okná sa menia,dvere ,záhrada ..je ťažké úst na výlet,keď cez týždeň na to nieje čas...dúfam,že keď to dokončíme bude oveľa viac času aj v tej záhrade s bazénom si snáď oddýchneme keď aj nie mimo domu,aspoň tam.
Nemôže vám to 9mesačné niekto postrážiť? Veď také (ak by si náhodou aj kojila), papá aj inú stravu než mlieko. Aspoň na 2 hodinky, aby ste mali čas len sami pre seba.
Malá.podrastie, bude mať normálny spánok....malo by sa to potom zlepšiť, možno je to celé od únavy...ak sa človek nevyspí, nemá energiu.
Ste vyčerpaní, unavení, on odstrceny na druhú koľaj... Lebo ty si sa stala matkou a prestala si byť partnerkou. Takisto ty si doma on chodí do práce. Ešte aj v noci k dieťaťu vstáva. Nevravím ze to nie ej náročné ale je to náročné vstávať v noci a ráno do práce a chápem ze je to náročné a frustrujúce aj pre teba byt stále doma. Sadnite si a porozprávajte sa, v dní keď ide on do prace vstávajú v noci. K dieťati ty a lahni si s dieťaťom cez deň a víkend si podeľte nech sa vyspi. Raz jeden raz druhý. Ak máte babky nech občas po strážia a vy dvaja choďte na "rande".
Ak sa nedokážete rozprávať bez hádok a výčitiek napíšte si vzájomne jeden druhému list.
Narodením dieťaťa je skúšaný každý jeden vzťah.
@autorka aha,vy ešte aj prerabate do toho. Tak to sme na Tom podobne 😄 síce už v noci nevstavam k deťom,ale máme 2 krúžkovo aktívne deti,k tomu jednu aj školopovinnu, ja často dostávam prácu do noci.. my sme spolu 20r a vravím že momentálne prechádzame velkou skúškou vzťahu.. kým sme mali 1 dieťa,bola to pohoda,no neprerábali sme a život gombicka .. čím ďalej,tým je v živote asi viac starosti, viac dôvodov na konflikty ..
Vy sa nestarate o svoj vzťah a tak to dopadne. My síce mame pomoc od rodiny ale dá sa zavolať opatrovateľka na pár hodín k dieťaťu aspoň raz za mesiac a vy si dvaja sami vybehnete na rande, porozprávate sa, tým ze prišlo dieťa neskončil vás život. My máme tiež syna bude mať rok a nájdeme si každý mesiac aspoň jednu aktivitu kde sme sami, či už večera kino koncert, je jedno co, ja sa cez ddn vykašlem aj na domácnosť keď je ťažší deň, neluxujem stále, objednám si jedlo malý ma namrazene ci obed ci výživu a to mu rozmrazim a plánujem aj keď mu idú zuby aj čo ze ideme cez víkend prec. Prečo nevezmete psov a dieťa a nejdete na vychádzku spolu? Psy sa vybehaju, dieťa mize spať v kociary a vy sa môžete porozprávať? Kto co zažil v ten deň alebo len o ničom. To aj keď len za dedinu alebo mesto by ste vybehli sa prejsť. Večer aj ja som unavená a pristel chodí neskoro častokrát ale počkám ho aj keď som ako vyčerpaná a porozprávame sa aspo chvíľu. Malý spi vo vlastnej postieľke a neruší tým on nás ani my jeho lebo aj to môže bábo rušiť. Malý sa mi vždy horšie vyspi keď je s nami v posteli ako keď je vo vlastnej postieľke. A aj ja lebo sa bojím ze spadne alebo ho prilahnem. Co tak si dať spoločnú sprchu? Aj to robievame. Nemáme vaňu inak by sme sa kupali spolu ale sprchu si spolu dáme. Malý je na kamere mame ju pri sebe a my si spolu užijeme čas aj intimnosti. My tiež prerábame ale vzťah a spoločný čas je priorita. Navrhni mu prechádzku so psami keď príde z práce, alebo cez víkend. Lebo výhovorky sa dajú nájsť vždy na to co sa nedá. My keby sme nechcelo tiež nie sme spolu vôbec a sa len hádame. Lebo Malý je náročný, priateľ je veľa v práci a keď príde tiež kade co robí. Ale chceme na vzťahu pracovať. A dieťa naozaj ten vzťah preverí. Aj vašu snahu sa oň starať.
Neboj bude. Ešte raz úplne ti rozumiem tiež nás chytá ponorka 😂ale keď to dokončíme budú tým pádom na zvys peniaze aj čas jeden na druhého. Určite to príde dúfať nemusíš 😉
Vymysli nejaky vylet a oznam mu, ze cez vikend tam idete.
Tak keď máš záhradu, je to jednoduché. Cez týždeň sa toho po práci da stihnúť veľa, aj výlet. Pripravte si veci na piknik, jednoduché jedlo, pitie, ovocie, hračky pre malú a rozložte si deku v záhrade. Normálne sa tam vyvalte ako niekde pri vode, teplo je dosť. My sme dnes takto sedeli kdesi v tráve a bolo to parádne. Proste robte spolu niečo príjemne. Robota počká, to si treba uvedomiť. Teraz pracujte na vzťahu. Ten je dôležitejší ako dokončenie záhradného domčeka a bazénu.

Veď ide o jedno 9 mesačné dieťa preboha, venuj sa snúbencovi každú voľnú chvíľočku.