icon

Ako zlepšiť vzťahy so svokrovcami?

31. máj 2025

Píšem sem o radu lebo som už bezradná.
Koncom mesiaca máme ísť na oslavu svokrovcom budú mať 65 rokov. Problém je ten že manžel tam nechce ísť, nechce im gratulovať ani darček vyberať. Aby som tam išla sama s deťmi.
Svokra by chcela aby sme tam prespali teda na celý víkend. Potom aj cez leto aby sme došli na viac dní aj s prespavanim.
Manžel tam nechce chodiť hovorí že on s nimi nemá žiadny vzťah že preňho sú to cudzí ľudia. Keď mu poviem veď sú to tvoji rodičia tvoja rodina tak odveti že jeho rodina som ja a naše deti.
Hovorí že rodičia sa mu nevenovali keď bol dieťa a vždy uprednostnili menšieho súrodenca. Možno pre toto cíti krivdu voči nim.
No aj tak je mi to divné aký má postoj k nim.
Ja ich mám rada mám dá sa povedať dobrých svokrovcov, rozumieme si ja som taká povaha že nemám problém prispôsobiť sa. Bavíme sa normálne ako keby s našimi no predsa sú to rodičia môjho muža a on by sa mal s nimi byť v kontakte veď nie?
Ani s nimi nepíše nič, ja píšem so svokrou a volavame si.
Otázka ako zmeniť ich vzťah?

Strana
z2
zuzana9393
31. máj 2025

Nestalo sa tak niečo iné? Príde mi to čudné ... Také zlé vzťahy bez nejakéhi extra dôvodu?

zabka79
31. máj 2025

Mozno je za tym viac ako "nevenovali sa mi", manzel asi ma na to dovod.

autor
31. máj 2025

Neviem o ničom čo by sa mohlo stať medzi nimi.
To nie len teraz, už roky vlastne odkedy sa poznáme bol k nim taký vlažný, ale čím ďalej tým viac mi je to divnejsie a trochu blbé že ja som "len" nevesta a ja som s nimi viac v kontakte než manžel čo je ich syn.

januska12323
31. máj 2025

Určite je za tým niečo viac ale keby aj nie, je to jeho postoj a ten meniť nemusíš. Tebe ani deťom vo vzťahu nebráni tak to nechaj na neho.

pribinak
31. máj 2025

Ak chceš dobre vzťahy tak chod na oslavu ty a decka. Muž nech je doma, akože je chorý

Myslím že tam sú veľké problemy o ktorých ty nevieš a to je ťažké zmeniť, najmä ak sú ešte z detstva

damos195
31. máj 2025

Proste je to urazený dospelý chlap a ešte stále ma komplex z detstva. Nebyť jeho rodičov tak nežije, nieje o neho postarane a nieje tam kde je teraz, s tebou a máte spolu deti. Vy ste rodina ale jeho rodicia sú toho súčasťou…

viestta
31. máj 2025

Tvoji svokrovci velmi dobre vedia aky (ne)vztah ma k nim ich syn, takze ty kludne chod a jemu povedz, ze idete vy bez neho. Nemusis im nic vysvetlovat, je to medzi nimi a nim a ani nemusis vymyslat trapne vyhovorky o chorobe. Ty s nimi vychadzas dobe, vnucata asi tiez. Treba brat veci ake su, ty to nijak nezmenis aj ked sa pokrajas.

marca12
31. máj 2025

Manzel bude asi vseobecne vztahovacny typ cloveka,nie? Aby sa za toto zduval ako male decko? Je dospely chlap,otec rodiny. ktovie,co sa tam naozaj stalo. Neskusala si sa svokry nenapadne opytat?

mariaa79
31. máj 2025

Treba mu vysvetliť že možno neboli rodičia podľa jeho predstáv ,ale už to nezmení a nech neoberá deti o starých rodičov .Ani moja mama ako rodič za veľa nestála,ale možno to robila najlepšie ako vedela,zato starká mojim synom bola najlepšia na svete.

miskakyska
31. máj 2025

Neporadim...ale si super☺️...super nevesta ..

oli18
31. máj 2025

Kym neexistoval internet, nik nevedel, ze existuju nejake traumy z detstva.

lovely_place
Autor odpoveď zmazal
miadi
31. máj 2025

Ty mozes riesit len svoje vztahy s druhymi nemozes vylepsit vztah muza a jeho rodicov to je medzi nimi. Ak mas pocit ze su fajn svokrovci.a dobri dedkovci tak sa sustred na to . Jeho vztah k nim nezmenis to by musel on chciet .. takto sa len zbytocne trapis nad niecim
Co nie je v tvojej moci zmenit .

7lenka11
31. máj 2025

Vôbec si nemyslím, že je za tým niečo viac. Proste tvoj muž cíti krivdu a vzťah s rodičmi si nevybudoval. Poznám viac takych ľudí. Kamarátka z VŠ bola jedináčik a napriek tomu má s mamou vlažný vzťah a žiadne vrúcne stretávania sa nekonajú. Mama bola workoholik, vychovávala ju babka, proste nikdy si vzťah neupevnili.
Na tvojom mieste by som isla na oslavu s deťmi, aj v lete im dopriala pár dni so starými rodičmi. Podľa tvojich slov sú relatívne v pohode, preto ich neoberaj o čas s dedkovcami. Muža už asi nezmeníš, je to v ňom zakorenené..

