icon

Ako zlepšiť vzťahy so švagrinou?

8. okt 2025

Mám švagrinú, máme obe pred 40tkou. Ona sa prezentuje ako veľká panička, býva v byte, chodí do práce na polovičný úväzok viac by nedala. Doma sa stará o deti 8 a 10 ročne. Nevarí majú suchú stravu po večeroch. S deťmi sa učí hodiny sedí pri nich a sekiruje ich, nemôžu mať žiadnu chybu, všetky písomky odpovede ústne musia mať na jednotku. Ona keď dôjde ku nám sťažuje sa, "jaj ja mám 2 deti sama sa starám o ne, celý deň sa nezastavim, aká som ja unavená vyčerpaná" Keď jej poviem že veď máš už veľké deti, nemusíš nonstop sedieť pri nich, nech sa učia samostatnosti. Tak sa urazí, alebo " jaj moje deti sa stále hasteria a musím im robiť policajta lebo sa bijú o hračky, potom reve jeden alebo druhý" , ja jej poviem že treba si určiť hranice a nebudú si robiť zle. Zas ja som tá zlá. Alebo jej poviem že každá žena má toho veľa, niektoré majú aj 4-5 detí a viac starosti, na to mi odpovie "mňa to nezaujíma čo majú ostatné, ja mám veľmi veľa starostí s mojimi deťmi" Keď jej poviem že pozri ja som bez muža, on pracuje v zahraničí na turnusy. Robím 8 hodín denne , behám do škôlky školy pre deti, učím sa so starším, ešte robím v záhrade pestujem aby sme niečo mali. Na to povie že to je nič, že na ňu nikto aj tak nemá aká je ona šikovná a všetko zvláda, že iná by to nedala to čo ona. Mne už panenky sa pretacaju keď začne vyprávať tie svoje drísty. Aj keď máme rodinnú oslavu a dôjde aj ona, tak stále len blbé reči má o tom aká je ona super. Už aj naši rodičia toho majú dosť. Ako jej naznačiť aby sa správala normálne?

Strana
z3
venom19
8. okt 2025

Ahoj. Podla mna sa nezmeni...neprizna si a este budes ty najhorsia....ppznam taku, blizki od nej bocia...

viestta
8. okt 2025

Naznacovanie nikdy nepomoze. Nenaznacuj, rovno povedz, co z toho bude sa uvidi. V najlepsom pripade prestane k tebe chodit vyplakavat.

lenka.25
8. okt 2025

Podľa mna sa správate obidve úplne rovnako

januska12323
8. okt 2025

Nerozumiem prečo sa stretávaš s osobou, ktorú len ohováraš a nemáte nič spoločné.

bomba36
8. okt 2025

Ty nechceš aby sa správala normálne, ale aby správala ako ty chceš. Ona by možno chcela len vypočuť a pofrflať si spoločne.
Ani jedno z toho sa nestane. Nemáte si čo vyčítať.

anonym_ac59be
8. okt 2025

myslim,ze uz sa do nes staras vic ako dost ..kazda sme neaka ani ty niesi dokonala a stazujes sa .. tiez s tym mozes liezt na nervy ... nepaci sa ti jej chovanie - nestretavaj sa s nou ... respektuj druhych taky aky su a budes mozno v zivote stastnejsia

anonym_826bb8
8. okt 2025

@anonym_autor keď jej len to stačí ku šťastiu, že sa sama pochváli, tak nech sa chváli. Odpovedala by som len aha, ok.
A zmenila tému.
Tiež som sama, mam 2 deti, škôlka, škola, práca, záhrada, aj varím každý deň, aj chodím cvičiť, aj von s deťmi, tiež sa učím s dieťaťom, s druhým sa musím aj hrať sem tam a čo? Tiež sa pochválim, ale sama pred sebou, nepotrebujem aplauz a obecenstvo k mojim výkonom ✌️

anonym_089edf
8. okt 2025

@anonym_autor a či nemá právo byť unavená pri 2 deťoch? Si predstav, že sú vyčerpané aj ženy bez detí. Trochu viac nadhľadu, dobrého úmyslu, pochopenia a ľudskosti by nebolo zle. Keď nemáš záujem ju počúvať, tak sa nenavštevujte a nemusíš ju počúvať. Lepšie ako byť nahnevaná a súdiť iného.