andrejka1974
31. máj 2025

Vzťah nezmeníš je to na ňom , mne keby sa takto chovali rodičia tiež by som nebola nadšená môj svokor ma nenávidí tak sa mu vyhýbam a muž to akceptuje vie aký je hnusný jeho otec ak chceš chod tam sama a muža by som nenútila keď nechce tak nechce meniť ho bolo by to ešte horšie

vakatko
31. máj 2025

Sú tam nevyriešené problémy z detstva, nechce o tom hovoriť.
Skús mu navrhnúť či to nechce prebrať s psychológom, môže mu pomôcť vyjasniť, prekonať vzťahové problémy.

autor
1. jún 2025
@viestta

Tvoji svokrovci velmi dobre vedia aky (ne)vztah ma k nim ich syn, takze ty kludne chod a jemu povedz, ze idete vy bez neho. Nemusis im nic vysvetlovat, je to medzi nimi a nim a ani nemusis vymyslat trapne vyhovorky o chorobe. Ty s nimi vychadzas dobe, vnucata asi tiez. Treba brat veci ake su, ty to nijak nezmenis aj ked sa pokrajas.

@viestta Svokrovci práveže nevedia prečo má k nim taký vzťah a trápi ich to hlavne svokru. Jedine čo povedala mi že môj muž bol od narodenia kľudné dieťa že kam ho dali tam vydržal aj hodiny, tým pádom nikdy sa s ním nehrali nevenovali sa mu lebo bol samostatný, no pochybujem že toto bude problém. Podľa mňa musí tam byť aj niečo iné.

autor
1. jún 2025
@marca12

Manzel bude asi vseobecne vztahovacny typ cloveka,nie? Aby sa za toto zduval ako male decko? Je dospely chlap,otec rodiny. ktovie,co sa tam naozaj stalo. Neskusala si sa svokry nenapadne opytat?

@marca12 Svokru napadá len toto čo píšem vyššie vieste.

autor
1. jún 2025
@lovely_place
Odpoveď bola zmazaná

@lovely_place Ak sa smiem spýtať ako si nútila svojho manžela a nechal sa prehovoriť a išiel k rodičom nasilu?

autor
1. jún 2025
@vakatko

Sú tam nevyriešené problémy z detstva, nechce o tom hovoriť.
Skús mu navrhnúť či to nechce prebrať s psychológom, môže mu pomôcť vyjasniť, prekonať vzťahové problémy.

@vakatko Nie to nechce určite.

autor
1. jún 2025

Len viete niekedy ani mne sa k nim nechce ísť a ozaj je mi to také blbé že ja ako ich nevesta tam chodím s deťmi, aj keď tu čítam diskusie ako skoro každá nadáva na svokrovcov aký sú a nechodia tam.
Ja by ostala tiež niekedy doma a porobila si niečo alebo si oddýchla, toľko málo voľného času máme.

terezka1947
1. jún 2025

Skôr by mi po prečítaní napadlo,ako zistiť po rokoch manželstva,v čom má môj manžel s rodičmi problém...lebo oni chcú,aby ste prišli,ty tiež nemáš problém,čiže jediným problémom je manžel...niečo sa stať muselo.

cacianka
1. jún 2025

Píšeš 6.17 - choď len vtedy keď chces a je vhodná konštelácia, je pekné že vy máte vzťahy pekne, nikde necítiš od nich ani ty ani deti zlú energiu, telak nemaj problém tráviť s nimi čas. Oni tebe ani detom neublížili, a ak niečo mužovi nevonia mal by to konštruktívne riešiť on. Možno má nejakú hlúpu spomienku, ako mu ublizili a nesie si to ďalej, ale to ho neoprávňuje brániť tebe a deťom mať dobrých starkých.

domkakvet
1. jún 2025

Su to jeho rodicia a bolo by vhodne aby zabudol na stare krivdy.

lovely_place
Autor odpoveď zmazal
vakatko
1. jún 2025

@autorka jeho chladný až odmietavý vzťah k rodičom nie je dobrý príklad pre deti, oni to všetko vnímajú, aby sa mu to na starobu nevrátilo. Všetci robíme chyby aj rodičia pri výchove. Keď dovolí deťom aby tam chodili, dokonca vás tam posiela, tak problém nebude až taký vážny, možno je to len jeho tvrdohlavosť, neviem.
Rodičia tu raz nebudú , aby si to potom nevyčítal.

martinadomianova
1. jún 2025

Ak je to tak, tak potom sa tvojmu manželovi nečudujem. Nechaj ho tak a chod s deťmi sama. Ja by som ho nenútila. Aj, keď sú to jeho rodičia.

viera012345
1. jún 2025

Viete, prežívala som niečo podobné.Vztah môjho manžela bol k rodičom a súrodencom vlažný a nikdy ho nelákali rodinné stretnutia . Sem-tam mi povedal niečo o krivdach z minulosti/detstvo a mladosť/,ale ja som mu stále vravela,ze treba dat hrubú čiaru a ísť ďalej, lebo aj on mal svoj podiel na niektorých Lenže,casom som mu musela dať za pravdu, že vďaka vplyvu svagrin robia jeho rodičia veľké rozdiely medzi deťmi i vnúčatami a že on a jeho rodina je len druhá trieda

mamina7070
1. jún 2025

zena by mala stat pri manzelovi a respektovat jeho rozhodnutia
nesla by som na tu oslavu ani deti

nelabe
2. jún 2025

Kedy si bola iná doba ináč sa výchova deti treba mužovi vysvetliť ak neboli dobrý rodičia môžu byť úžasný stari rodičia svokrovci každý máme rôzne obdobie ale je krásne že hovorí o Vás ako o jedinej rodine

Strana
z2