viera012345
8. okt 2025

@anonym_autor Každá máme v živote nejakú "švagrinú,,.Ja tej svojej, bez ohľadu na realitu,doprajem ten pocit,ze je naj...

autor
8. okt 2025
@anonym_826bb8

@anonym_autor keď jej len to stačí ku šťastiu, že sa sama pochváli, tak nech sa chváli. Odpovedala by som len aha, ok.
A zmenila tému.
Tiež som sama, mam 2 deti, škôlka, škola, práca, záhrada, aj varím každý deň, aj chodím cvičiť, aj von s deťmi, tiež sa učím s dieťaťom, s druhým sa musím aj hrať sem tam a čo? Tiež sa pochválim, ale sama pred sebou, nepotrebujem aplauz a obecenstvo k mojim výkonom ✌️

@anonym_826bb8 Presne tak, ja som taká istá nepotrebujem aplauz a chváliť sa pred každým čo všetko ja zvládam. Lebo to je normálne že žena sa stará o deti, chodí do roboty a pod, je to normálne len ona to nevie pochopiť.

autor
8. okt 2025

Väčšinou sa urazí a pár dní je pokoj, potom zas sa ozve a zase odznova. Aj naši známy ju majú plné hlavy, nechcú byť tam kde je aj ona. Minule na oslave môj otec ju poslal kade ľahšie pekne povedané, čo už mal toho dosť počúvať ju.
Ona stále sa sťažuje a stále chváli sama seba, to sa proste nedá počúvať. A keď sa o niečom bavíme sa niekým, vždy do toho kecá že ona toto ona hento. Fakt na nervy.

dskjhfdlkdjhl
8. okt 2025

@anonym_autor Netreba ju riesit a ak Ti nevyhovuje, tak treba obmedzit stretavanie. A neohovaraj ju, nie je to pekne.

negymama
8. okt 2025

poradim ti co ti nik neporadil. Starajte sa kazdy o svoje.

Ona sa nebude spravat "normalne" len preto ze ty povies.
kazda povazujete seba za normalnu a nemate dovod sa menit.
Ak ti ta osoba nevyhovuje, zrus stretnutia a povedz jej pravdivy dovod. najlepsia vyhovorka je pravda.
Mila Silvia, Lucia, Maria...nechcem sa s tebou stretavat, lebo nechcem pocuvat tvoje reci a staznosti. bodka.

petamich
8. okt 2025

Nechapem.
Ona subjektivne ma pocit, ze ma toho vela. Je to jej pocit, ma na to pravo a zrejme sa chce niekomu postazovat.

Ty zasa subjektivne (a zrejme aj objektivne) mas pocit, ze sa nema co stazovat, ty mas toho podstatne viac a zvladas to.

No tak potom asi nie si ta spravna osoba, ktorej sa ma stazovat. Lebo medzi riadkami to znie ako "boj" ktora ma toho viac a ktora to ako zvlada. No na co?

laskonkaa1
8. okt 2025

Ona sa "vyvysuje" a ty robis to iste. Nemate si co vycitat

anonym_eb2b40
8. okt 2025

@anonym_autor Treba si povedať veci na rovinu aj keď je pravdepodobné,že bude s toho hádka v rodine No ale buď to budeš jedným uchom dnu a druhým von. Ver mi,že vo veľa rodinách sa takéto typy nájdu, či je to švagriná,svokra..
Aj u nás, ale našťastie sa nevidíme často a nezvyknem všetko protirečiť a len hmmkám😅🤣 Lebo ju poznám a je to zbytočné a nedovolím si robiť rozbroje keďže je to mužova sesternica.

anonym_48702a
8. okt 2025

Obe ste ako malé deti v škôlke

anonym_eb2b40
8. okt 2025

@anonym_autor Samozrejme nečakaj zmenu.Ona to tak nevidí ani nikdy nebude. To sú také povahy. Poznaaaam.

dadis
8. okt 2025

@anonym_autor Nechapem, co sa do nej staras. Mam ti ja napisat, ako sa mne nepozdava opis tvojho zivota? A preco sa stazuje? Lebo je nespokojna, unavena, ma pocit, ze ma toho vela. Preco sa stazujes ty? Lebo ti vadi. Vyhybaj sa jej a vybavene. Nemas za co dakovat.

vladuska20
8. okt 2025

@anonym_autor mne toto trosku pripomina moju sestru,na 1 strane sa stazuje ako je samozivitelka ake to ma tazke s 3mi detmi,na 2hej strane mi povie,ze povysenecky,ze ona by taku pracu ako ja nikdy nerobila.A pritom sa pyta ake sme mali odmeny,v akej vyske,lebo jej ex robi tam tiez.Nuz komu kam,pomozme mu tam.4 deti s 3ma otcami a 50tka na krku a 3deti este pomerne male.Ja sice 5 ale s 1 muzom,ktory je skvely otec a manzel.A toto je zivotna vyhra,este vecsia ako vyhra jackpotu v lote.

terezka1947
8. okt 2025

@anonym_autor a prečo by si jej mala niečo naznačovať,či hovoriť? Veď nechá,nech si žije svojím životom

anonym_3df5b9
8. okt 2025

Taká klasika. Potrebujeme bojovať o to, kto má toho viac, kto je viac unavený, kto viac zvláda. Samozrejme, nechýba skonštatovať, že ten druhý nemá právo byť unavený, veď toho má menej. Ale to platí pre obe. Je to tak trápne 🙈

amdornik
Odpoveď bola odstránená
aliziana
8. okt 2025

@anonym_autor no nič, poľutuj, aké je chúďatko a bude spokojná...

autor
8. okt 2025
@amdornik
Odpoveď bola zmazaná

@amdornik Presne tak je to žena môjho brata.
Ja či som na všetko sama, v podstate áno muž chodí domov na týždeň za dva mesiace, ostatné dni som sama s deťmi. Občas dôjde na návštevu brat s deťmi a táto švagriná. Od rodičov bývame ďaleko, ale snažím sa aspoň raz za mesiac sa s nimi stretávať aj keď bývame ďaleko.

autor
8. okt 2025

Ja sa s ňou nechcem hádať kto má toho viac, ja som si naložila toľko čo unesiem. V živote som sa nesťažovala aj keď mám toho očividne viac než ona. A že ju mám pokutovať a za čo, veď nerobí nič extra. Pokiaľ viem každá žena sa stará o svoje deti a ako som jej povedala niektorá má aj 4-5 deti a zvládajú to v pohode. Alebo čo ženy čo sú samoživiteľky alebo čo majú choré detičky. Pre mňa také ženy sú obdivuhodné a šikovné. Nie moja švagriná čo sa len sťažuje kade chodí a je egocentricka. Nedá sa s ňou už pomaly na žiadnu tému hovoriť, všetko otáča na seba.

kitycat
8. okt 2025

A ty preco nemas polovicny? Ak je muz v zahranici, tak hadam zarobi dostatocne aby ty si mala cas na deti a nemusela by si po ne behat, aj zahradu by si si v klude okoplala 🤷‍♀️

mamina7070
8. okt 2025

to mas pekne na 💩 mesiac a pol bez muza sama na deti dom a vsetko urcite ti nie je co zavidiet
ale zivot nie je pretek v tom kto sa ma horsie, vacsinou si za to mozeme samy

anonym_869fea
8. okt 2025

Ries seba a nie panicku, ten tvoj turnusak tiez nie je vyhra, aby si tam nezil paralelny life s love💔

autor
8. okt 2025
@kitycat

A ty preco nemas polovicny? Ak je muz v zahranici, tak hadam zarobi dostatocne aby ty si mala cas na deti a nemusela by si po ne behat, aj zahradu by si si v klude okoplala 🤷‍♀️

@kitycat Ja robím 8 hod denne a víkendy sviatky mám voľno. Nikdy som nerobila na polovičný úväzok ani nepoznám firmu čo by ponúkla takú prácu.

Strana
z3